• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimligimi kaybettim ne yapmalıyım ?

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.441
13.762
248
İkâmetimden farkli bir sehirde kimligimi kaybettim ne yapmalıyım ? Telefonla kayip basvurusu falan uapabiliyor muyim ? Nerede kaybettim bilmiyorum tüm gün sagdan sola kosarken kaybetmis olmaliyim

199 ara iptal et. Yeni kimlik mi kaybettiniz, eski tip mi, yeni tipse 50 eskiyse 25 lira yatırın. Yanınızda ehliyet ya da 1.derece akraba varsa onlarla yenisi için başvurabilirsiniz randevu alıp bulunduğunuz yerde.

199 ara iptal et. Yeni kimlik mi kaybettiniz, eski tip mi, yeni tipse 50 eskiyse 25 lira yatırın. Yanınızda ehliyet ya da 1.derece akraba varsa onlarla yenisi için başvurabilirsiniz randevu alıp bulunduğunuz yerde.
Akrabaya yada ehliyete ne gerek oluyor ki acaba ilk defa duydum. Annem kaybettiğinde kütükteki akraba isimlerini filan sormuşlardı kızlık soyadı bilmem ne. Eşime de aynı şekilde kayıptan dolayı soru sormuşlardı akraba veya ehliyete ihtiyaç duyulmamıştı.

Kaybettiğiniz ilin polis karakoluna başvurun. İfadeniz alınıyor ondan sonra kimlik hükümsüz sayılıyor. En kısa zamanda nüfus müdürlüğüne de başvuruda bulunun eski kimlik iptal olsun yenisi için talepte bulunun.
Otobüsteyim maalesef aradim ama acmadilar
Ariyorum acmiyorlar telefonu illa 1.derece akraba olmak zorunda mi edevletten belge falan götürsem ?

Akrabaya yada ehliyete ne gerek oluyor ki acaba ilk defa duydum. Annem kaybettiğinde kütükteki akraba isimlerini filan sormuşlardı kızlık soyadı bilmem ne. Eşime de aynı şekilde kayıptan dolayı soru sormuşlardı akraba veya ehliyete ihtiyaç duyulmamıştı.
Nüfusta çalışıyorum :-) Ehliyet sizin siz olduğunuzu gösterir belgedir, 1.derece akraba da başka belgeniz yoksa sizin Suleymanin Hurremi Suleymanin Hurremi olduğunuzu ispat eder.

Peki baska ilin karakolunda bu nasvuruyu yapabilir miyim ?

Otobüsteyim maalesef aradim ama acmadilar

Ariyorum acmiyorlar telefonu illa 1.derece akraba olmak zorunda mi edevletten belge falan götürsem ?
Edevletten belge olmaz. Ehliyet pasaport evlenme cüzdanı olur. Siz yeni tip mi kaybettiniz yeni tipse ne zaman almıştınız?

Karakola gerek yok. Sizinkilere söyleyeceksiniz bir şekilde, ya da 18 yaşını doldurmuş kardeş de olur. Anne baba olay çıkaracaksa.
O daha fena 😅 ya aeadim 199 u bir yere basvurmam gerekiyor mu dedim yok dedi gerekli evraklari alip nüfus müdürlüğünden yenisini cikartirsiniz dedi. Ama panikten belgeleri soramadim.

Artık yenileyince vs de soru soruyorlar akrabayı bende yeni duydum çünkü kardeşimin kimlik yenilemesinde yanında olmama rağmen baya çok soru sordular ona da

Ben cuzdanimk AVM tuvaletinde birakip cikmistim haliyle calinmisti. Karakola gidip calindi dedim kimlikte gitti dedim. Bir tane kagit verdiler gidip onunla nufustan cikarttim kendim. Başka biseye gerek olmamisti.

Ben cuzdanimk AVM tuvaletinde birakip cikmistim haliyle calinmisti. Karakola gidip calindi dedim kimlikte gitti dedim. Bir tane kagit verdiler gidip onunla nufustan cikarttim kendim. Başka biseye gerek olmamisti.
Ya ne zamandi peki bu ?
Artık yenileyince vs de soru soruyorlar akrabayı bende yeni duydum çünkü kardeşimin kimlik yenilemesinde yanında olmama rağmen baya çok soru sordular ona da
Peki heehangi bir belge istediler mi sürücü belgesi pasaport vs..

Back
X