Cikita, daha bugun dedim bu kiza ve yorumlarina bayiliyorum diye, ama inan asla 17 yasinda oldugunu dusunmemistim, harikasin, olgunluguna hayranim :)
Sende kendi gencligimi gordum biraz (30um ben de cok yasli sayilmam ama 17 de uzakta kalmis ya :)).
Ben de universite sinavinda derece yaptim ama ben Fen Lisesi cikisli oldugumdan sayisal bolum tercih etmek zorundaydim.. O zaman OSS vardi (yil 2003).
Oncelikle suan MF'den sakin ayrilma, dedigin gibi MF nasil olsa sana tum kapilari aciyor. Onunde 2 yil varken, otur sikica derslerine calis, yapabildiginin en iyisini yap, sonra ne sececegine zaten daha rahat karar vereceksin.
Bu surecta tip fakultesindeki ogrencilerle gorus, aile zaten tipci, gozlem yapmanin zor olacakgini sanmam. Sonra bir tanidik avukat bul, onunla adliyeye git, durusmalara gir, dava konularini incele, ilgini cekiyor mu bak. Mesela benim bir arkadasim avukat, ve o kadar mutsuz ki.. Cunku o hayalindeki savunma yapma mantik yurutme islerini yapamiyor. Mahkemeler o kadar yogun ki hakim dinlemiyor, herseyi yazili vermek zorundasin. Karsinda yazdigin acikladigin detaylandirdigin yazili savunmayi okuyor ve sacmasapan bir karar verebiliyor. Mesela ben 2008 Subat'ta yaralamali bir trafik kazasi yaptim dava 2014 haziranda bitti ve suan hala temyizde. Dusun kim bilir daha kac yil temyizde bekleyecek. Hantal bir sistem yani. Senin gibi idealist birine uymayabilir (bana uymaz mesela).
Pilotaj da sana adrenalini sebebiyle cazip geliyor, cok iyi anliyorum :) Bunun en iyi ornegi lise arkadasim Tila Cinar (internette aratabilirsin). Babasi askeri pilottu, kendisi de universiteyi bitirdi (muhendislik okudu sanirim) ve pilotaj egitimi alip 30 yasindan once THY'de pilot oldu. O yuzden herseye simdiden karar vermek zorunda degilsin, tip fakultesi de hukuk fakultesi de okusan sonrasinda pilot olabilirsin yani
Bana sorarsan mesela, ben suan oldugum yerde olmayi hayal etmemistim ama suan buradayim ve cok mutluyum. Uzun vadeli planlar yapmamak, hayaller kurmamak lazim. Hayat zaten karsina firsatlari cikaracak, sen de istediginin, ilgini cekenin pesinden gideceksin..
Ders konusunda da kendine guven ve yavas yavas duzenli calismaya basla, seneye rahat edersin
Sana guveniyorum..
Sevgiyle..
Not: kafanda baska sorular varsa (ders calisma yontemleri vs) bana ozelden mesaj da yazabilirsin.. elimden geldigince yardimci olmaya calisirim..