Kimim Ben

kardeşim tıp okuyor
farkettiysen hukukçular feci çoğaldı çoğalıyor da
kardeşimin bir hocası anlatmış abd'de demişti sanırım hastahane önlerinde banklarda aavukatlar otururmuş bir sorun mu var hemen koşarlarmış doktoru dava edelim mi diye .Türkiye de yakında ona dönecek diyormuş...ne kadar gerçek olur bilemem ama eğer gerçekleşrse durum kritik...

Türkiyede durum zaten rezalet dahası olsa nolur.. Aile hekimleri 7 gün çalıştırıcaklarmış ya bazen sırf gülmek için haber okuyorum, ama sinirden gülüyorum. Abdde öyle olması şaşırttı beni, orda doktorlar hem korunmadalar hemde verdikleri emeğin karşılığında saygı görüyorlardır, diye düşünüyorum, ama her yerde kurnaz çıkar.. İnsanlar sürekli kendi grubu hariç herkesi, eline fırsat geldiğinde yaralamaya, karalamaya çalışıyor. Bir gün sıra bana gelir mi, acısı çıkar mı , ah alır mıyım diye düşünmüyorlar. Umarım devran döner bir gün..

Öncelikle çok teşekkür ediyorumm yorum yazdığınız için, ve de yorumlarımı beğendiğiniz için

Evet sanırım mfde kalacağım, Galiba davulun sesi uzaktan hoş geliyor.. Tüm meslekler için geçerli, ben tıbbın iç yüzünü bildiğimden biraz temkinliyim.. Arkadaşlarım tıbba hep pembe gözlüklerle bakıyorlar mesela. hangi durum iyi hangisi kötü bilmiyorum. Bazen diyorum ki, en iyi yol bildiğin yoldur, hukuk gibi çevre isteyen bir işe tutunabilir miyim, ne güzel bana tıp okuma ve çalışma sürecimde destek olacak insanlar varken neden boşuna risk istiyorum diyorum..
Pilotaj konusunda kesinlikle haklısınız, mesleğin heyecanı beni etkiliyor. Hukukta da öyle aslında, ama hayaller vs gerçekler orda da var, filmlerdeki gibi kesinlikle değilmiş. Gençliğin heyecanıyla bi aksiyon arıyorum sanırım, ama tıpdaki aksiyonun beni yerle bir edebilme, haklıyken haksız duruma düşebilme durumundan risksiz branşlar düşünüyorum, ailem de o yönde etkiliyor beni. Sonra düşünüyorum ki, dermatolog olduğumda hep benzer vakalar, benzer bir yaşam, sıkılır mıyım? Psikolojiye ilgi duyduğumdan dolayı da psikiyatri düşünüyordum ya, psikiyatri hem cerrahi gibi risk içermiyor, hem de heyecan içeriyor aslında..

Kendime bazen güvenmiyorum, eğer tıbbı kaçırırsam puan olarak, yıkılmam, ama mfde başka bölümüm kalmıyor ilgim olan.. Diş belki yazarım, yada hukuk vs yazarım diye düşündüm. Tabi bu düşünceler şimdilik, her an değişiyorlar kendileri her şeyin hayırlısı.. Acaba ne olacağım çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…