Kim nasil etek giymeli?

maden suyu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
748
1
Tasarımcı Berrin Akkartal, kadınların etek seçiminde vücut tipleri dışında hayat tarzlarına göre seçim yapmalarının doğru olacağını belirtiyor.
İŞ KADINLARINA ÖNERİLER
Masa başında çalışanlar klasik tarz etekleri tercih edebilirler. Bunlar düz dar kesim olabildiği gibi pileli, yırtmaçlı kesimlerde olabilir. Fazla hareket etmedikleri için doğal dokulu ve likralı kumaşlar tercih sebebi olabilir.
Sürekli hareket halinde olanlar için ise, hem şıklık hem rahatlık için, bu yılın trendi olan kloş, dizaltı boyunda etekler, valonlu çingene etekleri ve çan tarzı etekler oldukça uygun.

İNCE BELLİLERE ÇAN ETEKLER İnce belli olmak şüphesiz her kadının hayali. Ancak kimi kadınların beli oldukça ince, basen kısımları bele oranla daha geniş olabiliyor. Bu durumda dar kesimler tercih edildiğinde orantılı bir görünüm ortaya çıkmayabiliyor. Çok ince belli, baseni daha geniş kadınlara basenden sonra çan tarzı inenetekler öneriyor.
KISA BOYLU KADINLARA KISA ETEKLER
Kilolu ve kısa boylu kadınlara etek boyu kısa etekler giymeleri tavsiye ediliyor. En fazla dizde biten etek boyları tercih edilmeli çünkü uzun etekler boyu daha da kısa gösterir.

Zayıf kısa boylu kadınlara da etek boyu kısa etekler yakışıyor. Fakat modeller üzerinde değişik alternatifler kullanılabilinir. Çünkü bu tip kadınlar değişik modelleri rahatlıkla taşıyabilirler.

RENK SEÇİMİEtekler de renk seçimi de önemli. Renk seçimi ortama, beden tipine ve eteğin modeline göre yapılmalı.Renk, desen ve kumaş önerileri:
Kısa ve dar etekler için koyu renkler tercih edilebileceği gibi gibi açık renk ve desenli kumaşlar da kullanılabilir.
Uzun ve bol kesimli etekler için desenli, soft renkler olabildiği gibi canlı renkler de kullanılır.
Kısa ve pileli etekler için ekose kumaşlar ve düz koyu renkliler seçilebilir.
Uzun, düşük belli ve dar etekler için koyu renkler ve çizgili kumaşlar tercih edilebilir.
Diz altı, dar etekler için iri desenli, karışık renklerin dışındaki diğer düz renkler seçilebilir

Arkadaşlar hadi beğendiğimiz eteklerin resimlerini koyalım fikir edinmiş oluruzyerimseniben

Son düzenleme:
bence etek giyilcekse mini kot tarzı olmalı diğerleri çok yaşlı ve bakımsız gösteriyo bu benim düşüncem

mini kot etek seviyorum bende.. diz altında yada diz hizasında zaten giyemiyorum.... ama çalışmaya başlayınca nasıl etek giyerim bilmiyorum belki giymem bile.. kot etektede buz mavisi favorim...

yaa bi de sırf siyah deri giyiniolar ya wamp tarzında siyah deri mini süper oluo yahu çizmeler falan Hiç denemedim ama böle giyinmeyisırnaşık şey

ben etek giymeye bayilirim
siyah mini kumas etek de favorim, yapiskan dar olmayan tabi, altina babet ayakkabi ile bence cok hos, dar etek sevmiyorum. orta boyluyum ve mini yakisiyor =)

bende etek giymeyi çok sevenlerdenim..fakat çocuklarım olduğu için rahat edemiyorum etekle..iş için de çok nadir giyerim ...:enbuyukkk:

Kot un pantolon haricinde hiçbirşeyini sevmiyorum.
Çantası, yeleği, çekedi, eteği, şapkası, şortu o kadar itici geliyor ki bana.

Uzunu kısası hiç farketmez, kaliteli, güzel şirin bişey olursa hepsi giyilebilir bence, önemli olan üzerinizdeki duruşu, tabi zayıfsanız.

Hemen hepimizin dolabında artık giymediğimiz ama atmaya da kıyamadığımız kıyafetler vardır Bu kıyafetlerin başını ise tartışmasız eski jeanler çeker İster etek, ister pantolon isterse ceket olsun, jean kumaşı yeniden değerlendirilebilir özelliği taşır Nasıl mı? İster üzerine motifler işleyerek farklı bir hava katabilir, isterseniz yaratıcılığınızı kullanarak çanta, şort, yelek gibi yeni giysiler ve aksesuvarlar yaratabilirsiniz

Zamanınızı almayacak

Jeanlerinize hayat vereceğiniz yöntemlerin başında şablon yöntemi gelir Kot etek, ceket, şort, pantolon ve şapkalarınızı renklendireceğiniz 'şablon' yöntemi, hem çok pratik hem de fazla zamanınızı almayan bir yöntemdir Ancak, dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, yenilediğiniz giysilerinizin boyadıktan sonra mutlaka kurumasını beklemeniz gerektiğidir Eğer yıkamak istiyorsanız da, mutlaka çalışmanızın üzerinden 24 saat geçmesini beklemelisiniz

Pullarla daha da renkli
Bir kot eteğe nasıl yeni bir hava katabilirim diyorsanız, bu yazı sizin için Evde, kıyafetlerinize bu yöntemi nasıl uygulayacağınız göstermek amacıyla; Semih Yener Stilistlik ve Modelistlik El Sanatları Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Berrin Özer'le çok şık ve sevimli bir kot etek çalışması yaptık Bu örnekten yola çıkarak siz de harikalar yaratabilirsiniz İşlemleri tamamladıktan sonra isterseniz boncuklar ve pullar kullanarak eteğinize ışıltı katıp, daha da göz alıcı hale getirebilirsiniz

Malzemeler: Dört farklı renk vernikli akrilik boya, kot etek, stencil fırçası, karton, şablon

1- Yaptığınız çalışmanın eteğin arka yüzüne geçmemesi için arasına karton yerleştirin.

2- Şablonu etek üzerine yerleştirin, papatyaları beyaz renkli boyayla tamponlayarak boyayın.

3- Papatyalarınızın ortasını da sarı renkli boyayla tamponlayarak renklendirin.

4- Papatyalarınızın dallarını ve yapraklarını yeşil renkli boyayı kullanarak renklendirin.

5- Şablondaki kelebeği de sarı renkli boyayı kullanıp tamponlayarak renklendirin.

6- Boyama işlemini tamamladıktan sonra şablonunuzu yavaşça eteğinizin üzerinden alın

Son düzenleme:
70181d66faefea4d98a5485af5.jpg

4df47a182133ac4bad1343eaj6.jpg

69d91b9493981b439c0628eub2.jpg

cc208579f2031a40884a991lz5.jpg

f3cd38827da7014382ac74dac9.jpg

074ae780f166b743a8a35e9wo6.jpg

f4d9e69b25e5f342a944680nc9.jpg
işte eteğimiz hazırrrhihoyyyt

Son düzenleme:
kızlar sizin de sevdiğiniz ya da önerdiğiniz modeller varsa resimlerseniz sevinirima.s.

saol cnm :)) masallah diyin kizlar icimde bebis büyütüyorum nazar degmesin :))))))))

kaç senedir etek giymiyodum hep pantolon giyiyodum.yazın 1-2 kez anca etek giyiyodum ama artık özellikle bu sene çok giyicem gibi görünüyo çünkü etek hevesim başladı daha önce yoktu .alıp alıp giymemiştim artık giyicemm:KK8::KK8:

elbise de aldımm.giyince de çok güzel yakışıyo ama pantolon daha rahat diye hep işin rahatına kaçtım ama artık etek de giyicem bol bol havalar bi ısında iyice..

X