kim haklı sizce?

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.377
35.255
39
merhabalar,
eşim 1 haftalığına şehir dışına çıktı iş için,haftasonu gelecek.ben de evde annem ve kızımla kalıyorum(ben işe gidiyorum,annem çocuğa bakıyor.)kendi ailemden başka kimse yok burda,ama eşimin ailesi var.
eşimle telefonda konuşuyoruz,bana baban beni aradı nasılsın,ne var ne yok diye sormak için şaşırdım falan dedi.
ben de iyi etmiş,ama beni hiç arayan yok dedim gülerek,eşimin ailesini kasdettim.
onlar niye arasın,sen ara napıyorsunuz diye dedi.
ben de ne alakası var,burda yalnız olan benim,baban ya da annen aramalıydı bir ihtiyacın var diye dedim.
o da diretti senin araman lazım diye.
şöförlüğüm pek iyi değil,eşim bana güvenmediğinden arabayı da babasıgile bıraktı.taksiyle gidiyorum her yere.
çok saçma bir mevzu ama uzadı işte.
normalde çok takılmam ama bu sefer çok sinirlendim ve de kırıldım.
durduk yere suçlu oldum.aramam gerekirken aramamışım.
sizce kim haklı bu durumda?
az önce de sinirden sert bir mesaj yazdım.
yüzlerce kilometre öteden , ufacık bir özlemle bile beni haklı göremiyorsun,ille de kendi ailen.unuttuğun bir şey var o da senin asıl
ailen benim vs gibi.
çok sinirlendim,kalbim kırıldı.

merhabalar,
eşim 1 haftalığına şehir dışına çıktı iş için,haftasonu gelecek.ben de evde annem ve kızımla kalıyorum(ben işe gidiyorum,annem çocuğa bakıyor.)kendi ailemden başka kimse yok burda,ama eşimin ailesi var.
eşimle telefonda konuşuyoruz,bana baban beni aradı nasılsın,ne var ne yok diye sormak için şaşırdım falan dedi.
ben de iyi etmiş,ama beni hiç arayan yok dedim gülerek,eşimin ailesini kasdettim.
ben de ne alakası var,burda yalnız olan benim,baban ya da annen aramalıydı bir ihtiyacın var diye dedim.
şöförlüğüm pek iyi değil,eşim bana güvenmediğinden arabayı da babasıgile bıraktı.taksiyle gidiyorum her yere.
yüzlerce kilometre öteden , ufacık bir özlemle bile beni haklı göremiyorsun,ille de kendi ailen.unuttuğun bir şey var o da senin asıl
ailen benim vs gibi.

butun erkekler oyle canim takmiycaksin...kv beni evinden kovdu esim bana kucuksun sen adim atcaksin dedı dusun iste...hakli olsanda olamazsin esinin gozunde hic uzatma degmez kendını yıpratmaya...

bu arada eklemek isterim,yalan beyan olmasın.
kaynım aradı aslında,yenge bir şeye ihtiyacın var mı,araban da yok gideceğin bir yer varsa götüreyim diye,sağolsun.
benim kimseden bir şey beklediğim yok,
benim babam eşimi aramış ya ben de takılmak için söyledim,senin baban beni aramıyor diye.
o tersleyince ben de uzattım,biraz da denemek istedim.
ama dediğim gibi suçlu ben oldum malesef.
ama sizce de aramaları gerekmez mi,küçük çocuğum var sonuçta,hastaydı daha yeni iyileşti.
insan bir merak eder yani.
of şu saçma konu yüzünden düştüğüm hale bakın:KK47:

butun erkekler oyle canim takmiycaksin...kv beni evinden kovdu esim bana kucuksun sen adim atcaksin dedı dusun iste...hakli olsanda olamazsin esinin gozunde hic uzatma degmez kendını yıpratmaya...

haklısın sanırım...biz aslında bu konuları aştık sayılır,yani ben umursamaz<sam aşıyoruz,yoksa sonu böyle oluyor işte.

konu kapanacak evet, ama ben yine anlayacağımı anladım.
benim eşimin ailesiyle hiç bir problemim yok.
bazı anlarda eşim o kadar abartıyor ki meseleyi,onun bu tavırları yüzünden ben de soğuyorum.
neyseki ailesiyle sorun yaşamıyorum,çünkü ortada gerçekten önemli bir şey olsa ne olur halimiz bilmiyorum.
çünkü ne olursa olsun eşim bana hep sen yanlış anlamışsındır der.bana hak vermesi çok nadirdir.

Son msjı atarak hata yapmışsınız bence.Böyle bir polemik yaratmak eşinizi sizden soğutur.Arama meselesinde siz haklısınız tabi ki.Ama dünya üzerinde bunu onaylayabilecek bir eş yoktur sanırım.Çok çok benzer bir durum yaşadım ben de.Eşimle de atıştık, tartıştık.Aramadım.O an aramadığım gibi zaten mesafeli olan durumuma tlf. la aramamayı da ekledim.Karşı taraf da beni aramıyor.Benim aranmamama kızmam ilgi beklediğimden, aranmak istediğimden değil nezaket kurallarının aşılmasındandı.Bu yüzden şu anda beni aramamaları da canıma minnet oldu.Ama bunun konusunu hiç etmem artık eşim laf falan söylerse sitem ederse de cevap vermden başka odaya geçer başka şeylerle ilgilenirim.Sakinleşip bir şey yokmuş gibi davranırım.Ama ilerde eşim beni karşısına alıp şöyle böyle olmuş aramaman beni üzer derse de ararım.Devamı gelmez ama o an ararım onu kırmam.Evlilik çok zor, bazı şeylerin cevapları önceden bilinecek ve konu oraya hiç getirilmeyecek galiba kural bu.Sizin telefondaki haklı siteminiz yanlış bir yol oluyor işte.Bence eşinize ( son mesajınızdan dolayı) yakınlık gösterip kusura bakma falan deyin.İşte yoruldum şöyle oldu çocuğa üzüldüm de falan gibi şeyler deyip geçiştirin.Aramaya da kalmayın ama ailesini.Bu konu öylece ortada açık dursun.Siz ilişmeyin...

Kafanızı takmaya değecek mesele değil bence.Eşinizle aranız küçük meseleler yüzünden soğumasın.Siz arayın eşinizi ailesini konuşun,eşiniz dönünce de tavırlarınızla kırıldığınızı belli edin,ailesini de aradığınızı öğrenirse mahçup olur size haksızlık yaptığını görür belki.

kaynananla muhabbetin nasıl bilmem ama muhtemelen eşini onlar doldurmuştur, karın napıyo sesi çıkmıyo, anasıyla oturuyorya
biz aklına gelmiyoruzdur demiş olabilirler, kimsenin günahını almak istemem ama
bence ara kaynananı napıyorsunuz anne de, aşkolsun kocam yok başımda çocuğum hasta oldu, ne aradınız ne geldiniz
hiçmi değerim yok de, özledim en sonunda ben arayım dedim de
sok lafını otur

merhabalar,
ailen benim vs gibi.

eşine msj atmasan iyimişti ama atmışsın bi kere
ayrıca aramasıı gereken kv kp
sen ne diye arayacaksınki

Eşiniz ailesine toz kondurmak istememiş.
Basit bir espriyi krize çevirmiş.
Haklı olduğunuzu biliyor bence..

bence siz haklisiniz ama erkekler kendi ailesi soz konusu olunca oyleler. hatta kendileri istedigini soyleyebilirler ailelerine ama siz birsey diyemezsiniz. aslinda dusununce hakli bu davranislari cunku kimse kendi ailesine laf soyletmez ama burda laf soyleme gibi bir durum yok hakliya hakkini vereceksin.

ayni sey su sekilde benim basima geldi. ben coookkkk uzaktayim, yurtdisinda evliyim. esim de aynen sizin esiniz gibi is icin Turkiyeye gitmek zorunda kalmisti.

ben bu 10 gun boyunca baktim, bekledim kimse beni aramadi. ama normalde gorseniz deli olurlardi benim icin ( o zaman kayinvalideyle bir sorun yoktu ). ve bir onceki sene de kayinvalidem esimi birakip bir cenaze icin turkiyeye gittigimde ufak capli bi laf dokundurmustu bir daha zaten esimi birakmayacakmisim ki. ben ordada cevabini vermistim gerci neyse..

esim dondugunde dedim ki : taaaaaa nerelerde ben burda bir basima kalmisim, o kadar seviyorlardi bir kere aramadilar. bu saatten sonra uzerimdeki butun soz haklarini yitirdiler dedim. hic birsey diyemedi.

sizinki belki yaninizda anneniz var diye rahattir.

anlatabildimmi ya :44:

çok teşekkür ederim cevaplarınız için,çoklu alıntı yapmayı beceremediğimden burdan topluca yazıyorum.

eşimin ailesiyle aramda hiçbir sorun yok,belli bir mesafe içinde sağlıklı bir ilişkimiz var.ne çok canım cicim,ne çok soğuk.

mesele çok basit haklısınız,ben de yazdım zaten ilk mesajımda.

eşimin ailesinden bir şey beklemiyorum,sorunum olsa onlardan yardım isterim zaten.onlar da geri çevirmez.

benim kızdığım,eşimin bu kadar basit bir konuda bile olaya hiç benim açıdan bakmayıp doğrudan anne babasını haklı çıkarmaya

çalışması.tek derdi aramızda soğukluk olmasınmış,öyle diyor.ama böyle yaparak beni soğutuyor.her şart altında onları haklı gösterip

benim alttan almamı istemesi kızdırıyor beni,uzaklaşıyorum hiç suçu günahı olmayan insanlardan.

bugün aradı eşim,konuştuk havadan sudan.tartışmaları uzatmayız zaten genelde.

soğuk da olsa sağdan soldan konuşup kapattık telefonu.bilmiyorum gelince açar mıyız tekrar.

bu arada eklemek isterim,yalan beyan olmasın.
kaynım aradı aslında,yenge bir şeye ihtiyacın var mı,araban da yok gideceğin bir yer varsa götüreyim diye,sağolsun.
benim kimseden bir şey beklediğim yok,
benim babam eşimi aramış ya ben de takılmak için söyledim,senin baban beni aramıyor diye.
o tersleyince ben de uzattım,biraz da denemek istedim.
ama dediğim gibi suçlu ben oldum malesef.
ama sizce de aramaları gerekmez mi,küçük çocuğum var sonuçta,hastaydı daha yeni iyileşti.
insan bir merak eder yani.
of şu saçma konu yüzünden düştüğüm hale bakın:KK47:

niye yalan söylüyosun ki, kimseden bişey beklediğim yok diyosun ama beklentilerin var.
ben senin yerinde olsam beklemem arayıp sormalarını. ararım şu bu lazım derim yani ne olacak

kaynananla muhabbetin nasıl bilmem ama muhtemelen eşini onlar doldurmuştur, karın napıyo sesi çıkmıyo, anasıyla oturuyorya
biz aklına gelmiyoruzdur demiş olabilirler, kimsenin günahını almak istemem ama
bence ara kaynananı napıyorsunuz anne de, aşkolsun kocam yok başımda çocuğum hasta oldu, ne aradınız ne geldiniz
hiçmi değerim yok de, özledim en sonunda ben arayım dedim de
sok lafını otur

başka işi yoktu kaynanasının. ayrıca konuyuda konu sahibesi açtı
iranda savaş çıksa kaynanalardan biliceksiniz

niye yalan söylüyosun ki, kimseden bişey beklediğim yok diyosun ama beklentilerin var.
ben senin yerinde olsam beklemem arayıp sormalarını. ararım şu bu lazım derim yani ne olacak

beklentim var evet,ama sadece eşimden. eşimin kardeşi aradı beni ,ihtiyaçlarımı da sordu,teşekkür edip olursa haber vereceğimi söyledim.
eşime yalan söylemedim ayrıca,bunu da nerden çıkardınız?eksik söyledim sadece.eşimin anne babası aramadı,kardeşi aradı.
mesajlaşma sırasında da eğer beni suçlamaya başlamasaydın kardeşinin aradığını da söyleyecektim dedim.
burdaki mesele eşimin ailesinin beni araması değil,eşimin olaylara yaklaşımı.
benim ailesiyle bir alıp veremediğim yok,eşimle var.

beklentim var evet,ama sadece eşimden. eşimin kardeşi aradı beni ,ihtiyaçlarımı da sordu,teşekkür edip olursa haber vereceğimi söyledim.
eşime yalan söylemedim ayrıca,bunu da nerden çıkardınız?eksik söyledim sadece.eşimin anne babası aramadı,kardeşi aradı.
mesajlaşma sırasında da eğer beni suçlamaya başlamasaydın kardeşinin aradığını da söyleyecektim dedim.
burdaki mesele eşimin ailesinin beni araması değil,eşimin olaylara yaklaşımı.
benim ailesiyle bir alıp veremediğim yok,eşimle var.

madem belkentin yoksa snn baban eşini aradığında ne diye laf sokma ihtiyacı duydun ki?
madem arasalarda bir aramasalarda bir ne gerek vardı ortamı germeye :KK14:

carrie,
şimdi tekrar okudum yazdığını,yalan beyan olmasın dediğimden yalan söylediğimi düşündünüz sanırım.
eşime söyledim zaten doğrusunu,size anlatırken eklemeyiş unutmuşum onu düzeltmek için öyle yazdım.yoksa ortada yalan yok.

madem belkentin yoksa snn baban eşini aradığında ne diye laf sokma ihtiyacı duydun ki?
madem arasalarda bir aramasalarda bir ne gerek vardı ortamı germeye :KK14:

eşimin böyle bir durumda tavrı hep aynıdır,ailesi her şeyi dört dörtlük yapar,ama ben yanlış anlarım.
şu durumda da aynı şeyi yapacak mı diye merak ettim,nitekim yaptı da.
işin aslı ' tabiki onlar seni aramayacak,sen onları arayacaksın' kadar absürt bir tepki de beklemiyordum.
sonrasında gerildim ben de ister istemez.

X