Kilolu hamile kalınır mı ?

Leylacn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2024
87
23
26
Merhaba 110 kiloyum 14 aydır hamile kalamıyorum hiç korunmadım sürekli stres halindeydim bunu düşünüyorum sürekli benle aynı kiloda 4 aylık evli arkadaşım 2 aylık hamile neden ben kalamıyorum olmayacakmı diye uykularım kaçıyor mide ameliyatı olacağım bu yüzden başına gelen var mı ?

herkes aynı olacak diye bir sey yok. kilo; gebe kalmaya da, sağlıklı gebeliğe de, sağlıklı doğuma da engel. fazla kiloda pıhtılaşma görüldüğü için yumurtalıklarınız yeterince çalışamaz ve sağlıklı kilodaki bir kadın gibi aktif çalışmaz bu da daha zor gebe kalmanıza sebep olur. aynı pıjtılaşma sorunu gebelikte bebek kayıplarına sebep olabiliryor. doğumda zaten kilo başlı başına bir sorun.

siz sağlıklı beslenip kendiniz için iyi olana odaklanın. emin olun bedeniniz ve zihbiniz en hazır olduğu anda gebelik oluşuyor

kilo vermeye başlarsanız hamile kalma ihtimaliniz çok çok çok yükselir. Pcos var mı doktora gittiniz mi? Beslenme düzeni oluşturun kilo verin. pkos varsa hormonlar bozuksa adetler düzensizse onlar da düzene girer 👍🏻👍🏻

kilo vermeye başlarsanız hamile kalma ihtimaliniz çok çok çok yükselir. Pcos var mı doktora gittiniz mi? Beslenme düzeni oluşturun kilo verin. pkos varsa hormonlar bozuksa adetler düzensizse onlar da düzene girer 👍🏻👍🏻
Adetim düzenli pcos yok yumurtalıklarıma baktırdım kan testi verdim hamile kalmamam için hiç bir sebeb yok zamana bırak düşünme stres yapma dedi doktor

Merhaba 110 kiloyum 14 aydır hamile kalamıyorum hiç korunmadım sürekli stres halindeydim bunu düşünüyorum sürekli benle aynı kiloda 4 aylık evli arkadaşım 2 aylık hamile neden ben kalamıyorum olmayacakmı diye uykularım kaçıyor mide ameliyatı olacağım bu yüzden başına gelen var mı ?
Daha yüksek kilolarda doğal yolla hamile kalan kadınlar gördüm. Ama kilo hamile kalmayı zorlaştırıyor. Bütün tahlilleriniz yapıldı mı, rahim filmi çekildi mi, yumurtalıklara bakıldı mı(pco,kist), eşinize sperm testi yapıldı mı. Bunların hepsine bakıldı ve bir sorun görülemediyse kilo ve hamile kalma stresinden dolayı olabilir. Birde herşeyin bir zamanı var demekki daha anne olma zamanınız gelmemiş sabırla bekleyin. Ve kilo vermeye çalışın mide ameliyatı şuan en mantıklı çözüm gibi duruyor. Kilolu hamilelik geçirmekte zor ve kayıplara sebebiyet verebilir. Bence öncelikli işiniz kilo vermek olsun.

Daha yüksek kilolarda doğal yolla hamile kalan kadınlar gördüm. Ama kilo hamile kalmayı zorlaştırıyor. Bütün tahlilleriniz yapıldı mı, rahim filmi çekildi mi, yumurtalıklara bakıldı mı(pco,kist), eşinize sperm testi yapıldı mı. Bunların hepsine bakıldı ve bir sorun görülemediyse kilo ve hamile kalma stresinden dolayı olabilir. Birde herşeyin bir zamanı var demekki daha anne olma zamanınız gelmemiş sabırla bekleyin. Ve kilo vermeye çalışın mide ameliyatı şuan en mantıklı çözüm gibi duruyor. Kilolu hamilelik geçirmekte zor ve kayıplara sebebiyet verebilir. Bence öncelikli işiniz kilo vermek olsun.
Ben bütün testleri yaptırdım hiç bir sorun yok doktorum kilomdan dolayı olmadığını söyledi senden kilolu hastalarım var vücudun kilona göre oranlı dedi stresi bırak düşünme dedi eşim bu ay kontrol olucak bende bu ay mide ameliyatı olacağım sonra bakacağız işte

105 kilo ile hamile kaldım çok kafama taktım olmayacak diye Allahım nasip etti çok şükür 1 yaşında şimdi ama cidden kafana takmadığın zaman oluyor bu arada da kilo vermeye çalış cidden kilolu hamilelik zor gebelik şekeri sorunu yaşadım son zamanlar daha da ağırlaştım 130 a yakin kiloyla dogum yaptım

Kalınır kalınır da sonrası izdirap olur. İster istemez hamilelikte de bir miktar kilo alınıyor. Örnek ben. 80 kilo ile hamile kaldım. Benim boyuma göre hiç belli olmuyordu kilom ama fazlaydı. 106 kilo ile doğuma girdim. 1 buçuk yıl olacak 104 kilo anca indim. Kilo hiç iyi bir şey değil sağlık açısından ya. Hele bebek hareketlenince falan çok zor.

X