• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolarım yüzünden terk edildim...

burcukerem10

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
8
23
288
Merhabalar,

Ben 23 yaşında 1.62 boyunda 81 kiloyum. Kilo almaya ortaokul zamanında başladım. Sürekli dalga geçilen çocukluk yaşadım ama kilo almam liseden sonra çok fazla olmaya başladı. Üniversite sınavını kazanamadığım için 2 yıl boyunca hep yedim yedim. Bunun zararını üniversiteye gidince anladım aslında. Çok güler yüzlüyüm hayat doluyum ama içim de hep bir üzüntü ve ağlama hissi vardır. 55 kiloya düşmek istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleme:
Önce cok kararli ol. Ne zaman yemek yemen gerektigini, nasil yemen gerektigini ögren. Mesela hicbir zaman can sıkıntısından ağzına birsey sürme. Yiyip yiyip doymursan, bu bedeninin yemege ihtiyaci olmadigini, öylesine yedigini gösterir. Cünkü yiyipte doymamak diye birsey yok. Bunlara inandir kendini. Ve en önemlisi spor, ilk basta yürüyüs öneririm. Sabah aksam 1er saat tempolu yürüyüs yap. Tak kulagina kulakligini, ac sarkini kendini icinde bulundugun tüm sıkıntılardan uzaklistirarak yürü hizli hizli. Aksam 6dan sonra yesil elma haric birsey yememeye calis. 2-3 litre suyu ihmal etme, vede yürüyüslerden sonra yesil cay tavsiye ederim, oturdugun yerde vücudundaki fazla sulari disari atar ve metabolizmani calistirir. Dilerim basarirsin.

Merhabalar,

Ben 23 yaşında 1.62 boyunda 81 kiloyum. Kilo almaya ortaokul zamanında başladım. Sürekli dalga geçilen çocukluk yaşadım ama kilo almam liseden sonra çok fazla olmaya başladı. Üniversite sınavını kazanamadığım için 2 yıl boyunca hep yedim yedim. Bunun zararını üniversiteye gidince anladım aslında. Çok güler yüzlüyüm hayat doluyum ama içim de hep bir üzüntü ve ağlama hissi vardır. Neyse üniversite birine aşık oldum ilk aşk ama nasıl seviyorum askerde kendisi sesini duymayayım ağlıyor o biçim bir aşk. Sonra ailelerin tanışması girdi araya babası tabi bu kız yanına yakışmıyor şu bu buda benden ayrıldı artık laflardan sıkılıp belkı de gerçekten sevmiyordu orası ayrı. Neyse bu sene ocak ta görücü usulü nişanlandım nişanlandığım herif bir güzel beni boynuzluyormuş kıza hakkımda şişman falan diyormuş. Nişan attım ama nişan atınca gerçekleri de atmıyorsun .Annem babam çok üzülüyor bende tabi. Artık çok sıkıldım kendimden iradesizliğimden Bugün diyete başladım her hafta sizinle mutluluğumu paylaşmak istiyorum veren arkadaşları okudukça heyecanlandım ben neden veremeyeyim diye sizinde desteğiniz ve fikirlerinizle kendime güvenmek güzel güzel giyinmek istiyorum. 55 kiloya düşmek istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz ?
Merhaba Canım yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm asla ve asla geriye bakmaya sağlıklı beslenme ve spora başlamana şiddetle tavsiye ederim

Geçmişi unutun.. Spor yapın evde Leslie yapın.. Sağlıklı beslenin.. ama en önemlisi kendinizi Sevin.. boşverin herkesi.. hemen başlayın.. Günlük tutun..

Merhabalar,

Ben 23 yaşında 1.62 boyunda 81 kiloyum. Kilo almaya ortaokul zamanında başladım. Sürekli dalga geçilen çocukluk yaşadım ama kilo almam liseden sonra çok fazla olmaya başladı. Üniversite sınavını kazanamadığım için 2 yıl boyunca hep yedim yedim. Bunun zararını üniversiteye gidince anladım aslında. Çok güler yüzlüyüm hayat doluyum ama içim de hep bir üzüntü ve ağlama hissi vardır. Neyse üniversite birine aşık oldum ilk aşk ama nasıl seviyorum askerde kendisi sesini duymayayım ağlıyor o biçim bir aşk. Sonra ailelerin tanışması girdi araya babası tabi bu kız yanına yakışmıyor şu bu buda benden ayrıldı artık laflardan sıkılıp belkı de gerçekten sevmiyordu orası ayrı. Neyse bu sene ocak ta görücü usulü nişanlandım nişanlandığım herif bir güzel beni boynuzluyormuş kıza hakkımda şişman falan diyormuş. Nişan attım ama nişan atınca gerçekleri de atmıyorsun .Annem babam çok üzülüyor bende tabi. Artık çok sıkıldım kendimden iradesizliğimden Bugün diyete başladım her hafta sizinle mutluluğumu paylaşmak istiyorum veren arkadaşları okudukça heyecanlandım ben neden veremeyeyim diye sizinde desteğiniz ve fikirlerinizle kendime güvenmek güzel güzel giyinmek istiyorum. 55 kiloya düşmek istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz ?

bence bu anlattıkların tam bir değişim hikayesinin başlangıcı, kötü başlayıp mutlu bitenlerden. bazen istediğimiz şeyleri kazanmak için zor olaylardan geçmek gerekiyor. beni öldürmeyen güç güçlendirir misali. bu bence her konuda böyle.
kolay olacağını söyleyemeyeceğim. 6-7 kilo fazlam var onunla bile mücadele edemiyorum. ama bu başarılmayacak bir şey olduğundan değil tamamiyle beynimin hazır olmayışından. zor demiştim ya sana bir o kadar da zevkli olacak. çünkü sen başaracaksın buna inanıyorum. bence yeni bir sayfa aç kendine 6 ay 1 yıl tamamiyle kendine odaklan. asla ama asla pes etme. gelişmeleri de mutlaka bize bildir. herşey gönlünce olsun :dua:

Merhabalar,

canım ben 98 kg dan 70 e kadar düştüm..ki benim iradem öyle iyi değildir.ben yaptıysam sen de yaparsın.yaşadıklarını çok iyi anlıyorum..şu an 76 kg yum.60 a düşmek istiyorum ve diyet yapıyorum..en önemlisi spor..aksatmdan yaparsan veremeyeceğin kilo yok..ayrıca yaşın çok genç nişanlanıpta napacaksın önce hedefin olan kiloya in..kendine özgüvenin gelsin..seni gerçekten seven biriyle ol..bide zayıflama takımları var sen de katılsana..ben o takımla kilo vermeye başlamıştım çok motivasyon oluyo aklında olsun..üzme kendini..

Merhabalar,

canım çok üzüldüm. kimseyi takma ve zayıflamaya odaklan. ben 90 kilodan 65e düştüm.. karatay diyetini şiddetle öneririm. bi karar ver insanların seni hor görmesini mi istiyorsun? yoksa sana hayran olmalarını mı? sen iradeli olduğun sürece çok değil 5 veya 6 aya zaten zayıf bir hatun olursun. bide kesinlikle hergün en az yarım saat spor yapmalısın....

Hepinize çok teşekkür ederim :) Dün hastaneye gittim tahliller yaptırmıştım sonuçlarını aldım. Tiroid kolestrol herşey normalmiş bu daha çok sevindirdi beni :) Bu hafta diyetisyen kontrollerine başlayacağım. Tabi diyete başlayalı 1 hafta oldu ve çok daha rahatım bedenimi şimdiden sahiplenmeye başladım :) İnşallah sizin gibi bir gün bende başkalarına umut olurum :)

Hepinize çok teşekkür ederim :) Dün hastaneye gittim tahliller yaptırmıştım sonuçlarını aldım. Tiroid kolestrol herşey normalmiş bu daha çok sevindirdi beni :) Bu hafta diyetisyen kontrollerine başlayacağım. Tabi diyete başlayalı 1 hafta oldu ve çok daha rahatım bedenimi şimdiden sahiplenmeye başladım :) İnşallah sizin gibi bir gün bende başkalarına umut olurum :)

tebrikler canım çok doğru bi karar vermişsin. inşallah herşey gönlünce olur. sakın pes etme...

Sen çok iyi anlıyorum aynı şey benim de başıma geldi kilolarım yüzünden istemedi beni sana tavsiyem ne zaman pes edecek olursan aklına getir çok güzel motivasyon olur :super:

Arada benim topiğime uğramalısın ,topikteki arkadaşlarım kilo vermeye başladı bile;) üstelik yok pilav yeme yok şunu yeme diye bir şey yok herşeyden kafi miktarda yiyosun :KK49: başka tavsiyelerde veriyorum ;) hee mesela aksam yatmadan bir iki saat önce tarçınlı yogurt ya da süt tüket hem tatlı ihtiyacını karşılayacak hem de karın yağlarını eritiyor :KK76:

yavaş ve sağlıklı kilo ver. Az ye çok hareket et. Her yere yürüyerek gitmeye çalış. Ve bitki çaylarıdnan destek al yeşil çay kiraz sapı vs. ekmek yeme pilav makarna yok tatlı sütlü tatlılar. Bak nasıl kendine güvenin gelecek. :dua:

Aynen arkadaş çok haklı ben mesela sırf süt ürünlerini keserek otomatik 8 kilo verdim 1 ayda. uzak dur sisiriyor insanı migrosda laktozsuz yoğurt var pınarın sadece ondan ye evden eksik etme bide ile özlersen sütlü şeyler evde laktozsuz sütle kendin yap peynir olarakda sadece "ESKİ Kaşar" ye laktoz oranı >1 altında onun dışında başka peynirde koyma azına bunları migrosda bula bilirsin hepsini bak 8 kilo sporsuz neysiz garanti gidiyor 1 ayda
Yesilcayi hayatından eksik etme günlük 3 fincan iç sıcak soğuk fark etmez
Sonra arada ben tarcinli türk kahveside içerdim özelikle kaçamak yaptığım zamanlarda telvesinide boşuna atma bacaklarına masaj yap soğuk suylada durula inanamicaksin kahvenin etkisine bebek gibi yapıyor selûlitlere çok iyi geliyor hem içten hem dıştan ben 1 senede 75den 50 kiloya düştüm 2 senedirde halen koruyorum kilomu 1 kilo aldığım anda aman diyip bol sporcu 2 hafta diyet kürü yapıyorum o kadarki korkuyorum tekrar almaktan allahım o günleri bir daha yaşatmasın

Ben 5 ayda 25 kg verdim. Aynı şekilde benimle de utanmadan çekinmeden dalga beçiyprlarsı en ufak biriyle kavga etsem kilomu yüzme vuruyorlardı erkek arkadasım desen o bile gala mevzusu yapmıstı kilolarımı ama artık hiçbirine ezilmeyeceğim Hakkı'mda kendime söz verdim ve her bırakacağımı düşündüğüm Zaman insanların bana söyledikleri şeyler, geçtikleri dalgalar geldi aklıma. Ben 25 kilomu verdim benimle dalga geçen iki üç k*cı kırık yollarımda köpek oldular. Erkek arkadaşımdan da ayrıldım sen misin dalga geçen diye ( arkadasları yanında bile ima ederdi). Kilo verdiğini gördükçe zaten devam ediyorsun. Tatlı krizlerini falan sakın dert etme 2 tane harika tarif var biri kurabiye biri kek inan bana şekersiz olduğunu bile anlamazsın. Kendini sıkıntıya sokmadan inaşallah zayıflarsın. Zayıflamak çok güzel inan üzerine olanı aramak yerine istediğini almak o kadar güzel ki. Ben en güzel Zaman'larımı mezuniyetlerimi kuzenlerimin düğünlerini bu kilolarım yüzünden kaybettim. Vazgeçecekken aklına o seni aldatan veya kilon yüzünden terk edildiğin zamanları hatırla. Zayıfla inan bana ikisi de yollarında köpek olacaklar. İntikam vakti

Merhabalar,

Hepinize fikirleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Kilolar yavaş yavaş gitmeye başladı :) Artık moralim çok daha iyi :) Veeee kendimi seviyorum. Bu arada tatlı krizlerimin önüne geçemiyorum. Akapunktur yaptırdım bilmiyorum ne kadar doğru daha yeni yaptırdığım için sonuçlarını merak ediyorum.

Back