kilo vermek isteyenler, diyetisyenlik okuyorum nacizane yardimim olabilir :)

Mervemm1106

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
91
1
48
34
Ankara
Kizlar bende kilo vermek istiyorum ama tek başına olmuyor gelin burdan devam edelim :) 170 boyunda 59 kiloyum. Diyetisyenlik okuyorum 3. Sinifim :) az bucuj biseyler biliyorum. Ogrendiklerimi burda paylasirsam belki herkes hedefine ulasir :)

Son düzenleme:
öncelikle yurtlarda kalan kilo problemi olan öğrencilere tavsiyeler alabilir miyim malum ne yemek çıkacağına biz karar veremiyoruz ama nelere dikkat etmeli? ara öğünlerde ne yemeliyiz ?

öncelikle yurtlarda kalan kilo problemi olan öğrencilere tavsiyeler alabilir miyim malum ne yemek çıkacağına biz karar veremiyoruz ama nelere dikkat etmeli? ara öğünlerde ne yemeliyiz ?

Merhaba.. benimde cok bilgim yok ama derslerden kucuk detaylar verebilirim. Yurtlarda zaten kalori hesabiyla cikar yemekler.. ve genelde bilgilendirirler.. zaten yemeksz diyet yok.. ozellikle protein agirlikli beslenme gerekir.. karbonhidrat ( tatli) belli bi duzeyde ki onuda hocalarimiz genelde tarcinla gidermemizi isterler... ictigin suyun icine 1 kabuk tarcin senin tatli istegini karsilayacaktr. Yemek secme sansin yok biliyorum ekmegi kesebilirsn kahvaltini vok iyi yapmalisin.. bide bizim metabolizmamz yemek yedigimz zaman hizlanir.. bu nedenle az az ama sik yemeliyz ki metabolizmamiz hizlansn... simdi burdan ne desem yanlis olur.. senden alinan tahlillere gore bi diyet yazilmali... ekmegi sadece kahvaltida tuketerek ve oglen ve aksam yemegimde vok yagli olmamak kaydiyla hic bi kisitlama yapmadan 4 kilo verdim 2 haftada ... ama seker yok.. kahve gunde 2 kere tukettm ama seker yerine cok az tarcin... gunde 2 buvuk litre su ( farkli detokslarla yani bigun icine limon attim bigun salatalk bigun maydonz hem icmekte zevkli geldi ? ) şimdilik bu kadar yardmci olablrm kusura bakma (

Bende universiteye hazirlaniyorum ve 1 ay sinav sitresim daha var ve suanda 88kiloyu gormus bulunuyorum lutfen yardimini bekliyorum..

Benimde sinav donemim oyleydi 42 bedeni gordum :) bu donem onemli bu yuzden bence yemekten kismamalisin ama yazi iyi degerlendrmelisn . Ben suan 36 bedene dustum :) bu yuzden sen bi sinavinj kazan gerisi hallolur :) boyun kac ? Eger firsatn olursa yürüyüş yap derim. Sana tatliyi kes diyemem cunku beyin enerjisini direk karbonhdrattan alir onun icin cok yemegine karisamycam

Son düzenleme:

günde 2 kez yemek çıkıyor sabah 9 gibi kahvaltı yapıyorum.birde akşam 16.00 da akşam yemeği veriliyor . ikinci öğretim olduğum için akşam 4 ile 10 arasında okuldayım hazır şeylerden kaçınsam bu sefer gece abur cubura saldırıyorum bende ne yapacağımı şaşırdım açıkcası salata çorba vs yapma imkanım da yok

Boyum 1.68 cok tatlı tuketen bir insan degilim zaten ama taktim kilolarima psikolojim bozuldu..

Boyum 1.68 cok tatlı tuketen bir insan degilim zaten ama taktim kilolarima psikolojim bozuldu..

168 boya 60 kilo ideal diyebiliriz. Bol su tuketmeni oneririm. Belki yavas yavas porsiyonlardan kisabilirsin. 7 den sonra fazla bisey yememeye bak. Meyve dahi olsa.. acikirsan yogurt ve icine kirmizi pul biber ve karabiber koyarak tuketeblrsn.. yataga tok karinla girmemeni tavsiye ederim.. gece karin bosken metabolizma tavan yaparmis. Sabah uyandigindada gune 1 bardak ilik suyla baslayabilrsn. Ekmegi cok tuketme max gunluk 3 4 tane yeme hakkin var..

Dediklerini duzene sokacagim ama ben sınava çalıştıgımdan dolayi gece gec saate kadar ayakta oluyorum o zaman zarfı icinde yesil cay falan içsem nasil olur yada senin bir onerin var mı ?

Dediklerini duzene sokacagim ama ben sınava çalıştıgımdan dolayi gece gec saate kadar ayakta oluyorum o zaman zarfı icinde yesil cay falan içsem nasil olur yada senin bir onerin var mı ?

Yesil cay , yagsiz yogurt , limonlu su yag yakimini hizlandirir.. yesil cay iyi fikir.. icine 1 kabuk tarcin bi kac elma dilimi ve limon atarsan hem daha iyi olur tadi hemde tarcin kan sekerini ayarlar. Gayet iyi fikir :) kahvede bol tuketebilirsn ama seker yerine bir cay kasigi tarcin der hep hocamiz :) ilk basta biraz garip gelebilr tadi ama sonrada alisacaksn :)

Cok tsk ederim deneyecegim

Merhabe,Emzirenler için de birşeyler önerebilir misin?
Günde 30-40 dk yürüyoru.Su en fazla 2 lt içebiliyorum.Genelde sağlıklı besleniyorum.Ama tam ölçüleri de bilmiyorum.1.60 70 kiloyum ve 3 çocuk sahibiyim.Aynı zamanda yaş 38.40'ım yeni çıktı daha

merhaba ben 11 ay once sezaryanla dogum yaptim 20kg alarak 60kilodan 80 kiloya cikmistim suan 59 kiloyum ve eskiden bu kiloda oldugum gibi gorunmuyorum yediklerime dikkat ediyorum sporda yapmaya basladim ama hala karnimda sislik var bu karindaki sislik tamamen yagmi?eski kiloma donmeme ragmen neden karnim hala sis

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ayni dert bendede. Icimizde buyuk bir bosluk var . Bebegimizin boslugu o da sanirim yagla doldu

Aynen arkadaslar bendrn dogumda n sonra cok gevsedim spor sartta onada vakit yok malesef

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yukarda bisey paylastim eminim yardimci olacaktir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…