Kilo verdikten sonra nasıl görünüyorsunuz? Motivasyon için resimlerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi kawy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım doktorları boşversene sen ya.onlar da sonuçta bizim bildiğimiz şeyleri söylemiyolar mı?ben bugüne kadar hiçbi doktordan yardım almaduım.zaten nasıl beslenmemiz gerektiğini biliyoruz.herşey sende bitiyor.yeter ki gerçekten iste.o zaman herşey olur,kilo da verirsin,manken gibi de olursun

Bir öğünde yediğimiz bi yemeği ele alalım: etli bezelye - bulgur pilavı - cacık. toplam kalorisi 890. Buna bi okadar da akşam yemeği kalorisi eklersek ne etti 1800. e daha bunun kahvaltısı, arada atıştırmalıkları vs var... Tabi bir de aburcuburlar. Öncelikle aburcuburlara elveda. Çünkü yediğimiz bir gofret 250 kalori civarında oluyor.. Kalori kontrolü yaparak zayıflamak en mantıklısı. 62 kiloluk bir insanın günde alması gereken kalori miktarı 2000 civarı. Zayıflamak için tabiki 2000'den çok daha az kalori almak gerekiyor bir günde. Yani 1400 civarı filan... Sana bir site tavsiye edebilirim bununla ilgili, ben de yeni buldum: kalorisepeti.com Kilonu boyunu hedef kilonu yazınca günde kaç kalori alman gerekiyor hepsi çıkıyor ve yediklerini gün gün siteye girebiliyorsun. Böylece gün içinde kaç kalori aldığını da görmüş oluyorsun. Bu arada yemekten 1-2 saat sonra kesinlikle elma yiyorum ve soda içiyorum. Yeşil çay tek başına mucizevi bir etki yaratmıyor malesef. Yediklerine de dikkat etmek gerekiyor. Ama düzgün beslenmeyle bağırsaklarının çalışmasına deli gibi yardımcı olduğu kesin. Günde 2 bardak içiyorum.
Hazır meyve suları da kalori bombası! Çünkü içinde aşırı şeker var... Bunun yerine kahvaltıda ya sıkılmış taze meyve suyu, yoksa şekersiz çay içiyorum. Activia meyveli yoğurtlar da çok çok acıkırsam geceleri, yardımıma koşuyor.

Son olarak, bol bol su! Yanımda 1,5 litrelik şişe su bulunduruyorum sürekli, sanki kahve-çay içermişcesine oturduğum yerde içiyorum. Zaten bu da şişkinlik yarattığından ötürü, açlığını hissetmemene yardımcı oluyor...

1-2 saattir bakınıyorum da.. Her satırı ağlayarak okuyorum gözlerim şişti; resimlere imrenerek bakıyorum. Tebrik ederim herkesi, ne de güzel başarmışsınız. 6 gündür diyetteyim. (Aslında diyet demek istemiyorum çok itici geliyor) Çok sabırsızım ve senelerdir içinde bulunduğum durumdan dolayı psikolojim çok bozuk. Bu uzun ve zorlu dönemi bu psikolojiyle nasıl atlatacağımı bilemiyorum ama kesinlikle burası bana yardımcı oldu. Umarım başarabilirim ve bir gün resimleri ben de koyarım bu sayfaya.

diğdem maşallah yaaa nasıl kilo vermişsin tebrik ederim..bende isveç diyetine başladım bugün ilk günüm 13 günün sonunda kaç kilo vermiş olucam çook merak ediyorum..şu fazlalıklardan bi kurtulsam bidaha kilo almıcammmmm

tam 93 kilodan 72ye indim
ben abur cuburu çok yiyordum hepsini kestim ekmek yemiyorum şeker hiç yok yürüyüşe çıkıyorum uykumu düzene soktum ki ben çok uyuyordum şuan 5 veya 6 saat uyku yetiyor günlük yaklaşık 3lt su içiyorum yeşil çay içiyorum
aslında zayıflamak zor değilmiş bende bunu anladım isteyince oluyor buzamana kadar hep ''kilo veremiyorum''larla kandırmışım kendimi ama bir baktım ki istediğim kıyafeti alamıyorum alıp giysemde yakışmıyor arkadaşlar aileler hepsinin alaycı bir yaklaşımı ve en son eşimin tombişim bunlar sende kalıcı daha fazla almada vermeni beklemiyorum demesi beni zayıflamam için kararlı kıldı ve bana tombişim diyen eşim şuanda inanamıyor
eee yeterki kadın istesin :)))))))))))

bende bundan birkaç ay önce 74 kiloydum ve bu beni inanılmaz rahatsız ediyordu.gerek giydiğim şeyler olmuyordu gerekse giydiklerimi kendime yakıştıramıyordum..geç kalmış bir karar alarak,diyet kampına girdim ve 2,5 aylık bir sürede ideal kiloma ulaştım.darısı tüm kilo vermek isteyenlerin başına

süper yaaaa..nasıl bi diyet uyguladığınızı da yazsaydınız keşke.

hay hay yazayım tabiki..Her sabah aldığım terletmeye yarayan eşofmanlarımla sabah 06:30-07:30 arası bir saatlik yürüyüş yaptım,kahvaltıda 1 dilim şayet doymadıysam 2 dilim kepek ekmeğiyle kahvaltıda ne varsa yedim kendimi sınırlamadan.(yani bir kibrit kutusu kada rpeynir,3 adet zeytin demedim ) öğle yemeğini ekmeksiz sadece bir kase çorba veya müsli yiyerek geçiştirdim,akşam yemeğini ya hiç yemedim yada salata,bir kase çorba,bir adet meyve olarak düzenledim.birde mekik çekmekte çok zorlandığım için şu satılan mekik aletlerinden aldım ve her gece yatmadan önce düzenli bir şekilde onu çalıştım.74 kilo ile başladım,68 kiloya düştüğümde 3 hafta sabitledi 68 i ve bir daha kilo veremeyeceği düşündüm..Ancak sonra tekrar vermeye başladım.En önemli ayrıntıyı yazmayı unutmuşum yalnız,tatlı düşkünlüğüm aşırıydı.çok yiyor ve çok arıyordum,tatlıyı tamamen hayatımdan çıkardım diyet boyunca..şimdi de sadece tadıyorum,porsiyon kesinlikle tketmiyorum.şu an diyet yapmayı bıraktım,koruma aşamasındayım.Sadece yediklerime dikkat ediyorum..
Kilosuz,bol sağlıklı günler dilerim :)

canım sen müthiş görünüyosun yaaa şuan kaç kilosun boyun kaç falan filan

yaaaa bende yaza böyşe zayıf girmek istiyoruuuuuuuuuuuummmmmm şu 10 kiloyu bi versem offf offfff

canım öncelikle tebrikler.... böyle iğneleyici sözler çok işe yarıyor aslında yoksa biz kilolarımızla yaşayıp gidicez ben çokta kilolu değilim ama herzaman arkadaşlarımdan daha kiloluydum balık etliyim yani 1.60 boyum var en son ramazan bayramında 63 kiloya çıkmıştım ve çevremdekilerin zayıflıklarıyla övünmeleri beni motive etti diyete başladım tabi bunda eteklerimin bellerinin sıkmaya başlamasıda etkili oldu çünkü belim herzaman inceydi ve ben artık belimdende kilo almaya başlamıştım neyse başladım herşeyden ama az az yiyerek 3 ayda 55 kiloya düştüm sonra yoğun bir döneme girince bıraktım şimdi 58 kiloyum ama çevremdekiler hala nekadar zayıflamışsın diyor bu okadar güzel bir duyguki bu hafta tekrar başladım inşallah... yaza kadar bir 5 kilo daha verirsem süper olacak zayıflamak isteyenlere benden nacizane bir tavsiye açlık diyetleri yapmayın ömür boyu sürdürebilecek gibi diyet yapın az az herşeyden yiyin mesela misafirlikte önünüze kısır poğaça börek pasta dolu bir tabak geldiğinde kibarca tabağınızı mutfağa götürün ve hepsinden bir lokma kesin kısırınızı yada salatanızı afiyetle yiyin(ben öyle yaptım) kısacası yemekten tam doymadan kalkın zamanla zaten yedikleriniz fazla gelmeye başlıyor ve az şeyle doyuyosunuz bunun yanında yeşil çay için hergün enaz yarımsaat yürüyün ve bolca su için enaz 1.5 lt işte fit kalmanın ve zayıflamanın en basit yolu sevgiler

anlattiklarindan önce resmine bayildim bende bu listeyi uygulicam

yagsiz salatada hangi sebzeleri kullandiginin bi önemi var mi?

ben yesillik pek sevmem marul dogruyorum icine ama benim salatam daha cok domates, havuc, salatalik, misir vs gibi sebzelerden olusuyo :44:

insan yeter ki istesin kararlı olunca imkansızlıklar kalkıyor
eşimin iğneleyeciyi sözleri (her nekadar şaka niyetli söylensede) birde iş başvuruları yapacak olmam beni acayip hırslandırdı boyum 173 cm fakat +10 -10 şartı zorluyordu sınırları.baktım olacak gibi değil kilo vermeye karar verdim sıktım boğazımı :) kestim abur cuburu sporda derken verdim kilolarımı işim olmasada kilo vermeme vesile oldu isteyince oluyormuş niye ideal kiloma ulaşmayım hedefim 60 bakalım nekadar zamanda vericem

bana dediysen bu sözleri şayet çok teşekkür ediyorum :))) 74 kilodan 60 kiloya düştüm,14 kilo verdim yani..boyumda 1,68 aslında boyuma göre 58 kilo olmam lazım ama diyetisyen şu anki kilomu uygun buldu..azim varsa başarıda var emin ol,yılma sakın...
canım sen müthiş görünüyosun yaaa şuan kaç kilosun boyun kaç falan filan

yaaaa bende yaza böyşe zayıf girmek istiyoruuuuuuuuuuuummmmmm şu 10 kiloyu bi versem offf offfff

merhaba arkadaslar ;ben antıdepresan kullanımından sonra bır yıl ıcınde 15 kılo aldım.8 ay byunca sadece sporla 6 kılo verdım ewlendım sporu bıraktım falan 3unu sımdı gerı almısım yanı su 12 kılo falan vermem lazım. pazartesı dıyete basladım dıyetısyen kontrolunde ama dıyetısyenı pek begenmedım.hıc verecekmısım gıbı gelmıyor.harfıyen uyuyorum lısteye tecrubelerınıze dayanarak lıstem hakkında yorum yaparmısınız. ılk hafta boyle sora degıstırecegım dedı bakalım ,yedıklerım soyle;

sabah kalkınca 3 adet k.kayısı + 2 su bardagı ılık su

kahvaltı 8 de ; 2kk beyaz peynır (yumurta yemıyorum ondan fazla )
2 dılım kepek ekmegı
sınırsız sogus domates vs
yarım bardak sut (çay ıcmıyorum )

10.da ara ogun meyve

12-13 de ogle yemegım;

dısardan yemıyorum ewde yaptıgım 1 tatlı kasıgı z.yagı ıle yapılmıs pırasa yada karnıbahar yada kabak vs o gun ne varsa sebze yemegı yanı (4 kasık dedı dıyetısye ama ben 6 falan yıyıyorum )

1 kase çorba (bunu dısardan soyluyorum mercımek,sehrıye,yogurt,prınc vs o gun ne varsa)
ekmek yok
bol salata yagsız (marul roka domates havuc turp vs yada brokolı salatası)
2 kofte kadar ızgara et (kofte tavuk balık vs)

15-15:30 gıbı ara ogun 1 orta boy portakal yada yarım ayva yıyoyorum

aksam yemegı 19.30 da yyorum malesef o saatlerde ewde oluyorum ;

1 kase çorba+ 1 dılım k.ekmegı yada çorba yok 2 dılım k.ekmegı
4-5 kasık o bahsettıgım 1 tatlı kasıgı z.yagı ıle yapılmıs sebze yemegı
1 bardak ayran (300 ml cıvarı)
bol salata

21.21:30 da yıne bır ara ogun
meyve (100 gr kadar kucuk bı elma portakal vs ne varsa)
yarım su bardagı sut

gun ıcınde 2 fınca yesıl cay
2.5 lt su
çay ıcmedıgım ıcın glen yemegınden sonra tek keyfım 1 orta turk kahvesı

menum bu sekılde cok kararlıyım sporla destekleyemedıgım ıcın uzuluyrum ama en kısa zamanda cozum bulucam ona.sızce nasıl basarabılırmıyım boyle gıderse.şımdıden cok tesekkurler yorumlarınız ıcın.sevgılıer
:79:

tüm diyetisyenlerin ( şayet özel bir diyetisyene gitmediyseniz ) verdikleri tüm listeler aşağı yukarı aynı,yani yazdığınız gibi.ama bende buna benzer bir diyet listesi harfi harfine uygulamıştım ve haftada 2 kilo vermiştim,gerçekten işe yarıyor..Yine vaktim olsa içeriğindeki yemekleri,çorbaları,salataları yapabilmek için yine uygularım aslında ama o kadar teferruatlı yapacak kadar zamanım yok o yüzden kendi kendime bir diyet,spor listesi hazırladım..ama mutlaka sporla desteklemelisin..çünkü hareket olmadımı,sadece kilo attığını görüyorsun,düzgün bir forma girdiğini değil..sevgiyle kalın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…