• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olanlarda gebelik testi yanlıs cıkma ıhtımalı varmı

Ozgegrgr

Deisi
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
923
78
123
merhaba kızlar 23 yasındayım kilo problemim var tabiki bununla birlikte adet düzensizliğim var ama bu 1 aydır gebeliğin bütün belirtileri var 3 , 4 kez test aldım eczaneden yaptım hepsı negatıf ama bı kac gundur goguslerım cok sızlıo etrafında şişlikler var sürekli gaz sorunum var bı kac gundur karnımda kasıgımda ve belımde agrı hamile olabilirmiyim 4 testtede cıkmama ihtimali varmı ? :emir_bebek:

merhaba kızlar 23 yasındayım kilo problemim var tabiki bununla birlikte adet düzensizliğim var ama bu 1 aydır gebeliğin bütün belirtileri var 3 , 4 kez test aldım eczaneden yaptım hepsı negatıf ama bı kac gundur goguslerım cok sızlıo etrafında şişlikler var sürekli gaz sorunum var bı kac gundur karnımda kasıgımda ve belımde agrı hamile olabilirmiyim 4 testtede cıkmama ihtimali varmı ? :emir_bebek:

canım benım hemen telaş yapma...adetlerının arası ne kadar? ve tahmınıne göre gecıkme var mı?

canım benım hemen telaş yapma...adetlerının arası ne kadar? ve tahmınıne göre gecıkme var mı?

3 ay olmadıgımda olmustu en son ramazan bayramının 2 ncı gunu oldum düşün bide gecen ayın 4nde oldum sandım ılk koyu cok az geldı sonra kahverengı en son cok acık pembe oda 1 bucuk gun surdu ve cok az geldı

3 ay olmadıgımda olmustu en son ramazan bayramının 2 ncı gunu oldum düşün bide gecen ayın 4nde oldum sandım ılk koyu cok az geldı sonra kahverengı en son cok acık pembe oda 1 bucuk gun surdu ve cok az geldı

kasım 4 de oldun yanı en son dıme...o da zaten normal sokulememıs. e pekı doktora gorundunmu bunun ıcın yanı bır tehşıs koydular mı PKO gıbı mesela? adetlerını duzenlemesı ıcın ılac vs ...ve kılon cok mu fazla? (soylmek zorunda degılsın ama) :34:

kasım 4 de oldun yanı en son dıme...o da zaten normal sokulememıs. e pekı doktora gorundunmu bunun ıcın yanı bır tehşıs koydular mı PKO gıbı mesela? adetlerını duzenlemesı ıcın ılac vs ...ve kılon cok mu fazla? (soylmek zorunda degılsın ama) :34:

evet fazla kilom doktora gıttım kılo ver dıo hıc bseyn yok dıo kıstım bıle yokmus ılac falan vermedı ben bundan once sokturucu cok kullandım ama faydda etmedı hiç biri ( su an dıyetteyım :1: )

canım benim bebek istiyosun galiba oyüzden de vücudumuz bizimle dalga geçiyo resmen hamilelik belirtisi sandığın herşey sana vucudunun oynadığı bi oyun adet belirtisidir muhtemelen ikisi çok benziyomuş birbirine ben de gebelik istiyorum ve her ay aynı belirtileri ben de yaşıyorum hevesleniyorum bi güzel ama sonrasında da hep hüsranla karşılaşıyorum o yüzden bak kilo sorunun da varmış anladığım kadarıyla adetlerinde düzensiz yanlış anlama ama muhtemelen hamile değilsin çünkü 4 testin de yanlış olma olasılığı pek yok :(

canım benim bebek istiyosun galiba oyüzden de vücudumuz bizimle dalga geçiyo resmen hamilelik belirtisi sandığın herşey sana vucudunun oynadığı bi oyun adet belirtisidir muhtemelen ikisi çok benziyomuş birbirine ben de gebelik istiyorum ve her ay aynı belirtileri ben de yaşıyorum hevesleniyorum bi güzel ama sonrasında da hep hüsranla karşılaşıyorum o yüzden bak kilo sorunun da varmış anladığım kadarıyla adetlerinde düzensiz yanlış anlama ama muhtemelen hamile değilsin çünkü 4 testin de yanlış olma olasılığı pek yok :(

hay ben bu vücudumuza yaaa :))) tsk ederım cnım umarım sende kısa surede kavusursun bebişine

hay ben bu vücudumuza yaaa :))) tsk ederım cnım umarım sende kısa surede kavusursun bebişine

amin canım napalım yaaa psikolojikman çöküyoruz eee vücudda haklı eline fırsat geçmişken oynayım ben bunlarla diyo inşallah sen de tez zamanda alırsın bebişini kucağına....

sefimlicim kusura bakma dün elektirikler gıttı tamda sana cevap yazmıstım sonrada yemekd bulasıkdı derken gıremedım tekrar.... sana dıyecegım su kı oncellıkle hemen telasa kapılık kendını yıpratma. daha yenı evlısın herhangı bır tedavıye yonelemezsın cunkı en az 1 senelık evlı olman lazım. o zamanda kadar ama ıyı bır kadın doğumcu bul kendıne adetının 3.gunu gıt hormon tahlılı yaptır sonrada 21.gun progesteronuna baktır.
daha sonra ıyı bır endokrınolojıye gıt TSH, T3;T4 . Hab1c (insülin direnci) bu hormonlar gebe kalmanı saglayan hormonlar kımı adet duzenleyıcı kımı gebelıgın olusumunda yardımcı olanlar. eger bunlardan bırtanesı calısmıyor yada fazla calısıyorsa muhtemelen sorunlarının sebebını bulmussundur ha bırde insülin direncinde cok onemlı eger bırde Dıyabet tıp 2 varsa sende(kilolu oldugun ıcın bu muhtemel ama olacak dıyede bır sey soz konusu degıl) o zaman aç dahi kalsan 1 gram veremezsın bosuna ugrasırsın dıyetle.
bunları sana soyluyorum cunkı benımde kızlıgımdan berı kılo problemım var hep dıyet yapar yapar sonra gerı alırdım. evlendım hemen cocuk ıstedık ama olmadı 1 sene sonra hamıle kaldım 7 haftalık dusuk yaptım(bolca kanamayla) sonra Aşılama oldum tutmadı. Aşılamadan 1.5 ay sonra ıkızlerıme hamıle kaldım onlarda dustu. bu arada sağ olsun doktorlar hııııc tahlıl yapalımda nıye bu boyle neden dusuyor demıyorlar. bende sureklı doktora dıyorumkı boyle boyle belırtılerım var ya benım şekerım mı var yada tıroıdlerım mı sorunlu hanı ben ne yapsam kılo veremırum bır baksak mı kı umurlarında olmadı bu dokotorlarda Ege üniveristesının en ıyı Doktorları(kadın dogum) güyaaaa...... 6 ay sonra yıne Aşılama denedım olmadı elbette. dedım Hılal kalk kızım gıt bır endokrınologa ıyıkıde gıtmısım butun dengelerım şaşırmıs seker olmus 300 (açlık) tabıkı bu bıldıgımız Annelerde teyzelerde babalarda olan Dıyabet turu degıl. bu Ha1c hormu yanı pankreasın aşırıı algıladıgı bır seker turu bu salgılandıkca kasları yıyp bıtırıyor tedavı etmezsen. neyse cok tahlıllerım sonucunda Glukofen 1000 mg basladım sabaj aksam 1 tane. bırde tıroıd ıcın ac karnına bır tane ıcıyorum veeee elbetee 3 beyazdan uzagım artık elımden geldıgınde spor yapıp az yıyorum oyle aman aman dıyet yapmama zaten de ama dıkkat edıyorum yavas yavasda olsa kılo verıyorum. bende adet duzensızlıgı yok ama gebe kalmama ragmen hep dusurdum ve seker ölü bebek,dusuk gıbı rısklerı cogaltır. bunu arastırdıgım ıcın soyleyebılıyorum yanı benım Doktorum sunu der hep Kılo gebelık ıcın sorun degıl ama Dıyabet Tıp1 ve Tıp 2 sorun olabılır eger KONTROL altında tutulmaz ve takıp altında olmazsa yok bır cok ornek arkadasım var benım hastanede tanıstıgım şeker hastası olupta gayet saglıklı bebek dunyaya getıren.

sımdı arkadasım amacım senı sadece bılgılendırmek eger kılo vermek ıstıyorsan mutlaka bu tahlıllerı yaptır saglık ocagı bıle yapar artık bunu kı ben 3 aylık kontrllerım ıcın gıdıyorum. sonra yedıklerıne dıkkat et sana zayıfla yada zayıflama dıyemem bu sana kalmıs kaldıkı ne kadar zordur bılırım :1: :1: ama en azında saglıklı oldugunu bıl kafan rahatlasın. adetlerın duzenlensın mutlaka kı yumurtalar kalıtelessın :34:
sonra ALLAHIN ıznı ıle inşaALLAH hersey yoluna gırer ve saglıklı bır gebelık gecırır ve Bebısıne kavusursun.
kusura bakma cok uzun yazdım ama amacım senı bılgılendırmek dı.....sevgıyle kal

Back