oncelikle rahat olun, ac olunca deli gibi bagiriyorlar. o yuzden zorlamayin. kati gidalara geciste boyle problemler cok oluyor. tavsiyem sabir. benimkine 1 hafta boyunca bir damla corba yedirmek icin ne kadar ugrastigimizi bilirim. sakin pes etmeyin. sonucta amac bebeklerimizi doyurmak degil, bir yemek kulturu olusturmak. yoksa her halukarda karinlari doyar. ki sizinki bayagi yiyormus. daha ne yesin. az veya cok olayi ise zamanla oturuyor. ben simdi bile acaba yemek az mi geldi gibi terddutlere dusuyorum. bi de bebekler balik gibi. sanki unutuyorlar. 1 saat sonra verin tekrar yerler.
ben yumurta sarisini ve peynirini salatalik rendeleyip icine koyuyorum. 1 ay kadar sonra da ayni seyleri domates rendeleyerek yapabilirsiniz. domates alerji yapabileceginden 7 veya 8 aylik gibi baslamaniz daha dogru. icine bazen cok az bugday ekemgi rendeliyorum. haftada 4 gun boyle. kalan gunler tahil veya musli veriyorum ki beslenme icin cok onemli. onlarin icinede 1 cay kasigi kadar pekmez ve tahin katiyorum. su 30 ml bana az gibi geldi. benimki suan 10 aylik ve gunde 200 mlye kadar iciyor. sankim suyu biraz artirsaniz guzel olur gibi. su bence iyidir.
her yemegine zeytinyagi, ama soguduktan sonra katiyorum. ve mutlaka bir tas yogurt yediriyorum. bi de kabizlik icin gecen sefer unutmusum kara erik hem tazesi hemi de kurusu sahane etkili. tazesini rendeleyerek kurusunu kaynatip, suyunu icirtebilirsiniz.
su siteyi size de onereyim, ben gercekten faydasini cok gordum. orada zeytinyagi ile neden soguyunca katilmasi gerektigine dair bilgilerde var.
Yaşa Göre Beslenme - Sebze Çorbaları - Bebek Hastanesi