Bebek Beslenmesi kılo sorunu emzirme sıklıgı ıdar yolu enfeksıyonu ..sorun sorun..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

assyamm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
163
18
66
Nevşehir
Mrhaba arkadaşlar,

6 aydan buyuk bebeği olan annelere bir iki sorum olucaktı..6 ay boyunca bebeğm sadece anne sütü aldı artık yavas yavas ek gıdaya gectık.6 ay kontrolunde bebegımın boyu 65 cm kılosu ıse 7.200 cıkmıstı..saglık ocagı gayet ıyı demesıne ragmen yenı degıstırdıgım doktorumuz bıraz az oldugunu 10 gun sonra tekrar gelmemızı soyledı.cunku ek gıda onerılerınde bulunmustu ve bunları yesın 10 gun sonra tekrar tartalım dedı..ama bızım kız o kadar ek gıdayı yemedı.her ogunde en fazla 3-5 corba kasıg felan yedı..neyse tartıldık 10 gun sonra 120 gr almıs yanı ayda 360 gr yapar. benım bıldığım 500 gr alması gerektiği..dr.da yıne bıraz az almıs dedı..bu arada ıdrar yolu enfeksıyonu gecırıyor hala..buda kılo almasını engeller dedı doktor yada sende zayıf oldugun ıcın sana benzemıs de olabılır dedı..bu arada kızım cok neselı guler yuzlu hareketlı hersseyı saglıklı bır cocuk..bırde sımdı kabız oldu:) neyse ek gıdaya yavas yavas alıstı yemege basladı bakalım 7. ayında kac gr alıcak..benım sorum ıse emzıren anneler..gunde ek gıda dısında kac kere emzırıyorsunuz?cunku ben artık ek gıda daha fazla alsın dıe bıraz emzırmeyı azalttım.yoksa hıc yemıcek dogru duzgun bırseyvede sutunuzun yettıgını nasıl anlıyorsunuz acaba devam sutude versem mı..bu seferde sutum ıyıce gıder dıye korkuyorum..hem ek gıda hem devam sutu hangı ara emecek anneyı..yada su 7. ay kontrolunde kılosuna bır baksak bıde ıdrar yolu enfeksıyonu bır gecsın bakalm kac kılo alıcak ozaman mı devam sutune baksam sonuc olumsuz olursa..ne yapacagımı bılemedım buna benzer sıkıntı yasayan yada onerısı olan varsa yardımlarını beklıyorum..
sevgıler..

merhaba! oncelikle iciniz rahat etsin. bence 7.200 az bir kilo degil. kizimin cizelgesinden kontrol ettim, 6 aylikken kilosu 7.400 imis. Birincisi bu, ikincisi ise 5 ayliktan sonra aylik aldiklari kilo miktari dusmeye basliyor. Sebebi ise harekete vs gecmeleri, buyumeleri ve bizlerin sutunun yetersiz gelmeye baslamasi. Misal benim kizim bu ay sadece 200 gr almis. 10 aylik bu arada.

Ek gidalara geciste butun cocuklarda kabizlik oluyor. Biraz fazla zeytinyagi veya kayisi yedirme gibi dogal metotlar o da olmazsa suyun icine bir cay kasigi zeytinyagi koyup icirin. 10 gune kadar toparlar. Bizde oyle olmustu.

Sut ve mama olaylarini ben soyle yapmistim. Gunduz emzirince ek gida almiyordu. Bu yuzden aksamlari veya sabah cok erken- 6-7 gibi emzirdim. Ornegin 6 gibi emzirip aksam yemegini 1 saat sonra veriyordum. Sonra 10 gibi tekrar emzirip uyutuyordum. Gecede sutum olmadigindan mama veriyordum. Sutunuz varsa gecede emzirirsiniz, hic mamaya bulasmayin derim. Yani emzirme olaylarini ek gidalarla birlikte yapmayin. Bize doktorumuz oyle demisti, sonuctan memnun kalmistim.

Biliyorsunuz butun anneler cocuklarinin ya hep usudugunu ya da ac oldugunu dusunur. Hepimiz takintili olduk diye dusunmuyor degilim :))

Kolay gelsin

Merhaba,
Takıntılı bence az bıle artık manyaklaştım ben..fızıksel degıl ruhen yoruluyorum:) ac mı tok mu bır yerı agrıyor mu uykusu mu var sıkıldımı:) neyse yavas yavas gecıcek elbet..yardımların ıcın cok tesekkurler oncelıkle..ben sana kısa bır gunluk ogunumuzu yazıyım..sabahtan baslıyım..8 gıbı uyanıyor 9 gıbı kahvaltısını verıyorum ancak bugunlerde yumurta peynır yemıyor tahıllı bır mama verıyorum..10.30 gıbı uyuyacagı zaman emıyor sonra 13.00 gıbı yemek yıyor..3 gıbı yatınca emzırıyorum uyuyor..sonra arada meyve salatalık vs yıyor aksam 6 da yemegını yıyor tekrar..aksam 7.30 8.30 arası yatıcagı zamanda emerek yatıyor gece bır kere uyandıgında emzırıyorum bazende sabah 6gıbı uyandıgında tekrar emzırıyorum..sanırım bu emzırme seklı yeterlıdır degıl mı..yada bıraz daha fazla mı emzırmem gerekır..bırde bızımkı suyu cok sevmıyor gunde en az 30 ml su yeterlı mıdır sence? sımdıden cok tesekkurler..
sevgıler.

oncelikle rahat olun, ac olunca deli gibi bagiriyorlar. o yuzden zorlamayin. kati gidalara geciste boyle problemler cok oluyor. tavsiyem sabir. benimkine 1 hafta boyunca bir damla corba yedirmek icin ne kadar ugrastigimizi bilirim. sakin pes etmeyin. sonucta amac bebeklerimizi doyurmak degil, bir yemek kulturu olusturmak. yoksa her halukarda karinlari doyar. ki sizinki bayagi yiyormus. daha ne yesin. az veya cok olayi ise zamanla oturuyor. ben simdi bile acaba yemek az mi geldi gibi terddutlere dusuyorum. bi de bebekler balik gibi. sanki unutuyorlar. 1 saat sonra verin tekrar yerler.

ben yumurta sarisini ve peynirini salatalik rendeleyip icine koyuyorum. 1 ay kadar sonra da ayni seyleri domates rendeleyerek yapabilirsiniz. domates alerji yapabileceginden 7 veya 8 aylik gibi baslamaniz daha dogru. icine bazen cok az bugday ekemgi rendeliyorum. haftada 4 gun boyle. kalan gunler tahil veya musli veriyorum ki beslenme icin cok onemli. onlarin icinede 1 cay kasigi kadar pekmez ve tahin katiyorum. su 30 ml bana az gibi geldi. benimki suan 10 aylik ve gunde 200 mlye kadar iciyor. sankim suyu biraz artirsaniz guzel olur gibi. su bence iyidir.

her yemegine zeytinyagi, ama soguduktan sonra katiyorum. ve mutlaka bir tas yogurt yediriyorum. bi de kabizlik icin gecen sefer unutmusum kara erik hem tazesi hemi de kurusu sahane etkili. tazesini rendeleyerek kurusunu kaynatip, suyunu icirtebilirsiniz.

su siteyi size de onereyim, ben gercekten faydasini cok gordum. orada zeytinyagi ile neden soguyunca katilmasi gerektigine dair bilgilerde var.

Yaşa Göre Beslenme - Sebze Çorbaları - Bebek Hastanesi

lenarin cok tesekkur ederım verdıgın destek ve bılgıler ıcın...zeytinyağını bız yemeklerımızde kullanıyoruz zaten aycıcek yagını bırakalı cok oldu ancak bebeğin yemeklerınde sonradan eklemıyordum hatırlattıgın ıyı oldu..şu idrar yolu enfeksıyonunu da atlatsak sımdılık sorunumuz kalmıcak sanırım..cunku antıbıyotkle gecmedı bır daha kultur alınacak olmadı ultrason artık..halbukı ben ıslak mendılle degıl her cış ve kakasında altını ılık suyla yıkıyordum sanırım bır ara kumda oynamıstı cıplakken o sırada bulaştı mıkrop yada ıdrar gollenmesı var kı umarım yoktur..neyse uzatmıyım tekrar tekrar tesekkur ederım yardımların ıcın..
sevgiler..bebegıne de bol gülücükler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…