- 18 Mart 2013
- 3.738
- 12.043
-
- Konu Sahibi En buyuk kk
Duygusal yeme problemini cozdun mu sence KK? Onu cozmezsen gene basa donucen. Bencr once bi doktor ya da psikolog yardimi al
Ama sorunum şu ki yakınındaki insanlar özellikle erkek arkadaşım sürekli kaç kilo verdiğimi soruyor bu da beni biraz geriyor. Mesela ama senin miktarı azaltman lazim çok yiyorsun filan diyor. Sanki bilmiyorum bu dedigini.
Bu sigarayi birakmak gibi bisey. Kendi kararin olmazsa olmazZaten psikiyatriste gidiyorum ilaç tedavisi de alıyorum ve iyileşme sürecinde olduğumu hissediyorum mesela benim için her gün spor yapmak aşırı yemeyi bırakmak çok iyi bisey ama bunu yaparken "tartildin mi? Kaç kilo vermişsin?" Diye sorup bana şişman olduğumu hatırlatmalar sinirimi bozuyor.
Zaten psikiyatriste gidiyorum ilaç tedavisi de alıyorum ve iyileşme sürecinde olduğumu hissediyorum mesela benim için her gün spor yapmak aşırı yemeyi bırakmak çok iyi bisey ama bunu yaparken "tartildin mi? Kaç kilo vermişsin?" Diye sorup bana şişman olduğumu hatırlatmalar sinirimi bozuyor.
Hayat senin, beden senin millete ne girip cikiyormus kiSen şu anda mutlu musun, kendini sağlıklı ve mutlu hissediyor musun? Cevap sanki evet, aktivite yapmak bedeni mutlu ediyor kesinlikle. Zayıflamaya geleyim, öyle bir anda VS mankeni disiplini yapamazsın , gerek de yok zaten. Önce spor yapıyorsun, kas kütleni arttırıyorsun, kondisyonunu arttırıyorsun. Sonra da yediklerine biraz dikkat edersin olur biter. Diyetisyen diyetlerinde çok az miktarda yiyecek oluyor, çok az kalori oluyor, kısa sürede zayıflıyorsun ama geri alıyorsun mutlaka. Onun yerine senin yaptığın gibi hayat stilini az az değiştirerek stabil gitmek daha iyi sonuçlar veriyor. Senin yaptığın stilde zayıflamak için her gün bazal metabolizmandan 200kalori kadar kısıyorsun, bir ayda 1 kg veriyorsun ama sağlam ve kalıcı oluyor. Diyeceğim şudur ki böyle devam et, kendini en iyi sne tanırsın kendin nasıl mutluysan öyle yap. Zayıflamak istersen de bir kalori sayan app indir, yediklerini say bir de dışarı yiyeceklerindne uzak dur. Bu kadar.
Konuya döneyim herkese cevap veri ben hayatımdan mutluyum, diyet miyet de yapmıyorum zayıflama çabam da yok sormayı bırakın artık derdim.
Yani evet ben kilolarımla zaten mutlu değilim tabi ki zayıflamak istiyorum ama şu sefil rezil hayatımda kirbaclanarak calisirken bir de her gün tartilip ah veremedim diye dertlenmek istemiyorum zaten günde 4 pizza üzerine Nutella yemeyi, hee gün koltukta yatmayı bıraktım sebze meyve protein yiyi her gün spor yapıyorum hemen 55 kilo olmak için değil beden ve ruh sağlığımı geri kazanmak için. Mesela diyor neden tarti almiyorsun ilerlemeni görürdün ben bu kilo verme işini ilerleme olarak göre göre zaten sürekli kilo alıp verdim şu an psikolojimi sağlığımı düzeltmek istiyorum 7 kilo verdim vs vs benim için başarı değil artık.
biraz toparlayıp öyle kilo vereyim diye bişi yok
spor yapıp beslenmeye de dikkat edince kilo kaybetmeye başlıyorsunuz zaten
duygusal yeme bozukluğu çok ciddi bence bunu bi an önce çözmelisiniz
çünkü bi spor yaparken bi yandan yemeye devam ederseniz olmaz o iş
birden bire çok hızlo kg vermek sağlıklı değil, zaman içinde vereceksiniz zaten
bi kg hedefiniz olsun, düzenli çalışın ve beslenmeye dikkat edin
ayrıca seni her halinle beğeniyorum lafı külliyen yalan
adam beğeniyor olsa kaç kg verdiğinizi sormaz lafını bile yapmaz
kg hem sağlık hem dış görünüş açısından önemli bi konu
yiyio yiyip kg almayan model bile olsanız duygusal yeme bozukluğu kötü bişi yani acil çözülmeli
evet öyle sorması sinir bozucuYani beğenmeyen gidebilir gerçekten söyledim kendisine de artık çekici buluyorsan ayrilabiliriz dedim ve bana saçmalama bir daha bunu duymucam diyor. Ben zaten şişman olmak istemiyorum psikiyatrist ilaç spor sağlıklı beslenme bunlara çalışıyorum ama kaç kilo verdin tartildin mi diye sorması sinirimi bozuyor deprem bölgesinde deli gibi çalışan bi insanım kendimi bir de böyle zorlayamam yani kimse kusura bakmasın.