Kilo icin hangi kan testinde hangi degerlere bakılmalı

Efes78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2022
1.281
1.394
46
Merhaba hanımlar, az yememe rağmen kilo alıyorum..Düzenli spor yapan biri değilim ama günlük ev,iş aktivitelerinden hareket halindeyim..Geçen hiç tanimadigim bir bayan esnaf "çok kilo almışsınız, kısa zamanda aldınız galiba"diyince bozuldum ve üzüldüm. Bu densizlik değil mi?herkes kilosunu, bedenini biliyor sonuçta..Bir kan değerlerime bakireyim diyorum, aile hekimliği yapıyor bunu galiba ..hangi değerlere bakılmalı

Merhaba hanımlar, az yememe rağmen kilo alıyorum..Düzenli spor yapan biri değilim ama günlük ev,iş aktivitelerinden hareket halindeyim..Geçen hiç tanimadigim bir bayan esnaf "çok kilo almışsınız, kısa zamanda aldınız galiba"diyince bozuldum ve üzüldüm. Bu densizlik değil mi?herkes kilosunu, bedenini biliyor sonuçta..Bir kan değerlerime bakireyim diyorum, aile hekimliği yapıyor bunu galiba ..hangi değerlere bakılmalı
Dahiliyeye gidebilirsiniz. Onlar hangi testlere bakılması gerek bilirler. Ordan da takviye gerekiyorsa takviye öneriyorlar veya diyetisyene yönlendiriyorlar.

Belki siz az yediğinizi düşünüyorsunuzdur ama farketmeden yanlış veya çok kalorili besleniyor da olabilirsiniz. Dahiliye bölümüne gittiğinizde tiroid, şeker, vitamin/mineral eksiklikleri vb. gerekli tüm tahlilleri isteyeceklerdir zaten.

aile hekimine ben diyetisyene gideceğim ve tüm tahlilleri istedi diyip birçok kez tahlil yaptirdim hepsi de oldu. işim kolay çözülsün derseniz aile hekimine gidebilirsiniz

Siz direk devlet hastanelerindeki dahiliye bölümünden randevu alın şikayetinizi söyleyin. Hormonlara ve vitaminlerinize bakılır. Az yediğimi düşündüğüm zamanlar en kilolu olduğum zamanlardı. Kendimizi kandırıyoruz sadece. Birde günlük ev işinin hareket anlamında hiçbir katkısı yok o rutine giriyor

Ben hamilelik sonrası diyetisyene başlayacagim zaman dahiliyeye gidip diyet için tahlil yaptirmak istediğimi söylemiştim. Hatta bende karaciğer yağlanması çıkmıştı, diyetim ona göre düzenlenmişti.
Endokrinoloji denilmiş ama yanlış bilmiyorsam direkt olarak endokrinolojiye randevu yok, dahiliye gerekli görürse sevk ediyor.

Tabii ki direkt dahiliyeyi veya endokrini aile hekiminin gayet bakabilecegi bir sey icin mesgul etmeyin.
İlla bir sıkıntım var bundan kilo aliyorum diye dusunuyorsunuz belli ki fakat bu isin matematigi bellidir yediginiz kadar yakmazsaniz kilo alirsiniz. Bir hastalik durumu da soz konusu olabilir ama bir once gunluk kabaca aldiginiz kaloriyi bir hesaplayin bakalim gercekten az mi yiyorsunuz.

Tabii ki direkt dahiliyeyi veya endokrini aile hekiminin gayet bakabilecegi bir sey icin mesgul etmeyin.
İlla bir sıkıntım var bundan kilo aliyorum diye dusunuyorsunuz belli ki fakat bu isin matematigi bellidir yediginiz kadar yakmazsaniz kilo alirsiniz. Bir hastalik durumu da soz konusu olabilir ama bir once gunluk kabaca aldiginiz kaloriyi bir hesaplayin bakalim gercekten az mi yiyorsunuz.
Ben önce bi aile hekimine gideyim bakalım.. yediğim sabah kahvaltı,akşam 6 gibi yemek ,sonraki saatler acıkırsam belki ufak bisey..öyle tabağı dolu dolu yiyen biri de değilim..80 lere dayandım 😔

X