• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kilo almıyorrrr

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

erva42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2010
52
0
86
Konya
oğlum 7 aylık 7.5 kg da kaldı 2.5 aydır aynı kiloda duruyor ne alıyor ne veriyor maşallah iştahıda iyi anne sütüde alıyor ama kilo almıyor sağlık ocağında bu ayda tartalım kilo almazsa doktora yönlendiririz dediler moralim bozuk özel doktorada götürdüm tahlillerde allaha şükür bişey çıkmadı devam sütüne geçin hemen dedi biberonuda almıyor mamayıda bende kaşık mamasıyla veriyorum yemekleride çok güzel yiyor ben başka ne yapıyım arkadaşlar bebeği böyle olanlar varmı

arkadaşım benimbebeğimde aynı şekilde aynı şeleri bende kafama takıyorum ne yapsak bilmem ki :)

biberona alıştırmaya çalış..benim sıpa oğlum 1 ayda ancak öğrendi biberon emmeyi..ağzında yalayıp duruyordu..suyu çok seviyor..sürekli biberonla su verdim..onu içmeye çalışırken epey çaba sarfetti..sonunda alıştı..daha sonra da bir ay mamaya uğraştım..kaç çeşit mama denedik..en son sma ya okey dedi..zor çocuk yani..doktor mama dediyse biberon emmesi lazım,kaşıkla çok zor olur..gece nasıl yediriyorsun??

Sıkmayın canınızı, benimkide 7.8.9.da durdu kilo alımı,hem diş cıkarması iştahsiz oluşu hemde hareketli oluşu etkiliyo,bebegime ek gıdayı da ck veremdm,emiyor hala.sadece aptamil kaşık maması veriyodum zorla da olsa hemen hemen bu aylarda kasık maması kullandım ama ben kılo aldırır dıye beklerken cok az kilo aldırdı mamalar ve 1 aydır mama kullanmadım,meyve suyu,ayran,inek yada keçi(abartısız tabi 3o ml)sütÜ icirdim corba yaptm ceşit çeşit.tereyagında un kavurdum corbalarınI Yaparken,ve inek yada keçi sütüyle cicibebe verdim.ve gece yatmadan öncede unu kavurup pirinç unu,süt ekleyıp muhallebi yaptm,bunu bazen öglenleri yatırmadan öncede veriyodm,ve cok şükür bebegim bu ay umdugumdan da fazla kilo almış,ebe bile sasırdı,yani mamalar degil ev yapımı yemekler yarıyo bebeklere bence,simdi keske o mamaları hic vermeseymisim diyorum.sizede bunları denemenizi tavşiye ederim.

biberona alıştırmaya çalış..benim sıpa oğlum 1 ayda ancak öğrendi biberon emmeyi..ağzında yalayıp duruyordu..suyu çok seviyor..sürekli biberonla su verdim..onu içmeye çalışırken epey çaba sarfetti..sonunda alıştı..daha sonra da bir ay mamaya uğraştım..kaç çeşit mama denedik..en son sma ya okey dedi..zor çocuk yani..doktor mama dediyse biberon emmesi lazım,kaşıkla çok zor olur..gece nasıl yediriyorsun??

geceleri emiyor gündüzleri de sebze çorbası, kaşık maması, meyve püresi aradada anne sütü ama kilo almıyor

çorbalarına birazcık tereyağı koy..pekmez ver..eminim yapıyorsundur bunları ama niye ki acep:96: sen gerekli tahlilleri yaptır da için rahat olsun..belki de belli dönemlerde böyle olabiliyordur..

benim bebegimde 14 aylik 9 kiloda kaldi ne yapsam kilo almiyor inek sutu alerjisi oldugu icin cogu seyi veremiyorum :((

ben bebeğimi dün götürdüm doktora kan tahlili yapırdık.kanı az da olsa düşük çıktı.kan ilacı ile balık yağı şurubu verdi.unutmayın az kilo deği çok kilo problemdir dedi.biraz olsun içim rahatladı.ama annelik başka takılıyor yinede işte.

Özellikle bugün morale çok ihtiyacı olan benden desteğinizi hiç esirgemeyin Kızım bugün tam 2 aylık oldu,doktor muayenemiz ve kalça ultrasonumuz vardı. Bebeğim ilk ay 500 gr alınca ilk doktorumuz mama dedi ve ben doktoru değiştirdim. İkinci doktormuz da verilen kararın doğru olduğunu söykelip önce kendini emzir sonra mama ver dedi. Gündüz emzirip geceleri mama verdim ama bu ay gördük ki yine sınırda kilo almış. 2.960 kg olan bebeğim şu an 4.050 kg. Şimdi her emzirmenin ardından mama vereceksin dedi, mamamızı değiştirdi. (aptamil conformil yaptı)Son zamanlarda kaka yapamama sorunu da var neyse onu bir şekilde hallediyoruz ama onun içinde bağırsak düzenleyici bir şurup verdi. Kalça ultrasonunda ise sol kalçada fizyolojik gelişim geriliği çıktı, ortapedistimiz bacak arasına havluyu katla koy dedi...Şimdi ben hangisine yanayım, çok huzursuzum, rahat olmaya çalışıyorum ama kontrol edemiyorum kendimi. Kızım neden kilo almıyor?En fazla 5 dk emiyor, mamayı da emmiyor ya da çok az emiyor...İştahsız bebeğim için ne yapabilirm? Havlu katla koy dedi ama havlu rahatsızlık veriyor üst üste 3 adet bez sardım acaba yeteri mi? Yardım ve desteğinize çok ihtiyacım var :(

geçmiş olsun canım benim kızımdada kalçasında sorun vardı çift bezle çözüldü allaha şükür.inşallah seninkideçözülür.az emiyormuş.idrattahlili kültürü yaptırsan belki enfeksiyon vardır iştahsızlığı ondandır.benimki uzun süredir iştahsız artık kafama takmıyorum yediği kadar yediriyorum zorla verirsen kusuyor zaten ama çaresizlik insanı yıpratıyor allah yardımcımız olsun

benim minnoşta 2 aydır toplam 300 gr aldı:(iştahı maşallah çok ii ek gıda veriyorum çorba yoğurt meyve hiç itiraz yok emmeside ii ama kilo almıyo napsam bilemedim yaaa:((((

benimde şuan oğlum 7 aylık ve kilo alımı çok az..kilosu 7.380 bugün tartıldı ve drumuz demir damlasının miktarını arttırmamı söyledi..ayrıca sütüm kesildi desem yeridir devam sütü ve ek gıdalara devam dedi yine..hareketli bi bebeğim var.durduğu yerde durmuyo..sağlık muayenesinde bi problem yok..sizlerinde öyleyse canınızı sıkmamaya çalışın..bu aylarda böyle genellikle zor kilo alıyolar.... :54:

Benim oğlum da çok az kilo alıyor. Doktor hem kan tahlili hemde idrar tahlili yaptı ve ikisinde de çok şükür bişey çıkmadı. Demir şurubu bide minadex c vitamini şurubu verdi beslenmesine destek olsun diye.
Ben şu bikaç gündür tarhana çorbasını çeşitlendirip öyle veriyorum. 1 tavuk göğüsünün yarısı veya ceviz büyüklüğünde dana kıyma + havuç yada patates + pirinç yada bulgur yada şehriye bunları birlikte buharlı mama makşnesinde pişiriyorum. daha sonra içine 1-2 beyaz ekmek içi katıp robottan geçiriyorum.Koyu bulamaç halini alıyor. 150 ml suya bunları ekleyip içine 2-3 tatlı kaşığı tarhana ve 1-2 ölçek formula mama ve biraz tereyağı ekleyip bir iki taşım pişiriyorum. Oğlum bayıla bayıla yiyor. Ve bikaç gündür resmen kilo aldığını farkediyorum. bence bi deneyin.:nazar:

Back