Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar 11.5 aylık oğlum var , 2 kg. doğdu ,ilk aylar 1 kilo aldı hep ,kilo alımı şükür iyiydi ama 6.aydan sonra yavaşladı normal olarak ,ayrıca çok hareketli bir bebek . ben de son 1 aydır günde 1 öğün sütlaç verdim çok da severek yedi ve çok farketti son 2 ayda 450 gr.almış , size az gelebilir belki ama benim için çok büyük bir mutluluk.. persentil çizgisini % 25 seyrediyor olsa da şu an 8.300 gr. Allah a şükürler olsun..
aşırı hareketli ve kilosu az olan bebeğiniz var ise sütlaçı deneyin gerçekten farkediyor.
Slm.aynı sorun bizdede var kilo alamıyoruz.1090 gr 7 aylık dogdu oglum 2 aydır 5500 gr.ek gıdalarada geçtik ama kilo alamıyor.bebe bisküvisi ve pirinç unu kilo yapar diyorlar benim bebiş kabızda oldugu için bunlarda fazla veremiyorum.birde harnup pekmezini her sabah aç karnına bir tatlı kaşıgı düzenli olarak verirsekte kilo yapıyormuş yarın başlıyacam.allah saglık versin bebişlere bizlerede sabıııır.sütlacı nasıl yaptın sütlenmi tarif verirmisin.
arkadaşlar sütlacı süt ve kırık prinçten yaptım, benim oğlum da taneli şeyler pek yiyemiyor, bazen tarçın ya da reçel koydum. bazende tereyağı ile tatlandırdım . benim oğlumda 11.5 aylık 8.300 gr. işte.buna şükür.
canım ben kırık prinçten yapıyorum , 2 bardak süt + 1 çay bardağı kırık prinç ve içine biraz da damla sakızı attım. prinçler yumuşayınca altını kapat. tarçınla ya da reçelle tatlandırabilirsin.. ben bazen de 1 çay kaşığı tereyağ attım tuzlu pilav gibi oldu. çeşnilendirmek senin elinde..
bende uzuluyorum bazen kafama cook takılıyor.en son 31 mayısta 7900(7 aylık) gelmıstı.3 hafta sonra gıttık 7600 e dusmusgecen hafta da doktorumuza gıttık.hala 7600 gr(8,5 aylık) kızım.hareketlı bı bebek kızım ama.tabı arada ıshal olduk bu arada sıcaklar var ama.bilemiyorum bende yapıyım barı sutlac.bı de nette arastırdım fantomalt mı ne varmıs onu mu denesem dıyorum.
bence tek besinle değilde çok farklı besinleri deneyin.
kısaca bizim menumuzden örnekler vereyim benim oğlum 15 aylık emmediği için ek besine çok özen gösterdim.
keçi sütü maması kullanıyorum arada yani haftada 2 kez biberonu uzun zamandır almıyor çareler tükenmez dedim . nişaşta yada pirinç unu ile muhallabi yapıyorum 200ml den 200mlde mama ekliyorum pekmezinı cevizini tahini arada peynir vs eklerim. ve gercekten diğer mamalara göre cok kaliteli ve besleyici bir mama. öneririm.
çorbalarını değişik değişik yaparım şuan bizim çorbalardan içiyior ama arada onun içinözel çorba yaparım
minik bir parça kuzu incik azar azar kırmızı mercimek bulgur erişte ( ev yapımı) yarma kırmızı biber havuç soğan patates ekler pişiririn ezer ve süzerim kemik olmaması için azda ekmek içi eklerim içer. ve sever.
çorbalarına hep tavuk hinidi kemik suyu eklerim köy yumurtası kullanırım kahvaltı bitiminde bir tatlı kaşığı bal veririm.
haftada 3 kez muz ve süt veririm. cevizini fındığı ihmal etmem kahvaltısı daha besleyici bulduğum için bulamaç yapıyorum.
çorbasıyla beraber 1 dometes rendeler az tuz ve zeytin yağı ekler yediririm değişiklik oluyor ve kan yapıyor. yazın serin havalarda hoşuna gider.
15 ayllık 12 kilo 85 cm ama hala yürümedik yürüyünce kilo veririz diye düşünüyorum.
sütlaç yapan arkadaşlar içine biraz buğday yada mısır nişastası soğuk suyla ezip piştikten sonra katarsanız hem koyulaşmış olur hemde besleyiciliği artar
bende oğluma sabah kahvaltısında bulamaç yediriyorum. hem daha iyi yiyio..hemde bir sürü şeyi karıştırıp besleyici değerini artırıyorum.
bu arada iştahsız bebekleriniz için balık yağını denedinizmi. gerçekten iştahı açtığına ben şahidim. oğlum hiç birşeyi yemek istemiyodu. ve sonunda zorlayınca kusuyodu. balık yağı gerçekten işe yaradı. hem kilo aldı. hemde iştahı arttı. denemenizi tavsyiye ederim.
bu arada un kavurması yapın. mısır unuyla karıştırın. biraz da tel peynir ekleyin. akşam verin bebişlerinize. artı keçi sütüyle nişasta pişirip içine şeftali, armut gibi meyve pürelerini koyarsanız besleyici değerini artırmış olursunuz. hemde şeker kullanmazsınız.
sabah kahvaltısında ben bazen kayısı, hurma, kuru üzüm haşlarım. suyunu kahvaltının yanında içirir, püresinide kahvaltısına katarım. sonra pekmez, muz, koyarım. birde tahin var. oda kilo aldırıyo.