- 14 Şubat 2015
- 487
- 469
- 53
- Konu Sahibi BellaBellucci
-
En son gittiğim doktora çölyaktan şüphe duyduğumu söylemiştim ama bağırsaklarımda bir sorun var sandı büyük ihtimal ve bağırsak ilacı yazdı sadece.Tekrar gidip endoskopi isticem sanırımMerhaba , şöyle bişey var ki her doktor bizim verdiğimiz şikayetlere karşın çölyak olma riskini göz önünd bulundurmuyor. Ancak detaylı bi inceleme yapan ilgilenen doktorlar deyim yerindeyse kıvrak zekaya sahip olan doktorlar çölyak için biyopsi istiyor . Ben şanslıydım ilk testlerde glutenle karşı alerjim ölçüldü . Bu arada ben çölyak diye bi hastalık olduğunu ilk kez kendimde yaşayınca duymuş oldum. Sizin yerinizde olsam yeniden doktora gidip çölyak olma riskim var mı ? Ve ya glutenekarşı alerjim var mı diye kontrol ettirmek istediğinizi söyleyin
İnşallah gerçekten basit bir bağırsak sendromudur , Çölyak yokturEn son gittiğim doktora çölyaktan şüphe duyduğumu söylemiştim ama bağırsaklarımda bir sorun var sandı büyük ihtimal ve bağırsak ilacı yazdı sadece.Tekrar gidip endoskopi isticem sanırım
Umarım..Ama küçük bi sorun olmadığına eminim bi insana ne yese dokunur muİnşallah gerçekten basit bir bağırsak sendromudur , Çölyak yoktur
aynı beni anlatıyorsunuz ben de öyleyimUmarım..Ama küçük bi sorun olmadığına eminim bi insana ne yese dokunur mu
Peki tuvalete çıkma sorununuz var mı ben günümü orada geçiriyorum nerdeyseaynı beni anlatıyorsunuz ben de öyleyim
Aynen bende başlarda öyleydim diyeti bozunca da öyle oluyorum ama diyetime dikkat edince bi problem olmuyorPeki tuvalete çıkma sorununuz var mı ben günümü orada geçiriyorum nerdeyse
Diyeti nasıl yapıyorsunuz?Kusura bakmayın çok soru sordum ama insan kendi gibi olan birinden bilgi faydalanmak istiyorAynen bende başlarda öyleydim diyeti bozunca da öyle oluyorum ama diyetime dikkat edince bi problem olmuyor
Estağfirullah tabi ki sorabilirsiniz "glütenli" yani 'buğday,çavdar,kepek' gibi tahıl ürünlerini tüketmiyorum bizim için hazırlanmış özel glutensiz unlar var büyük marketlerde satılıyor yalnızca .. Tercihen sebze ve et ürünleri tüketiyorum . gluten diye bahsettiğim şey bir çeşit protein bizim sıkça tükettiğimiz ekmek pasta poğaça kısacası un olan her şeyde var , tabi bulgur vs dahil Bi hafta kadar sizde bu ürünlerden uzak durun bence bakın sindirim sisteminizde değişiklik rahatlama olacak mıDiyeti nasıl yapıyorsunuz?Kusura bakmayın çok soru sordum ama insan kendi gibi olan birinden bilgi faydalanmak istiyor
Evet araştırmıştım.Zaten özelliklle ekmek,poğaça vs tüketince oluşan tuvalet sıklığı nedeniyle araştırıp buldum bu rahatsızlığı.Diyet yapamadım hiç çalıştığım için mecbur çalıştığım yerde yemek yiyorum.Estağfirullah tabi ki sorabilirsiniz "glütenli" yani 'buğday,çavdar,kepek' gibi tahıl ürünlerini tüketmiyorum bizim için hazırlanmış özel glutensiz unlar var büyük marketlerde satılıyor yalnızca .. Tercihen sebze ve et ürünleri tüketiyorum . gluten diye bahsettiğim şey bir çeşit protein bizim sıkça tükettiğimiz ekmek pasta poğaça kısacası un olan her şeyde var , tabi bulgur vs dahil Bi hafta kadar sizde bu ürünlerden uzak durun bence bakın sindirim sisteminizde değişiklik rahatlama olacak mı
Ne guzel bilgilendirmissinz tesekkur ederim ..Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle bundan 4 sene önce 45 kilo,çöp bacaklı halime bana birazdan size yazacaklarımı anlatan biri olsaydı çoktan kilo ve sağlık problemimi çözmüş olurdum diye düşünüyorum.
Bundan 4 sene önce ben 45 kiloydum,boyum 1.78 ve 45 kilo almak öyle eğreti duruyordu ki :/
Çocukluğum boyunca arkadaşlarım hep dalga geçtiler "safinaz","sivrisinek" diye
Ne yaptık ettiysek kilo alamadım,demir eksikliği problemim de vardı ve içtiğim ferro sanol haplar vsler işe yaramıyordu.Aynı zamanda afedersiniz çok fazla büyük abdest sorunu yaşıyordum.Sürekli ishal olma problemim vardı.Bağırsaklarım sürekli pat-küt ediyordu.Her neyse yıllar böyle geçti...Birgün sırf bunu araştırmaları için araştırma hastanesine gittim ve her türlü testten geçtim.Kandaki akciğer değerlerim çok yüksek çıktı.Dokturum çölyak hastalığından şüphelendi ve ince bağırsağıma hortum attılar,ince bağırsağımdan alınan sıvı tahlile gitti ve çölyak hastası olduğum anlaşıldı.
Şimdi çölyak hastalığı ne diyeceksiniz,çünkü ülkemizde pek bilinen bir rahatsızlık değil.
Çölyak,buğday ürünlerinin içinde bulunan "gluten" maddesine karşı duyduğunuz hassasiyet,alerjidir.
Ben kilo alamıyorum dedikçe annem-babam yemeğin yanında sürekli buğday ekmeğini yedirdiler bana,nereden bilebilirdik ki buğday düşmanmış vücuduma...
Çölyak hastası olduğunuzu öğrendiğiniz an buğday ürünleri yiyemiyorsunuz.Yani buğday ekmeği,bisküviler,bulgur,şehriye(çünkü bunların hepsi buğday proteini yani gluten içeriyor.)
Benim buğdaya olan alerjim teşhis edilir edilmez buğday ürünleri yemeyi kestim ve 4 yıldır da yemiyorum.Buğday ürünleri yemeği bıraktıktan 1 ay sonra ramazan ayı olmasına rağmen 10 kilo alıp 55 kilo oldum Allah'a çok şükür..Gören inanamadı tabi,safinaza ne olmuş böyle dediler.Elime yüzüme kan geldi resmen.
Şimdi 60 kiloyum ve kilomla boyum dengeli çok şükür.Eskiden yaşadığım kansızlık,ishal ya da halsizlik problemlerini yaşamıyorum artık.4 yıldır vücudum yeniden canlandı adeta.
Kilo almak isteyip,sürekli yemesine rağmen kilo alamayan arkadaşlar siz de en yakın hastanedeki "gastroenteroloji" bölümüne gidip doktorunuza dertlerinizi anlatıp,hemen bir çölyak testi yapmalarını isteyin.
PS : Bu arada ince bağırsağa hortum atıyorlarmış diye korkmayın sakin,hiç bir acı hissetmiyorsunuz inanın,yıllarca çektiğiniz acıların yanında 5 dakikalık bir hortuma atma işlemi yani "endoskopi" hiç de korkulacak bir şey değil.
ÇÖLYAK HASTALIĞI HAKKINDA DAHA GENİŞ DETAY İÇİN :
lyak ile Yaam Dernei
Çölyak hastalığı - Vikipedi
Şu linkleri okumanızı tavsiye ederim,kilo almak artık dert değil
Konu ile sorularınıza cevap vermeye hazır ve nazırım,dileyen özel mesajla da sorabilir sorularını,yeter ki bilinçli bir toplum olalım.
Sağlık ve sevgiyle kalın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?