Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar. 18 aylık bir kızım var. Üç aylıkken süt ürünlerine alerjisi olduğunu öğrendik ve raporlu mama kullandık tabi bu süreçte bende diyet yaptım. 7 aylıkken de emmeyi kendi bıraktı zaten memeyi seven bir bebek olmadı hiç bir zaman. Şu anda kızım 9.5 kilo 80cm. 1 yaşındayken çok şükür alerjisi bitti. Şimdi bütün ürünleri yiyebiliyor. Maşallah iştahı da çok iyi ama halen kilo alamıyor boyu uzuyor ama kilo alımı çok az malesef. Etrafımdakiler çok fazla bu çocuk çok zayıf aç kalıyor belli yatmadan önce tıka basa iyice doyur ağzı boş kalmasın öyle uyut ondan sonra kilo alır diyenler oluyor ama bende yatmadan hemen önce bir şeyler yedirmenin zararlı olacağını düşünüyorum. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz.
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar. 18 aylık bir kızım var. Üç aylıkken süt ürünlerine alerjisi olduğunu öğrendik ve raporlu mama kullandık tabi bu süreçte bende diyet yaptım. 7 aylıkken de emmeyi kendi bıraktı zaten memeyi seven bir bebek olmadı hiç bir zaman. Şu anda kızım 9.5 kilo 80cm. 1 yaşındayken çok şükür alerjisi bitti. Şimdi bütün ürünleri yiyebiliyor. Maşallah iştahı da çok iyi ama halen kilo alamıyor boyu uzuyor ama kilo alımı çok az malesef. Etrafımdakiler çok fazla bu çocuk çok zayıf aç kalıyor belli yatmadan önce tıka basa iyice doyur ağzı boş kalmasın öyle uyut ondan sonra kilo alır diyenler oluyor ama bende yatmadan hemen önce bir şeyler yedirmenin zararlı olacağını düşünüyorum. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz.
Aynı sorun bizdede var alerji ve kalp hastalığı var ameliyat oldu kalbinden 1 yaşında 7.5kilo.aslında ilk bir yaşında hızlı kilo alamadıkları için küçük kaldılar şimdi zaten yavaş kilo alma zamanı sağlıklı olsunlarda kiloda olur inş cici bebe veriyorum ben ve şuan sadece biberon tutuyo kaşıkla yemiyor 9 ay burundan beslendi 4 ay oldu geçtik biberona burundan beslenmeseydi hiç kilo alamazdı çğnkü iştahı yoktu hiç solunum problemi vardı
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Aynı sorun bizdede var alerji ve kalp hastalığı var ameliyat oldu kalbinden 1 yaşında 7.5kilo.aslında ilk bir yaşında hızlı kilo alamadıkları için küçük kaldılar şimdi zaten yavaş kilo alma zamanı sağlıklı olsunlarda kiloda olur inş cici bebe veriyorum ben ve şuan sadece biberon tutuyo kaşıkla yemiyor 9 ay burundan beslendi 4 ay oldu geçtik biberona burundan beslenmeseydi hiç kilo alamazdı çğnkü iştahı yoktu hiç solunum problemi vardı
Allah yardımcınız olsun çok geçmiş olsun tekrarını yaşatmasın inşallah. Aslında yazdıklarınızı okuyunca şükretmekten başka bir şey kalmıyor geriye. Birçok anne ve birçok çocuk Allah bilir ne dertlerle uğraşıyorlar ya da uğraşmışlar sizin gibi. Bizde kendimizinkini büyük sanıyoruz. Sağlıkları yerinde olsun da dediğiniz gibi kiloyu sonrada alır.
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Allah yardımcınız olsun çok geçmiş olsun tekrarını yaşatmasın inşallah. Aslında yazdıklarınızı okuyunca şükretmekten başka bir şey kalmıyor geriye. Birçok anne ve birçok çocuk Allah bilir ne dertlerle uğraşıyorlar ya da uğraşmışlar sizin gibi. Bizde kendimizinkini büyük sanıyoruz. Sağlıkları yerinde olsun da dediğiniz gibi kiloyu sonrada alır.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun tabi yemeyen çocuk çok zor şimdi bile kırk takla atıyorum yesin diye kilo alması kalbi için çok önemli nefes borusu içinde çünkü nefes borusu entübe edildiği dönemde zarar gördü hassas olduğu için bebeklerin iki kere genişletme ameliyatı oldu kilo aldıkça düzelecek dedi doktoru. Bunları moral bozmak için yazmıyorum ama gerçekten sizi tenzih ederek yazıyorum bazı anneler çok çok üzülüyor haklılarda bişey diyemiyorum ama beterin beteri var ben bile şükrediyorum. Hastanede yanımızda yatan bi çocuk felç olmuştu midesine pet açılmıştı oradan mama veriliyordu o beni çok etkiledi çünkü aklı başındaydı ve annesi onun yanında yemek yiyemiyordu üzülür diye bizde koku yapacak yemek yiyemiyorduk
Rabbim yardımcısı olsun hem annelerin hemde o durumda olan çocukların
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Vah yavrum küçücük yaşında neler geçirmiş neler atlatmış.İnşallah iştahı yerine gelir güzel güzel kilolarını alır büyüdükçe bir sıkıntısı sorunu kalmaz inşallah.
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Vah yavrum küçücük yaşında neler geçirmiş neler atlatmış.İnşallah iştahı yerine gelir güzel güzel kilolarını alır büyüdükçe bir sıkıntısı sorunu kalmaz inşallah.
amin canım hepimizin evlatları iyi olsunlar
Kesinlikle yatmadan önce yemek yeme alışkanlığı edinmesi ona zarar verir. Şu annelerin ki bunların içinde ben de varım o kadar çok düşmanımız var ki. Kimsenin işi gücü yok kendi derdi yok herkes bizim çocukları kendine dert ediniyo vallahi sinirlerim bozuluyo. Öncelikle eğer çocuğunuz şuan saglikliysa ve kilosu gelişimi normal değerler arasındaysa onları umursamayin ama eğer normal değilse bir uzmanla birlikte bu süreci yönetmeye devam edin. Mesela yoğun karbonhidrat almıyorsa gereksiz kilo almaması normal. Sağlıklı gıdalarla beslensin kiloya değil sağlığına odaklanın. Benim oğlumun doğum kilosu nda düşüktü hala kendi akranlarindan biraz daha zayıf ama onun dışında bir sorunu yok. Laf söyleyenlere benim çocuğumun bünyesi böyle şükür sağlıklı diyorum.
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Çok haklısınız ama milletin ağzını kapatmak o kadar zor ki ne kadar takmıyorum desem de günün sonunda bir acaba doğru mu diye kendi kendimi yiyorum sayelerinde. En iyisi uzman yardımı almak bence de sağlığı her şeyden çok daha önemli ama işte biz annelerin içi bir türlü rahat olmuyor.