• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu'nu Şaşırtan Soru: Gitmeniz İçin Kaset mi Gerekli

Yapmayın lütfen, şu ana kadar kaç siyasetçi "ben kendim gidiyorum" dedi.
Ya da bir olay karşısında kendine yediremeyip istifa etti? Var mı örneği??
Ben çalışıyorum 60 yaşına kadar ancak zar zor emekli oluyorum engellerim olmazsa adamlar şart şurt aranmadan 2 yılda bir ton hakla emekli oluyor. 1. derece yakınları her hastanede VIP hizmet alıyorlar masrafsız..Ivız, zıvır, artık kendileri için kanun çıkarıyorlar bu kadar yüzsüzleştiler.
Neden gitsinler ki? Kaldı ki terör için bir birine topu atan vatansever evlatlarımız ancak kendileri koltuğa oturursa mucize fikirleriyle bitirecekler terörü..
İlla ki buradalar..

merak etmeyın,dış güçler isterse paşa paşa gider,ama baykal kadar siyasete yakışan,dık duran bır muhalafet lideride görmedim,çok üzüldüm kaset sıkandalına,onun gibi farklılıklarında yanında duran bır şarttı muhalefete,alkışlar sana baykal,senden sonra dolmaz chp yerı,bu bır gerçek,o kadar güçlü sarıgül bile gelemedi,bence bu seçim son olacak,kılıçdaroğlu gıdecek,gönderecekler,baykal birleştirici idi,kolaymı yıllar boyu genal başkanlık yapmak,

Ya Baykal'ın kaset olayı sonra yalanlanmamismiydi? Benmi yanlış hatırlıyorum. Doğru olmadığı ortaya çıkmıştı sanki. Paralelin işiydi oda.

merak etmeyın,dış güçler isterse paşa paşa gider,ama baykal kadar siyasete yakışan,dık duran bır muhalafet lideride görmedim,çok üzüldüm kaset sıkandalına,onun gibi farklılıklarında yanında duran bır şarttı muhalefete,alkışlar sana baykal,senden sonra dolmaz chp yerı,bu bır gerçek,o kadar güçlü sarıgül bile gelemedi,bence bu seçim son olacak,kılıçdaroğlu gıdecek,gönderecekler,baykal birleştirici idi,kolaymı yıllar boyu genal başkanlık yapmak,
Baykal mı birleştiriciydi? Baykal CHP'yi baraj altı bırakn liderdir. badem gözlü mü oldu şimdi?

YAHU yazmak istemiyorum ama gene dayanamadımm..:KK49::KK49::KK49:
hani onu beğenmeyenlere , kılıçdaroğluna oy atmayanlara, CAHİL deme hakkını nerden buluyorsum merak ettim..
ya kakao sen yazdığın için sana soruyorum.
bu ülke sıra sıra ordinaryuslar yetiştirdi de ben mi bilmiyorum, Orta Anadoluda hala üfürükçüler yok mu? hamile kalamayan karısını şeyhe, şıha, üfürükçüye teslim edip, sonra da kadın hamile kalınca adama gözyaşlarıyla teşekkür eden insanlar yok mu?
ben mi yanlış biliyorum.
kızını or...pu olur diye okutmayan ana baba bu memlekette yaşamıyor mu?
memesi tomurcuklanan kızı evlendiren adam bu memlekette değil mi?
cahil bir toplumuz.
neden bu her söylendiğinde vefakar Anadolu insanı tribine giriyorsunuz ki? okur yazar oranımız OECD ülkeleri arasında acı verici düzeyde.
bak eğitim demedim dikkat edersen.
adamlar artık Lise/Üniversite eğitimiyle ölçüyorlar biz hala ilköğretimdeyiz.
adamlar medya okuryazarlık seviyelerini ölçüyorlar biz daha ABC'yi geçemedik.
bir ülkede Haydi Kızlar Okula diye bir kampanyanın olması aslında ne kadar utanç vericidir, tahayyül edebiliyor musunuz, gerçekten.
bu aşağılamak, küçük görmek, elitizm yapmak değil.
bu gerçek.
cahil bir toplumuz.
neden hemen CHP seçmeni halka cahil dedi diyorsunuz?
hayır herkes oturup Kant'ın Felsefesini çözdü sanki biz aşağılıyoruz.
bu insanlar, bu halk cahil
ve bu durum düzeltilmeli
bir sorunu düzeltmenin öncelikli koşulu bunu kabul etmektir.
o yüzden hiç birbirimizi kandırmayalım.

Baykal mı birleştiriciydi? Baykal CHP'yi baraj altı bırakn liderdir. badem gözlü mü oldu şimdi?
evet ama başka sol partıler ve bolunmeler vardı,badem gözlü olmadı,ben her zaman kendısını beğenırım,chp değilim,ama kaset olayında cidden çok üzüldüm,yıllarını sıyasete vermş birinin bu şekıl sıyasetten uzaklaşmasına üzüldüm,böle bır sonu olmamalıydı dıye düşündüm,ve samsuna geldiğinde yıllar evvel arkadaşımla kendısını görmeyede gittim,el sıkıştım,bence siyasete yakışan bır adamdı

evet ama başka sol partıler ve bolunmeler vardı,badem gözlü olmadı,ben her zaman kendısını beğenırım,chp değilim,ama kaset olayında cidden çok üzüldüm,yıllarını sıyasete vermş birinin bu şekıl sıyasetten uzaklaşmasına üzüldüm,böle bır sonu olmamalıydı dıye düşündüm,ve samsuna geldiğinde yıllar evvel arkadaşımla kendısını görmeyede gittim,el sıkıştım,bence siyasete yakışan bır adamdı
Baykalın kaset skandalındaki sorun parti üyesi ve evli bir kadınla bu ilişkiyi yaşamasıydı. bu etik bir sorun. bir partinin genel başkanı parti üyesi biriyle gayri resmi bir ilişki yürütürse orada bir çıkar ilişkisi olmasa bile bu yönde söylentiler çıkacaktır.
hoş olmayan durum buydu.
yoksa elbette insanların özel hayatlarında kiminle seviştiği bizi ilgilendirmez.
Baykal gibi akçeli işlere uzaktan yakından bulaşmadığını düşündüğüm bir siyasetçinin bu "yolla" gitmesi elbette hoş değil.
bence Baykal dürüst ve deneyimli bir siyasetçi, evet ama aynı zamanda kötü bir siyasi liderdi.
CHP'nin statükocu kanadını temsil eder.
en büyük kaygısı laiklik olan kesimini temsil eder.
evet laiklik önemli bir unsur fakat evine ekmek alamayan adımın laiklik umurunda değil. bunu bir Seküler olarak söylüyorum.
laisizimden çok daha katı bir görüşe sahibim yani.
Baykal hala siyasetin içinde. Hala CHP üyesi, üstelik ön seçimde hiç zorlanmadan seçilecek kadar da delege desteğine sahip bir milletvekili.
sadece parti lideri değil.
bence partinin selameti için mevcut konumunda kalması çok daha iyi.

ya kakao sen yazdığın için sana soruyorum.
bu ülke sıra sıra ordinaryuslar yetiştirdi de ben mi bilmiyorum, Orta Anadoluda hala üfürükçüler yok mu? hamile kalamayan karısını şeyhe, şıha, üfürükçüye teslim edip, sonra da kadın hamile kalınca adama gözyaşlarıyla teşekkür eden insanlar yok mu?
ben mi yanlış biliyorum.
kızını or...pu olur diye okutmayan ana baba bu memlekette yaşamıyor mu?
memesi tomurcuklanan kızı evlendiren adam bu memlekette değil mi?
cahil bir toplumuz.
neden bu her söylendiğinde vefakar Anadolu insanı tribine giriyorsunuz ki? okur yazar oranımız OECD ülkeleri arasında acı verici düzeyde.
bak eğitim demedim dikkat edersen.
adamlar artık Lise/Üniversite eğitimiyle ölçüyorlar biz hala ilköğretimdeyiz.
adamlar medya okuryazarlık seviyelerini ölçüyorlar biz daha ABC'yi geçemedik.
bir ülkede Haydi Kızlar Okula diye bir kampanyanın olması aslında ne kadar utanç vericidir, tahayyül edebiliyor musunuz, gerçekten.
bu aşağılamak, küçük görmek, elitizm yapmak değil.
bu gerçek.
cahil bir toplumuz.
hayır herkes oturup Kant'ın Felsefesini çözdü sanki biz aşağılıyoruz.
bu insanlar, bu halk cahil
ve bu durum düzeltilmeli
bir sorunu düzeltmenin öncelikli koşulu bunu kabul etmektir.
o yüzden hiç birbirimizi kandırmayalım.
bu dediklerin sapına kadar doğru sözlerr.. ama şu alıntıladığım sözünün geçerliliği yanlış.. chp ye oy verenler bu niteliklerden arınılmışmıdır.. çokmu geliştirmişlerdir kendilerini çokmu kültürlüdürler,bir bakıyorsun hayatlarına o saydıklarının hemen hemen aynısını yapıyorlar vede savunuyorlar..(bilinçli olanlar müstesna)üfürükçü diyorsun,,ama modernleşmiş şekliyle o FALCILARA ne paralar dökülüyor,,Bir bakıyorsun sözde aydınların yaşamlarına birbirleriyle evliyken başkalarıyla beraber olmalar yatmalar aldatmalar,ve bununda adını modernlik koymalar, chp ye oy verenlerenlerden çıkıyor.Zinanın en afillisini yapıyorlar,,dost hayatı yaşayabiliyorlar,,bir çocuğun ölüm haberine sözde üzülürlerken,, canice KÜRTAJA evet diyebiliyorlar.. Kurban bayramında ayy vahşet diyip yılbaşlarında sarhoş olup hindileri götürebiliyorlar,,ve bir bakıyorsun bu zümre kimm Chpye oy verenler ,birde her olayı bilinçli yapmak lazımdır bak sen inanmıya bilirsin. ama ben inandığım için Kurandaki Şifa Ayetlerine inanıyorum..ha yukarıda saydığın üfürükçülerden üçkağıtçılardan bahsetmiyorum.. şimdi söyle sence yukarıda saydıklarından bir farkları varmı..

bu dediklerin sapına kadar doğru sözlerr.. ama şu alıntıladığım sözünün geçerliliği yanlış.. chp ye oy verenler bu niteliklerden arınılmışmıdır.. çokmu geliştirmişlerdir kendilerini çokmu kültürlüdürler,bir bakıyorsun hayatlarına o saydıklarının hemen hemen aynısını yapıyorlar vede savunuyorlar..(bilinçli olanlar müstesna)üfürükçü diyorsun,,ama modernleşmiş şekliyle o FALCILARA ne paralar dökülüyor,,Bir bakıyorsun sözde aydınların yaşamlarına birbirleriyle evliyken başkalarıyla beraber olmalar yatmalar aldatmalar,ve bununda adını modernlik koymalar, chp ye oy verenlerenlerden çıkıyor.Zinanın en afillisini yapıyorlar,,dost hayatı yaşayabiliyorlar,,bir çocuğun ölüm haberine sözde üzülürlerken,, canice KÜRTAJA evet diyebiliyorlar.. Kurban bayramında ayy vahşet diyip yılbaşlarında sarhoş olup hindileri götürebiliyorlar,,ve bir bakıyorsun bu zümre kimm Chpye oy verenler ,birde her olayı bilinçli yapmak lazımdır bak sen inanmıya bilirsin. ama ben inandığım için Kurandaki Şifa Ayetlerine inanıyorum..ha yukarıda saydığın üfürükçülerden üçkağıtçılardan bahsetmiyorum.. şimdi söyle sence yukarıda saydıklarından bir farkları varmı..

eee kakao sende şimdi genelleme yapmadın mı yani canım benim :D:D
cahilliği direkt chp zümresine yükledin :D oysa yukarda arkadaş cahil bir toplum olduğumuzu anlatmış akpliler cahil, chpliler cahil dememiş ki. Sen fazlamı alıngansın bana mı öyle geliyor.

ben nerde CHP seçmenini ayırmışım Kakao? ben nerede CHP seçmeninin tamamı eğitimlidir, AKP seçmeninin tamamı eğitimsiz demişim? halk dedim, doğrudan, halk bir tek AKP seçmeni mi? biz de azıcık kenarda oynayabiliriz mi acaba? yoksa kum havuzu salt size mi ait?
CHP'ye sırf Atatürk'ün partisi olduğu için oy veren ilkokula bile gitmemiş köylü amca da var.
eğitimin cehaletini silemediği kindar CHP'li de var.
AKP'ye bu adamlar dindar diye oy veren köylü amca da var
liberal ekonomik politikalarını destekleyen prof. da
üstelik TR'de 2 partili bir seçim sistemi yok.
çok partili bir sistem var.
chpli ve akpli olmayan da çok seçmen var.

kimin evlilik içi ya da dışı ilişki yaşadığı beni alakadar etmez, reşit bireyler olduğu ve yaptıklarının sorumluluğunu taşıdıkları sürece
ama bana sorarsan çalışan bir kadın ve adamın evlenmeden bir ya da birkaç kişiyle ilişki yaşaması, bir kadının imam nikahıyla evlenip sonra adam tarafından ortada bırakılmasından daha acı değil.
bir sorun da değil.
kürtaj ve çocuk ölümü bambaşka şeyler. elmayla armudu aynı kefeye koymanın manası yok.
kurban kesmeye karşı olmakla vejeteryan olmanın da bir alakası yok.
yılbaşı ve içkinin hiç alakası yok, kakao, bunları araya niçin sıkıştırdın?

farklar bunlar...

eee kakao sende şimdi genelleme yapmadın mı yani canım benim :KK70::KK70:
cahilliği direkt chp zümresine yükledin :KK70: oysa yukarda arkadaş cahil bir toplum olduğumuzu anlatmış akpliler cahil, chpliler cahil dememiş ki. Sen fazlamı alıngansın bana mı öyle geliyor.
bu yazışma nereden bu duruma geldi o yorumlarıda okudunmu..bakk yazıyor yazıyor ve hop

ben nerde CHP seçmenini ayırmışım Kakao? ben nerede CHP seçmeninin tamamı eğitimlidir, AKP seçmeninin tamamı eğitimsiz demişim? halk dedim, doğrudan, halk bir tek AKP seçmeni mi? biz de azıcık kenarda oynayabiliriz mi acaba? yoksa kum havuzu salt size mi ait?
CHP'ye sırf Atatürk'ün partisi olduğu için oy veren ilkokula bile gitmemiş köylü amca da var.
eğitimin cehaletini silemediği kindar CHP'li de var.
AKP'ye bu adamlar dindar diye oy veren köylü amca da var
liberal ekonomik politikalarını destekleyen prof. da
üstelik TR'de 2 partili bir seçim sistemi yok.
çok partili bir sistem var.
chpli ve akpli olmayan da çok seçmen var.

kimin evlilik içi ya da dışı ilişki yaşadığı beni alakadar etmez, reşit bireyler olduğu ve yaptıklarının sorumluluğunu taşıdıkları sürece
ama bana sorarsan çalışan bir kadın ve adamın evlenmeden bir ya da birkaç kişiyle ilişki yaşaması, bir kadının imam nikahıyla evlenip sonra adam tarafından ortada bırakılmasından daha acı değil.
bir sorun da değil.
kürtaj ve çocuk ölümü bambaşka şeyler. elmayla armudu aynı kefeye koymanın manası yok.
kurban kesmeye karşı olmakla vejeteryan olmanın da bir alakası yok.
yılbaşı ve içkinin hiç alakası yok, kakao, bunları araya niçin sıkıştırdın?

farklar bunlar...
bana halk dee o zaman ki sonuna kadar haklısın diye yazdım zaten ama sen kelimenin arasına bunu sıkıştırırsan..
.
bende bu şekil cevaplar yazarım

bu yazışma nereden bu duruma geldi o yorumlarıda okudunmu..bakk yazıyor yazıyor ve hop

okudum tek bir kişi bile chp'ye oy vermeyenlere cahil dememiş.
konuyla ilgili ilk yorum bu burdan da böyle bir anlam çıkartmak için gerçekten alıngan olmak gerekiyor.

''Alevi partisimi denilmiyor, ateistlerin partisimi denilmiyor, yani cahil halkin gözünde CHP dinden uzak ve özellikle Kilicdaroglu`nun sakinligi ve efendiligi ile alay edilmeside ayri bir trajikomedi.
Eeee napsinlar böyle dürüst ve saygili bir insana alisik degiliz.''

Alevi partisimi denilmiyor, ateistlerin partisimi denilmiyor, yani cahil halkin gözünde CHP dinden uzak ve özellikle Kilicdaroglu`nun sakinligi ve efendiligi ile alay edilmeside ayri bir trajikomedi.
Eeee napsinlar böyle dürüst ve saygili bir insana alisik degiliz.

Oliviacığım çok da doğru söylemişsin, Chp'lilere alevi, dinsiz, ateist, imansız diyen ve bunların bir hakaret olduğunu düşünen çok, burada bile demediler mi? Bu cahillik değil de nedir?

Chp'de beni rahatsız eden ulusalcılardı ki Kılıçdaroğlu yavaş yavaş pasifize etti o kesimi. Şu an partinin gelmeye başladığı çizgi güzel, cumhurbaşkanını öven arkadaşın "gitmek için kaset mi bekliyorsunuz" diye sorması bile partinin iyiye gittiğinin bir işareti zaten.

Aynen Duka Tesla Duka Tesla , su an CHP`ciler cok memnun Kilicdaroglundan ve baska parti üylerinden diye duyuyor ve okuyorum, hele bir Baris Yarkadas diye birisi varki, dünyalara deger bir kisilik. Sadece omu, bir sürü begendigim takdir ettigim insanlar CHP`de, yollari acik olsun.
Bu arada hep cizgisi ayni gitti, insanlarda bunu istiyor zaten.

Kilicdaroglu aslinda cok iyi bir politikaci fakat lider yada parti lider degil. Cok iyi bir bakan olabilir mesela. Sonucta cok zeki ve dosya bilgisi cok genis olan bir adam. Yani En azindan Türkiye standartlarinda göre iyi bir parti lideri degil. Onunda koltuk sevdasina girmesi cok üzücü. Umarim kendisi en yakin zamanda istifa eder ve yerine genc, dinamik ve hirsli biri gelir.

Zaten chp dogruyu söylemek gerikirse Baykal zamanindan beri uyusmus bir partiydi. Nede olsa sol görüslüler ve alevilerin oy'unu cepte sandiklari icin hicbirsey yapmiyorlardi. Halk ike baglantisini kaybetmis bir parti ve dolayisiyla akp'nin yolunu acmasinda neredeyse yardimci olan bir parti. Emine ülker tarhan bile parti icinde fazla kalamadi. Gercekten parti stratejilerini degistirmeli lazimlar. Bunu 10 yil önce yapsalar akp bu kadar güclü olamazdi.

K kararsiz_2013 aynen canim, aynen !
Fakat yinede fevri davranmadan, hele böyle bir zor durumda, iyi götürdüklerini düsünüyorum ama tabiki dedigin gibi hakli olduklari halde güclülüklerini gösteremediler, savunamadilar, iyi bir muhalefet yapamadilar, olaylari insan haklari mahkemesine Kadar götürme sanslari ve haklari olduklari halde yapmadilar. Yani pasifligine pasifler ama iyi insanlar girdi partiye, dilerim bundan sonra yolu acik olur.
Özellikle en kritize ettigim güclü bir muhalefet yapamadilar !

Back
X