• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu'ndan Sema Ramazanoğlu açıklaması

Wynonna

Eskiden mazikeen di:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
9.397
15.714
198
Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazetecilere yaptığı değerlendirme şöyle:

"Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AKP'li bir bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Cümle bana ait değil. Rıza Zarrab için söylenmiş. 'Kimse sana birşey yapamaz, ben senin önüne yatarım' denmiştir. Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum bir cümle değil. İkincisi, bu cümleyi kadın erkek diye ayırmak da başlı başına bir gaf. Bir bakana kadın veya erkek diye bakmak da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa oturuyorsa, onun kimliği cinsiyeti önemli değildir.

Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ben değilim, bu cümleyi kullanan onların kendi bakanları. Kaldı ki bu eleştiride sonuna kadar haklıyım. Kullandığı ifadeyi biliyor mu acaba kendisi, ağzından çıkan ifadeyi biliyor mu? Çocuklara tecavüz edilecek, 'bir sefer oldu diye olayın üzerine mi gidilir' gibi bir cümle kullanıyor. Kendisi bu cümleyi kullanırken, sıkıldı utandı mı acaba?

O cümleyi kullandı diye Davutoğlu bir laf söyledi mi acaba? Kendi bakanları birşey söyledi mi acaba? O çocuklara yazık günah değil mi, o çocukların annesi babası var. O çocuklar bizim geleceğimiz umudumuz. O vakıf yurt açma yetkisine sahip mi değil mi? Bakan önce bunun cevabını versin. Ben soruyorum bana cevap vermiyorlar. Ama burada koşa koşa cevap veriyorlar.

Mağdur edebiyatı yaratmaya çalışıyorlar. Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Kızacaksa bana değil, Rıza Zarrab'a kızsın. Siyasi tarihimize bu cümleyi kazandıran kişiye kızsın, bu cümleyi kazandıran onlar. Biz tekrar ettiğimiz için alınganlık gösteriyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Karaman'dan sonra Türkiye'nin dört bir yanında olaylar patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan din imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı?

Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor arkadaşlar... Biz izin vermedik diyorlar koro halinde. Siz izin vermediyseniz bunlar nasıl açılıyor?" dedi.

http://www.cnnturk.com/turkiye/kilicdaroglundan-sema-ramazanoglu-aciklamasi

bence soylediginden donmuyor zaten en basından beri diger olaydaki sozu ima ederek soylemis..kendi iclerinde herbiri birsey soyler sesleri cıkmaz muhalefetten biri birsey desin sanarsınki cok dikkat ederler boyle seylere ya hic inandırıcı degiller

Çevir gazı yanmasın hesabı.Başkasının ne söylediği değil ,bir parti başkanı olarak kendisinin ne söylediği önemli.Ama O da böyle söyledi diye,topu başkasına atmak istemiş ama olmadı.Ben yakıştıramadım bir kadına böyle söylemi.
Nesi çevir kazı yanmasın olmuş.
Çevir kazı yanmasın demek ne demek biliyor musun? İşçiye ananı da al git deyip, yok aslında öyle demedi demek. Adam dedim ve arkasındayım, şu sebeple arkasındayım demiş.
Gayet de doğru bir mantık var.
Ortada yatılı yurt açma yetkisi olmayan bir kurum ve yurtta tecavüze uğrayan çocuklar ve o vakfı koruyan bir Bakan varken, o bakana her şey söylenir.
Önüne yatarım'ın Türk siyasi tarihinde ne anlama geldiği çok açıktır. Eğip bükmeye lüzum yok.
Önüne yatmak ayıpsa Reza'nın önüne yatanlara da kızacaktınız ama hem karnım doysun hem pastam dursun değil mi. Anlıyorum

Çevir gazı yanmasın hesabı.Başkasının ne söylediği değil ,bir parti başkanı olarak kendisinin ne söylediği önemli.Ama O da böyle söyledi diye,topu başkasına atmak istemiş ama olmadı.Ben yakıştıramadım bir kadına böyle söylemi.

Kadının söylemlerini yakıştırdınız mı peki kendisine?

Kılıçdaroğlu bunları söyleyecek biri değildi
Delirtiler adamı
Önüne yattı :eek:Gülsemmi ağlasammı
Bir kereden birşey olmaz sayın bakan siz geniş birisiniz nede olsa
Gene ban yolu gözükür

Ben yakıştıramadım bir kadına böyle söylemi.

Bir kadın dediğin T.C aile bakanı.
Mevkiye değil, cinsiyete bakarak yorumlayacaksak,

bir kadının,
istismar edilmiş çocuklar söz konusu iken,
bir kere olmuş sonuçta, bir kere oldu diye
kurumu suçlu ilan edemeyiz
Bir daha olursa o zaman bakarız gibi bir tavrı da
kabul edilemez. Hepsi bir yana korkunç bir yaklaşım bu.

Bakana bir laf söylenince tüm parti ayağa kalkıp,
tek tek açıklama yapıyor.
40 küsür çocuk istismar edildi,
Bırakın açıklama yapmalarını

Gazeteciler toplanıp, istismar ile ilgili soru yöneltilmesin diye
sen ne soracaksın,
senin sorun ne, Hayır o soruyu soramazsın diye
tek tek tarama yaptırıldı.

Kadının söylemlerini yakıştırdınız mı peki kendisine?
Tabii ki yakıştırmadım .Aynen bir bakana da yakıştıramadım .Mağdur olan çocukların ailelerin hakkını savunması ,Onlara destek olması gerekirken ,olayda suçlu kim varsa takipçisi olacaklarını söylemesi gerekirken ,kurumu düşünmesi itici oldu.

Yazık bu adama, siyaset fukarası. Hadi onur ve şeref umrunda değil bari siyaseten yapma yani.

Akp tayfasi basbakan ve cb dahil bakanin tepki ceken aciklamasini ortpas ettiler simdi velveleye veriyorlar ortaligi .Algiya gel.
Yanılıyorsun canım,daha öncede bu konuyla ilgili konu açıldı,imza kampanyası düzenlendi istifa etsin diye.Beğenmediğiniz akp tayfası da imzaladı,bakanı kınadı söyleminden dolayı.

Ne alaka yani bu lafı başka biri çok farklı bir sebeple başka birine söylemiş, o lafı söyleyene kızalım biz okey de sen kızılacak bi lafı kendin niye ediyosun. Sen muhalefetsin abim yicen içicen muhalefet edicen onu da düzgün yap Allahaşkına. Yani mazallah 13 senedir CHP tek başına iktidar olmuş olsaydı demek biz ohoo ne skandallar görecektik.

Ne alaka yani bu lafı başka biri çok farklı bir sebeple başka birine söylemiş, o lafı söyleyene kızalım biz okey de sen kızılacak bi lafı kendin niye ediyosun. Sen muhalefetsin abim yicen içicen muhalefet edicen onu da düzgün yap Allahaşkına. Yani mazallah 13 senedir CHP tek başına iktidar olmuş olsaydı demek biz ohoo ne skandallar görecektik.
Vallaha 13 senedeki mevcut skandallar fikrinizi değiştirmediyse o da değiştirmez, merak etmeyin. Atıf yapılan şey çok açık. Reza'nın önüne yatan bakan nasıl ki "ne olursa olsun seni korurum" maksatlı söylediyse K.K da Sema Hanım ne olursa olsun vakfı koruyacak manasında söylemiş.
AKP'nin kadın hakları konusunda çocuk hakları konusunda hemen her gün bir skandalı patlarken "ama kadın...." falan diye kontraya kalkmak cidden komik duruyor.
Tekrar ediyorum birilerinin önüne yatmak gurur kırıcı ise, o lafı söyleyenlere oy vermeyecektiniz, ha oy verdiyseniz sizce bu söz ahlaki bir anlam içermiyor demektir. Şimdi de ama o bir kadınla gelmek cidden çok manasız.
Orada Sema Hanım'ın kadın olarak kişiliğinden değil, Bakan olarak vasıflarından bahsedildiği çok açık.
Bakan Hanımefendi'nin çıkıp yapacağı tek şey "sonuna kadar peşindeyiz" demek. Bunu demiyorsa da "hayırdır canım sen ne iş?" denmesini de göze alacak.
Yok öyle ne şiş yansın ne kebap.
Milletin orasına burasına koyan adamlara ihale verildi bu verildi bu memlekette yahu.
Hala nerelerdesiniz.

kemal kılıcdaroglunu savunmak degil amacım ama laf soyleyip siyasetten anlamıyor falan diyenlerin desteklediklerine bakınca soyledikleri oyle anlamsız kalıyor ki destekledikleriniz elestirdiginiz kisiden daha kusursuz olmalı ki fikirleriniz mantıklı gorunsun

Vallaha 13 senedeki mevcut skandallar fikrinizi değiştirmediyse o da değiştirmez, merak etmeyin. Atıf yapılan şey çok açık. Reza'nın önüne yatan bakan nasıl ki "ne olursa olsun seni korurum" maksatlı söylediyse K.K da Sema Hanım ne olursa olsun vakfı koruyacak manasında söylemiş.
AKP'nin kadın hakları konusunda çocuk hakları konusunda hemen her gün bir skandalı patlarken "ama kadın...." falan diye kontraya kalkmak cidden komik duruyor.
Tekrar ediyorum birilerinin önüne yatmak gurur kırıcı ise, o lafı söyleyenlere oy vermeyecektiniz, ha oy verdiyseniz sizce bu söz ahlaki bir anlam içermiyor demektir. Şimdi de ama o bir kadınla gelmek cidden çok manasız.
Orada Sema Hanım'ın kadın olarak kişiliğinden değil, Bakan olarak vasıflarından bahsedildiği çok açık.
Bakan Hanımefendi'nin çıkıp yapacağı tek şey "sonuna kadar peşindeyiz" demek. Bunu demiyorsa da "hayırdır canım sen ne iş?" denmesini de göze alacak.
Yok öyle ne şiş yansın ne kebap.
Milletin orasına burasına koyan adamlara ihale verildi bu verildi bu memlekette yahu.
Hala nerelerdesiniz.
Diğeri yapınca öbürü de yapabilir yani, ama o da öyle söyledi ben ondan şeyettim. Bu çok seviyesiz bir üslup, başka şekillerde ifade edebilir. Muhalefet yapmayı beceremiyor, karşı tarafı gömerek, tahkir ederek prim kazanacağını düşünüyorsa hala birileri bu adama yanlış akıl veriyor. Ben bir partinin nasıl herşeyi savunulur onu anlamıyorum. Kendi oy verdiğim partiyi de eleştiririm, başkasına da oy veririm anlaşma imzalamadık ölümüne diye.bir zihniyet meselesi veya ideolojik sebeplerle oy vermiyorum ben.takım da tutmuyorum beşikten mezara diye. Eleştirmek dışında "daha iyisini" yapacağına inandığım, belli bir ideolojiyi savunduğunu düşünmediğim,toplumun tüm kesimlerini kucakladığını gördüğüm,tüm partilere oy verebilirim.

kemal kılıcdaroglunu savunmak degil amacım ama laf soyleyip siyasetten anlamıyor falan diyenlerin desteklediklerine bakınca soyledikleri oyle anlamsız kalıyor ki destekledikleriniz elestirdiginiz kisiden daha kusursuz olmalı ki fikirleriniz mantıklı gorunsun
Kendisinin siyasetten anlamadığını söylediği üç beş cümle yüzünden söylemedim.kaç tane seçime girdi,ne vaatler etti ama kemikleşmiş oy oranı dışında kayda değer bir oy alamadı, karşısında çok hassas yerlerde açıkları bulunan yıllardır iktidar olan bir parti varken üstelik. Halkın yarısı cahil diyerek bu işin içinden çıkılmaz, kendini sorgulamalı hata nerde diye.

Diğeri yapınca öbürü de yapabilir yani, ama o da öyle söyledi ben ondan şeyettim. Bu çok seviyesiz bir üslup, başka şekillerde ifade edebilir. Muhalefet yapmayı beceremiyor, karşı tarafı gömerek, tahkir ederek prim kazanacağını düşünüyorsa hala birileri bu adama yanlış akıl veriyor. Ben bir partinin nasıl herşeyi savunulur onu anlamıyorum. Kendi oy verdiğim partiyi de eleştiririm, başkasına da oy veririm anlaşma imzalamadık ölümüne diye.bir zihniyet meselesi veya ideolojik sebeplerle oy vermiyorum ben.takım da tutmuyorum beşikten mezara diye. Eleştirmek dışında "daha iyisini" yapacağına inandığım, belli bir ideolojiyi savunduğunu düşünmediğim,toplumun tüm kesimlerini kucakladığını gördüğüm,tüm partilere oy verebilirim.
Bakın anlaşamadığımız nokta şu.
Bir bakanın, adı dolandırıcılığa karışmış birine "Önüne yatarım Reza" demesiyle, KK'nın Bakan'a "Vakfın önüne mi yatıyorsun" demesi aynı şey değil.
Eğer KK'da mesela ÇYDD'nin önüne yatarım deseydi evet o zaman bir kıyaslama imkanımız olurdu ama KK'nın dediği şu, Diğer Bakan Reza'nın önüne yattı, adamı 3 ayda dışarı çıkardı, Siz de mi bu vakfın önüne yatacaksınız.
Bu kadar.
Dahası berisi yok, kadınlığıyla alakalı hiçbir atıf yok burada.
Ben CHP'nin her şeyini savunmuyorum ama şu Ensar olayı patlayana kadar burada AKP'nin her şeyini savunanını çok gördüm de sizin dönüp onlara bir partinin her şeyi mi savunulur dediğinizi görmedim. Ama o mesajları beğendiğinizi de çok gördüm.
Ensarda da bir kısım artık iş mide bulandırdığı için sesini çıkardı, istisnaları tenzih ederim.
Kaldı ki muhalefet muhalefete yapılmaz, iktidara yapılır.
Birşeylerin düzelmesi isteniyorsa iktidar eleştirilir, düzeni değiştirmesi gereken iktidardır çünkü, muhalefet değil.
Bakan hakkındaki fezlekeyi vermeyen kendi partinizi eleştirmek yerine KK'nın söylemini eleştirmek, bildiğiniz takım tutmaktır.
Diğer dört bakanın fezlekesini vermeyen bir partiyi eleştirmek yerine CHP'nin daha iyisini yapamayacağını söylemek hedef şaşırtmak.
Lütfen siz kendi kapınızın önünü temizleyin, CHP'ninkini de temizlersiniz bir ara.
En azından onlar sadece basiretsiz.

Kendisinin siyasetten anlamadığını söylediği üç beş cümle yüzünden söylemedim.kaç tane seçime girdi,ne vaatler etti ama kemikleşmiş oy oranı dışında kayda değer bir oy alamadı, karşısında çok hassas yerlerde açıkları bulunan yıllardır iktidar olan bir parti varken üstelik. Halkın yarısı cahil diyerek bu işin içinden çıkılmaz, kendini sorgulamalı hata nerde diye.

Mesele kılçdaroğlunun siyaset yapma yeteneğinde değil ki halkta... Bu ülkede sol partiler her zaman belli bir düzeyde oy alabilmiştir. Halkın çoğunluğu sağ partileri destekler. Bazen sağ partiler tek başına iktidar olur bazen olamaz, koalisyon kurulur. Ama her halükarda daha fazla oyu alan hep sağ taraftır. Normal şartlarda bir siyasetçinin başarısı oy oranıyla ölçülebilir evet ama bizim ülkemizde böyle bir şey mümkün değil.

Back