• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu: Mağdurum da mağdurum, mağdur edebiyatı kabak tadı verdi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'a yüklendi... Kılıçdaroğlu, "Yeter artık bu mağdur edebiyatı kabak tadı verdi" dedi.
Yeter artık bu mağdur edebiyatı kabak tadı verdi. Tamam cezaevine girdin, mağdur oldun. Senin için anayasa değişikliği yaptık, Siirt'ten milletvekili oldun. Hala ben mağdurum da mağdurum.

17 Aralık gerçekten çok önemli. Gazetelerde 247 milyar lira deniyor. Çıktılar bu rakam afaki diyorlar. Çıkın açıklayın, en iyi rakamı kim bilir, çalan adam bilir. Bu daha çıkan kısmı.

Siyasetçinin olmadığı yerde yolsuzluk olur mu? Olmaz. Ülkenin bir gerçeği var, ülke soyuluyor. 76 milyon halkımızın parasının hesabını sormak benim boynumun borcudur. Vatandaş soruyor 700 bin liraya kol saati olur mu? Sorduk oluyor. Fotoğrafı çekilmiş, bakanın kolunda 700 bin liralık saat, fotoğrafları var. Mamak'ta oturan yurttaşlarıma sesleniyorum 10 apatman dairesi demektir. Peki bu çetenin reisi kim? Hiç sakın milleti kandırmasın. Sen bu ülkede yolsuzluklar konusunda çete reisisin. Kimse senin eline su dökemez.

Erdoğan'ın bir korkusu var. Mağdur edebiyatı yapıyor, darbe yapacaklar. Altında yatan şu 'oğlum Bilal Erdoğan ifade vermesin.' Şimdi yurttaşlarıma sesleniyorum. Birisi yolsuzluk soruşturmasında aranacak. Aranan senin çocuğun olsa gider ifade verir. Aranan Başbakan'ın çocuğu ise kimse onun ifadesini alamaz. Uzun süre saklandı, geçenlerde baktık makam arabasında yanına almış. Bu devlete meydan okumadır. Bu yargıçlar, polisler benim çocuğuma dokunamazsınız, savcılar benim çocuğumu alamazsınız demektir. Onun çocuğunun sizin çocuğunuzdan farkı ne? Ayrıca onun özelliğ ne? Onun bir temel özelliği var rüşvet almak.

Demokratik ülkelerde rüşvet ve yolsuzluğa adı karışanların hesap verdiği yer yargıdır. Benim görevim de seni o yargının karşısına çıkarmaktır.

Yırtık ayakkabıyla siyasete gireceksin sonra en zengin başbakanlardan olacaksın. Ardından da bunlar darbe girişimi diyeceksin. Yeter artık.

Biz aile sigortası getireceğiz dedik. Bize 'bu parayı nasıl bulacaksınız' dediler. Hesabı yaptık, aile sigortasının maliyeti 7,5 milyar liraydı. Bunların hortumladıklarıyla 32 yıl bu para ödenecekti.

Bize karşı darbe yapıldı diyorlar. Kimsenin darbe yaptığı falan yok. Yolsuzluklar ortaya çıktı, sen de panik içindesin. Sen şimdi yargıya yolsuzluk darbesi yaptın.

Sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyacağız. Yolsuzluktan şikayet edenin adresi bellidir, CHP. CHP iktidarında 5 kuruş rüşvet alana göz açtırmayacağım, hesabını soracağım. Siyasi ahlak yasası çıkartacağız. Alınan paraların tamamı 76 milyon insanın ödediği vergiler.

Bir mağduriyet edebiyatıdır gidiyor. Vatandaşuma sesleniyorum. Bir kebndine bak bir de başbakana bak. Bir kendi çocuğuna bak, bir de başbakanın çocuğuna bak. Kendine dön şu soruyu sor. Ben mi mağdurum, başbakan mı mağdur? Elini vicdanına koy ve öyle düşün.

76 milyon insanıo hortumladılar yine doymadılar. Hayatımda bu kadar yüzsüzlüğü görmedim. Dünya tarihinde de örneği yok. Soruyorlar 'çocuğunuz gemi sahibi oldu.' 'Yok' diyor 'gemicik'.

Masum insanlar hapisteyse kendini sorgula. Bu ülkede mağdur olan varsa sen değilsin, İlker Başbuğdur
milliyet

Yürütme,yasama ,yargı her şey ellerinde ama yinede mağdur olan bunlar.
Bizim milletimiz ne kadar ajitasyon o kadar sevgi.Bunlarda burdan yakaladılar.
Yerli dizi gibi en çok ağlayan reyting alır bunlarda oy alıyor.
Ama halkın artık anası ağladı bundan sonra biraz zor alırlar.

gereksiz ayrıntılarla başlamış konuşmasına.. sanırım oturmuş google dan arattırmış 17 aralık'ın önemli olaylarını... belirttiği şeyler sadece laf kalabalığı. ön kısım olmasaydı daha güzel bir konuşma olurdu bence... uzun zamandır dokunduğu en güzel noktası diyebilirim.

"Biz aile sigortası getireceğiz dedik. Bize 'bu parayı nasıl bulacaksınız' dediler. Hesabı yaptık, aile sigortasının maliyeti 7,5 milyar liraydı. Bunların hortumladıklarıyla 32 yıl bu para ödenecekti."

Ağzına sağlık
:ssz:

Iste laf gedigine geliyor:)) Hadi söyleme:))

Sayin Kilicdaroglu, bu iddialar, adi üzerinde iddia.

Mahkemece verilmis bir karar yok, her ne kadar siz hükmü vermis olsanizda:))

Ama CHP hakkinda ANAYASA mahkemesince YOLSUZLUK YAPILDIGINA dair verilmis bir karar var.

Anayasa mahkemesince "yolsuzluk yptiginiz icin" verilmis bir ceza var:)

Simdi söylermisiniz sizin KESIN OLARAK yaptiginiz ve CEZA ALDIGINIZ yolsuzluklarla kac yil ödenirdi o para:))

Son düzenleme:
Iste laf gedigine geliyor:)) Hadi söyleme:))

Sayin Kilicdaroglu, bu iddialar, adi üzerinde iddia.

Mahkemece verilmis bir karar yok, her ne kadar siz hükmü vermis olsanizda:))

Ama CHP hakkinda ANAYASA mahkemesince YOLSUZLUK YAPILDIGINA dair verilmis bir karar var.

Anayasa mahkemesince "yolsuzluk yptiginiz icin" verilmis bir ceza var:)

Simdi söylermisiniz sizin KESIN OLARAK yaptiginiz ve CEZA ALDIGINIZ yolsuzluklarla kac yil ödenirdi o para:))

Kılıçdaroğlunu alkışlayanlara gelsin :52::52:

Yine benim hırsızım senin hırsızını döver muhabbeti:25:

Deniz feneri savcılarının davadan alındığı, ergenekon zımbırtısıyla "tutuklu" sıfatıyla, yani sizin deyiminizle hakkında hüküm veri(e)memiş insanların senelerdir hapiste tutulduğu bir ülkede yaşıyoruz biz. Ne oldu sahi deniz feneri? Hani başbakanın yargıcı olduğu dava? Noldu?
Bu ülkede hukuk tek taraflı işliyor senelerdir..Bunu sizler de çok iyi bilirsiniz de, işinize gelmez kabul etmek.

İddiaymış..En basit örnek şu çalık grubuna ihaleye bile gerek kalmadan, tahsis edilen petrol boru hatlarını, verilen projeleri, görsel ve yazılı yayın organlarını bir araştırın bakalım ne şekilde gerçekleşmiş bunlar.

Daha 2007 yılında 60 yolsuzluk dosyası listelenmiş, bunların bir kısmı örtbas edilirken, diğer kısmı dokunulmazlığın dikenli tellerine takılmıştır.

Ayrıca konu hakkında hiç bir fikri olmayıp, yorumcuları kışkırtan arkadaş;
Yıllardır ülkeyi soyup soğana çeviren, halkın haklarını gasp eden(daha doğrusu kendilerinden olmayanların diyelim), kul hakkına derinlemesine her anlamda giren, özelleştirme adı altında vatanı karış karış satıp yiyenleri alkışlayanlara da gelsin mi bir şeyler?

http://vatanhainleri.wordpress.com/...nde-gerceklestirilen-60-ak-yolsuzluk-dosyasi/

Okuyacak mısınız o bile meçhul, ama okumaya karar verirseniz sonuna kadar gelmeye içiniz el vermeyebilir.

Bugüne kadar yolsuzluk yapani hosgördügüm, hakli gördügüm görülmemsitir.
Yani kimin hirsizi daha hirsiz ben bilmem:)

Benim bildigim tek sey vardir.
Yolsuzluk yaptigi kanitlanan insani "idolojim saolsuncu" gibi savunmam.

Yolsuzluk yapan varsa aciga cikmasini isterim.

Ama kalkipta yolsuzluk yaptigi kesin olan adamin sözünü alkislamam cünkü önce kendi hesap versin!

Yolsuzluk yaptigi icin partiden ihrac edilip sonra cikis yolu olarak tekrar partiye alinip BB ye aday gösterilen adami savunmam cünkü "kücük belediyede bile o kadar yolsuzluk ypan BB de ne yapmaz " diye düsünürüm.

Biz kimin ülkeyi soydugunu, kimin geldigi her makamda kesesini doldurup iflaslara neden oldugunu biliyoruz.

Ülke satma konusunda da biz delil göstermekten biktik birileri gözünü kapatmaktan bikmadi.

Bu ülkede en cok toprak satisi CHP zamaninda yapilmistir!

$00111.jpg $00111.jpg

$1544989_691446677542630_875984518_n.jpg

CHP toprak sattı Akp satılmadık kurum bırakmadı.:50::50:
Gitti güzelim ülkemin yatırımları, serveti yabancılara.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, 1923 – 2002 dönemi ile 2002 – 2012 arasındaki satışlarla birlikte Yeni Mütekabiliyet Yasası’nın yürürlüğe girdiği Ağustos 2012’den o yılın sonuna kadarki 5 aylık dönemdeki satışlar hakkında bilgi istediğini belirten Sapan, “Açıklanan rakamlar gerçekten düşündürücü. 80 yıllık sürede görev yapan Türkiye Cumhuriyeti’nin 57 hükümeti, 360 bin 520 metre kare gayrimenkul satmış. AKP iktidarında geçen, 2002 ile Ağustos 2012 tarihleri arasındaki 10 yıllık sürede, 34 milyon 452 bin 628 bin metre kare gayrimenkul satılmış. AKP iktidarı döneminde, önceki 57 hükümetin sattıklarından neredeyse 100 kat fazla gayrimenkul yabancıların mülkiyetine geçmiş” diye konuştu.CHP Antalya miletvekili Yıldıray Sapan.
http://www.odatv.com/n.php?n=akp-80-yilin-100-kati-kadar-satti-1801131200

Son düzenleme:
bu yolsuzluklar konusunda ve daha arkadaşların bahsettiği pekçok konuda hükümete çok ama çok sinirliyim
ama bunun dışında bu konuda kılıçdaroğluna takmış durumdayım
kendisi de yolsuzluk yapan biri olduğundan söyledikleri hiç samimi gelmiyor
chp bu adamdan başka bi genel başkan bulmamış mı yani
ben şimdi kara kara düşünüyorum kime oy vereceğimi mesela belki başında düzgün bi insan olsa chpyede verebilirim ama al birini vur ötekine durumu var

İlahi hanımlar,
siz insanı gülmekten öldürürsünüz, öleceğiz nasılsa bari gülerek ölelim:9:
Yine başlamışsınız karşılıklı savunmalara:51:
Yolsuzluk yapılanlar hoşgörülmüyormuş:)))))
Ahhh ahhh birgün dönüp yazdıklarınızı okuyunca güleceksiniz:9:

Hadi size iyi polemikler, ben yine biraz sabredeyim, sayenizde sabır eşiğim yükseliyor:34:

Şu satırları okuyup zannedersin ki çok demokratik bir ülkede yaşıyoruz..........ya hu hakim ve savcılar bakanlığa bağlı olmasına rağmen arşa değer yolsuzluk dosyaları var............bari yanlışa yanlış deyin de tartışılacak seviyeye gelmiş olun........adamın biri dünyanın en zengin başbakanlarından biri:6::6::6:

Yolsuzluk adı altında haklarında soruşturma açılan isimlerin çoğu akp den ve akp bunu dürüstçe acıklayabılıyor adamlar akulsızmıkı kendi adamlarını ıcerı tıktırsın.chp hükümeti zamanlarında ne değişmiş ülkemizde akp zamanında yada mhp herneyse. Bunları karalama kampanyası yaparak konuşmak yerine vatandaşın gorevı geçmişte neler verildi neler verilmedi. 80lerfen beridir süregelen sagcıyım solcuyum tartışmaları geride kalsın artık. Seffaf demokrasi denilen sey aslında ülkenin sınırları icınde yaşayan bıreylerle saglanmıyormy? Her aklı basında vatandaş neyın ne olduğuna nasıl olduğuna özgür iradesiyle ve aklı selımlıgıyle farkına varmalı.

bugüne kadar yolsuzluk yapani hosgördügüm, hakli gördügüm görülmemsitir.
Yani kimin hirsizi daha hirsiz ben bilmem:)

benim bildigim tek sey vardir.
Yolsuzluk yaptigi kanitlanan insani "idolojim saolsuncu" gibi savunmam.

Yolsuzluk yapan varsa aciga cikmasini isterim.

Ama kalkipta yolsuzluk yaptigi kesin olan adamin sözünü alkislamam cünkü önce kendi hesap versin!

Yolsuzluk yaptigi icin partiden ihrac edilip sonra cikis yolu olarak tekrar partiye alinip bb ye aday gösterilen adami savunmam cünkü "kücük belediyede bile o kadar yolsuzluk ypan bb de ne yapmaz " diye düsünürüm.

Biz kimin ülkeyi soydugunu, kimin geldigi her makamda kesesini doldurup iflaslara neden oldugunu biliyoruz.

ülke satma konusunda da biz delil göstermekten biktik birileri gözünü kapatmaktan bikmadi.

Bu ülkede en cok toprak satisi chp zamaninda yapilmistir!

Eki Görüntüle 933810 Eki Görüntüle 933810

yolsuzluk varsa mutlaka hesabı sorulmalıdır gerek milletle gerekse ilahi adaletle ancak zamanında sgk yı

dolandıran ve borç batağına sokan birinin dürüstlük abidesini oynaması banada hiç inandırıcı gelmiyor.

Marmaray a binse acil durum düğmesine basmadan geçemez heralde" aa bakın tünel çöküyo ben size demiştim

yapmayın şunu" diye der :d (bütün dev projelere karşı da kendileri)keşke sizlerde birkaç projeyle gelseniz meclise ne iyi olurdu ülkemiz için ama tık yok

öcalan üzerinden iktidar a suçlamalarda bulunuyorlar neden şöyle yapmadın öcalan a neden böyle konuştun ettin ama bahçeli nin imazsı da vardı o dönem ecevitin "öcalanı asmıyacağız" dediği belgenin üstüne . O zmn adama sormazlar mı o dönem neden imzanı attın mhp şimdide milliyetçi diyorlar kendilerine

Çamur at izi kalsın diye yapılan yolsuzluk haberlerine inanıp inanmamak için en önemli
kıstas bana göre itham edilen kişilerin mal varlıklarına bakmaktır.Sayın Kılıçdaroğlu'nun
bütün belge ,bilgileri görüşmeleri kasetleri hem devletin hemde derin (paralel) devletin elindedir.
Bu zamana kadar bütün güç ellerindeyken ortaya çıkarmadılarsa ben yok farzederim.

Diğer tarafta SGK yı dillerine dolayanların görmek istemediği
Ortada somut olan 6 gemicik,hastane zincirleri,market zinciri,İnşaat firması,diye uzayıp giden mal varlığı var.
Yalanlanamayan daha dün bursla okuyan çocuğun bugün büyük işadamı olmuş, vakıf kurmuş, milyon dolarlık villada yaşıyor olması
ortada duruyor.

Geçen gün Syn.Meral Akşener söylemişti Syn.Erdoğan arabasının egzosunu iple bağlıyordu ne zaman bu kadar zengin oldu diye.

İlahi hanımlar,

Hadi size iyi polemikler, ben yine biraz sabredeyim, sayenizde sabır eşiğim yükseliyor:34:

İlahi Mune hanım,
Yazınızı görünce Nasrettin Hoca fıkrası geldi aklıma.Hoca karşısında hoşaf içip içip ohhh öldüm,oh öldüm diyen
adama bırakta birazda biz ölelim demiş :))
Hep siz gülüyorsunuz olmaz ki böyle biraz da biz gülelim diyeceğim ama güleriz ağlanacak halimize olacak.:1:
Ben kendi adıma mesajı aldım polemik yok fikir yazmaca var.Ya sabır.

Çamur at izi kalsın diye yapılan yolsuzluk haberlerine inanıp inanmamak için en önemli
kıstas bana göre itham edilen kişilerin mal varlıklarına bakmaktır.Sayın Kılıçdaroğlu'nun
bütün belge ,bilgileri görüşmeleri kasetleri hem devletin hemde derin (paralel) devletin elindedir.
Bu zamana kadar bütün güç ellerindeyken ortaya çıkarmadılarsa ben yok farzederim.

Diğer tarafta SGK yı dillerine dolayanların görmek istemediği
Ortada somut olan 6 gemicik,hastane zincirleri,market zinciri,İnşaat firması,diye uzayıp giden mal varlığı var.
Yalanlanamayan daha dün bursla okuyan çocuğun bugün büyük işadamı olmuş, vakıf kurmuş, milyon dolarlık villada yaşıyor olması
ortada duruyor.

Geçen gün Syn.Meral Akşener söylemişti Syn.Erdoğan arabasının egzosunu iple bağlıyordu ne zaman bu kadar zengin oldu diye.

sevcan hanım ben kılıçdaroğlunu eleştirdim diye yazdıysanız dyecek birşey bulamıyorum
kılıçoğlunu birden temize çıkarıp sırf diğerlerini kötülemek te tuhaf değil mi
ben zaten ak partili değilim onların yolsuzlukları gayet açık ortada orayı ayıralım ama diğerlerini temize çıkarmaya çalışmanız ta tuhaf geldi bana
ortada suç varsa herkes hesap vermeli bence
ayrıca yalan olsa hakkında bu kadar haber yapılıp herkesin diline dolanmazdı belgeler de ortada biraz araştırırsanız görürsünüz
sırf iddia olarak değerlendirirsek şu anki yolsuzluklara da o şekilde bakmamız gerekir bu da saçma olur
bu biraz işinize gelene yolsuzluk gelmeyene iddia demek gibi olmuş açıkçası yakıştıramadım size
ülkeyi soyup hakkımıza kim girdiyse hepsi cezasını çekmeli sırf şu anda iktidar değil diye yaptıklarına göz mü yumalım yani

Son düzenleme:
İlahi hanımlar,

ama Mune, 5 kardeşi gösteriyosun, bunu görüyonmu bunu diye, sonra kimse konulara yazmıyor:1::1:

Son düzenleme:
Back