• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilicdaroglu: Desteklemiyoruz...

Weiss hayretle okudugum bir konun daha
Benim annem il orgutunde Chp de yonetici ve delegesi
Ona okuttum su konunu nasil dinlemis Kemal beyi acaba diye sordu
Suan sadece Kilicdarogluna tepki versinler diye acmissin bu konuyu
Kimse kiz cocugunun bir erkekle yasamasini istemez ne var bunda
Ama devletin yetiskin genclerimizin mahremlerine de girmesine de musaade edemeyiz bunda ne var
Basbakanin dedigiyle alakasi yok yani
Once net anlayip konu acarsan tartismak bile keyifle olacaktir unutma

Dünden beri anlatamadık hanımefendiye:43:
Gülmekten yazılanları ya okumuyor ya bizi engelledi görmüyor :44:

Adam başbakanın söylemlerini ve bu denetim zımbırtısını onaylamadığını, bunun mahremiyete yapılan bir saygısızlık olduğunu söylüyor, ama aynı zamanda elbette Türk toplumunun ahlaki değerleri gözetildiğinde, bir kızla bir erkeğin aynı evde yaşamasını desteklemediğini, kendisinin de bir kızının olduğunu ve çocukların sorumlu olduğu kişilerin, sadece anne-babaları olduğunu söylüyor..Bunun nesi komik, nesi yanlış ve nesi başbakanı destekler bir söylem anlayamadım:5:

Son düzenleyen: Moderatör:
Dünden beri anlatamadık hanımefendiye:43:
Gülmekten yazılanları ya okumuyor ya bizi engelledi görmüyor :44:

Adam başbakanın söylemlerini ve bu denetim zımbırtısını onaylamadığını, bunun mahremiyete yapılan bir saygısızlık olduğunu söylüyor, ama aynı zamanda elbette Türk toplumunun ahlaki değerleri gözetildiğinde, bir kızla bir erkeğin aynı evde yaşamasını desteklemediğini, kendisinin de bir kızının olduğunu ve çocukların sorumlu olduğu kişilerin, sadece anne-babaları olduğunu söylüyor..Bunun nesi komik, nesi yanlış ve nesi başbakanı destekler bir söylem anlayamadım:5:

Siiyaset cok zevklidir med ben cok severim
Ama fanatik olunca karsimdaki sinirim bozulur
Takim tutmuyoruz hicbirimiz amac ulkemizin cikarlari ise gerisi bos
Ama hak yemeye de gerek yok
Kul hakki denen birsey var
Adamin dedigini egip bukup bu kadar yanli yazmak ustune kendince dalga gecmek sadece futbol maclarinda oluyor saniyordum boyle seyleri
Ben Chp liyim diye Akp yi yerden yere vurmam ayni saygiyi karsidan da beklerim
Yoksa holiganliga girer bu is
Bir laf vardi bos tenekeden cok ses cikar
Bilgisi dolu bir insanla taban tabana zit olsamda tartismayi severim

adam diyor ki evet bana göre de kızlı-erkekli (bu laftanda sıkıldım artık) bir arada kalmak doğru değil ancak buna karışma hakkı da başbakanın değil anne-babaların.

şimdi bunu böyle anladım ben,yanlış mı anlamışım?

temsil ettiği kesime neden ihanet ediyor oldu :1: temsil ettiği kesim herkes aynı evde kızlı-erkekli kalsın mı diyor ? yoksa bireysel özgürlüğümüze bir başbakanın karışamayacağını mı savunuyor ?

ben aynı evde kalınmasını desteklemiyorum,çünkü nikahlı yaşamak benim ahlaki değerlerime göre daha uygundur. ama kalırlarsa da beni enterese etmez. neticede benim ahlaki yapımda olmak zorunda değil, benim dini inancımda olmak zorunda değil kimse. sana göre ahlaksızlıktır, bi başkasına göre normaldir. Müslümana haramdır, Hristiyana göre bi sorun teşkil etmez. İslam cumhuriyetinde yaşamıyoruz, bu ülkede de sadece Müslüman yok! e ben şimdi başbakanı mı destekliyo oldum ? hadi canım :34:

zinayı suç olmaktan çıkaran kendisi, muhafazakarız bize uymaz diyen kendisi. kimin adına konuşuyorsa.. başörtülü bacısına sonsuz tolerans, dekolteli kadına zılgıt. akepeliye devlet kadrosu, muhalefete gaz bombası.

gebe kalırsın çocuğuna karışır, kıyafetine karışır, dekoltene karışır, evine karışır, tecavüze uğrarsın doğur der, . Herşeye karışan adam yazmışlar fotoğrafının altına, bu ünvan ona başbakan ünvanından daha çok yakıştı bence. bu düşüncede bi adamı destekliyormuş Kemal Kılıçdaroğlu. yav he he.

nasılifade edemeyeceğimi bilemedim de şimdi yanlışım olursa düzeltiverin olurmu sayfaları okudum... türk aile yapısı ve yetişme şeklimiz belli görüşümüz her ne olursa olsun bazı hassas noktalarımz var toplum olarak .... muhalefet iktidar elit avam yada her ne olursa olsun yanlışa yanlış doğruya doğru demek gerekmezmi?

nasılifade edemeyeceğimi bilemedim de şimdi yanlışım olursa düzeltiverin olurmu sayfaları okudum... türk aile yapısı ve yetişme şeklimiz belli görüşümüz her ne olursa olsun bazı hassas noktalarımz var toplum olarak .... muhalefet iktidar elit avam yada her ne olursa olsun yanlışa yanlış doğruya doğru demek gerekmezmi?

Hassasiyetlerimiz çocuklara tecavüz suçlularını cezalandırmayı gerektiriyor.......iki yetişkin insanın ne yaptığı değil

Weiss, ne kadar çok eğlenmişsin bu konuyla. cümlenin başını sonunu önemsemeyen "flaş flaş" diye yalan haber yapan magazincilere benzettim sadece 1 kelimeyi alıp evirip çevirmene :))

Neyse, okumanızı tavsiye ederim aşağıdaki konuşmayı. Kılıçdaroğlu'ndan alıntı.

[FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]‘KİMSENİN GENÇLİĞE AHLAK BEKÇİLİĞİ YAPMASINA GEREK YOK’[/FONT][/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Annelerin babaların kafalarına kuşku tohumları ekmeye başladın. Ayıp değil mi, günah değil mi? Önce kız ve erkek yurtları beraber dedi. Sonra biri uyardı yok böyle bir şey diye herhalde. Sonra aynı yerlerde kalıyorlar diye plağı değiştirdi. Gençliğe güveneceğiz. Kimsenin gençliğe ahlak bekçiliği yapmasına gerek yoktur. Bizim gençliğimize kimsenin ahlak dersi vermeye haddi de yetkisi de oktur. Gençler zaten zor koşullarda yaşıyor.

[/FONT]

[FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]AHLAKLI ADAM KILIK KIYAFETE KARIŞMAZ’[/FONT][/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Ahlaklı adam Deniz Feneri’ne sahip çıkmaz. Ahlaklı adam yolsuzluklara göz yummaz. Devletin malını yandaşlarına peşkeş çekmez. Alın teri ile ekmek kazanan gazetecinin ekmeğiyle oynamaz. Ahlaklı adam milletin oyuyla seçilmiş vekilleri hapishanelerde tutmaz. Ahlaklı adam kadının kılık kıyafeti ile uğraşmaz. Zekat paralarını yiyenlerin sırtını sıvazlamaz. Ahlaklı adam kul hakkı yemez. Sen kim gençlere ahlak dersi vermek kim. Önce sen ahlakı öğren bakalım. Ahlaklı adam siyasete yırtık ayakkabıyla girip şimdi dünyanın en zengin başbakanlarından biri olmaz.

alıntıdır : Kldarolu'ndan nemli aklamalar - Hrriyet GNDEM[/FONT]

adam diyor ki evet bana göre de kızlı-erkekli (bu laftanda sıkıldım artık) bir arada kalmak doğru değil ancak buna karışma hakkı da başbakanın değil anne-babaların.

şimdi bunu böyle anladım ben,yanlış mı anlamışım?

ya zaten adam başka ne diyebilirdi, "gençlerimiz kızlı erkekli'de kalabilirler" mi demeliydi. Ortaya bu kadar saçma bir poleğimi atan kişi yüzünden, kimse kendini ateşe bile bile atmaz.

çoluk çocuk sahibi hiç bir insan evladı "kızlarınız yabancı adamlarla birlikte kalsın" diyen adama oy vermez. amerika mı burası, isveç mi burası? :1:eğer öyle bir laf söylese, chp üzerinden yürütülmeye çalışılan ahlaksızlık politikasının nasıl boyutlara ulaşabileceğini tahmin edemiyorum.

aferin valla, ağzından yanlış bir laf kaçmadı kılıçdaroğlu'nun.

Ya AKP taraftarlarina körü körüne deniyorda, CHP taraftarlarida körü körünelikte hic aratmiyor yani:DDD

Kemal bey ne demis " bize tuzak kuruyorlar" yani bunu söylemelerinin nedeni bize " karismayin insanlara dedirtmek, böylece halkin degerlerine muhalif olacagiz, oy kaybedecegiz, secimlerde yakinya" :))
Sonra ne diyor " ama tuzaga düsmeyecegiz, bizde desrteklemiyoruz ayni evde kalmalirini" yani bizde istemiyoruz, kiz erkek ayni evde kalmasini:)))

Son cümle ise son nokta yani:)) ne diyor " zaten kiz erkek ayni evde kalmiyor, kizlar kendi evinde, erkekler kendi evinde kaliyor" :)) buda nasil savunacagini bilemeyip, inkar yolunu secme:DDD

Hani Kilicdaroglu nun bir gafi vardi " biz sayin basbakan gibi söz veripte sözünün arkasinda duran adam degiliz" demistiya :DDDD

Yukardaki gafindan sonra beni en cok güldüren ikinci cikisi bu olay oldu:DDDD
Neyse daha fazla yazmak istemiyorum bu konuda gercekten cok güldürüyor beni sayin Kilicdaroglu, Allah CHP nin basindan eksik etmesin insallah Kilicdaroglunu:)))

Son düzenleme:
Kılıçdaroğlu'nu pek sevmem,yaptığı muhalefeti yetersiz buluyorum çünkü.Ama bu konuda akıllı davranmış,tongaya düşmemiş.Kızlı erkekli aynı evde kalınmasını destekliyoruz dese,"vaaayyy gördünüz mü CHP ahlaksızlıkları destekliyor" algısı yaratılacaktı.

Bir insanın,hele ki bir siyasetçinin kendi evladı için onaylamayacağı birşey için "destekliyorum" demesi anlamsızdır,çünkü "madem destekliyorsun,gönder kendi kızını da kalsın kızlı-erkekli evlerde" derler adama bi kere.Olsa olsa "onaylamıyorum ama saygı duyuyorum,kimsenin hayatına karışmak bana düşmez" diyebilir ki kendisi de o anlamda konuşmuş zaten.

Kim ne derse desin bu gaf tarihe gececek:D

Birde konusmasinin sonunda söyle dedi:DDD

"Biz tepki verecegizde, böylece bakin CHP ahlaksizlara sahip cikti diyecekler, cikmiyoruz" dedi:DDD

Yani adam acikca kiz erkek birlikte kalanlara ahlaksizlar dedi yahu:DDD

Yani ben saskinlik icindeyim, bunu diyen Bahceli, Erdogan yada bir baskasi olsa CHP liler " sen kim oluyorsunda bize ahlaksiz diyorsun" derler ama Klicdaroglu deyince " iyi yapti diyorlar" yahu:DD

O zaman basbakanin sözleri uygulamaya dökülmedigi sürece iyi yapti öylemi :DDD

ya zaten adam başka ne diyebilirdi, "gençlerimiz kızlı erkekli'de kalabilirler" mi demeliydi. Ortaya bu kadar saçma bir poleğimi atan kişi yüzünden, kimse kendini ateşe bile bile atmaz.

çoluk çocuk sahibi hiç bir insan evladı "kızlarınız yabancı adamlarla birlikte kalsın" diyen adama oy vermez. amerika mı burası, isveç mi burası? :1:eğer öyle bir laf söylese, chp üzerinden yürütülmeye çalışılan ahlaksızlık politikasının nasıl boyutlara ulaşabileceğini tahmin edemiyorum.

aferin valla, ağzından yanlış bir laf kaçmadı kılıçdaroğlu'nun.

oy için değil belkide adamın gerçekten düşüncesi budur.ben açık bi kadınım ama bazı konularda kesin kurallarım vardır.mesela şort askılı falan giymem,evlenmeden birlikteliğe karşıyım vb..bu başbakan ile aynı düşüncede olmak demek değil ki,ne ilgisi var? yani ben hala kılıçdaroğlunun ne ile suçlandığını neyin bu denli komik bulunduğunu anlayabilmiş değilim.azıcık safım galiba :35:

KEsin bundan bir kacyil sonra, Kilicdaroglu nun bu sözü cok kullanilacak.

Ben su kismi dinleyince gülmekten kendimi alamiyorum:DDD

Kilicdaroglu nun:

"Biz tepki verecegizde, böylece bakin CHP ahlaksizlara sahip cikti diyecekler, cikmiyoruz" dedigi kisimdir:DDD

Yani adam acikca kiz erkek birlikte kalanlara ahlaksizlar dedi yahu:DDD

Yeminimi bozdum nalan! Siyaset içerikli konularda yorum yapmama kararım vardı lakin bu konu artık öylesine laçkalaştı ve fanatizmin hüküm sürdüğü bir yarışa dönüştü ki, dayanamayacağım. Not: Gülmüyorum.

Önemle belirtmeliyim ki ben kişileri ve partileri değil eylemleri ve fikirleri destekler yahut eleştiririm. Dolayısıyla ne akp-erdoğan ikilisine ne de chp-kılıçdaroğlu ikilisine herhangi bir sempatim yoktur. Doğruları ve yanlışları vardır bu partilerin. Yaklaşımım da bu doğru ve yanlışlara göre şekillenir.

Ülkemiz "ne yazık ki" bir süredir bu suni gündemle alakalı olarak çalkalanmakta ki ben bu yüzden ülkemi hiç anlayamayacağım. "Bu tür suni gündemlerle bizi meşgul etmeyiniz" derken bile günlerce bu ifadelerin farklı versiyonları ile gündem meşgul ediliyor. Bizzat halk tarafından. Halbuki görmezden gelinecek kadar bilinçli olunabilse, bu tür ataklar bir müddet sonra son bulacaktır.

Taraflı ve fanatik yaklaşımlar tüm konularda olduğu gibi bu konuda da ortaya çıkıyor. Halbuki empati her ne kadar siyasi bilime entegre edilemese de, en azından vicdanı muhasebede yer alabilir. Peki ya tam tersi olsaydı? Birileri çıkıp sizin inançlarınız ve değerlerinize uymayan yaptırımlar uygulasaydı? Mesela "Dini nikah yapmayacaksanız!" diyerek evlerinize hocalar ile baskın yapsaydı ve bunun akabinde zorla nikahınızı yok etseydi? Mahreminize tecavüz etseydi? Vereceğiniz tepkiyi benim söylememe gerek yok.

Evet ben de kızlar ve erkeklerin aynı evde yaşamalarını desteklemiyor ve doğru bulmuyorum. Ancak bunu engellemenin yolu mahreme tecavüz değildir. Olanakları arttırmaktır. İmkanları tersi yönde kullanmaktır. Şüphesiz ki sonuca ulaşmak için kelamın kifayeti ilk adımdır. Kifayetsiz kelamın sebep olacağı tek şey, eyleme teşviktir.

Ben bir kadın olarak mahreme tecavüzü yanlış buluyorum. Bunu desteklemiyorum. Bu beni dinsiz ve ahlaksız yapmaz. Bu beni insanların mahremiyet özgürlüğüne saygı duyan biri yapar sadece. Bu fikrimi belirtirken de ne chp ideolojisine ne de akp ideolojisine ihtiyaç duymuyorum. Keşke fikirleri ve eylemleri eleştirirken bir partiyi kendinize siper etmek zorunda hissetmeseniz. Keşke "Birey" olmayı başarabilse insanlar.

Hassasiyetlerimiz çocuklara tecavüz suçlularını cezalandırmayı gerektiriyor.......iki yetişkin insanın ne yaptığı değil
e tamam bende bunu dedim zaten .... neyi nasıl anlamayı başardınz acaba ki..... yada nasıl yaftaladınzda isimlendiremedinz....

Bırakın reşit insanların hayatlarına müdahale etmeyi çocuk yasta zorla evlendirilen kızlarımıza bakalım onlara nikah kıyan imamları denetleyin reşit olmuş insanın şerefi de namusu da kendinden sorumludur

Ben bir kadın olarak mahreme tecavüzü yanlış buluyorum. Bunu desteklemiyorum. Bu beni dinsiz ve ahlaksız yapmaz. Bu beni insanların mahremiyet özgürlüğüne saygı duyan biri yapar sadece. Bu fikrimi belirtirken de ne chp ideolojisine ne de akp ideolojisine ihtiyaç duymuyorum. Keşke fikirleri ve eylemleri eleştirirken bir partiyi kendinize siper etmek zorunda hissetmeseniz. Keşke "Birey" olmayı başarabilse insanlar.

Bu söylediklerinize katiliyorum ama siz söyleyin Allah askina, yani birakin simdi bir tarafi falan öyle düsünün.
Simdi CHP liderinin cikip;

"
"Biz tepki verecegizde, böylece bakin CHP ahlaksizlara sahip cikti diyecekler, cikmiyoruz" demesi büyük bir gaf degil mi? :)))

Gercek tüm samimiyetimle söylüyorum, yani inanamiyorum, tamam basbakan dese anlayacagimda Kilicdaroglunun " ahlaksizlara sahip cikiyor diyecekler, cikmiyoruz" demesi beni gülmekten kiriyor:DDD

Yani Kilicdaroglu " ayni evde kalan kizla erkek ahlaksiz " diyor dolayli olarak :DD

Size komik gelmiyormu, cok büyük bir gaf bu ya:DD

Bu söylediklerinize katiliyorum ama siz söyleyin Allah askina, yani birakin simdi bir tarafi falan öyle düsünün.
Simdi CHP liderinin cikip;

"
"Biz tepki verecegizde, böylece bakin CHP ahlaksizlara sahip cikti diyecekler, cikmiyoruz" demesi büyük bir gaf degil mi? :)))

Gercek tüm samimiyetimle söylüyorum, yani inanamiyorum, tamam basbakan dese anlayacagimda Kilicdaroglunun " ahlaksizlara sahip cikiyor diyecekler, cikmiyoruz" demesi beni gülmekten kiriyor:DDD

Yani Kilicdaroglu " ayni evde kalan kizla erkek ahlaksiz " diyor dolayli olarak :DD

Size komik gelmiyormu, cok büyük bir gaf bu ya:DD

İşte ben de diyorum ki gaf konusunda tüm parti liderleri gülmeye müsait zeminleri özenle hazırlıyorlar. Kemalat sahibi bir parti lideri gösterebilir misiniz bana? Lakin böylesine saçma bir gündem ve tartışma yeterince asap bozucu iken, bir de parti başkanlarının samimiyetten uzak ve itici yorumlarına değinmek bu tür gündemleri canlı tutmaktan başka işe yaramaz diyorum. Diyebiliyor muyum bilmiyorum :)

e tamam bende bunu dedim zaten .... neyi nasıl anlamayı başardınz acaba ki..... yada nasıl yaftaladınzda isimlendiremedinz....

Türk aile yapısı dediniz ......doğruya doğru dememiz gerektiğini söylediniz........konumuz iki yetişkin insanın bir evde ne haltlar yediği......ya siz anlatamadınız ya ben anlsyamadım.........Türk aile yapısının konumuzla ne ilgisi var

Back