• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilicdaroglu: Desteklemiyoruz...

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
CHP lideri Kemal Kilicdaroglu, ögrenci evlerinde kizli erkekli kalinmasini desteklemediklerini söyledi.

"CHP kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kalmalarını destekliyormus. Niye destekleyelim. Kız öğrenciler kendi evlerinde kalıyorlar. Erkek öğrenciler bir araya geliyorlar kendi evlerinde kalıyorlar. Soru bu çocukları niye bu evlere mahkum ediyoruz biz. 1 yılda çözülemeyen bir sorunumuz var" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu kızlı erkekli evleri desteklemiyoruz

Bir kez olsun hakli muhalefet edecegi yerde, bu seferde muhalefet etmeyerek ters köseye yatan baska lider var midir?

Kiz-erkek ayni evde kalma tartismalarini tam anlamak icin, olaylari iyi okumak gerekir aslinda.
Olan olaylara söyle bir baktim, cok degil bir kac hafta önce demokratiklesme paketi aciklandi, paketin icinde söyle bir ifade yer aliyordu "Yaşam tarzına saygıyı, Türk Ceza Kanunu ile güvence altına alıyoruz" böyle bir kanun hazirliginin üzerine, basbakan neden böyle bir cikis yapti.

Bunu anlamak icin biraz daha geriye, gezi olaylari zamanina gitmek gerek.
O zaman yine basbakanin bir aciklamasi vardi " Esnaf isini yapamaz oldu, kamu mallarina zarar verildi, vatandasin huzuru kacirildi, bunlari yapan ve destekleyenlerden hesabini soracagiz"
Öylede oldu, ilk olarak gezi olaylarina destekleyenlerden hesap soruldu, bütün maliye alarma gecirildi ve baya yüklü bir bedel ödetildi.

Ama gezi parkinda en etkin olarak faliyet gösteren üniversitelilerdi.

Aslinda üniversite ögrencilerinin kaldiklari evlerle ilgili düzenleme yapilacakti.
Düzenleme suan yapildida, valiliklere gönderilen genelgede,
"
Bu hafta Bakan Muammer Güler’in imzasıyla 81 il valisine gönderilecek genelgeye göre nüfus müdürlükleri, 20 iş günü içinde adrese dayalı kimlik bildiriminde bulunmayan kişilere 420 TL idari para cezası kesecek. Örneğin bir evde 5 kişi kalmalarına rağmen 3 kişi kaldıklarını söyleyerek ‘gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara’ ise 840 TL para cezası uygulanacak.

KAÇAK APARTLARA RUHSAT
Yurt gibi çalışan kaçak apartlar ruhsat altına alınacak. Belediyelerce günlük kiralık evlere ‘pansiyon’ apartlara ise ‘otel’ ruhsatı verilecek. Kaçak çalışan apartlar hakkında Vergi Usul Kanunu’na muhalefet etmekten işlem yapılacak."

gibi konulara düzenleme getirildi ama kiz erkek ayni evde kalmasina bir islem uygulanmayacak, zaten uygulanmayacakti peki ama basbakan neden kizli erkekli ayni evde kalinmasi olayini ortaya atti.

Iste bu noktada basbakan, kendi kabinesini, kendisini destekleyen ve kendilerine entellektüel diyen kesimi, hatta hatta kendisini destekleyen üniversitelileri kaybetme pahasina, gezide olan olaylarda ön safta duran ögrencilere " biz size karismiyoruz, özgürce yasiyorsunuz, buna ragmen bunlari yaptiniz, o halde biraz huzurunuz kacsin bakalim" demek istedi bence.

Kanunen devletin kizli erkekli kalinmasina karsi uygulayacagi en ufak bir kanun yok. Ama böyle bir söz söyleyerek tabiri caizse " muhbir teyzelerin" üniversitelilerin huzurunu kacirmasini hedefledi.

Yaptigi dogrumu tartisilir, ama basbakanin yapilani unutmama gibi bir yapisi var.
Kendisine " muhtar bile olamaz" denildikten sonra insan üssü gayret ve zekayla bugünlere gelen basbakan, üniversitelilere gezi parkinin hesabini kesti.

Lakin gezi parki olaylari sirasinda nasil, isini yapamayan esnaf, masum vatandas, sadece eylem yapmak isterken büyük bir arbedenin fisegini atesleyen insanlar magdur olduysa, bu olaydada kurunun yaninda yasta yanacak ve masum üniversite ögrencilerininde huzuru kacacak.

Isin garibi, geziye destek vermedigini söyleyen Bahceli bugün üniversitelilere sahip cikarken, gezi olaylarini sahiplenen ve "saldirip, hükümeti düsürecegiz" diyerek eyleme siyaset karistiran Kilicdaroglu bugün " kizli-erkekli kalinmasini desteklemiyoruz" diyor:))

Son düzenleme:
Destekleseydi medeni mi olacaktı..

Chp'den beklemezdim böyle bir şey geçenlerde başka bir haber okumuştum

Chp'den Bir İlk! Atatürk İçin Mevlit Okutuldu! - MEDYARADAR

seçimlerde yaklaşıyor elindeki fırsatı tepti.:25:

Secimleri falan gectim, ben nasil oluyorda hep karavana atis yapmayi becereiyorlar ona sasiriyorum:)
Yahu her zaman muhalefet etmemen seylere muhalefet edip durdun, simdi tam karsisinda duracagin bir is olmus, nasil cikip " bizde desteklemiyoruz" dersin:)))

Saka gibi ya, haberi okudugumdan beri gülüyorum:)

Ben de bu haberi nasıl bu şekilde yorumladığınıza şaştım kaldım.
Ortada hiç bir hukuki dayanağı olmayan bir söylem ve bir uygulama var. Hal böyleyken, "evet haydi gençler, kızlı erkekli kalın" mı diyecek adam? Nesine muhalefet edecek bunun? Bir dayanak olur, elle tutulur bir uygulama olur, buna muhalefet edilir.

Bu yaratılan saçma sapan, suni gündemin muhalefet edilecek tarafı yoktur.

Türk milletinin bazı değerleri vardır.."kızlı erkekli evler denetlenecek, kızlı erkekli yemek yenilmeyecek, kızlı erkekli yolda yürümeyecek" söylemleri ne kadar abesle iştigalse; "kızlı erkekli bir evde kalınmasını destekliyorum" ifadesi de o kadar abestir.
Sırf muhalefet yapacak diye, saçma sapan bir tavra girip malzeme vermemiş bir kesme, takdir ettim:ssz:

Keza bugün meclis konuşmasında, "tüm annelere ve babalara sesleniyorum, bir diktatörün söyledikleri sizi üzmesin, çocuklarınızla gurur duyun" dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya ben artik linklere tiklanmadan, yazilar okunmadan yorum yapilmasindan SIKILDIM.
Artik komik olmayi gecti baydi yani.

Hanimefendi:)))) KEske okusaydiniz, Sayin Kilicdaroglu, basbakani destekiyor:)))

Yani " evet kizli erkekli kalinmasi dogru degil " demek istiyor:))

Haberi yaziyoruz, linki veriyoruz, sonrasinda birde haberde ne yazdigini tek tek anlatmak zorunda kaliyoruz artik pes:))

Ben de sizin haberi tam okumadığınızı düşündüm her nedense.
Türkçe yazdım halbuki, "kızlı erkekli" söylemleri ne kadar abesse, "kızlı erkekli aynı evde kalınmasını destekliyorum" söylemi de o kadar abes olurdu diyorum.

Bunu "başbakana destek veriyor" olarak yorumlamak nasıl bir bakış açısıdır anlamış değilim.

Adam "aynı evde kalınmasını desteklemiyoruz" demiş.."Yapılan denetimlere ve söylemlere destek veriyoruz" dememiş.
Elmayla armut karışmış..Biz de bunun farkını anlatmaya çalışıyoruz :ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam tamam:)) CHP ye laf söyletmek istemiyorusunuz anladik:)
Zaten bizim ki yapici elestiri üzmeyin kendinizi, bir kez olsun dogru muhalefet et diyoruz.
Basbakanda zaten " kizli erkekli ayni evde kalinmasini desteklemedigi" icin tartisma baslatti:)
Neyse biz CHP yi destekleyenlerin yerinede yapici elestiri yapalimda, artik muhalefet nasil yapilir ögrensin:)
Gerci tüm televizyonlar, tüm internet habercileri bu haberi böyle anlamis, demek ki hepimiz yanlis anlamisiniz:)

Oy verdiğim parti chp değil hepardır. Chpyi en ağır eleştirenlerdenim. Lakin burada muhalefet yapılacak bir durum yok.

Eğer "kızlı erkekli kalmalarına destek veriyoruz" deseydi, düşünün bir olacakları. Türk aile yapısının şekli ve şemali bellidir.

Dikkatinizi çekerim, yapılan denetim ve saçma sapan baskınları desteklemiyor. Bunu ayırt etmek gerek. Yani evet bu noktada yanlış anlamışsınız bu söylemi.

Ben dizime döneyim, iyi geceler size:79:

Desteklememek ayrı, karışmak ayrı. Kızlı erkekli evleri desteklemiyoruz demek ne kadar yersizse, kızlı erkekli evleri destekliyoruz demekte aynı derece yanlış olur. o nedenle daha ortada boş konuşmadan başka bir şey yokken, olayları büyütebilecek cümlelerden siyasilerin kaçınması daha doğru.

aslında bu kızlı erkekli olayının konuşulması bile çok saçma. desteklememek, karşı çıkmak anlamına gelmez ki. ayrıca bence "desteklenip, desteklememek" bile çok komik tabirler. neyi destekliyoruz allah aşkına? bunda konuşulacak ne var anlamadım ben gitti.. isteyen istediğiyle ev tutar değil midir bunun doğrusu? böyle bir konuda doğrular vatandaştan vatandaşa, siyasetçiden siyasetçiye değişmez ki.. doğrular aileden aileye değişir, ona da sadece anne baba karışır.

Son düzenleme:
:))
Benim garibime giden, Kilicdaroglu nun, secimler yaklasiyor endisesi ile, temsil ettigi kesime ihanet etmesi.
Yani nasil olurda " isteyen istedigi sekilde kalir, herkesin yasam sekline saygi duyulacagi söylemleri nerede kaldi" gibi bir cikis degilde, " bizde desteklemiyoruz bu durumu" gibi bir söylem yoluna gidilir.

Bence Kilicdaroglu na bu akili veren kimse, derhal degistirilmeli zira " basörtüsü konusunda sorun cikarmadik, bundada sorun cikarmayacagiz" gibi bir tavir, cok yanlistir.

Bu konuda MHP lideri Bahceli durumu gayet iyi okumus ve duracagi noktayi gayet iyi analiz etmistir.
CHP nin MHP den ögrenecegi seyler var.

Ya ben bu adama üzülüyorum mu desem, ne desem yazik bu adama ya.
Hic mi cevresinde akli selim kimse yok.
Tüm siyasi hayati boyunca herseye muhalefet etti:)
Simdi tam hakli olarak " ne oluyor, sizene bundan, karisamazsiniz" diyecegi zaman cikti " bizde desteklemiyoruz" dedi.
Bu kadar mi olur ya:))

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, bütün üniversite öğrencilerinin yurtlar dışında kız erkek bir arada kaldığı ve CHP'nin de bunlara sahip çıktığı yönünde bir pozisyon çizdiğini savunarak, "Kendi aklınca 'CHP, ahlaksızlara sahip çıkıyor' gibi bir algıyı yerleştirmek istiyor. Mecliste ezberi bozuldu, başörtüsü dolayısıyla. Bir boşluk doğdu hayatında, ne yapacağını şaşırdı, lafı buraya getirdi 'bir şeyler yakalayabilir miyiz?' diye. Hiçbir şey yakalayamaz. Biz, bu ülkenin değerlerine, insanlarına saygılıyız, gençlerine de sahip çıkıyoruz. Eğer bir sorun varsa, bizzat sorunun kaynağı kendisidir" diye konuştu.

Erdoğan'ın, "Benim de kızım var, ben de babayım. Bu da bir gerçek. Bundan dolayı tepki gösteriyorum" dediğinin hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, kendisinin de kızlarının bulunduğunu, evlat sevgisinin başka bir şey olduğunu vurguladı.

Üniversite öğrencilerinin "Bizden sorumlu biri olacaksa bu anne ve babamızdır" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, evlerin ailelerin mahrem alanı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Ben, oğlumun, kızımın odasına kapısını çalmadan girmem. Onlar da bizim yatak odamıza kapıyı çalmadan asla giremezler. Aynı dairede oturuyoruz, herkes birbirinin mahremine saygılıdır. Siz, bunun üstündeki örtüyü kaldırdınız. Yazık, günahtır. Ne diyor 'meşru hayat vardır, gayrimeşru hayat vardır.' Allah aşkına bir Başbakanın söyleyeceği laf mı bu. Ben, şunu desem, 'meşru başbakan vardır, gayrimeşru başbakan vardır. Kusura bakma ama sen gayrimeşru bir başbakansın.' İnsanın mahremine nasıl girebilirsin" ifadesini kullandı. Özel hayatın gizliliğinin anayasada da güvence altına alındığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, ilgili maddeyi okudu.

http://www.radikal.com.tr/politika/kilicdaroglu_erdogan_chp_ahlaksizlara_sahip_cikiyor_algisi_yerlestirmek_istiyor-1159896

Kac gün oldu ben Kilicdaroglu nun " bizde desteklemiyoruz" dedigi videoyu izleyeli, o günden beri gülüyorum:)
Adam " bizi tuzaga düsürmek istiyorlar" diyor ya:)))))))))))))

Yahu ne tuzagi, sen kendi partiyin görüsü, düsüncesi, durusu ne ise onu sergilesene:)

"bizde desteklemiyoruz" demek sana oy verenlere ihanet olmuyor mu? Sen sana oy verenlerin durusunu yansitsana:))

" Ne demek birlikte kalamazlar, hani bu ülkede yasam sekline özgürlük getirecektiniz" desene:))

Kac yildir ana muhalefen lideri ama hala siyaseti ögrenemedi Kilicdaroglu.
Yazik adamcagizada birsey diyemiyorum ki, yaninda yöresinde bu siyasetin nasil yapilacagini ögretende yok.
Internette birsürü video hazirlanmis bu aciklamasindan sonra.
Birtek Kilicdaroglu mu var CHP de. Yazik.

Normalini soylemis Kilicdaroglu. Hukumet olarak milletin hayatina karisip durmak yerine git 2.5 milyon ogrencinin oldugu Turkiye'de madem iktidarsin, 200 bin kisilik yurt sayisina bir cozum getir demis, okudugundan anlayan bu vurguyu gayet iyi gorur. Zira son gunlerde akli selim insanlarin tartistigi esas sorun yurtlarin yetersizligi, AKP haric... Onlarin akli bir tek neye calisiyor artik herkesin malumu.. Ben Kilicdaroglunun aciklamalarinda Basbakana hitaben: "Git bu ogrencileri komsularina ispiyonlat, yakalatip fuhuscu diye damgala, iceri attir, SENI DESTEKLIYORUM" anlamina gelen hic bir ifadesini gormedim. Siz nasil bundan bunu cikarttiniz anlamak mumkun degil diyecem, ama maalesef anladigim icin birsey sormuyorum.

Normalini soylemis Kilicdaroglu. Hukumet olarak milletin hayatina karisip durmak yerine git 2.5 milyon ogrencinin oldugu Turkiye'de madem iktidarsin, 200 bin kisilik yurt sayisina bir cozum getir demis, okudugundan anlayan bu vurguyu gayet iyi gorur. Zira son gunlerde akli selim insanlarin tartistigi esas sorun yurtlarin yetersizligi, AKP haric... Onlarin akli bir tek neye calisiyor artik herkesin malumu.. Ben Kilicdaroglunun aciklamalarinda Basbakana hitaben: "Git bu ogrencileri komsularina ispiyonlat, yakalatip fuhuscu diye damgala, iceri attir, SENI DESTEKLIYORUM" anlamina gelen hic bir ifadesini gormedim. Siz nasil bundan bunu cikarttiniz anlamak mumkun degil diyecem, ama maalesef anladigim icin birsey sormuyorum.

Beğen butonum yok........sorduğun sorulara ya da dikkat çektiğin noktalara hiç cevap verilmiyor......diğer topiklerdeki arkadaşlara da öyle...........sorsan muhattabım değil der çıkarlar işin içinden.........bazılarî gerçekten kendileri çalıp kendileri oynuyor

Bu konuyu destekliyorum veya desteklemiyorum demek çok saçma. Herkesin özgür iradesi isteyen istediğiyle kalır bunun lafını bile etmek çok saçma. Ama Kılıçdaroğlunun söylediği bu öğrencileri niye o evlere mahkum ediyoruz sözü çok oğru, yapacaksa bunun üzerinden muhalefet yapsın. Yurtlar çok yetersiz ve yaşam koşulları çok kötü. Erdoğan kızlı erkekli evlerden önce yurt sorunlarını çözmeli bence.

Basbakan en olmayacak konuda muhtesem muhalefetimiz Kilicdaroglu nun destegini! de aldi ya:)))
Komedi yaninda hic kalir:)

MHP li Bahceli ye haksiozlik ediliyormus megerse.
Adam tavrini acik net koydu.

Allah ne deyim ben sana Kilicdaroglu:))))))
Gülmekten karnima agrilar giriyor:DDD

Aklima su karikatür geliyor:DDD

$kari.jpg

Weiss hayretle okudugum bir konun daha
Benim annem il orgutunde Chp de yonetici ve delegesi
Ona okuttum su konunu nasil dinlemis Kemal beyi acaba diye sordu
Suan sadece Kilicdarogluna tepki versinler diye acmissin bu konuyu
Kimse kiz cocugunun bir erkekle yasamasini istemez ne var bunda
Ama devletin yetiskin genclerimizin mahremlerine de girmesine de musaade edemeyiz bunda ne var
Basbakanin dedigiyle alakasi yok yani
Once net anlayip konu acarsan tartismak bile keyifle olacaktir unutma

Basbakan en olmayacak konuda muhtesem muhalefetimiz Kilicdaroglu nun destegini! de aldi ya:)))
Komedi yaninda hic kalir:)

MHP li Bahceli ye haksiozlik ediliyormus megerse.
Adam tavrini acik net koydu.

Allah ne deyim ben sana Kilicdaroglu:))))))
Gülmekten karnima agrilar giriyor:DDD

Aklima su karikatür geliyor:DDD

Eki Görüntüle 860582

Ahhhh keske Kemal beyi dinleyip yorum yapsaydin
Hayretlerle okuyorum pesssss

Back