• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIL TÜY MESELELERİ

DeliHA35

... T Ü R K ...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
1.517
5.981
158
Merhaba canım kadınlar:)

Sizlerden bir konuda fikir istiyorum.

Kızım 12 yaşında henüz regl olmadı.

Bacaklarını yazın tüy dökücüyle kendisi alıyor 1 yıldır.

Koltuk altı ve bikini bölgesininde artık alınması gerekiyor.

Ağdanın çok acıtacağını düşünüyor ve kati suretle istemiyor.

Kızlarınızın yada kendinizin ilk tüy alma deneyiminiz nasıldı?

Ve özellikle bikini bölgesi için hangi yöntemi tavsiye edersiniz ?

Şimdiden teşekkürler

ben ılk ozel bolgelerımı doktor eldıvenıyle pıtı pıtı cekme suretıyle 13 yasımda annemin bu sekılde yonlendırmesıyle temızledım
agda aslında zararlı kararmalar tahrısler batıklar morarlamar olabılır ve kıl koku ıltıhabı olabılır hıjyene dıkkat etmezse
tuy dokucu de kımyasal yukluyor vucuda

doktor eldıvenını gıy tut cek kendıne gore yogunlugunu ayarla demıstı annem

17 yasımda da lazere gondermıstı annem benı ozel bolge harıc

35 yasımdayım bacaklarımda asla cıkmıyor zamanında gıttıgım lazerden dolayı... duzenlı gıtmıstım senede 1 kere evımdekı phılıps lumıa yetıyor bacagıma oyle kı cıkmıyor dusunun...

ozel bolgeme de kullanmak ıcın almıstım lumıayı
lumıa kullanamadıgım kısımlara hala doktor eldıvenı kullanıyorum

güzellik uzmanı bir arkadaşımla konuştuğumuzda ağda önermişti bana. ama kılları dağıtmadan sadece olan yerlere yaptır demişti. tüy dökücüler çok sevimsiz geliyor bana, hala bebek şampuanıyla yıkadığım kızımı öyle bir kimyasala maruz bırakmazdım ben, jiletle aynı etkide zaten.onu rahatlatacak, bıcır bıcır biri olsa ağdaya ikna edebilir belki. sadece koltuk altında deneyip bakabilir olup olmayacağına. offf çok zor böyle konular, ne çabuk büyüdüler diye isyan edesi geliyor insanın.

ben ılk ozel bolgelerımı doktor eldıvenıyle pıtı pıtı cekme suretıyle 13 yasımda annemin bu sekılde yonlendırmesıyle temızledım
agda aslında zararlı kararmalar tahrısler batıklar morarlamar olabılır ve kıl koku ıltıhabı olabılır hıjyene dıkkat etmezse
tuy dokucu de kımyasal yukluyor vucuda

doktor eldıvenını gıy tut cek kendıne gore yogunlugunu ayarla demıstı annem

17 yasımda da lazere gondermıstı annem benı ozel bolge harıc

35 yasımdayım bacaklarımda asla cıkmıyor zamanında gıttıgım lazerden dolayı... duzenlı gıtmıstım senede 1 kere evımdekı phılıps lumıa yetıyor bacagıma oyle kı cıkmıyor dusunun...

ozel bolgeme de kullanmak ıcın almıstım lumıayı
lumıa kullanamadıgım kısımlara hala doktor eldıvenı kullanıyorum
Konudan ayrı olarak lumiadan memnun musunuz ? Yani özel bölgede ise yaradı mı ? Ben de lazer yaptırdım ama sene de bir toparlansa güzel olacak bunun için de böyle bir cihaz düşünüyorum o sebeple sordum

Konudan ayrı olarak lumiadan memnun musunuz ? Yani özel bölgede ise yaradı mı ? Ben de lazer yaptırdım ama sene de bir toparlansa güzel olacak bunun için de böyle bir cihaz düşünüyorum o sebeple sordum
Bana sormamışsınız özür dilerim direkt daldım konuya 🙇🏻‍♀️ Ama ben çok memnunum Lumea’dan.
Hiç işlem görmemiş bir bölgede işe yarar mı bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ ama ben daha önce lazere gitmiştim ve sene de 2 kere ufak ufak zayıf tüyler çıkıyor .
Onu da sağolsun Lumea hallediyor:) 2015 senesinden beri kullanıyorum 🧿🧿

Şimdiden teşekkürler
Canım çok kıymetli olduğundan ergenlik döneminde jilet kullanmıştım. En büyük hataymış.
Kuaf marka bir ağda var. Kuaförüm uyguluyordu, gerçekten dayanılmaz acılı değil. Çok az acıyor ona da katlanılabilir. Hatta pandemiden bu yana ben kendim evde uygulayabiliyorum. Pudralı olan tercihim bu arada :)

Şimdiden teşekkürler
Öncelikle tüy dökücü kullanmasın kızınız. Küçükken korktuğum için ben de kullandım ama fazlalaştırdı tüyleri. Ne zaman epilatöre başladım lazer olmayan normal braun silk epil epilatörlerden tüylerim incelmeye ve azalmaya başladı. Hem de ağdadan çok pratik. Koltukaltı ve bikini bölgesi için annem liseden beri ağdaya yönlendirdi. Başta çok korkuyordum canım da acıyordu ama tüyler uzadıkça almak temizlemek çok zor olduğu için öyle ki küçükken kışın hiç ağda yapmıyordum annem yap demesine rağmen. Ama ağda yaptıkça alışıyorsun. Annem beni hiç ağdacıya götürmedi nasıl yapılacağını gösterdi bir kere de kendi yaptı hatta. Sonra hep kendim yaptım. Çok büyük rahatlık. Yaptıkça alışacaktır. Ben artık koltukaltına da epilatör yapıyorum. Duşta kullanılabilir olanlardan kızınıza alırsanız bacak ve koltukaltını o şekilde ağrısız acısız alabilir. Üstelik zamanla çok alışılıyor çok pratik 10 dkda hallediyorsunuz. Tüy dökücü kadar pahalı da değil. Tüy dökücüye alışmasın fırça oluyor kıllar

Şimdiden teşekkürler

tüy dökücü ve jilet kesinlikle kalınlaştırıp sertleştiriyor. artırması mümkün değil zira kıl kökü sayısı belli ama kalınlaştırması ilerleyen zamanlar için sıkıntı.
kol altı ve bacak için buzlu epilatörler var az acılı oluyor hem kılı kökünden çekiyor, hem ince tüyleri bile görüyor, hem de kökünden aldığı için uzun süre gidiyor.
bikini bölgesi için ise bir iki kere acıya katlanıp ağda ile devam etmesini öneririm. en temiz ve uzun süreli yöntem bu kesinlikle. 18 yaşından sonra kendisine full vücut lazer epilasyon hediye edersiniz :)

Ben kol altıma eldivenle başladım. Bacaklarıma da ağdayla basladım lazere gidene kadar.

tüy dökücü ve jilet kesinlikle kalınlaştırıp sertleştiriyor. artırması mümkün değil zira kıl kökü sayısı belli ama kalınlaştırması ilerleyen zamanlar için sıkıntı.
kol altı ve bacak için buzlu epilatörler var az acılı oluyor hem kılı kökünden çekiyor, hem ince tüyleri bile görüyor, hem de kökünden aldığı için uzun süre gidiyor.
bikini bölgesi için ise bir iki kere acıya katlanıp ağda ile devam etmesini öneririm. en temiz ve uzun süreli yöntem bu kesinlikle. 18 yaşından sonra kendisine full vücut lazer epilasyon hediye edersiniz :)
18 yas mi ideal yas? Bunu cok merak edyordm d

18 yas mi ideal yas? Bunu cok merak edyordm d
bacak için olabilir belki ama sağlıkçı arkadaşlarım koltukaltı ve bikini bölgesi için önermediler. çoğu jinekolog bikini bölgesinde lazere tamamen karşı zaten. uzun vadede zararları araştırılmamış diyorlar. bende yaptırdıktan sonra öğrendim maalesef. koltukaltımda yaptırdığıma çok pişman oldum ben, ter bezlerim farklı çalışır oldu lazerden sonra. kişiden kişiye değişen bir durum galiba.

Bana sormamışsınız özür dilerim direkt daldım konuya 🙇🏻‍♀️ Ama ben çok memnunum Lumea’dan.
Hiç işlem görmemiş bir bölgede işe yarar mı bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ ama ben daha önce lazere gitmiştim ve sene de 2 kere ufak ufak zayıf tüyler çıkıyor .
Çok teşekkür ederim 😊 ben de daha önce lazer yaptırdım sene de bir toparlamak için istiyorum 😊

Keşke biraz cesaretlendirseniz de ağdayla alsa hem geç çıkar hem daha yumuşak çıkar tüyler

Beyaz ameliyat eldivenini 14-15 yaşlarında kullandım, bacaklarımı ilk aldığımda ki gerek bile yoktu bence. 17 yaşındaydım ağda ile almıştım. 20 yaşında bikini ve koltukaltı için lazere gittim ama oradaki uygulayan kişinin de dediği gibi bazı tüylerim çok açık renkliydi ve makine okumuyordu. Bu açık renkli tüyleri hâlâ eldivenle alıyorum. Bacaklarımı hâlâ 15 günde bir ağda yapıyorum evde, ısıtıcım var kartuş şeklindeki ağdalarla yapıyorum.

cok memnunum ben dusunen herkese al dıyorum hep... bırebır uyguluyorum ama hıc ıhmal etmedım kullanma kılavuzunda ne yazıyorsa aynen uyguladım bu onemlı ıpl ısık yontemı ıle tuyu uyutma seklıdır lumıa gıbı ev tıpı lazerler bırakırsanız ıhmal edersenız gerı cıkarlar duzenlı uygulayınca en az 1 sene ondan sonra zaten senede 2 kere yapsanız yetıyor cıkanlar tk tuk cılız oluyor bıttı cıkmıyor artık kurtuldum deyıp bırakmamak gerek cıkmasa da uygulamanız gerek duzenlı

Benim de lazer sonrası kalan açık renkli tüyler var, eldivenle alıyorum. Lumea bunları görür mü tavsiye eder misiniz ?

Back