Kıl kökü iltihabı ve sonrasındaki kabarıklar

aysukantar

Guru
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2011
112
17
Merhabalar,

Karma bir cilde sahibim fakat akneye meyilli bir cildim var.
Yüzüme zamanında bir maske yapmıştım ve o günden beri yüzümdeki tüylenmeyle başım dertte. Yüzümdeki tüyleri yoldu o zamandan beri Yüzümdeki tüyleri aldırıyorum, sonra kıl kökü iltihabı oluyor, yanak bölgemde küçük küçük ama sık kabarmalar oluyor sonrasında sivilce ve en sonunda da lekelenme :KK43:

Kıl kökü iltihabı ile ilgili alınacak bir önlem var mıdır?

Sanırım lateks maske (kuruduktan sonra soyulandan) yaptınız :/ sir ağdayla mı aldırıyosunuz bilmiyorum ama sizin iltihap dediğiniz şey alerji olabilir mi ?

evet o tarz bir maske kullandım.
Alerji gibi değil ufak kabarıklar oluyor yanak çevremde.
İp ile aldırdım, ağda ile aldırdım her ikisinde de aynı durumu yaşadım.

aynısı bende de oluyordu yıllarca lazeden sonra artık eskisi kadar olmuyolar tabii :KK70: ama hala sivilcelerim kıl kökleri yüzünden çıkarlar hep :< ben aknilox %2 yi kullanıyorum ağda yapılan yere full yayıyorum (normalde sivilce kremi) gece öyle uyuyorum. ya da kıl köklerinden dolayı sivilce çikiyorsa, özellikle kaş bölgesinde, acnecinamide pha gel kullanıyorm zaten üzerinde kıl dönmesi kızarıklık için felan yazıyor. 2 3 günde geçiyorlar, en az 1 haftada bazen 2.5 haftada geçiyorlar kullanmassam. acnecinamide pha gel migroslarda satılıyor fiyatı 36 gibi bişey biraz pahalı ama işe yarıyor ve uzun süre gidiyor.

çok sivilce çıkardığım ya da allerji olduğum dönemlerde de sabununu kullanıyorum acnecinamide in sonra da imex diye başka bir sivilce kremi var onu sürüp yatıyorum. ama benim cildim aşırı yağlı, ona göre sadece nemlendiricinizin üstüne bölgesel sürüp de yatabilirsiniz.

bu kadar farklı sivilce kremi olmasının nedeni de sürekli aynı kremi kullanınca ona drenç geliştiriyor sivilceler, değiştirerek kullanmak en iyisi.

Laser yaptırmanıza rağmen hala tüy sorunlarınız var mı?
bende laser yaptırıyım diyorum ama yüz bölgesi hassas olduğu için cesaret edemiyorum.

Valla iğneli epilasyon bile yaptırdım hatta onlar da biraz iz bıraktı yüzümde :<. Eskisi gibi yoğun olmasa da hala var, kendime lazer makinesi aldım küçük bi tane evde kullanılması için tasarlanmışlardan, epey işe yaradı o. ben ilk lazerimi 16 17 yaşında yaptırmıştım 20 21 yaşında tekrar çıkmaya başladılar ne yazık ki. %100 bir pürüssüzlük de sağlanmamıştı o zamanda... ama gelgörki epey temizlenmişti yüzüm şimdi çok daha az çıkıyor öyle diyim :KK70:

Son düzenleme:
Herkesr merhaba.. Benzer bir durum bende de söz konusuz.. Yaklaşık 1ay önce yanaklarında bulunan tüyleri aldırmak için kliniğe gittim.. Yüzümdeki tüyleri iğne batırarak, kıl köklerini yakarak aldılar.. Ancak sonrasında yüzümde sivilve benzeri şeyler ve kabarcıklar çıktı.. Bununla ilgili doktora gittim ve kıl köklerinin iltihaplandıgını öğrendim.. Fucidin krem ve hap verdi ve kullanmaya başladım.. Sivilceler geçti ancak izleri ve kızarıklıkları hala devam ediyo.. Bu izlerin geçmesi için ne yapmam gerekiyo?

Ben yüz bölgesi değilde vücutta bu sorunu yaşıyorum ne yapılması gerek artık ağrılarımla baş edemiyorum

aynısı bende de oluyordu yıllarca lazeden sonra artık eskisi kadar olmuyolar tabii :KK70: ama hala sivilcelerim kıl kökleri yüzünden çıkarlar hep :< ben aknilox %2 yi kullanıyorum ağda yapılan yere full yayıyorum (normalde sivilce kremi) gece öyle uyuyorum. ya da kıl köklerinden dolayı sivilce çikiyorsa, özellikle kaş bölgesinde, acnecinamide pha gel kullanıyorm zaten üzerinde kıl dönmesi kızarıklık için felan yazıyor. 2 3 günde geçiyorlar, en az 1 haftada bazen 2.5 haftada geçiyorlar kullanmassam. acnecinamide pha gel migroslarda satılıyor fiyatı 36 gibi bişey biraz pahalı ama işe yarıyor ve uzun süre gidiyor.

çok sivilce çıkardığım ya da allerji olduğum dönemlerde de sabununu kullanıyorum acnecinamide in sonra da imex diye başka bir sivilce kremi var onu sürüp yatıyorum. ama benim cildim aşırı yağlı, ona göre sadece nemlendiricinizin üstüne bölgesel sürüp de yatabilirsiniz.

bu kadar farklı sivilce kremi olmasının nedeni de sürekli aynı kremi kullanınca ona drenç geliştiriyor sivilceler, değiştirerek kullanmak en iyisi.
folikulit-neden-olur.jpg

Sizinde bolemi oluyordu kol gögüs sırt da cok benim

X