Merhaba, Sorununu şimdi görüyorum sanırım size artık faydam dokunmaz ama başka ihtiyacı olanlar çıkabilir düşüncesiyle kendi yaşadıklarımı paylaşmak isterim. Bir yıl kadar önce sinüs.. ameliyatı oldum. Ameliyat son derece kolay geçmiş ve kısa sürmüştü ve aynı gün içinde evime dönmüştüm. Ameliyat sonrası ertesi gün narkozun etkisiyle küçük tansiyonum 3e kadar düştü, biraz uzanınca geçti. İki hafta içinde harket kabiliyetimi %85 oranında geri kazandım. Ameliyata bağlı pek bir ağrım olmadı. Düzenli pansumana gittim. Buraya kadar herşey iyi gitti. Fakat iki ay sonrasında akıntı problemim oldu ve bende kendi doktorum uzakta olduğu için devlette başka bir doktora gittim. Bu doktorda pansuman sırasında yaramın açılmasına neden oldu. Sünüs... yönteminde iyileşme olasılığınız %50. Doktorunuz en başta uyarıyor zaten. Çok dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü herhangi bir dikiş atılmıyor. Yani operasyon bölgesinin açılma riski büyük ve açıldığı zaman iyileşmeniz çok uzun sürüyor. Ben bu riski göze almıştım. Aksi takdirde ameliyat olacaktım ve ameliyatta z şeklinde büyük bir yer kesilip oyulacak, ameliyat sonrası ağrılı uzun bir süreç olacak üstüne bir de iz kalacaktı. Sinüslü yöntemde iz filan da kalmıyor. Ama gittiğim ikinci doktor özeldeki son yöntemler konusunda uzman değildi. Sonuçta bu doktor aynı gün beni kendi doktoruma geri gönderdi. O da pansumanımı yaptı. Akıntı ilgili bölge tam temizlenmediği için olmuş. Ameliyatsız basit bir işlemle temizliğini yaptı. Sonra benim için tedavi dönemi başladı. Önce yanlış hatırlamıyorsam civalı bir kalemle yakma işlemi yaptı. (Civa mıydı kurşun muydu tam hatırlamıyorum.) Bir dönem batikon kullandım hiç bir düzelme olmadı. Bir ara O3 içeren bir yağ aldım. Onu da korktum sadece bir kez azıcık kullandım.(Yaranın üstüne dökülürse köpürme yapabilir diye birşeyler yazıyordu çünkü internette.) Ardından o dönemde şehir değiştirdim bu arada düzenli pansuman sayısı azaldı ve tek başıma yapmaya çalıştım. Süreç uzadı uzadı derken...Aynı kliniğin yeni şehirdeki başka bir şubesine gittim. Buradaki doktor bana hiç bir şey kullanma sadece düzenli sabun kullan dedi. Ona da inanmadım. Özelde bir prof'a göründüm. O da bana tekrar ameliyat ol dedi. Ameliyatsız iyileşmem mümkün değilmiş. Çünkü aradan 9 ay geçmişti ve benim yaram ameliyattan yeni çıkmışım gibi olduğu gibi duruyordu. Ama kendi doktorum kendi ekibindeki doktoru dinlememi tavsiye etti. Ben de madem bu kadar bekledim biraz daha beklerim dedim. Yaz dönemiydi. Günde iki kez banyo yapıyordum ve her seferinde sabun kullandım. Bir gün kötü bir kanamam oldu ama umursamadım. Üç ay sonrası iyileştim. 12. ayda yani tam bir yıl sonrası gerçekten iyileştim. Çok şükür tekrar ameliyata girmedim.