Kıl dönmesi çok korkuyorum :(

Kuzenim olmuştu ve tekrar etmemişti.

Temizliğinize verdiğiniz önemi arttırın, dışarıdaki wc leri kullanmayın, pamuklu çamaşırlar giyin ve tuvaletten sonra iyice kurulamadan giyinmeyin.

İnşallah yararı olur.

Ben 7 yıl önce falan oldum. İlaçları ihmal etme orucu daha sonra kaza edersin içeride iltahap kalırsa ameliyattan sonra zor olur. Eskiden ameliyat yerini açık bırakıyorlarmış ve çok zor iyileşiyormuş. Şimdi önce kıl dönmesi olan kısmı temizliyor lar biraz daha ileri gidip ordan sağlam doku alıp kıldönmesi olan yere koyuyor lar. Ben hiç acı çekmedim. Belden altımı uyuşturarak yaptılar. Sonrasında bir kaç kere kasık bacakta oldu ufak tefek ti onlar minik operasyonlar ile halledildi. Kesin çözüm senin için lazer dediler başladım. İhmal etme ne ilacını nede ameliyatı. Alternatif yollara sakın baş vurma. Ilerleyen kişilere de sonuçlar çok ağır oluyor allah korusun. Birde eğer özel hastane ise estetik dikiş iste evet gözükmüyor dikiş aman benim totomda baya zorro nun Z si var

Böyle sözler beni gerçekten çok rahatlatıyor panik atak var birde işin içine kesme ameliyat falan girince odum kopuyor insallsh geçer ve bir daha olmaz eşinizde tekrarladı mi

Bende baya bir dr araştırdım İzmirde buldum şimdi yarın gitcem bayram girmeden gideyimde bir tarih versinlrt ilerlemesini dahada yoksa daha büyük kesik acarlar

Böyle sözler beni gerçekten çok rahatlatıyor panik atak var birde işin içine kesme ameliyat falan girince odum kopuyor insallsh geçer ve bir daha olmaz eşinizde tekrarladı mi
10 sene geçti üstünden hâla iyi şükür :) Öyle kesme falan diye bakınca insan korkuyor tabi ama önemli olan anestezi. Hissetmeyeceksin bu yüzden düşünme bunu. Ben de kolonoskopi olacağım, düşünsene içime neler sokacaklar :) ama uyuşuk olacağım birşey hissetmeyeceğiz. Sadece olduktan sonra iyi olacağız bunu düşün :)

Anlamıyorum ki nasıl oldu kilolu kişilerde olur diyor 47 kiloyum çok kıllı kişilerde diyor düzenli olarak alıyorumda acaba sacim mi diyorum ama sacimda belime kadar o saç nasıl girsin etsin yani

Hadi ya kremlerle falan geçmedi mi hiç birde sizde nasıl yaptilae hangi yöntemle

Çok geçmiş olsun insallah ikimiz içinde çok kolay geçer Allah şifa versin.birde apse olduğu zaman uyuşmama ihtimali oluyormuş ya bölgesel de yapıyorlarmis çünkü yani sadece o kısmı

Canim bak sakin ihmal etme. Alternatif tip bitkiller falan sadece iltihabi engeller. Icerideki kisim buyumeye devam eder. Aynisi basima geldi umursamayip antibiyotik kullandim iltihap sokturucu bitkiler falan derken o sislikten ve iltihaptan kurtuldum ve gecti sandim. Ustunden iki sene gecti ve daha agrili bir sekilde nuksetti. Ameliyat oldum. Kapali yapildi. Daha dogrusu kapali yapmasi icin doktora yalvarmistim resmen. O zamanlar genelde acik yapiliyordu bu ameliyat. Ameliyatim uzun surdu cunku cok buyumus ve doktor bana verdigi sozu tutup acik birakmamak icin cok cabalamis. Keske iki sene beklemeseydim diye hala soylerim kendime. Lutfen git ve ameliyat ol. Benim on sene gecti ve tekrarlamadi cok sukur. Simdi zaten acik amrliyat yapmiyorlar bile merak etme. Ve uyusmaz falan diye bisey yok. Apse tamamen iyilesmeden zaten ameliyat yapmiyorlar. Antibiyotiklerle o iltihap zaten temizlenecek. Belden asagini kesinlikle hissetmeyeceksin. Bende cok korkuyordum ama zaten sakinlestirici falan yapiyorlar serumuna katip. Ne heyecan ne panik sakin sakin geciyor zaman. Kisacik surdu gibi gelmisti hatta bana.

Benimde ayni sorun basima gelmişti cok zor onun ağrısı agliyodum her gece iltihap vücuda sarmisti ateslenmistim oyle gittim doktora. Kılla alakası yokduş aldiktan sonra afedersin makat bölgende kalan saçlar yapıyor kizlarda genelde. Ben ameliyat olmadım ilacla iltihap kurudu. 2 gün sonrada iltihapi sıktılar bi 3 gün filan pansumana gittim öyle 2 sene oldu Allaha Şükür bisey yok dikkat ediyorum dustan sonra filan cok zor ama bilirim Allah yardımcınız olsun

Genelde erkeklerde olur ama bizm bi akrabamızn kızinda olmstu bnm bulundugm yerdeki uniyi kazanmıştı kiz ailesiyle gelmsti bir hafta bizde kalmışlardı yeni ameliyatlı olduğu için çok fenaydı ya kalcasndan parça alıp oraya koymslar falan banyosunu annesi yaptiriyodu oturamıyordu hergün pansumana gidiyodk brlkte orda delik vardı kötüydü yani

Çok geçmiş olsun insallah ikimiz içinde çok kolay geçer Allah şifa versin.birde apse olduğu zaman uyuşmama ihtimali oluyormuş ya bölgesel de yapıyorlarmis çünkü yani sadece o kısmı
Üzülme, dert etme. İnsanlar ne ameliyatlar oluyor, organ nakli, yüz nakli olan var. Silikon yaptıranlara bak en basiti. Kolay olacak merak etme. Bil ki bir hafta sonra birşeyin kalmayacak.

Bemim kardeşimde çıkmıştı.Doktor ameliyat dedi.Pansumancı adamda kara merhem sürmüştü. Bizde her gün iki kere kara merhem sürdük sonra iltihap kendi patladı.Öylede geçti bi sorun yok.

Hadi ya kremlerle falan geçmedi mi hiç birde sizde nasıl yaptilae hangi yöntemle
Kıl dönmesi alınınca patoloji için olan parçayı gördüm öyle kremle falan geçmez emin olun. Kıl iceride beslenip dahada kalın oluyor. Sonra ete bulduğu heryerden saplanıyor. Öyle iceride duran başıboş bir kıl yumağı gelmesin aklınıza. Batık gibi değil yani. Olan bölge hani kürekle toprağı kazarsın ya öyle temizleniyor eti almak zorundalar çünkü kıl nekadar çok yere girip çıktıysa okadar. Daha sonra burdan biraz devam edip ileriden sağlam doku bir et parçası alındı ve kıl dönmesi olan kısıma nakil edildi ve kapatıldı. Bir kaç gün yara içinden dışarıda bir hortum oluyor ucunda akordiyon gibi bir parça oluyor. Buraya yara içindeki kan geliyor gelen sıvı rengi açılınca hortumu alıyorlar içinden. Ben hiç ama hiç acı çekmedim. Sadece bazen anestezi uzmanları uyarmayı unutuyor allahtan benimki unutmadı. Belden uyuşturma olan kisilerin bol sıvı ve kahve tüketmesi gerek başağrısı cekmemek için. Benim kıl dönmesini farketrikten3 yıl sonra alındı dangalak bir doktor yüzünden eğer erkenden alınsa yara daha küçük olacaktı. Ayrıca kıl dönmesini evde alternatif yöntemle yoketmeye çalışan bir tanıdığın eşinin kıl içeride omur iliğe tırmanmış ve ameliyatı için doktor doktor geziyorlardı en son. Ayrıca iç organlara kadar gidebiliyor muş icerideki kıl dışarıdakinden daha hızlı büyüyor ve kalınlaşıyor. En son benin kasığımda oldu küçüktü lokal anestezi ile alındı doktora kılı görmek istiyorum dedim ve şok oldum benim vücudumda hiç öyle keçi kılı gibi kıl yok acayip kalındı. İçeride ya apse yok eder yada besler seninki beslenmiş dedi. Ihmal etme. Kıl dönmesi ne musait bir cildin varsa benim gibi orda çıkmasa başka yerde çıkar. Ağda zaten asla kullanma. Bütün doktoralr lazer kurtuluş dedi bana

Ben oldum seneler once. 3 gun baya agri oldu otururken vs ozellikle. Simit var onun ustune oturuyorsun ondan almistim ama zor bir ameliyat.benim dokuyu tamamen almisti tekrarlamasjn diye. Burun ameliyati da oldum ama kuyruk sokumu cok daha zordu oturmaya korkuyordum doktor bisey olmaz diyordu ama yinede korkuyordum. Bir de 2 3 gun sunnet cocuklari gibi yuruyosun. Herkesin bunyesi ayni degil ben 3 gun uyuyamamistim geceleri daha cok agriyordu sanki

Bölgesel daha küçük yerler için oluyor. Benim bir kaç kere oldu mesela. Ama emin ol belden uyuşturma da hiç acı hissetmedim bölgeselde hissettim. Ameliyattan çıkınca bişey hissetmiyorsun uyuşma geçene kadar ağrı kesici etkisini gösteriyor demekki bir gram acı hissetmedim. Hatta bu yüzden sezeryan da öyle olur sandım ama yok anam sezeryan harbi acıtıyor

Çok doğru söylüyorsuz bugün gittim dr hemen yaptı küçükmus benimki yeni bir yöntem varmış onla yaptı 2 cm lık bi yer açtı banada gösterdi iğneler aşırı acitti ama iyiyim bakalım akşama nasıl olcam umarım her şey yolunda giderde çok agrim olmaz

Bugün oldum ayyy oldum oldum dirildim korkudan o yaptığı 7-8 iğne hariç bir sey hissetmesini umarım agrim olmaz

Off korktum şimdi ağrı kesici olarak ne kullandiniz peki çok aşırı mi ağrıyordu

Bugün oldum 10 dk anca sürdü su mikro sinusektomi yöntemi ile umarım iyi yapmisimdir çıkan parçayıda gordum şimdi bekliyorum bakalım inşallah agrim olmaz cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…