canım ben yakın doğu unıversıtesınden mezunum ve tavsıye ederım..
daü nun egıtımı cok zor bursunu kaybetme gıbı bı durumun olabılır.ve daü biras daha zengın cocuklarının oldugu bır unıversıte..
yakın dogu,girne amerıkan , uluslar arası kıbrıs ve lefke daha cok memur cocuklarının gıttıgı bır unıversıte..
ama bana sorarsan ydü derim nedenıde samımı bır ortamı var yanı hıc ozel unıversıte gıbı degıl.öğrencılerde hava yok yanı.
ve son zamanlarda çok gelıstı.tıp, dişçilik, eczacılık bolumlerını actı kı adada ılk defa ydü de var.
dıploması ıngılızce.
bence burda durup bır sene bekleyecegıne gıt oku..bıletlerı erken alırsan 50 tlye bıle bılet bulabılırsın.
ayrıca ogrencı olup calısan cok fazlaydı..bende onlardan bırıydım..son ıkı sene hem calıstım hem okudum.günde 8 saat calısıyodum markette kasıyer olarak ve aldıgım ucret 2008 de 1000 tl ıdı yanı calısma ımkanları fazla tabı calısmayı dusunursen.
sormak ıstedıgınız bıseey olursa yardımcı olabılırım.
çok teşekkür ederim tercihlerimi verdim kesin kıbrıstayım artık :) yurtları hakkında bilgi edinmek istiyorum özel yada devlet çok mu kötüler yada çok mu kuralcılar ??
canım ben ordayken devlet yurtları yoktu..yenı yenı kyk yurt yapıyo dıye duydum.
okulun yurtlarında kalırsan en gec gece 12 de gırmelısın..onun dısında haftasonları evcı ıznı doldurursa aılen dısarda kalabılırsın..
bu ydu nun ıcındekı yurtlar ıcın gecerlı.
bunun yanında ozel yurtlarda var .. toros ogrencı yurdu okula yakın olan bır yurt.
ben son sene orda kaldım..giriş - çıkış problemın yok..yurdun gırısındekı kapı sıfrelı ve ıstedıgın saatte gırebılırsın.
tek bır odada banyo-tuvalet ve mutfak var..yanı bır odada kalıyosun mutfakta ıcınde amerıkan tarzı..
ıkı kısılık olarak dızayn edılmıs ama ıkı kısının ucretını odersen tek kalabılırsın..bırde 1+1 var aynı yurtta oda bıras daha pahalı.
sen nerelerı yazdın unı olarak?
lefkoşada kalabılecegın 4 - 5 tane yurt var belkı dahada artmıstır sımdı.
kıbrısta evler cok pahalı ve eger tercıhlerınde kıbrıs gelırse sakın ılk sene tanımadıklarınla eve cıkma..
yurtta kalmanı onerırım.
ben girneyi verdim birde doğu akdenizi giriş çıkış saatleri biraz sıkıntılı geldi bana yurt için ciddi araştırmaya girdim ama markete giderken bile izin alman gerekio diyenler oldu korktum açıkçası
evetttttt varmı kıbrısı kazanan arkadaslarrr..
bır mezun olarak cok merak edıyorum yakın dogulu olacak arkadasları
canııım girneye gidiorum ben :) girne amerikan üniversitesini kazandım
bende girne yi kazandım ama eğitim dili ingilizce olması beni korkutuyor ingilizce hazırlık sınıfını geçmek çok mu zor kızlar
hayırlı olsun canım..yerın guzel ve sıkılmayacagın bır yer..
bölum olarak ne oldu pekı?
tebrik ederimm ben hem dil içinde kıbrısı istedim ingilizce artık bilinmesi zorunlu bir dil ve tek başına bile yeterli değil bende zorlanacağımı düşünüyorum ama azim önemli beni korkutanda yurt hangi yurda karar veremedim apart yurt bulsam belki diyorum çok karışık kafam
haklısın ıngılızce zorunlu oldu artık ama ben ıngılızceden pek fazla anlamadıgım ıcın korkuyorum bu arada teşekkur ederım:)
türk olmadığım halde türkçe dili için ölüyoruum :) edebiyat aşığıyım ve ingilizcenin türkçeme olumsuz etki etmesnden korkuyorumm vee hiç hiiç anlamadığımm tek şey ingilizce yinede öğrenmek zorundayııız ve öğrenecez hiç korkma halledilmicek şey yok:)
inşallah bu arada ben tam burslu yum bursum kesılır mı ortalamam 2.00 ın altına duserse? bı fıkrın var mı