• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıbrısta Eğitim-YaşamEğitim-Yaşam?

sarra13

Ahmet Arhan'ım <3 Annesinin minik oğlu<3
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2016
2.952
2.273
48
34
Merhaba hanımlar.
Hemen bodoslama konuma gireceğim.

Benim yeğenim Kıbrısta eğitime kafayı takmış durumda. Orada okumak ve yaşamak istiyor.Daha sonrasında yurtdışına açılıp Türkiye sınırlarına dönmek istemiyormuş.

Şimdi öncelikle istediğimiz bölüm Hukuk.
Bende hukuk mezunuyum ama Ankara'da hatrı sayılır bir devlet üniversitesinden.
Hiç Kıbrıs'ta eğitimi nasıldır bilemiyorum,bakmamıştım bile açıkçası o yüzden yanlış yönlendirmek istemiyorum.Sadece Kıbrıs'tan Ankaraya geçen arkadaşlarım vardı,onlara da hiç bu konuyu sormamıştım.

Şimdi öncelikle Kıbrısta Hukuk eğitimi nasıl?Sınav sistemleri nasıldır?Devam zorunluluğu yok sanırım
%50 bursla gitmiş olsa yıllık ne kadar okul ücreti olur?

Evler pahalı mıdır? Aylık ev ve harçlık gideri nasıl olur tahmini?

Havası suyu nasıldır.?

Eğitimi için 6 yıl öncesi bitmez deniliyor okuduğum kadarıyla.

Bana Kıbrıs'ta eğitim,yaşam ve masraflar hakkında bilgi verebilecek tatlı yorumlar bekliyorum,teşekkür ederim :KK36:

Not:Başlık niye öyle olmuş yahu :oops:

Hangi okulda okuyacakmış? Denklik var mıymış? Yurt dışına açılmayı planlıyorsa bu önemli. Yeğeniniz erkek mi? Kıbrıs gece hayatı ile de meşhur bir memleket. Orda okuyup da bu gece hayatından sonuna kadar faydalanmamış tanıdığım yok. Özellikle kıbrısa takmış olması beni işkillendirdi çünkü. Sonuçta türkiyede denkliği olan pek çok okul var. Hukuk bölümünün yurt dışına açılımı olayını da ayrıca araştırsın. O konuda sizin bilginiz olabilir aslında.

Zengin mi yeğeninin ailesi sen önce ondan haber et.Yaşam zor diye duydum yani orda hayat pahalı ama yeğeniniz bilir.

Ben de zamaninda cok istemistim baya arastirmistim aklimda kalanlari soyliyim.
Kiralar cok pahali yurtlar da ayni sekilde. Yasam cok pahali meyve sebze ozellikle.
Denklik vardi diye biliyorum.
Biletler de pek ucuz sayilmaz ama sinav tarihleri belli oldugu icin onceden alininca cok komik paralara aliniyor.
Ben %100burslu fizyoterapi ve diyetetik arasinda kalmistim ikisi de geliyordu son anda vazgectim ve cok pismanim.
Cok fazla arkadasim gitti hepsi 4 senede mezun oldu geldi ben uzatani gormedim.

Hangi okulda okuyacakmış? Denklik var mıymış? Yurt dışına açılmayı planlıyorsa bu önemli. Yeğeniniz erkek mi? Kıbrıs gece hayatı ile de meşhur bir memleket. Orda okuyup da bu gece hayatından sonuna kadar faydalanmamış tanıdığım yok. Özellikle kıbrısa takmış olması beni işkillendirdi çünkü. Sonuçta türkiyede denkliği olan pek çok okul var. Hukuk bölümünün yurt dışına açılımı olayını da ayrıca araştırsın. O konuda sizin bilginiz olabilir aslında.

Canım yeğenim kız.
Kendisi aslında illaki Kıbrıs demiyor ama Türkiye istemiyor.En yakında Kıbrıs geliyor.
Yurtdışı meselesi ve denklik meselesinden ziyade ilk etapta burdaki okullar,masraflar aileyi çok çok zorlar mı tahmini nasıl bir ücret gönderilir her ay onu düşünüyor aile

Merak ettiğimiz konu Kıbrıs'ta hukuk okumak çok kötü gibi lanse edilmiş.Eğitim olarak sıkıntılı ve sadece para merkezli anlatılmış belki burada bilen arkadaşlar vardır.Kıbrıs'ta yaşam Türkiye ye nazaran çok pahalı mı zorlanır mı?Okulda pişmanlık yaşar mı geçinebilir mi bu tür şeyler

Zengin mi yeğeninin ailesi sen önce ondan haber et.Yaşam zor diye duydum yani orda hayat pahalı ama yeğeniniz bilir.

Çok aşırı zengin değiller. Ama ciddi anlamda yaşayan arkadaşlar çok çok pahalı derlerse mecburen uzaklaştırılır bu fikirden

Canım yeğenim kız.
Kendisi aslında illaki Kıbrıs demiyor ama Türkiye istemiyor.En yakında Kıbrıs geliyor.
Yurtdışı meselesi ve denklik meselesinden ziyade ilk etapta burdaki okullar,masraflar aileyi çok çok zorlar mı tahmini nasıl bir ücret gönderilir her ay onu düşünüyor aile

Merak ettiğimiz konu Kıbrıs'ta hukuk okumak çok kötü gibi lanse edilmiş.Eğitim olarak sıkıntılı ve sadece para merkezli anlatılmış belki burada bilen arkadaşlar vardır.Kıbrıs'ta yaşam Türkiye ye nazaran çok pahalı mı zorlanır mı?Okulda pişmanlık yaşar mı geçinebilir mi bu tür şeyler
Ek tercihe mi kaldı.Bir tanıdığım gitti okudu biraz ama sonra bıraktı okulu tekrar burada bir okul kazandı alışamadı oraya tabi birazda maddiyat var ve çok pahalı oldugunu söylemişti.

Ben de zamaninda cok istemistim baya arastirmistim aklimda kalanlari soyliyim.
Kiralar cok pahali yurtlar da ayni sekilde. Yasam cok pahali meyve sebze ozellikle.
Denklik vardi diye biliyorum.
Biletler de pek ucuz sayilmaz ama sinav tarihleri belli oldugu icin onceden alininca cok komik paralara aliniyor.
Ben %100burslu fizyoterapi ve diyetetik arasinda kalmistim ikisi de geliyordu son anda vazgectim ve cok pismanim.
Cok fazla arkadasim gitti hepsi 4 senede mezun oldu geldi ben uzatani gormedim.

Kiralar ortalama nasıldır bir tahminin var mı?
Uzatacağını bende düşünmüyorum açıkçası biraz öğrenciye bağlı bir durum.
Ama eğitim,ev,harçlık tahmini gideri nasıl olur ve alacağı eğitim kaliteli olur mu onun düşüncesindeyiz.

Ek tercihe mi kaldı.Bir tanıdığım gitti okudu biraz ama sonra bıraktı okulu tekrar burada bir okul kazandı alışamadı oraya tabi birazda maddiyat var ve çok pahalı oldugunu söylemişti.

Uyuma sorun yaşayacağını düşünmüyorum ama maddiyat olarak nasıl bir tutar gerekir bilemediğim için o konu da yorum yapamıyorum.
Çok pahalıysa yapamayabilir

Çok aşırı zengin değiller. Ama ciddi anlamda yaşayan arkadaşlar çok çok pahalı derlerse mecburen uzaklaştırılır bu fikirden
Kuzenim okudu orda benim.Amcamı zorladı maddiyat olarak ki bir tanıdığım daha orda okuyor şu an onları maddi yönden sarsmamıştır yani böyle örnekleri var.Eğitim olarak kıbrısı bilemiyorum tabii üniversiteleri eğitimi filan. Türkiyenin suyu çıkmadı yav.

Kuzenim okudu orda benim.Amcamı zorladı maddiyat olarak ki bir tanıdığım daha orda okuyor şu an onları maddi yönden sarsmamıştır yani böyle örnekleri var.Eğitim olarak kıbrısı bilemiyorum tabii üniversiteleri eğitimi filan. Türkiyenin suyu çıkmadı yav.

Çoğu genç artık kendisini yurtdışına atmaya okumaya çabalıyor.
Benim okul dönemim bitti ama bende kendimi atmak istiyorum bazen :KK17:

Bi tanidigimin cocugu okucam ben kibrista diye paraladi kendini gitti..1 yil zor dayanabildiler cok pahalı para yetiremediler..geri geldi.Biz de tatil icin sık gideriz kibris pahali bir yer..

Konaklama çok çok pahalı. Yurtları bilmiyorum ama eminim onlarda pahalıdır.
yiyecek içecek pahalı
eğlence ucuz
Sigara ve alkol dışında hersey ya pahalı ya da çok pahalı

Havası çok sıcak. Yaz aylarında öğlen dışarı çıkmak mümkün değil zaten çarşıda öğle saatlerinde çoğu dükkan kapalı.
Kışlarda çok soğuk geçmiyor.
Kar bile pek yağmıyor.

Suları icilmiyor. Zaten Kıbrıs'ın çoğu yerinde hala su sorunu var. Evlerde öyle suyu bol bol tuketemiyorsunuz. Haftalık şu tankerleri gelip su deponuzu dolduruyor. Doldurduklari su ile haftayı geciriyorsunuz.

Eğitim konusunda da öyle 6 yılda anca biter diye bir şey de yok.
Kıbrıs da kalmak için okulu uzatirsa bilemem tabi ..

Ben Kıbrıs ta okuyorum 5 yıldır buradayım. Hukuk bölümü ile ilgili çok bilgim yok çünkü benim okuduğum bölüm sayısal bir bölüm. Burada hayat cidden pahalı. 3+1 kısmen eşyalı bir eve 1000 tl kira veriyorum. Lefkoşa da oturuyorum. Hangi okulu düşünüyor yeğeniniz? Lefkoşa da ise 1000 tl den aşağı kira yok. Bir de burada çoğu yerde kiralar 6 aylık peşin alınır. Aylık ödemeli ev bulmak zordur. Yurtlarda 6 ay peşin alır. Ulaşım çok sıkıntılı, gelecekse kesinlikle burada bir araba alsın yoksa sıkıntı çeker.

410küsür yaptım falan diyordu. Tam net bilmiyorum.

İstanbul'da Mef Üniversitesi, kemerburgaz,doğuş gibi üniversiteler %25 bursla gelebilir,uluslararası Kıbrıs ise %50yle gelebilir diyordu. Bugün. Arayıp danışıncs konusu geçti tam net bilmiyorum.

Bu kadar düşük gelmese belki İstanbul, Ankara da devlet düşünürdü ama şimdi ya özel ya da Kıbrısta eğitim gibi seçenekleri kalmış. 2.yılı olduğu için bir daha hazırlanmak istemiyorum diyor

Ben Kıbrıs ta okuyorum 5 yıldır buradayım. Hukuk bölümü ile ilgili çok bilgim yok çünkü benim okuduğum bölüm sayısal bir bölüm. Burada hayat cidden pahalı. 3+1 kısmen eşyalı bir eve 1000 tl kira veriyorum. Lefkoşa da oturuyorum. Hangi okulu düşünüyor yeğeniniz? Lefkoşa da ise 1000 tl den aşağı kira yok. Bir de burada çoğu yerde kiralar 6 aylık peşin alınır. Aylık ödemeli ev bulmak zordur. Yurtlarda 6 ay peşin alır. Ulaşım çok sıkıntılı, gelecekse kesinlikle burada bir araba alsın yoksa sıkıntı çeker.

Uluslararası Kıbrıs,Lefke Avrupa ve Girneyi yazacak sanırım. Girneyi asıl istiyor.

Peki aylık ev masrafın ortalama ne kadar

Back
X