Kıbrıs'da hukuk mu yoksa pdr mi tercih etmeliyim çok aradayım

var mı? tıpta mesela bitirenler pratisyen hekim olarak öyle böyle bir yere atanıyorlar. hukukta öyle bir şey var mı?

ben devlette çalışamazlar demedim. kesin illa özel olmadı devlette bir iş olur durumu yok diyorum.

sizin garanti dediğiniz şeyi merak ettim. varsa da ben bilmiyordum cidden hiç duymadım.
Yok mu? Hukukun tabi ki devlet imkanı çok. Maliyede hazine avukatlığından tutun da orman alanına kadar birçok iş imkanı var. Hukukta ya staj yapıp kendini geliştirirsin özel iş açma alanına gidersin ya da devlete atanırsın isteğe bağlı. Birçok bölüme göre öncelikli iş imkanına sahiptir hukuk. :)

Ben PDR mezunu bir insan olarak sana hukuk yaz derim.su anda sadece pdr mezunları değil psikoloji mezunları da bizim bölümden atanıyor yakında felsefeden bile atama yapıp her yeri doldurabilirler. Sonuçta meb alan dışı atamaları çok rahat yapıyor.

Peki sen hangisini istiyorsun? Yeteneğin ilgin hayallerin ne yönde?
Aslında pdr nin bana daha uygun olduğunu düşünüyorum.Kişiliğime daha uygun..ama dediğiniz gibi iş imkanını da düşünüyorum ve pişman olmak da istemiyorum.Peki pdr mezunları bununla ilgili bir çalışma itiraz vs yapmıyorlar mı felsefeden atama yapmak çok saçma.Türkiye de iki gün sonra ne olacağın belli değil gerçekten

Senin gonlun pdr istiyor.Pdrye git.Cunku hukukta ilerlemen icin daha ozguvenlis daha cok hukuku sevmen lazim

Aslında pdr nin bana daha uygun olduğunu düşünüyorum.Kişiliğime daha uygun..ama dediğiniz gibi iş imkanını da düşünüyorum ve pişman olmak da istemiyorum.Peki pdr mezunları bununla ilgili bir çalışma itiraz vs yapmıyorlar mı felsefeden atama yapmak çok saçma.Türkiye de iki gün sonra ne olacağın belli değil gerçekten
Tabii ki yapıyoruz imza kampanyası yaptık ve bu uygulamayı durdurduk şükür. Ancak geçmiş yıllarda alan dışı atama yapıldı bu yüzden ne olacağı belli olmaz.

Evet haklısınız ablamdan biliyorum bende çok pahalı gerçekten.Peki neden psikolojiyi öneriyorsunuz sadece siz değil çoğu kişi psikolojiyi övüyor biraz cahilim bu konuda :) maalesef Türkiye de bir kaç devlet üniversitesinin psikolojisi var ve onlar da tutmuyor zaten.Özel üniversitede okumayı da ben pek istemiyorum açıkcası bana hak yemiş gibi geliyor yüzde elli burs bile olsa baba parasıyla okumak bana haksızlık gibi geliyor yani içime sinmiyor.Sanırım benim seçimimde pdr den yana olacak çünkü kişiliğime daha yakın buluyorum hukuğu yapamamaktan korkuyorum.

Psikolojiyi önerme sebebim hem kendi yerinizi açabilirsiniz (yüksek lisans yapmanız gerekir ama olsun) hem özel sektörde çalışabilirsiniz hem de formasyon alıp rehberlik danışmanlık yapabilirsiniz. pdr de aynı şekilde özel sektör veya okullarda danışmanlık yapabilirsiniz yani pdr nin yaptığını artık psikoloji mezunları da yapabiliyor. bu açıdan daha avantajlı. hukuk ise bence bitmiş bir bölüm. 2 yıl staj yaptıktan sonra kalakalcaksınız. ya devlet kovalayacaksınız binbir zorlukla ve hak etmediğiniz parayla çalışacaksınız hem de epey çalışacaksınız, ya özel sektörde avukatlık yapacaksınız ki 800-1000 arası parayla başlıyorlar. benim ablam avukat. onun kendi yeri var ortağıyla açtı ve açmadan önce çok çok zorluk çekti, keşke işletme okusaydım özelde çalışsaydım dediğini çok duydum. şuan allaha şükür iyi ama kendi yerini açmak için hem çevre hem de sermaye gerekiyor. kredi çekti ve 5 yıl daha ödeyecek aylık gelirinin yarısı büronun masraflarına diğer yarısı ev masraflarına gidiyor. tablo iç açıcı değil baana göre. ha psikolojide de aynı durum var kendi yerini açma konusunda ama hukuk kadar özel sektör zorluğu yok bana kalırsa. ikisi de prestijli meslekler ikisini de seçsen pişman olmazsın bence, ama bu nedenlerden dolayı psikoloji derim ben. özel üniversitelerin de imkanları çok daha iyi devlete göre bu arada, öyle düşünmeni istemem. hem network sağlar sana, mezun olunca daha güvenli bi iş yaşamına başlarsın hem daha iyi bir eğitim alırsın. her özel için söylemiyorum bunu. eğer özel sektör düşünüyosan da kıbrıstan koşarak uzaklaş!

Yok mu? Hukukun tabi ki devlet imkanı çok. Maliyede hazine avukatlığından tutun da orman alanına kadar birçok iş imkanı var. Hukukta ya staj yapıp kendini geliştirirsin özel iş açma alanına gidersin ya da devlete atanırsın isteğe bağlı. Birçok bölüme göre öncelikli iş imkanına sahiptir hukuk. :)

dediğimi yanlış anlamışsınız işte. iş alanı yok mu dedim? bu kadınlar kulübünde ana problem. insanların okuduklarını yanlış anlamada üstüne yok. sonra her konuda tartışma çıkıyor. bu yazdığımda umarım anlamışsınızdır. arkadaş bir tıpla hukuk garanti demiş ya. tıp ın garantiliği hukuk ta yok. ayrıca ya staj yapıp diye bir olay da yok ki. zaten staj yapmak zorundalar 1 yıl. benim bir tanıdığım ne kadar hakim savcı sınavı hazırlandı o olmadı. bir süre iş bulamadı. şimdi bir ofiste akşamlara kadar çalışıyor. öyle bir garantisi yok yani. her işte devlette çalışma imkanı zaten vardır. pdr da da var. hukuk kötü bir bölüm de demedim. gayet isim yapmış bir bölüm zaten. neden bu kadar alındınız anlayamadım.

ama tıp garantisi yoktur. dediğim şey bu. hukuk hakkında verdiğiniz bilgi için de sağolun. bir daha lisans okumayı düşünürsem fikrim olmuş oldu.

Han
dediğimi yanlış anlamışsınız işte. iş alanı yok mu dedim? bu kadınlar kulübünde ana problem. insanların okuduklarını yanlış anlamada üstüne yok. sonra her konuda tartışma çıkıyor. bu yazdığımda umarım anlamışsınızdır. arkadaş bir tıpla hukuk garanti demiş ya. tıp ın garantiliği hukuk ta yok. ayrıca ya staj yapıp diye bir olay da yok ki. zaten staj yapmak zorundalar 1 yıl. benim bir tanıdığım ne kadar hakim savcı sınavı hazırlandı o olmadı. bir süre iş bulamadı. şimdi bir ofiste akşamlara kadar çalışıyor. öyle bir garantisi yok yani. her işte devlette çalışma imkanı zaten vardır. pdr da da var. hukuk kötü bir bölüm de demedim. gayet isim yapmış bir bölüm zaten. neden bu kadar alındınız anlayamadım.

ama tıp garantisi yoktur. dediğim şey bu. hukuk hakkında verdiğiniz bilgi için de sağolun. bir daha lisans okumayı düşünürsem fikrim olmuş oldu.
Hanımefendi ne demek forumun ana problemine benim üzerimden örnek vermek? Şu anlık sakinliğimi koruyorum normalde bu kadar sakin olmam herhalde. En çok rahatsız olduğum şeylerden birini benim üzerimden örnek vermek ne kadar doğru olabilir? :) Ben anladım da umarım siz anlarsınız. :)

Alınganlığım yok ne münasebet kendi fikrimi beyan ettim. :) Doğrusu konuyu yanlış anlaşılır kılan nedir orası tartışılır. Her neyse ortada bir anlaşmazlık olduğu malum. Rica ederim ne demek bir daha lisans okumayı düşünürseniz çekinmeyin sorun lütfen beklerim. :))

Öncelikle pdr bence çok güzel bir bölüm.insan psikolojisi ve ruhuna meraklıysan bu bölümü yaz derim ülkemiz insanları psikoloji bölümü hakkında yeterli bilgiye sahip değiller maalesef diğer bölümler gözlerine daha ışıltılı geliyor nedense psikoloji bölümü sadece insan sorunlarıyla uğraşmaz bir sürü alt dalları var sporculara taktik işçilere psikolojik yardım özel şirketler hastane yetimhane huzurhane derken bir suru çalışma olasılığı var malum hukukta artık atanmakta kolay değil torpilli falan derken uzar en iyisi sen memleketinde pdr oku eğer sabırlı ve insanları seviyorsan

Kpss ile yılda 150 kişi atanamıyor ki

Bu da bir fakültenin bir sınıfı sadece

Kpss den bu atamada 86 nın altına inmedi

Alımların çoğu mülakatlı

Her yıl mesleğe binlerce kişi geliyor şirketlerine artıyor bu da düşük ücret ile yeni mezun çalışmasını artırıyor

Günde 10 saat haftada 6 gün yine haftada bir iki şehir dışı klasik çalışma biçimi

Özel büroda da artık itibar yok kapıdan giren avukat bizi soyacak diyor aldığın sadece davanın harcı olsa bile

Psikolojiyi önerme sebebim hem kendi yerinizi açabilirsiniz (yüksek lisans yapmanız gerekir ama olsun) hem özel sektörde çalışabilirsiniz hem de formasyon alıp rehberlik danışmanlık yapabilirsiniz. pdr de aynı şekilde özel sektör veya okullarda danışmanlık yapabilirsiniz yani pdr nin yaptığını artık psikoloji mezunları da yapabiliyor. bu açıdan daha avantajlı. hukuk ise bence bitmiş bir bölüm. 2 yıl staj yaptıktan sonra kalakalcaksınız. ya devlet kovalayacaksınız binbir zorlukla ve hak etmediğiniz parayla çalışacaksınız hem de epey çalışacaksınız, ya özel sektörde avukatlık yapacaksınız ki 800-1000 arası parayla başlıyorlar. benim ablam avukat. onun kendi yeri var ortağıyla açtı ve açmadan önce çok çok zorluk çekti, keşke işletme okusaydım özelde çalışsaydım dediğini çok duydum. şuan allaha şükür iyi ama kendi yerini açmak için hem çevre hem de sermaye gerekiyor. kredi çekti ve 5 yıl daha ödeyecek aylık gelirinin yarısı büronun masraflarına diğer yarısı ev masraflarına gidiyor. tablo iç açıcı değil baana göre. ha psikolojide de aynı durum var kendi yerini açma konusunda ama hukuk kadar özel sektör zorluğu yok bana kalırsa. ikisi de prestijli meslekler ikisini de seçsen pişman olmazsın bence, ama bu nedenlerden dolayı psikoloji derim ben. özel üniversitelerin de imkanları çok daha iyi devlete göre bu arada, öyle düşünmeni istemem. hem network sağlar sana, mezun olunca daha güvenli bi iş yaşamına başlarsın hem daha iyi bir eğitim alırsın. her özel için söylemiyorum bunu. eğer özel sektör düşünüyosan da kıbrıstan koşarak uzaklaş!
:) Evet mezun olunca özel sektör düşünüyordum hep.Ailemde hukuk mezunu olmadığı için bilmiyorum ve bana o kadar güllük gülistanlık geliyordu ki hukuk..Bunları okumam iyi oldu.Aslında her meslek de var bu tip sorunlar ama hep bi adı var ya hukuğun bende mezun olana kadar cefasını sonra sefasını sürerim diye düşünüyordum.Biraz da bundan iki bölüm arasında kaldım.Psikolojiyi dediğim gibi yazamam sanırım çok yüksek puanları ama pdr bana daha yakın :)

:) Evet mezun olunca özel sektör düşünüyordum hep.Ailemde hukuk mezunu olmadığı için bilmiyorum ve bana o kadar güllük gülistanlık geliyordu ki hukuk..Bunları okumam iyi oldu.Aslında her meslek de var bu tip sorunlar ama hep bi adı var ya hukuğun bende mezun olana kadar cefasını sonra sefasını sürerim diye düşünüyordum.Biraz da bundan iki bölüm arasında kaldım.Psikolojiyi dediğim gibi yazamam sanırım çok yüksek puanları ama pdr bana daha yakın :)

o zaman sakın gitme kıbrısa. hukuk okuyacaksan da gitme pdr okuyacaksan da gitme (türkiye hukuk tutmuyo sanırım ama özel olur falan diye diyorum) yazdığın şehirlerden çanakkaleyi ve aydını öneririm. üniversite değil de şehir olarak. aydın izmire yakın. sosyal olarak daha çok eğlenirsin. insanları da daha güzel, ege sonuçta. çanakkale de kendi halinde. trabzon kuzenim okudu önermem asla. giresunu da önermem. tabi bunlar şehir önerileri, eğitim olarak hangisi iyidir bilemiyorum. ktü iyidir heralde.

o zaman sakın gitme kıbrısa. hukuk okuyacaksan da gitme pdr okuyacaksan da gitme (türkiye hukuk tutmuyo sanırım ama özel olur falan diye diyorum) yazdığın şehirlerden çanakkaleyi ve aydını öneririm. üniversite değil de şehir olarak. aydın izmire yakın. sosyal olarak daha çok eğlenirsin. insanları da daha güzel, ege sonuçta. çanakkale de kendi halinde. trabzon kuzenim okudu önermem asla. giresunu da önermem. tabi bunlar şehir önerileri, eğitim olarak hangisi iyidir bilemiyorum. ktü iyidir heralde.
Ktü ve giresun üniversitesi büyük ihtimalle geliyor.Ama Çanakkale ile aydın muallak biraz belli olmaz benim de istediklerim buralar zaten. Karadeniz'e biraz soğuk bakıyorum açıkcası güzel yerler ama hiç gitmedim bilmiyorum.Bakalım ne olacak. Çook teşekkürler yorumlarınız için gerçekten sıkıntılı bi durumdu arada kalmam ama pdr yi seçmem daha mantıklı geliyor artık.

Hukuğun cazibesine kapıldım :)

Bende hukuk istiyorum ailemde hayli hukukcu var ama bana bu isin gercekten gonul isi oldugunu para icin yapilmamasi gerektigini soyluyorlar :) Yani baya mezun var ve kendini gelistirecegine inaniyorsan git hukuka :)

Bende hukuk istiyorum ailemde hayli hukukcu var ama bana bu isin gercekten gonul isi oldugunu para icin yapilmamasi gerektigini soyluyorlar :) Yani baya mezun var ve kendini gelistirecegine inaniyorsan git hukuka :)
Aynen haklısın ve kendime soruyorum istiyor muyum evet ama pdr kadar değil yapabilir miyim o konuda da şüpheliyim.. onun için tercihim pdr den yana olacak. Teşekkürler yorumların için :)

Merhaba arkadaşlar..Buraya bu konuyu açmak kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Malum stresli bi dönemden geçtik ve ben kendimden hiç umutlu değildim. Hatta 1 hafta öncesine kadar zaten olmaz öbür bölümler diye öğretmenlik düşünüyordum neyse şuan bu durumdayım Kıbrıs da tam burslu(ücretsiz) hukuk mu yazmalıyım yoksa ülkemizin her hangi bi yerinde pdr mi okumalıyım .Pdr için Çanakkale 18 Mart Üni,Ktü,Adnan Menderes Üni ve Giresun Üni yazacağım.Bu soruyu sorduğum herkes net olarak hukuk yaz diyorlar ama hem Kıbrıs'da okumak çok zor benim için hem de acaba hukuğu yapabilir miyim diye düşünüyorum.Ezber açısından iyiyim ama bu kadar zorluğu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Pdr'yi yapabilirim mesela inanıyorum kendime. Bir de mezun oldukdan sonraki iş imkanı var evet günümüzde pdr den mezun olan hemen iş bulabiliyor ama Türkiye de hiç bir şeyin garantisi yok hukuk ve tıp dışında.Beni ikilemde bırakan en büyük sorun da bu gelecekte pişman olmak.Belki de hukuğun cazibesine kapılıp tercih ettiğim için daha çok pişman olacağım...Bilenler bilir hukuğun puan türü bu sene değişti belkide hukuğu yazsam bile gelmeyecek ama tercihlerime yazdığım her bölümün gelme ihtimali olduğu için iyi bir karar vermem lazım.Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım?

kıbrısı gidip gören öğrenciler maddi açıdan tavsiye etmiyorlar .su bile çok pahalıymış duyduklarımı söylüyorum .ama hayalim nedir diye sorsalar tabiyki hukuk .

Konu eski konuymus ama merak ettim konu sahibinin tercihi hangi yonde oldu?

Hukuk bitti diyen psikoloji ve pdr mezun/ogrencilerin yorumlarini okumak keyifliydi ama :)

Kibrista gözümü kapar ortama uymamak diyorsan hukuk.öbür türlü bitmez o bolum

Ciddi ciddi yazıp konunun eski olduğunu fark eden zavallı ben :D

Back
X