Psikolojiyi önerme sebebim hem kendi yerinizi açabilirsiniz (yüksek lisans yapmanız gerekir ama olsun) hem özel sektörde çalışabilirsiniz hem de formasyon alıp rehberlik danışmanlık yapabilirsiniz. pdr de aynı şekilde özel sektör veya okullarda danışmanlık yapabilirsiniz yani pdr nin yaptığını artık psikoloji mezunları da yapabiliyor. bu açıdan daha avantajlı. hukuk ise bence bitmiş bir bölüm. 2 yıl staj yaptıktan sonra kalakalcaksınız. ya devlet kovalayacaksınız binbir zorlukla ve hak etmediğiniz parayla çalışacaksınız hem de epey çalışacaksınız, ya özel sektörde avukatlık yapacaksınız ki 800-1000 arası parayla başlıyorlar. benim ablam avukat. onun kendi yeri var ortağıyla açtı ve açmadan önce çok çok zorluk çekti, keşke işletme okusaydım özelde çalışsaydım dediğini çok duydum. şuan allaha şükür iyi ama kendi yerini açmak için hem çevre hem de sermaye gerekiyor. kredi çekti ve 5 yıl daha ödeyecek aylık gelirinin yarısı büronun masraflarına diğer yarısı ev masraflarına gidiyor. tablo iç açıcı değil baana göre. ha psikolojide de aynı durum var kendi yerini açma konusunda ama hukuk kadar özel sektör zorluğu yok bana kalırsa. ikisi de prestijli meslekler ikisini de seçsen pişman olmazsın bence, ama bu nedenlerden dolayı psikoloji derim ben. özel üniversitelerin de imkanları çok daha iyi devlete göre bu arada, öyle düşünmeni istemem. hem network sağlar sana, mezun olunca daha güvenli bi iş yaşamına başlarsın hem daha iyi bir eğitim alırsın. her özel için söylemiyorum bunu. eğer özel sektör düşünüyosan da kıbrıstan koşarak uzaklaş!