kızlar...sırf merakımdan soruyorum yani böyle bi durumum yok....büyükler iki bayram arası düğün evlenme nikah olmaz derler...doğru mudur...doğrusu ise nedenini bilen anlatabilir mi:) eee maksat öğrenelim bilgimiz olsun..
boyle seylerın sacma olduguna ınanıyorum acıkcası.. eger ole olsaydı annem çoktanbabamdna bosanmıs olurdu !!! aynı sekılde ablamda vee bende dugunum olmadan bosanırdım(nıkahım iki bayram arası oldu cunku) şimdi dugunumde seker bayramının 3.gunu olacak :teytey:
kandılde bayramda dugun olmaz lafına katılmıyorum avıkcası..illakı konuyu dını yonde degerlendıreceksek..
Peygamber efendımız hayırlı işlerde acele edınız demıs.. bu demekkı yok dugun den sonra yok kandılden sonra diye ertelememek gerektigini yorumu çıkar ortaya.
iki bayram arasından kastedilen ne onu anlamak lazım önce.
Bilindiği üzere, Ramazan ve Kurban gibi yıllık iki bayramımızın yanında bir de haftalık bayramımız vardır. O da Cuma günü. Yani Ramazan veya Kurban Bayramı Cuma gününe rast gelir, düğün de bugünlerde yapılırsa; bu arada nikâh kıyma ile meşgul olunur da Cuma namazına yetişememe gibi bir tehlike baş gösterirse o saat içinde nikâh kıymak caiz olmaz.
valla nerden bakarsan bak hep iki bayram arasına denk geliyo
bu iki bayram arasından kasıt şeker ile kurban bayramı arasındaki o süre mi
e noluyomuş ki öyle olunca
hurafe hurafe bunlarr mirmirmirmirmirmirmirmir
iki bayram arasından kastedilen ne onu anlamak lazım önce.
Bilindiği üzere, Ramazan ve Kurban gibi yıllık iki bayramımızın yanında bir de haftalık bayramımız vardır. O da Cuma günü. Yani Ramazan veya Kurban Bayramı Cuma gününe rast gelir, düğün de bugünlerde yapılırsa; bu arada nikâh kıyma ile meşgul olunur da Cuma namazına yetişememe gibi bir tehlike baş gösterirse o saat içinde nikâh kıymak caiz olmaz.
Halk arasında "ıki bayram arası nikah yapılmaz" diye bir inanç vardır. Bu inanç ıslam'a göre batıldır. ıslam açısından bu sözlerin hiçbir kaynağı yoktur. Aksine Allah Resulü Hz.Aişe ile iki bayram arası olan Şevval ayında nikahlanıp evlenmiştir. Dolayısıyla nikah ve düğünlerin Şevval ayında yapılması müstehaptır.
arkadaşlar bi arkadaşımız cok iyi acıklamış iki bayram arasından kasıt kurban ve ramazan bayramı arası değil
örneğin sabah bayramın ilk günü aynı günde cuma yani sabah namazı ile cuma namazı arasında nikah olmas olayın özü budur