KFC den açıklama. Helal değiliz..

tavuğun helali haramı nasıl olmalı peki

Türkiyedeki işletmelerin yurtdışındakilerden ne farkı var

her ülkede tavuk üretme endüstrisi aynı

fabrikadan tavuk mu çıkar çıkıyor işte, tavuk mu yumurtadan yumurtamı tavuktan tartışmasına son yani
:27::27:

ha marketten tabakta almış evde yemişsin ha kfc den pane harcında kızartılmış olarak yemişsin

chess sanırım onunda kırmızı et gibi bazı hususlara dikkat lazım keserken.Google de aratırsan bu konuyu daha sağlıklı cevap alırsın.

Son düzenleme:
chess bende kesim bakımından helal yöntemler diye biliyorum...bir de soslarda felan kullanılan malzemeler olabilir.

ama marketlerdeki hormonlu yemlerle bir haftada büyütelerek satılan tavukları düşünürsek beyaz eti de hayatımızdan çıkarmak lazım,
mümkün olduğunca almıyoruz organik olduğunu bildiklerimiz hariç...
fast food'u da hayatımdan çıkaralı yıllar oluyor ,helal olsa bile fast food her yönden zararlı ,
özellikle bunlarla büyüyen özellikle ergen gençleri düşünürsek o yaşlardaki halimi hatırlıyorum da benim iki katım sanki hepsi...
resmen şişiriyorlar gençleri hormonlu,sağlıksız nesil.

tamamda hanımlar, tavukların kesim aşamasını boşverelim, zaten bu hayvanlar doğumundan ölümüne eziyet görmüyo mu, güneş bile görmüyolar, hatta ayağa bile kalkamıyolar, hormonu bastıkları için piliç birden şişiyo etleniyo, ama kemikleri aynı oranda gelişmediğinden ayağa kalkınca pat diye düşüyo yere, zaten işkence çarkının ürünü olan bu hayvanlar nasıl helal olabilir. Ben yemiyomuyum yiyorum mecbur, çünkü dini olarak sağlık olarak çok irdelersen hiç bişey yememen lazım ya da gidip kendi çiftliğini kurman lazım
sos meselesini bilemiyorum ama müslüman ülkelerde domuz yağı kullancak kadar futursuz olduklarını sanmam, artık çok daha ucuz bitkisel yağlar var, bunlara msg yi de bastımı tat sorunları kalmıyo
konunda en başına dönersek, hiç bir amerikan firması biz helal değiliz diyecek kadar şuursuz olamaz zaten, düşünün ki amerikan firmaları, renklerini, sloganlarını amblemlerini, çaldıkları müzikleri bile insan psikolojsini nasıl etkiler, nasıl daha çok bizden daha çok alışveriş ettirir diye seçiyo
bence bu tip haberler rakip firmalar tarafından yayılıyor hep, malum din ile kolayca manipüle edilen bi milletiz

bu arada Gıda A.Ş. seyrettiniz mi seyretmediyseniz kesinlikle seyretmeninizi öneririm, zaten fast food sevmezdim, o belgeselden sonra iyice tiksinti geldi
belgesel amerikan yapımı ama türk firmalarınında farklı olduğunu hiç sanmam, daha geçenlerde yılların güvenilir markasının içinden %100 dana sucuğu diye alınan sucukta, tavuk ayağı ve gagası bulgusuna rastlanmadımı
gıda endüstrisi her ülkede çok vahşi, paranın dini yok

Son düzenleme:
chess haklısın ne yiyeceğimizi bilemiyoruz.Çok incelemiyoruz gerçi ama incelersek sanırım yiyecek bişi kalmaz.

tamamda hanımlar, tavukların kesim aşamasını boşverelim, zaten bu hayvanlar doğumundan ölümüne eziyet görmüyo mu, güneş bile görmüyolar, hatta ayağa bile kalkamıyolar, hormonu bastıkları için piliç birden şişiyo etleniyo, ama kemikleri aynı oranda gelişmediğinden ayağa kalkınca pat diye düşüyo yere, zaten işkence çarkının ürünü olan bu hayvanlar nasıl helal olabilir. Ben yemiyomuyum yiyorum mecbur, çünkü dini olarak sağlık olarak çok irdelersen hiç bişey yememen lazım ya da gidip kendi çiftliğini kurman lazım
sos meselesini bilemiyorum ama müslüman ülkelerde domuz yağı kullancak kadar futursuz olduklarını sanmam, artık çok daha ucuz bitkisel yağlar var, bunlara msg yi de bastımı tat sorunları kalmıyo
konunda en başına dönersek, hiç bir amerikan firması biz helal değiliz diyecek kadar şuursuz olamaz zaten, düşünün ki amerikan firmaları, renklerini, sloganlarını amblemlerini, çaldıkları müzikleri bile insan psikolojsini nasıl etkiler, nasıl daha çok bizden daha çok alışveriş ettirir diye seçiyo
bence bu tip haberler rakip firmalar tarafından yayılıyor hep, malum din ile kolayca manipüle edilen bi milletiz

bu arada Gıda A.Ş. seyrettiniz mi seyretmediyseniz kesinlikle seyretmeninizi öneririm, zaten fast food sevmezdim, o belgeselden sonra iyice tiksinti geldi
belgesel amerikan yapımı ama türk firmalarınında farklı olduğunu hiç sanmam, daha geçenlerde yılların güvenilir markasının içinden %100 dana sucuğu diye alınan sucukta, tavuk ayağı ve gagası bulgusuna rastlanmadımı
gıda endüstrisi her ülkede çok vahşi, paranın dini yok

o kadar haklisin ki.
ya eti tamamen hayatimizdan cikaricaz, yada gercekten sadece güvendigimiz yerlerden alacagiz...

tavuk eti nasil helal olur demisin, bu konulara cok cok önem veren bi cemiyetin icinde yasadim 8 sene boyunca
ve bildigimi söyleyeyim : Bir müslüman besmeleyle hayvanin boynunu kesiyor ve kanin tamamen akmasi gerekiyor.
o yüzden büyük frmalarin her tavugu bu sekilde kesmelerine ihtimal vermedigim icin,
helalden kasitlarinin kani akitmaktan ibaret oldugunu düsünüyorum...
makineler boynunu keser, ters cevirir kanini akitirlar... buda helal et olur :34:
birtek baligin helali harami yok.

ama haklisin, hayvana o kadar eziyet ettikten sonra etine helal ibaresi koymak ne kadar anlamli tartisilir.

Bende bir kez bile KFC'den birşey yemedim.Helal olduğunu düşünmüyorum çünkü.
Fast food yemem zaten.
Ama açıklamış olması da hoş birşey.
Çok yakınım bir akrabam diyetisyen.Seminerlere katılıyordu.
Türkiyede helal sertifikası veren bir firmadan bahsetmişti.Adını hatırlamıyorum.
Bu konuda çok hassaslarmış.Öyle ki firmada tek bir namaz kılmayan olsa dahi sertifika vermiyorlarmış.
Zaten sayılı firmaya helal sartifikası vermişler.
Helal sertifikası alamayan firmalar da İngiltere'den falan alıyormuş helal sertifikasını :1:

Türkiye'de helale haram, harama helal denirken (faizin adı kar payı,fuhuşun adı .. nikahı); adamlar dosdğru açıklamış kendilerini cebinden vurma pahasına.

Back