KFC den açıklama. Helal değiliz..

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
398
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama paylaşmak istedim bu haberi sizinle arkadaşlar..

Eklentiler

• $140320131004380578449_2.jpg
    $140320131004380578449_2.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 333
Helal olmasini beklemek cok iyi niyetli bi yaklasim olurdu...
amerikan bi marka, belirli standartlara uymak zorunda ve o standartlari müslüman ülkelerine göre
uyarlayacaklarini hic sanmiyorum...

Helal olmasini beklemek cok iyi niyetli bi yaklasim olurdu...
amerikan bi marka, belirli standartlara uymak zorunda ve o standartlari müslüman ülkelerine göre
uyarlayacaklarini hic sanmiyorum...

Aslında takdir etmek gerek. En azından dürüstçe davranmışlar. Gizleyen bir sürü firma olduğuna eminim.

Eğer haber doğruysa şayet taktir ettim. İnsanları kandırmaktansa neyin ne olduğunu açık açık söylemişler. Ha bu yaptıkları şeyin doğru olduğunu göstermez fakat müşterilerinin -genelleme yapmak gererse- insanların haklarına ve inançlarına saygı gösterdiklerini gösterir. Diğer markalar tarafından örnek alınmalıdır.

Son düzenleme:
bence de dürüstlüklerinden dolayı tebrikler...kaç tane firma açıkça söyleyebilir...

Eğer haber doğruysa şayet taktir ettim. İnsanları kandırmaktansa neyin ne olduğunu açık açık söylemişler. Ha bu yaptıkları şeyin doğru olduğunu göstermez fakat müşterilerinin -genelleme yapmak gererse- insanların haklarına ve inançlarına saygı gösterdiklerini gösterir. Diğer markalar tarafından örnek alınmalıdır.

bence de dürüstlüklerinden dolayı tebrikler...kaç tane firma açıkça söyleyebilir...

Evet katılıyorum. Yukarıdaki yorumumda ben de aynı şeyi söyledim hatta. Ben zaten firmayı eleştirmek amacıyla açmadım bu konuyu. Kendileri açık yüreklilikle ilan ettilerse çekindikleri bir şey yok demekki. Bu bir karalama kampanyası olamaz çünkü bizzat kendi yaptıkları açıklama. İnsanların tercihlerine ve inançlarına saygı duyduklarını gösterir. Bu konuda hassas olanların bilmesi doğru olur diye düşündüğüm için paylaştım sizinle.

Aslında takdir etmek gerek. En azından dürüstçe davranmışlar. Gizleyen bir sürü firma olduğuna eminim.

bencede takdir etmek gerekir. yargilamak yanlis olur, cünkü böyle bi sart koyamazsin.
neler neler yiyoruz kim bilir, helal diyip neleri satiyolar bize.
inanmak istedigimiz icin inaniyoruz ve yiyoruz...
bu tür konulara cok önem veren arkadaslarim var ve onlar zaten bu tür yerlerde yemek yemiyor (yada sadece balik)
ve camii disinda hic bir yerden et almiyor.
herkesin kendi tercihi...

Bu haberi ben de okumustum.. Ya Dogru haberse? Diye dusundum

O yuzden KFC den yemeyi biraktim

Musluman olarak supheli de olsa haram olan seyi yememeliyim diye dusundum..

Bu haberi ben de okumustum.. Ya Dogru haberse? Diye dusundum

O yuzden KFC den yemeyi biraktim

Musluman olarak supheli de olsa haram olan seyi yememeliyim diye dusundum..

Iyi yapmissin canim. Kendi basin aciklamalari. Yalan degildir herhalde.. Ben normalde de kfc yemezdim zaten bi sey degismedi.

açık yüreklilikle bunu yapmakda önemli .ben bu tarz yemekler yemiyorum zaten şüpheli ürünlerden kaçmaya çalışıyorum.bildik ve tanıdık emin olduğum yerlerde yemek yerim .
keşke herkes bu kadar cesurca söyleyebilse sonuçta seçenek bol...illa bize uyan çıkar.

Iyi yapmissin canim. Kendi basin aciklamalari. Yalan degildir herhalde.. Ben normalde de kfc yemezdim zaten bi sey degismedi.

Dikkat etmek lazim ya hele boyle yabanci markali urunler herhalde helal degildir

En iyisi guvendigimiz kasaptan et alip yemek :)

Hem fast food zararli deniliyor hep :)

Bana hiç denk gelmedi yememiştim kfc ve iyi ki de yememişim.
Bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkürler:16:

"KFC ürünleri helal değil" söylentilerine "KFC ürünleri helal" cevabı;

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinde paylaşılan ve &#8220;Kentucky Fried Chicken Basın Danışmanı&#8221; Anna Hezel tarafından yapıldığı ileri sürülen açıklamaya ait bir gazete küpürü paylaşım rekoru kırıyor. Helal gıda konusunda hasas insanların kafasının karışmasına neden olan bu paylaşım hakkında KFC Türkiye' den açıklama geldi.

Yapılan basın açıklamasında "Anna Hezel" isminin KFC ile hiç bir ilgisi olmadığı ve Tüm KFC ürünlerinin Helal gıda sertifikasına sahip olduğu belirtildi.

İşte KFC Türkiye tarafından yapılan basın açıklaması.

Değerli basın mensubu, KFC Türkiye olarak müşterilerimize sunduğumuz ürünler hakkında çeşitli basın organlarında ve internet medyasında yer alan haberlere yönelik olarak tarafınızı bilgilendirme ihtiyacı hissetmiş bulunuyoruz. KFC Türkiye&#8217;de satışa sunulan ürünlerin &#8220;helal olmadığına&#8221; yönelik söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Öte yandan, ilgili haberlerin kaynağı olarak gösterilen ve &#8220;Kentucky Fried Chicken Basın Danışmanı&#8221; olarak söz edilen Anna Hezel isimli şahsın KFC ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.KFC lezzetlerinin içeriğinde kullanılan ürünlerin tümü Türk Standartları Enstitüsü Helal Gıda Uygunluk Belgesi&#8217;ne sahip üreticilerden tedarik edilmektedir. Konuya ilişkin belgeleri ekte dikkatinize sunar, ek bilgiye ihtiyaç duyduğunuz takdirde sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz.Gerçekleştirdiğiniz haber çalışmalarında konuya ilişkin olarak göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
Nese AkayKFC TürkiyeSatış ve Pazarlama Direktörü

KFC Türkiye resmi web sitesinde yayınlanan helal gıda belgesi.

KFC - Helal Et Sertifikası

ilkelihaber.com

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinde paylaşılan ve “Kentucky Fried Chicken Basın Danışmanı” Anna Hezel tarafından yapıldığı ileri sürülen açıklamaya ait bir gazete küpürü paylaşım rekoru kırıyor. Helal gıda konusunda hasas insanların kafasının karışmasına neden olan bu paylaşım hakkında KFC Türkiye' den açıklama geldi.

Yapılan basın açıklamasında "Anna Hezel" isminin KFC ile hiç bir ilgisi olmadığı ve Tüm KFC ürünlerinin Helal gıda sertifikasına sahip olduğu belirtildi.

Değerli basın mensubu, KFC Türkiye olarak müşterilerimize sunduğumuz ürünler hakkında çeşitli basın organlarında ve internet medyasında yer alan haberlere yönelik olarak tarafınızı bilgilendirme ihtiyacı hissetmiş bulunuyoruz. KFC Türkiye’de satışa sunulan ürünlerin “helal olmadığına” yönelik söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Öte yandan, ilgili haberlerin kaynağı olarak gösterilen ve “Kentucky Fried Chicken Basın Danışmanı” olarak söz edilen Anna Hezel isimli şahsın KFC ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.KFC lezzetlerinin içeriğinde kullanılan ürünlerin tümü Türk Standartları Enstitüsü Helal Gıda Uygunluk Belgesi’ne sahip üreticilerden tedarik edilmektedir. Konuya ilişkin belgeleri ekte dikkatinize sunar, ek bilgiye ihtiyaç duyduğunuz takdirde sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz.Gerçekleştirdiğiniz haber çalışmalarında konuya ilişkin olarak göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

ilkelihaber.com

Elif im içim rahatladı ya..:13:sık yemem ama çok lezzetli oluyor ürünleri :56:

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinde paylaşılan ve &#8220;Kentucky Fried Chicken Basın Danışmanı&#8221; Anna Hezel tarafından yapıldığı ileri sürülen açıklamaya ait bir gazete küpürü paylaşım rekoru kırıyor. Helal gıda konusunda hasas insanların kafasının karışmasına neden olan bu paylaşım hakkında KFC Türkiye' den açıklama geldi.

Değerli basın mensubu, KFC Türkiye olarak müşterilerimize sunduğumuz ürünler hakkında çeşitli basın organlarında ve internet medyasında yer alan haberlere yönelik olarak tarafınızı bilgilendirme ihtiyacı hissetmiş bulunuyoruz. KFC Türkiye&#8217;de satışa sunulan ürünlerin &#8220;helal olmadığına&#8221; yönelik söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Öte yandan, ilgili haberlerin kaynağı olarak gösterilen ve &#8220;Kentucky Fried Chicken Basın Danışmanı&#8221; olarak söz edilen Anna Hezel isimli şahsın KFC ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.KFC lezzetlerinin içeriğinde kullanılan ürünlerin tümü Türk Standartları Enstitüsü Helal Gıda Uygunluk Belgesi&#8217;ne sahip üreticilerden tedarik edilmektedir. Konuya ilişkin belgeleri ekte dikkatinize sunar, ek bilgiye ihtiyaç duyduğunuz takdirde sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz.Gerçekleştirdiğiniz haber çalışmalarında konuya ilişkin olarak göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

ilkelihaber.com

Tesekkurler paylastiginiz icin. Ben yemiyorum zaten fark eden bi sey yok benim icin ama bu haber yalansa da bilinmesi lazim sevenler icin.

Gazetelerin hiçbir dediğine inanmadığım için buna da inanmıyorum.. Zaten gazete de okumuyorum rahatım yani :27:

Back