Merhaba arkadaşlar ben 21 ağustosta ketojenik beslenmeye geçtim. Diyet demeye dilim varmıyor açıkçası .Çünkü artık beslenme şeklimi düşük karbonhidrat alacak şekilde devam ettiriyorum.
Ben bu beslenme ile 1 ayda 5 kilo verdim zaten 8 kilo almıştım tamamı 1.5 ayda gitti daha önemlisi çok fazla incelme oldu vücudumda. Asla aç kalmadım aksine dalgınlığım,unutkanlığım geçti ( ki çok aşırı unutkandım), biraz depresif olan ruh halim inanılmaz yükseldi. Çok aşırı enerjik ve mutlu hissediyorum açlık krizlerim bitti. Cildim iyileşti .O kadar iyi geldi ki bana Allah korusun bir daha geriye dönnek istemiyorum.
Bu beslenme biçimini araştırdığımda o kadar çok şey öğrendim ki şekerin candida mantarını beslediğini, şekerin yaşlandırdığını, kanseri tetiklediğini, karaciğer yetmezliği ve şeker hastalığının doğrudan kaynağı olduğunu öğrenince şeker düşmanım oldu. Çok bunalırsam bal ile kek ( un sadece 1.5 kaşığı kullanıyorum), ya da kahve yanına hurmalı truff yapıyorum. Anladım ki beslenme yaşlılığınız için yaptığınız yatırımn karşılığı.
Ketojenik diyeti merak edenler lütfen youtubedan Dr. can Çiftçinin videolarını izlesin. Ve bu beslenme biçiminden sakın korkmayın.Zaten 1950lerden önce şeker hayatımıza girmeden ketojenik beslenmeye yakın bir beslenme biçimimiz vardı. Emin olun hayatınız baştan sona değişecek ama bu beslenme şekline diyet gibi bakıp geriye dönmeyin hayatınızı daha kaliteli yaşamaya odaklanın yemek mutluluk kaynağımız olmamalı. Sağlıklı olmak için doğru beslenmeliyiz.
Makro hesaplaması için fitekran uygulamasını ve mypalfitnesspal uygulamalarını kullanabilirsiniz. Ama ben makro hesabı yapmadım. Sadece yasaklı karbonhidratları tüketmedim.