• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keten tohumu Kansere yol açıyor diyorlar

akillibidikk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
keten tohumunun faydaları neler diye kadınlar kulubünde açılan bir konuyu okurken yapılan yorumlarda aşağıdaki gibi bir açıklama vardı ve beni çok düşündürdü çünkü benim annemde göğüs kanseri malum ülkemizde her on kadından sekizinden göğüs kanseri olma ihtimali olunca kullanıp kullanmamak düşündürdü kullanma tereddütte kaldıysan diyenler olabilir evet kullanmaya bilirim ama bilmeden önce çok kullandım ve bilmeden kullandığımız acaba hangi bitkiler böyle kansere yol açabilir yada kanser hücrelerini ilerletebilir çok zor bir durum muallak resmen

alıntı yorum:
"(arkadaşlar lütfen keten tohumunu fazla kullanmayın!! Keten tohumu hücre bölünmesini tetikler. Bu açıdan bakınca yararlı gibi ama ya vücudunuzda -Allah korusun- henüz fark edemediğiniz kanserli hücreler varsa?? Haliyle onların da bölünmesini hızlandıracak, bir tanıdığımız kanserdi keten tohumunu çok kullandığı için kanser olabileceğinden hızlı gelişti onun vücudunda:çok üzgünüm: Keten tohumu elbette yararlı ama lütfen dozunda kullanalım..a.s. ")

Keten tohumunun büyük degil kücük siselerde alinmasi gerekiyor mümkün oldugunca taze tüketilmelidir bunun icinde ögütülmüs olarak alinmamali cünkü ögütülme tarihini bilmiyorsunuz. Aktardan kücük miktarlarda alinmali ve toz halinde kullanilmak isteniyorsa mümkünse evde ögütülmeli ve buzdolabinda saklanmali, ögütülen keten tohumu ise 2 gün icinde tüketilmelidir.

Günlük kullanim miktari 1-1,5 yemek kasigi ile sinirlandirilmalidir.

Keten tohumu dogru kullanildigi taktirde kansere dahi iyi gelen bitkilerden biriyken yanlis kullaniminda ise kansere yol acabiliyor ne yazik ki. Bunun yaninda asiri kullanimi selülitte olusturuyor.

Diger bütün bitkilerinde, yiyeceklerinde fazla ve bilincsiz kullanimlari istenmeyen sonuclar dogurabilir.

kullanım dozu ne kadar olmalıdır bilmiyorum ama okudugum bir bilimsel makalede keten tohumunun bitkisi topraktan ayrildigi andan itibaren ışık görmemeliymiş..gördüğü anda bir zehir salgılıyormuş.. bunun da fazlası insana zarar veriyormuş.. Bu nedenle keten tohumlarının kapalı kutuda olanlarını almakta fayda var.

Back
X