Olanda bir hayır, olmayanda bin hayır vardır demişler.
Eğer sonunda olmazsa bunun hayrına inanmak zorundasınız.
Benzer yolları ben de yürüdüm. Ben branş öğretmeniyim. Ders çalışacağım diye boynumu sakatladım. Sağ gözümün sağ kenarı dérs çalışacağım diye kızardı ve halen daha en ufak bir yorgunlukta aynı yerde beliriyor. Boynum için doktora gittiğimde "ne yaptın kızın dayak mı yedin boynunda hasar var" dedi. Yok ders çalıştım dedim. Bana inanmadi adam.
Sonuç olarak atanamadım. Bir süre ben de balkondan atlamayı düşündüm. O kadar cahilce bir yaklaşım ki... aslinda tamamı toplum baskısı.
Gerizekali bir toplum içinde bir kadin olarak sizden beklentiler bitmeyecek. Atanmanizı bekleyecekler. Evlenmenizi ve asla boşanmamanızı bekleyecekler. Kız dogurduysanız erkek, erkek doğurduysanuz kız bekleyecekler. 1 çocuğunuz varsa 2.çocuğu,2 çocuğunuz varsa 3.çocuğu ve nihayet 3 çocuğunuz varsa 4.çocuğu bekleyecekler. Ve birgün biri çıkıp "anca doğurmuşsun" diyecek.
Çocuklara bakmanızı, kocanızı memnun etmenizi bekleyecekler. Temiz bir evinizi olmazsa sizi kınayacaklar. Iyi bir ascı olmanızın ne kadar gerekli olduğunu söylememe gerek bile yok..bu esnada kilo almamanızı, daima bakımlı olmanızı, güler yüzlü ve vakur durmanizi bekleyecekler.
Eşinizin ailesini hoş tutmanızı ve bu esnada kendi ailenizi de ihmal etmemenizi bekleyecekler.
Aynı zamanda çalışıp kendi paranızı kazanmanızı ve bu parayı tamamen evin geçimi için harcamanizi bekleyecekler.
Çocuklarınızı özel okula verseniz kınayacaklar. Devlet okuluna verseniz cimrilikle suçlayacaklar.
Hanimefendicigim liste böyle uzar gider. Daha yazarım ama gücüm yok. Şu an balkondan atlamayi düşündüğüm için kendimi dövmek istiyorum.
Müge anlıya bir cinayet haberi gelmişti. Seneler önce. Kadın 19 kez düşük yapmış. 20.bebek düşmemiş ve bir oğlu olmuş. Kadın bu çocuğa tapmış. Ayakları yorulmasın diye sirtinda taşımış. Çocuk büyümüş. Para vermek istemediği için annesini boğarak öldürmüş. Işte olanda 1 hayır, olmayanda binlerce hayır var.
Israr etmeyin. Üzerinize düşeni elbette yapın. Fakat olmadı diye Allahı üzecek tepkiler vermeyin. Abartmadan yaşayın.
Bu düşünceleriniz toyluktan kaynaklanıyor. Yaş aldıkça memur olmanın güzel olduğunu ama olamamanın da bu kadar cirlamaya değer bir şey olmadığını anlayacaksınız.
Atanamadım. Hatta iş de bulamadım. Ama mutluyum iyiyim. Nasibim buymuş ve buna rıza göstermekle yükümlüyüm.
Sağlıklıyım. Annem babam hayatta ve sağlıklı . Dünyanın en iyi eşine sahibim. Hayatımda 1 kere bile parasız ve aç kalmadim. Her zaman ama her zaman istediğim birseyi aldım. Iyi birikim yaparım. Kösede daima eşimden daha çok param olur.
Kendinizi yalandan yere yıpratmayın. Eğer sagliginizdan olursaniz asıl üzüntü ve vicdan azabı ile o noktada tanisacaksiniz.