İlk kez buluşmuşsun biriyle, daha hiçbir şey yok aranızda, olur mu bir şey o bile belli değil henüz. Bakıyorsun tehlike yaklaşıyor. Ellerinde gülleriyle yaklaşıyor teyze.
Bildiğin tüm duaları okumak istiyorsun içinden, bu yöne ilerliyor olmasın diye, ama daha ilk sure yarıya varmamışken gerçekleşiyor kaçınılmaz son.
- Oğluummm, al şu güzel kıza bir gül?
Haydaaa, ulen bi’ dakka be teyze, niye alsın adam şimdi gül bana. Ben gül sevmem, o da ayrı bir mevzu gerçi ama adam neyi sevip sevmediğimi bile bilmiyor daha.
- “Yok teyze sağolun” diye karşılanıyor ilk atak.
Ama bu kadar kolay gitmeyeceği aşikar teyzenin.
- “Allah mutlu etsin, devamına erdirsin yavruumm” diyor teyze. Adam ikinci atağı da göğüslüyor bir güzel.
- “Devam etmesi için başlaması lazım teyze”
Ama teyze için fazla kapalı bir cümle, hem net olarak anlasa da çok da önemli olmasa gerek. Baba çocuğuna alsın, kardeş ablasına alsın, babaanne torununa alsın, hatta en makbulü sen al teyzeye ver yani, yeter ki al. Teyzenin kafasını bana döndürmesiyle birlikte “Eyvahh” diyorum derinden.
- Güzel kızım, söyle de alsın sana bir gül
“Ah be teyzem, şimdi adamın bana gül almasını gerektirecek bir durum yok ortada, hem öyle olsa bile ben mi al diyeceğim allah aşkına” diyemiyosun tabi. Ee sana dönmüş yüzü teyzenin, muhattabı sensin. Bir cevap da vermek lazım şimdi.
- “Ben gül sevmem zaten” diye geçiştirmeye çalışıyorum. Teyze aşina tüm cevaplara.
- Kızım ne olur bi tane alıverseniz, ekmek parası işte
“Teyzem tamam, ben sana bir değil 10 ekmek parası vereyim de, gül olmaz yahu. Olmaz, uymaz yani” diye haykıracağım olmayacak şimdi.
- “Alacak durumumuz yok belki, mahçup ediyosun sen şimdi bizi” ve benzeri espriler de pek güldürmüyor teyzeyi.
- “Bakın alın bir tane, elinizde olsun da diğerleri gelip satmaya çalışmasın” diyor teyze.
Bizi kendi gibi olan diğerlerine karşı koruyor yani, rahat rahat oturmak istiyorsanız alcaksınız kardeşim diyor üstü kapalı.
İşte tam o sırada, yarısına kadar okuyabilmiş olduğum surenin etkisi olsa gerek diğer elindeki selpakları görüyorum.
- “Selpak alın bari” der demez yapışıyorum selpağa.
Utanmasam 3 kez öpüp alnıma götüreceğim selpak paketini. Çıkarıyorum veriyorum parasını. Teyze uzaklaşırken yarım kalan suremi tamamlıyorum şükür niyetine.
alinti...