• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke emzirmeseydim

Tardis_2718

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2014
1.820
3.430
333
Çocuğum 26 aylık.Emzirmeyi bırakalı 10 gün oldu.Dis doktoruna götürdük ,tam 12 dişi çürük.Emzirmeden kaynaklı olabileceğini söylediler.Vicdan azabı çekiyorum.Bir de şu demir ilacindan oluyor diyenler var ve evet uzun süre demir ilacı kullandık hep düşüktü demiri.Onumuzdeki haftalarda anestezi ile dış tedavisi görecek.İcim çok kötü.Ve geçen haftaki kan tahlilinde yine demiri çok düşük çıktı.Ne yapacağımı sasirmis durumdayım.Et balık tavuk veriyorum düzenli olarak ama olmuyor da olmuyor.Keske emzirmeseydim de mama verseydim diyecek duruma düştüm.

Emzirmişsiniz artık geçmiş. İyi de yapmışsınızdır eminim. Yemek yedirirken onun kaşığını siz kullandığınızda oluyor derler hep nedenlerden biri olarak çürüğe
Neden emzirmeyle alakası olduğunu düşündünüz?

Çocuğum 26 aylık.Emzirmeyi bırakalı 10 gün oldu.Dis doktoruna götürdük ,tam 12 dişi çürük.Emzirmeden kaynaklı olabileceğini söylediler.Vicdan azabı çekiyorum.Bir de şu demir ilacindan oluyor diyenler var ve evet uzun süre demir ilacı kullandık hep düşüktü demiri.Onumuzdeki haftalarda anestezi ile dış tedavisi görecek.İcim çok kötü.Ve geçen haftaki kan tahlilinde yine demiri çok düşük çıktı.Ne yapacağımı sasirmis durumdayım.Et balık tavuk veriyorum düzenli olarak ama olmuyor da olmuyor.Keske emzirmeseydim de mama verseydim diyecek duruma düştüm.
Hangi demir ilacını kullandınız acaba, emzirme ile ilgili olamaz diye düşünüyorum, bir çok kişi uzun süre emziriyor ki bende uzun emzirdim. Birşey olmadı.

Emzirmeyle alakası yok bunun, Demir ilacı kullanmaya başlayınca direkt dişleri kararmaya başlıyor bizimde bırakınca düzeliyor, her demir ilacında oluyor bu durum devamli kullanmayinca düzeliyor, siz sürekli kullanıyorsanız bı problem varsa curugun sebebi odur, demir ilacı başlı etken kuzenimle aynı haftalarda doğurduk oda demir ilacı kullanınca dişte kararmadan çok şikayetciydi, yani genel bı durum sanırım

sakın kendı ağzınıza aldığınız kaşıkla çocuğa gıda vermeyin buna dikkat edin . İnsallah şifasını bulsun yavrucak

Bestiron kullandık.Keske demir eksikliği olsaydı.Ben anlamıyorum demir veriyoruz dişler çürüyor
Emzirmeyle bence de alakası yoktur. Yalnız bestiron takviye oluyor demir düşükse ilaç olanlardan kullanmak gerekiyor, etkileri çok az bestiron vs. Doktorum öyle demişti.

Bestiron kullandık.Keske demir eksikliği olsaydı.Ben anlamıyorum demir veriyoruz dişler çürüyor
O ilacı bende kullanıyorum. Demir ilaçlarından olduğunu sanmıyorum. Bu kaşık olayı doğru evet sizin ağız asidi ile bebeğin ki uygun değil ayrıca dişlerini fırçalıyor musunuz ? Ben 1 yaşından itibaren fırcalıyorum

Bende 24 ay emzırdım kızımı bence emzırme ile alakalı değil fırçalıyormuydunuz dişlerini bebişiniz, yani genetik olabilir dişleri çürümeye meyilidir belki

Emzirmişsiniz artık geçmiş. İyi de yapmışsınızdır eminim. Yemek yedirirken onun kaşığını siz kullandığınızda oluyor derler hep nedenlerden biri olarak çürüğe
Neden emzirmeyle alakası olduğunu düşündünüz?
Gece emzirmesinden oluyor memede uyukladiginda ağzında süt kalıyor oda curuge sebep oluyor diyorlar benim oglumunda 4 disi öyle tam çürüme yok ama kırık yontulmus gibi

Emzirmeyle hiç alaksi yok.Sadece mama kullanan bebeğin dişleri çürük,ben 3 yasa kadar emzirdim tek çürük yok.Bunun nedeni annenin ya da besleyenin kendi kasigini kullanması ve şeker çikolata tüketimi sonrası dış fırçalamanın yapılmaması.Devletin verdiği damla da dişleri çürütüyor ama bestiron ocean gibi içeriği temiz olan damlalar bir sıkıntı yapmıyor.Siz fırçalıyor muydunuz düzenli bir şekilde.Cikolata şeker veriyor musunuz .Emzirmeye yormayın hiç alakası yok

Gece emzirmesi sebep olur. Ayrica genetik dis dayanikliligi. Kimi hic disini fircalamaz curugu olmaz, kimi duzenli fircalar surekli disi curur. Uzmeyin kendinizi. Demir eksikligi varsa ve ilacla duzelmiyorsa gen testi isteyin doktorunuzdan. Anemi tasiyicisi olma durumunda demir kullansa da et balik yese de demir yukselmez.

Bence üzüntüden böyle konuşuyorsunuz. Emzirdiğinize pişman olmak nedir ? Öyle düşünmeyin. Demir dişleri çürütüyor evet bir de el gıda döneminde 1 tane bile dişi olsa doktorlar temizleyin diyor parmak fırçalarla. Yemek artıkları bebek de olsa çürütüyor maalesef. Emzirmeden dişi çürüyen ilk kez gördüm. Doktor ciddi miydi gerçekten ?

Kırmızı etle ayran yoğurt vs verme gün içinde 500 cc den fazla süt ürünü verme demir eksikliği yapıyor .. Şekere alıştırma çikolata vs verme.. Diş çürüğünü en çok onlar yapıyor

Dişleri fırçaladığınız, şeker ve çikolata yemesini sınırlandırdığınız halde mi çürüdü? Yok biryer de bir eksik bilgi var. Emzirmek böyle bir şey yapamaz. Asla inanmadım.

Gece emzirmesinden oluyor memede uyukladiginda ağzında süt kalıyor oda curuge sebep oluyor diyorlar benim oglumunda 4 disi öyle tam çürüme yok ama kırık yontulmus gibi
Ondan da değil sanki oğlum 19 ay gece gündüz emdi gece saatte bir kalkıp meme diye inletirdi.
30 ay emzirdgmi düşününce emzirmekle alakalı değildr diye dusunyrm.ama 6. Aydan sonra dişler yeni çıkarken bile silikon fırça ile fırçaladık.
Genetik yapı olabilir kullandgnz ilaçlar
Hatta bir çok anneyi demir İlaci verdikten sonra emzirdgni gördüm ki bu en büyük hata. Demir ilacı Öncesi ve sonrası süt ve süt ürünleri yasaktır.

Ondan da değil sanki oğlum 19 ay gece gündüz emdi gece saatte bir kalkıp meme diye inletirdi.
30 ay emzirdgmi düşününce emzirmekle alakalı değildr diye dusunyrm.ama 6. Aydan sonra dişler yeni çıkarken bile silikon fırça ile fırçaladık.
Genetik yapı olabilir kullandgnz ilaçlar
Hatta bir çok anneyi demir İlaci verdikten sonra emzirdgni gördüm ki bu en büyük hata. Demir ilacı Öncesi ve sonrası süt ve süt ürünleri yasaktır.
Ne kadar ara vermeliyim? Kafama takıldı, sordum doktora. Sorun değil dedi. Biz yemiyoruz süt ürünü ıspanakla etle. Bebek neden süt içsin?

Ne kadar ara vermeliyim? Kafama takıldı, sordum doktora. Sorun değil dedi. Biz yemiyoruz süt ürünü ıspanakla etle. Bebek neden süt içsin?
İçeriğinde bile yazıyor siz okumuyr msnz içeriklerini? Ben 45 dakika zor dayandrydm oglum emme sevdalısı oldgndan ama büyüdükçe süre 1 saati bulabilir.

Back