• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke Babam bir kuruş bırakmasaydı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
anne ve babanın ortak kazandığı bir mal var zaten ortada. cocuklara tabi ki de kalacak ama zaten yarısını benim kazandığım malin sadece çeyreğini alabilmem mi hak mi? bence kanun koyucular bunu tam düşünememisler.

ornekle anlatayım. annem babam bir ömür çalışarak bir ev bir araba sahibi olmuşlar. ama mülk babamin üstüne. Allah gecinden versin, biri vefat ettiğinde şükür ki öyle bir durum yok ama kardeşlerimden biri mal da mal miras da miras diye direnirse, sizin anlattiginiza göre 30yil canıni dişine takarak elde ettiği evinden de olacak ebeveyn ya da ödemekte zorlanacagi bir borcun altına girecek. gençliğinde dişinden tırnağından artitirarak aldığı ev için tekrar borca girecek.
Tersi olsa, babanız öldükten sonra anneniz başka bir adamla evlenip tüm malını mülkünü ona yedirmek istese ne olacak?

Kanun koyucu birden fazla çocuk durumunu düşünmüştür muhtemelen. Biz dört kardeşiz mesela, babamızı kaybettikten sonra annemiz %25 alırken biz %18.75 pay aldık.yine annenin payının altında kalıyor yani.

Tersi olsa, babanız öldükten sonra anneniz başka bir adamla evlenip tüm malını mülkünü ona yedirmek istese ne olacak?

Kanun koyucu birden fazla çocuk durumunu düşünmüştür muhtemelen. Biz dört kardeşiz mesela, babamızı kaybettikten sonra annemiz %25 alırken biz %18.75 pay aldık.yine annenin payının altında kalıyor yani.
Dur dur kudra biz yanlış biliyormuşuz bildiğin herşeyi unut.. bir avukat arkadaş aydınlatacak bizi... Bende deklemedeyim

Pardon hangi yazdığım yanlış ? Örnek verir misiniz ?

Hatta siz yazdığım tüm yanlışları tek tek yazın ki ben de öğrenebileyim bu sayede
Şaka yapıyorsunuz herhalde, tüm mesajlarinizi bulup dogrularini yazmami beklemiyorsunuzdur ? Onerdigim konulari arastirirsaniz dogrusunu ogrenirsiniz zaten.

Şunu da eklemeden gecmeyim,

Mal rejimi yalnizca bosanmayla sona ermez,ölüm de mal rejimini sona erdirir. Sag kalan eşin katilim alacagi da mirascilik sifatindan degil es olma sifatindan kaynaklanir.

Şaka yapıyorsunuz herhalde, tüm mesajlarinizi bulup dogrularini yazmami beklemiyorsunuzdur ? Onerdigim konulari arastirirsaniz dogrusunu ogrenirsiniz zaten.

Mal rejimi yalnizca bosanmayla sona ermez,ölüm de mal rejimini sona erdirir. Sag kalan eşin katilim alacagi da mirascilik sifatindan degil es olma sifatindan kaynaklanir.

Siz bana yazdığınız çoğu şey yanlış dediniz. Bende haddimi bilmek adına diğer üyeler faydalansın diye doğrusunu öğrenmek istedim sizden...

Ben Limni adasından 1902 yılında mübadele ile gelen bir ailenin son torunlarından biriyim ki o dönemde ülkeye gelen ailemin maalesef yapılmayan bütün intikallerini aylarca belge toplayıp yapmış, evlat edinilmiş, devlete karşı mal davaları açmış ve bu davaların dışında bizzat danışmanlık yapan bir insanım. Demek ki yanlış yapmışım hep..

Ben sizden samimiyetle doğrusunu öğrenmek istiyorum şu an

Yani ? Burda anlatmak istediğiniz nedir ? Ben eş olma sıfatını yok mu saydım yorumlarımda ?

Ben de merak ettim öğrenmek istiyorum tam olarak hangi yazdıklarının yanlış olduğunu. Bir şey söylüyorsanız devamını getirmelisiniz bence.

Ben de merak ettim öğrenmek istiyorum tam olarak hangi yazdıklarının yanlış olduğunu. Bir şey söylüyorsanız devamını getirmelisiniz bence.
Yanlışsa cidden ben hatamı kabul ederim. Sonuçta gövde gösterisi yapmak için girmiyoruz buraya.. ha arada benim klavyem kelime düzelteyim derken cümlenin içine eder ama bu klavye sorunu değil bizzat yanlış bilmemle ilgili ise seve seve doğrusunu öğrenir özrümü dilerim

Vefattan sonra veraset ilami alınıyor ve orada zaten miras payları belirtiliyor. Veraset ilamından sonra tereke ile ilgili tüm işlemler oradaki mirasçılar ve oranlara göre yapiliyor. Yani ben uygulamada hep böyle gördüm. O zaman tüm bu veraset ilamlarinda eşler katılma alacaklarından mahrum mu oluyor hak kaybı mi yaşanıyor ? Öyleyse noter nasıl bunu yapıyor önce mal rejiminden doğan paylaşımı yapın demesi gerekmez mi ?
Not : hukukcuyum. Uygulamada da hep yukarı yazdığım gibi gördüm. Eğer arkadaşın dediği gibi önce mal rejimi tasfiyesi yapılacaksa ülkede büyük cogunluk mirası yanlış paylaştı o zaman. Kendi aile büyüklerim dahil 😆

Yanlışsa cidden ben hatamı kabul ederim. Sonuçta gövde gösterisi yapmak için girmiyoruz buraya.. ha arada benim klavyem kelime düzelteyim derken cümlenin içine eder ama bu klavye sorunu değil bizzat yanlış bilmemle ilgili ise seve seve doğrusunu öğrenir özrümü dilerim
Yani senin söylediğin şeyleri bilmek için hukukçu olmaya gerek yok. Yakını kaybetmiş, mirasçı olmuş her insanın az çok vakıf olduğu konular. Nerede yanlış buldu gerçekten merak ettim ben de.

Vefattan sonra veraset ilami alınıyor ve orada zaten miras payları belirtiliyor. Veraset ilamından sonra tereke ile ilgili tüm işlemler oradaki mirasçılar ve oranlara göre yapiliyor. Yani ben uygulamada hep böyle gördüm. O zaman tüm bu veraset ilamlarinda eşler katılma alacaklarından mahrum mu oluyor hak kaybı mi yaşanıyor ? Öyleyse noter nasıl bunu yapıyor önce mal rejiminden doğan paylaşımı yapın demesi gerekmez mi ?
Not : hukukcuyum. Uygulamada da hep yukarı yazdığım gibi gördüm. Eğer arkadaşın dediği gibi önce mal rejimi tasfiyesi yapılacaksa ülkede büyük cogunluk mirası yanlış paylaştı o zaman. Kendi aile büyüklerim dahil 😆

Galiba bizde yanlış dağıttık. İşin kötüsü ben 1902 yılında Türkiye'ye gelen ailem maalesef ölen ölen üstüne intikal yaptırmadıkları için devlete hem kadastro davaları açmak zorunda kaldım hem de 5 nesil intikali yapmak zorunda kaldım... Belediyeden yıllara ait rayiç bedelleri çıkarırken nasıl çile çektik anlatılır gibi değildi
Yani senin söylediğin şeyleri bilmek için hukukçu olmaya gerek yok. Yakını kaybetmiş, mirasçı olmuş her insanın az çok vakıf olduğu konular. Nerede yanlış buldu gerçekten merak ettim ben de.

Bilmiyorum ki kudra... Bende merak ettim çünkü dediğim gibi insanlara bu konuda bilgi veriyorum hep üstüne avukatlarla da çalışıyoruz özellikle 18a uygulamalarında ki bu konu orda da çıkıyor önümüze ..

Yanlış yapıyorsam hemen düzeltmek isterim

Siz bana yazdığınız çoğu şey yanlış dediniz. Bende haddimi bilmek adına diğer üyeler faydalansın diye doğrusunu öğrenmek istedim sizden...

Ben Limni adasından 1902 yılında mübadele ile gelen bir ailenin son torunlarından biriyim ki o dönemde ülkeye gelen ailemin maalesef yapılmayan bütün intikallerini aylarca belge toplayıp yapmış, evlat edinilmiş, devlete karşı mal davaları açmış ve bu davaların dışında bizzat danışmanlık yapan bir insanım. Demek ki yanlış yapmışım hep..

Ben sizden samimiyetle doğrusunu öğrenmek istiyorum şu an
Estagfurullah, hepimiz her seyi bilemeyiz bu mumkun degil zaten, ben de haritadan anlamam mesela, bundan dogal ne olabilir ki.

Hukuk biraz karmasik ve zor bir bilim. Talep varsa sonuc vardir.Hak iddiasi varsa dava acilir, dava acilmazsa kimse sag kalan eşe , edinilmis mallara katilma rejiminden dogan haklarini almak icin neden dava açmadın diye sormaz ve bu dikkate alinmaz.

Sag kalan eşin tavrı önemlidir kisaca.

Tavsiye ettigim konulari arastirirsaniz daha detayli bilgilere ulasirsiniz, iyi geceler.

Estagfurullah, hepimiz her seyi bilemeyiz bu mumkun degil zaten, ben de haritadan anlamam mesela, bundan dogal ne olabilir ki.

Hukuk biraz karmasik ve zor bir bilim. Talep varsa sonuc vardir.Hak iddiasi varsa dava acilir, dava acilmazsa kimse sag kalan eşe , edinilmis mallara katilma rejiminden dogan haklarini almak icin neden dava açmadın diye sormaz ve bu dikkate alinmaz.

Sag kalan eşin tavrı önemlidir kisaca.

Tavsiye ettigim konulari arastirirsaniz daha detayli bilgilere ulasirsiniz, iyi geceler.
? Yani... sonuç olarak yanlışım nerde ?

Evet hukukçular bizim konularımızı bilmez ama biz hukuk bilmek zorundayız bu yüzden davalara bilirkişilik yapıyoruz. Biz yüzölçümü olan her yerde varız.. olmak zorundayız... Ben kavşak projesi çizerken mevzuat bilmek zorundayım yoksa o kavşakta bir kişi ölse devlet benim başıma çöker.

Biz imar uygulaması yaparız vatandaş itiraz ederse davada oturur dop hesabı bile yaparız..

Biz kamulaştırma yaparız konu davalık olursa gerekçelerimizi sunarız.

Kadastro davalarında yer alırız...

Özetle biz iş yaparken kanun hukuk bilmek ve tanımak zorundayız ..

Bana vermediğiniz engin bilgileriniz için ayrıca teşekkür ediyorum.

? Yani... sonuç olarak yanlışım nerde ?

Evet hukukçular bizim konularımızı bilmez ama biz hukuk bilmek zorundayız bu yüzden davalara bilirkişilik yapıyoruz. Biz yüzölçümü olan her yerde varız.. olmak zorundayız... Ben kavşak projesi çizerken mevzuat bilmek zorundayım yoksa o kavşakta bir kişi ölse devlet benim başıma çöker.

Biz imar uygulaması yaparız vatandaş itiraz ederse davada oturur dop hesabı bile yaparız..

Biz kamulaştırma yaparız konu davalık olursa gerekçelerimizi sunarız.

Kadastro davalarında yer alırız...

Özetle biz iş yaparken kanun hukuk bilmek ve tanımak zorundayız ..

Bana vermediğiniz engin bilgileriniz için ayrıca teşekkür ediyorum.
Özgecmisinizi,

Yaptiginiz isleri,

Ezberlediginiz hukuk bilgilerini niye siraladiginizi ve asabiyetinizin sebebini hic anlamadim.

Ben gayet aciklayici yazdim, anlamadiysaniz sizin sorununuz.

Özgecmisinizi,

Yaptiginiz isleri,

Ezberlediginiz hukuk bilgilerini niye siraladiginizi ve asabiyetinizin sebebini hic anlamadim.

Ben gayet aciklayici yazdim, anlamadiysaniz sizin sorununuz.
Ben asabi değilim siz çok yanlış anlamışsınız.

Ama bir hukukçunun en temel bildiği şeylerden biri, kişi bir ithamda bulunuyorsa ispatla yükümlüdür. Ben size bu fırsatı verdim... Ancak sizden somut/nicel bir adım gelmedi..

Ayrıca evet hukuk ezberden oluşur ama biz ezberlediklerimizi matematikle harmanlayıp uyguluyoruz. Fark burada..

Ne siz benden üstünsünüz meslek olarak ne de ben sizden.iyi geceler

yasal olarak zaten bir şey yapamazlar da
işte boyle durumlarda annenin ağzından girip burnundan çıkma zorla imza alma gibi durumlar oluyor
ana babasını sokağa atanlar bile gördük
acilen bi avukat desteği almanız lazım

insan da bahçeli ev varken neden dört duvar arasına girmek ister hiç anlamadım o da ayrı

Boşanma ve ölümü karıştırıyorsunuz. Ben hiç evli insanların ortak tapu yaptığını görmedim. Muhakkak vardır ama parmakla sayılacak kadar az. Çünkü zaten boşanma durumunda taraflar eşit hak sahibi olur, ölüm durumunda da miras oranları bellidir. Kanun koyucu sizin arzu ettiğiniz gibi sadece eşi korumuyor, evlilik içinde doğan ya da o evliliğe dahil olmayan çocukları da koruyor. Haksızlık falan yok, en doğru şekilde pay ediliyor miras.

Onlar benim annemle babam işte :KK53:
Ama onlar ev alırken kanun bu şekilde değildi.

Bir açıdan bakınca eşin 4'te 1 pay alması haksızlık gibi geliyor bana. Çünkü 1 ya da 2 çocuk varsa çocukların payı daha yüksek oluyor; hayatta olan eşin hakkının bir kısmı da daha o vefat etmeden çocuklara pay edilmiş gibi oluyor.
O yüzden en az 3 çocuk diyorum :KK70:

Burada, "eşlerden birisi vefat ettiğinde, sağ kalan eş boşanma durumunda yapılan mal paylaşımının aynısının uygulanmasını talep edebilir, malın yarısını almak için dava açabilir" mi demek istiyorsunuz?

Yani 4'te 1'e razı olmak zorunda değil ve "tamam biz boşanmadık, eşim vefat etti ama bu malları da beraber edindik. O yüzden yarısı benim" diyebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back