• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke Babam bir kuruş bırakmasaydı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlilik dışı çocuk hangi eştense ancak o eşin mirasının vasisi olabilir. Eğer siz elli yıllık çiftin malvarlığını ortak saymayıp, bir eşi diğerinin mirasçısı sayarsanız, evlilik dışı çocuk diğer eşin hakkindan da miras almış olur.

O işler öyle olmuyor işte.

akıldan dolma bilgilerinizle beni ikna etmeye çalışmayın..

Daha kötüsü bilmeyen insanlar doğru birşey öğrenecekler yanlış bilgi verip kafa karıştırmayın...

Şimdi size soruyorum bir dayı var hiç evlenmemiş kardeşleri anne bir baba ayrı anne ve baba boşandı ve farklı zamanlarda öldüler dayı da bunlardan sonra öldü dayının mirası nasıl paylaşılır ?

Son düzenleme:
Siz evlilikte edinilen mallar derseniz ve %50 hak için bu ifadeyi kullanırsanız tabi ki bizde söylediğiniz biçime göre yorum yapacağız...

Ayrıca bilin diye söylüyorum. Evlilikte edinilen malların %50 sinde hak iddia etme konusu Medeni kanuna 2004 yılında girmiştir ve öncesini kapsamaz...

Özetle ifadeniz yanlış...
Kanunun 2004 yılında geldiği dogrudur ancak daha önceki yıllarda yapilan evlilikler yeni bir mal rejimi secmedikleri taktirde 2004 yılından geçerli olarak otomatik olarak mal ayrımına tabi olurlar. Dilerlerse de başvuruda bulunup bunu tüm 3vliliklerinde edindikleri malari kapsayacak hale getirirler.

Evet o yüz lirayı beraber edindiysek yüzde ellisi eşimin. Olduysem de kalanin dortte bir de esimin. Tekrar ediyorum. Bu böyle demiyorum ama bana göre, benim etik anlayışıma göre hak olan bu. Benim baska kocadan olan çocuğum neden şimdiki eşime ait olması gereken maldan pay alsın.
Size göre diye bir şey yok burda. Medeni kanuna göre diye bir şey var. Öğrenmişsiniz bir evlilikte edinilen mallarda mallar. 2004 ten önce ortak mal edinme diye birşey yoktu medeni. Kanunda.. ondan önce nasıl paylaşıyordu o zaman bu mallar ?

Şaka mısınız nesiniz gece gece... Kendi Uydurduğuna insan bu kadar mı inanır

Kanunun 2004 yılında geldiği dogrudur ancak daha önceki yıllarda yapilan evlilikler yeni bir mal rejimi secmedikleri taktirde 2004 yılından geçerli olarak otomatik olarak mal ayrımına tabi olurlar. Dilerlerse de başvuruda bulunup bunu tüm 3vliliklerinde edindikleri malari kapsayacak hale getirirler.
Bunun kanun maddesini paylaşır mısınız ? Lütfen bekliyorum burda

O işler öyle olmuyor işte... Bilin diye söylüyorum uzmanlık alanlarım imar, izale i şuyu davaları ve kamu davalarında da danışmanlık yapmaktır. Ha son 2 yıldır da kavşak projesi çiziyorum ama o ayrı konu..

Bu işin dersini aldım. Yedi sülaleye her şartta nasıl mal paylaşımı yapıldığını bilirim o yüzden akıldan dolma bilgilerinizle beni ikna etmeye çalışmayın..

Daha kötüsü bilmeyen insanlar doğru birşey öğrenecekler yanlış bilgi verip kafa karıştırmayın...

Şimdi size soruyorum bir sayı var hiç evlenmemiş kardeşleri anne bir baba ayrı anne ve baba boşandı ve farklı zamanlarda öldüler dayı da bunlardan sonra öldü dayının mirası nasıl paylaşılır ?
Israrla anlamamakta direniyorsunuz ama benim için, benim hak anlayışım dahilinde olması gereken budur, uygulamadaki değil diye defalarca belirttim. Uygulamada olan mal ortaksa yarısı zaten kadının. Kalan yarısının da dörtte biri kadının. Mal ortak değilse ve çocuk varsa dortte biri kadının kalan cocuklarin. Mal ortak değil cocuk da yoksa yarisi kadinin yarisi da adamin anne babasinin. Ya ben kendimi ifade edemomiyorum ya da siz cidden anlamamak için direniyorsunuz.

Evlilik dışı çocuk hangi eştense ancak o eşin mirasının vasisi olabilir. Eğer siz elli yıllık çiftin malvarlığını ortak saymayıp, bir eşi diğerinin mirasçısı sayarsanız, evlilik dışı çocuk diğer eşin hakkindan da miras almış olur.
Hanımefendi siz iyi misiniz? Neyi zorluyosunuz? Hukuka çok uzak olduğunuz o kadar belli ki.. mirasın vasisi ne demek?? Bide bu konuda otoriteymiş gibi şöyle olur böyle olur yazıyosunuz, millet de doğru sancak...

Israrla anlamamakta direniyorsunuz ama benim için, benim hak anlayışım dahilinde olması gereken budur, uygulamadaki değil diye defalarca belirttim. Uygulamada olan mal ortaksa yarısı zaten kadının. Kalan yarısının da dörtte biri kadının. Mal ortak değilse ve çocuk varsa dortte biri kadının kalan cocuklarin. Mal ortak değil cocuk da yoksa yarisi kadinin yarisi da adamin anne babasinin. Ya ben kendimi ifade edemomiyorum ya da siz cidden anlamamak için direniyorsunuz.

Senin ülken kolonya Cumhuriyeti galiba kardeş. Türkiye'den sesleniyorum bizim ülkede işler öyle yürümüyor

Size göre diye bir şey yok burda. Medeni kanuna göre diye bir şey var. Öğrenmişsiniz bir evlilikte edinilen mallarda mallar. 2004 ten önce ortak mal edinme diye birşey yoktu medeni. Kanunda.. ondan önce nasıl paylaşıyordu o zaman bu mallar ?

Şaka mısınız nesiniz gece gece... Kendi Uydurduğuna insan bu kadar mı inanır
Neden bana göre diye bir şey olmasın ve siz benim nasıl düşünmem gerektiğine karışma hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz. Bin defa var olan uygulamayı yazıp "ama bence bu hakkaniyetli değil. Benim adalet anlayışımda böyle olması gerekir" diye belirttim. Uydurduguma inandığımı şu an siz uydururyorsunuz. Baska biri de çıkıp derki bence cocuklara hiç kalmasın hepsi ese kalsin. O da onun düşüncesi olur. Kendi adalet anlayışı olur. Ama nihayetinde hepimiz kanun neyse ona uyarız.

Senin ülken kolonya Cumhuriyeti galiba kardeş. Türkiye'den sesleniyorum bizim ülkede işler öyle yürümüyor
Ya arkadaşım bir ev düşün. Tapuda ahmet ve aysenin ortaktir diyor. Ikisi evli ve ahmet oluyor. Ayşe o malin ne kadarina sahip olacak. Yarisi zaten onun. Kalaninin da mirascisi. Cocuk varsa kalanin dortte birini ayse alir. Cocuk yoksa kalanin yarisini ayse yarisini da ahmetin ailesi alir.

Ya arkadaşım bir ev düşün. Tapuda ahmet ve aysenin ortaktir diyor. Ikisi evli ve ahmet oluyor. Ayşe o malin ne kadarina sahip olacak. Yarisi zaten onun. Kalaninin da mirascisi. Cocuk varsa kalanin dortte birini ayse alir. Cocuk yoksa kalanin yarisini ayse yarisini da ahmetin ailesi alir.
Mal anne babanızın ortak mıydı yoksa babanıza ailesinden mi kalmıştı. Eğer evlilik birliği içinde edinildiyse yarısı annenizin. Kalan yarısının da dörtte biri eşinden miras kaldığı için yine annenizin. Geriye kalan miktar da beş kardeşe bölünecek. Yani abiniz totosunu da yırtsa bir şey yapamaz.
Bakın ilk mesajınız bu. Altı çizili yeri siz yazdınız biz değil. Şu an çeviriyorsunuz.

Siz ilk mesajınızda ne yazdınız ?

Evllikte edinilen mallar... Bu ifadeyi kullanıp saçma sapan bir mal paylaşım tablosu çıkardınız...

Sonrasındaki ütopik entrylerinizde ise evet tapuda olmasa bile ortak edinilen mallar bu şekilde bölüşülmeli diye kaç tane entry girdiniz...

İfadeleriniz sağlıklı mı sizce ? Ya şu an kendi bizzat işim olan bir konuda oturmuş karşımdakine laf anlatıyorum

hukukla alakalı hiçbir bilgim yok. herkes hakkı olanı isteyebilir şimdi ya da sonra
ama vicdanen konuya bakarsam Allah korusun babama bir şey olsa, annemi oturmak istediği yerden alıkoymaya çalışmazdım
abinizin tavrını yanlış buldum sadece.
başınız sağolsun

Siz ilk mesajınızda ne yazdınız ?

Evllikte edinilen mallar... Bu ifadeyi kullanıp saçma sapan bir mal paylaşım tablosu çıkardınız...

Sonrasındaki ütopik entrylerinizde ise evet tapuda olmasa bile ortak edinilen mallar bu şekilde bölüşülmeli diye kaç tane entry girdiniz...

İfadeleriniz sağlıklı mı sizce ? Ya şu an kendi bizzat işim olan bir konuda oturmuş karşımdakine laf anlatıyorum
Hukukcu musunuz ?

Anne baba hayırsız çıkarsa çocukları mağdur ederse ne olacak? Kanun koyucular sizden bizden daha çok düşünüyorlar merak etmeyin siz.
anne ve babanın ortak kazandığı bir mal var zaten ortada. cocuklara tabi ki de kalacak ama zaten yarısını benim kazandığım malin sadece çeyreğini alabilmem mi hak mi? bence kanun koyucular bunu tam düşünememisler.

ornekle anlatayım. annem babam bir ömür çalışarak bir ev bir araba sahibi olmuşlar. ama mülk babamin üstüne. Allah gecinden versin, biri vefat ettiğinde şükür ki öyle bir durum yok ama kardeşlerimden biri mal da mal miras da miras diye direnirse, sizin anlattiginiza göre 30yil canıni dişine takarak elde ettiği evinden de olacak ebeveyn ya da ödemekte zorlanacagi bir borcun altına girecek. gençliğinde dişinden tırnağından artitirarak aldığı ev için tekrar borca girecek.

Hayır harita mühendisiyim... Biz mal hukuku dersini detaylı olarak alırız. Çünkü iş hayatında imar, izale- i şuyu davaları hep önümüze çıkar..
Anladım.

Ben hukukcuyum, söylediklerinizin cogu yanlis.

Madem ilginiz var, eşlerden birinin ölümü halinde mal rejimi tasfiyesini, mirasin tasfiyesini ,sağ kalan eşin yalniz ya da diger mirascilarla mirasciligini arastirabilirsiniz.

Bir de lütfen uzmanlığınızın olmadığı bir konuda bu kadar iddialı yazmayın, hoş durmuyor.

Konu sahibi,

Başınız sağolsun. Mutlaka bir avukattan yardım alın ve avukatınıza aile konutunun sag kalan eşe özgülenmesini mutlaka sorun.

Anladım.

Ben hukukcuyum, söylediklerinizin cogu yanlis.

Madem ilginiz var, eşlerden birinin ölümü halinde mal rejimi tasfiyesini, mirasin tasfiyesini ,sağ kalan eşin yalniz ya da diger mirascilarla mirasciligini arastirabilirsiniz.

Bir de lütfen uzmanlığınızın olmadığı bir konuda bu kadar iddialı yazmayın, hoş durmuyor.

Konu sahibi,

Başınız sağolsun. Mutlaka bir avukattan yardım alın ve avukatınıza aile konutunun sag kalan eşe özgülenmesini mutlaka sorun.
Pardon hangi yazdığım yanlış ? Örnek verir misiniz ?

Hatta siz yazdığım tüm yanlışları tek tek yazın ki ben de öğrenebileyim bu sayede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back