Keşke Babam bir kuruş bırakmasaydı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence hukuksal anlamda yardkm alın anneniz vefat etmeden birşey yapamazsınlar

anneniz ölmediği için şuan mirascı anne. o yüzden büyük bir rest çekmesi gerek. gerekirse bağırıp çağıracak anne
mirasci anne olmuyor, cocuklarin hakki suan pay olarak anneden daha fazla aslinda.
kardeşlerden biri izale i şuyu davası açarsa mal mülk pul olur.
bağirmayla cagirmayla olacak bir sey degil yani.
hakkimi istiyorum derse yapacak pek bir sey kalmiyor mahkemeye kadar uzatabilir.
daha uygun bir yolla halletmeleri lazım.

hayir öyle olmuyor.
artik cocuklarin miras hakki anneden fazla aslinda oran olarak.
yanlis hatirlamiyorsam eslerden biri oldugunde, geriye kalan esler evlenirse cocuklarin oz babalarindan kalan mal annenin 2.esinede kalabildiginden vs. kaynakli bu durumu desgistirdiler.
yani sebebini bu diye hatirliyorum.
bizde sizin gibi yaptik paylasima hic gitmedik ama babanizin vefat yilida onemlidir belki bu konuda.
yani bu cikan yasadan onceki bir durum soz konusu olabilir belki sizde.

Babam vefat etmedi, Allah korusun yahu
Babamın babası vefat etti, 1990 yılında. Dediğiniz gibi yasayla alakalı bir durumda olabilir bu, zira dediğim gibi babaları öldükten sonra hiçbir işlem yapılmamış ve tapuların hepsinde babannenin adı yazıyordu. Babaanne yeni öldü (yeni dediğim bi 4 sene var), hala da kimsenin tapusu yok, çünkü kesinlikle paylaşamıyorlar ve kimse birbiriyle konuşmuyor. En son 4 kız kardeş dava açacaklardı ama kaldı öyle. Belki kanuna aykırıdır belki bizimkilere ceza gelecektir ama durum bu şuanlık. Ben yanlış biliyorum demek ki, bizim olaydan yola çıkarak böyle düşünmüş olabilirim. Teşekkürler doğru bilgi için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mal anne babanızın ortak mıydı yoksa babanıza ailesinden mi kalmıştı. Eğer evlilik birliği içinde edinildiyse yarısı annenizin. Kalan yarısının da dörtte biri eşinden miras kaldığı için yine annenizin. Geriye kalan miktar da beş kardeşe bölünecek. Yani abiniz totosunu da yırtsa bir şey yapamaz.

Emir Allah ın canım Rabbim cennetinde kavuştursun sizi

Bunu bir kişi daha yazmış ama ben böyle bir kanuna rastlamadım. Tekrar baktım buna dair bir bilgi bulamadım. Şimdiye dek sağ kalan eşin mal varlığının yarısını aldığına da şahit olmadım. Rica etsem bu kanun maddesini gönderebilir misiniz bana?

Her dava aynı seyirde ilerlemez. Annemin de bir arazi davası vardı çok mirasçılı. 6-7 ay içinde çözdük, parselledik herkesin hakkını belirledik satmaya bile başladık.
Ya doğrudur küçük bir arazi iş inada binmiş kardeşler küsmüş galiba başka ortakcilar da varmış. Belki hiçkimse anlasmaya yanaşmadığı icin yıllardır sürüyordur

Böyle bir şey yok.

KudrAlobar galiba eşlerin ortak tapu yaptıkları mülklerde miras paylaşımıyla karıştırıyorlar, miras hukukunun tüm detaylarına hakim olmasam da yaşadığımız miras paylaşımlarından yola çıkarak yazdım hep, ortada ortak tapu yoksa mülk sahibi tek bir kişiyse, o kişinin vefatı halinde 4'te bir 1 sağ kalan eşe, 4'te 3 çocuklara şeklinde paylaşım yapılıyor, kanun bu yönde çünkü.

Bir milyon yıl kadar önce miras hukuku dersi almıştım. Hukuka ilgim de vardır, yenilikleri takip ederim ama bilmediğim şeyler muhakkak ki çok. Bu süreçleri de yakın zamanda yaşadım hiç dedikleri gibi bir durumla karşılaşmadım ama yine de ben mi yanlış biliyorum diye tereddüte düştüm bir an.

Yok sanmam, siz yanlış bilmiyorsunuz, siz dersini görmüşsünüz ben uygulamalı yaşadım
Yani tövbe estağfurullah çevremde ölen çok oldu maalesef, direkt mirasçı olduğumda oldu, miras meselelerine yakınen şahit olduğum kişilerde oldu, ben de denk gelmedim ama ortak tapulu mülklerde işleyiş farklıdır, yazan kişiler ortak tapulu mülklerin paylaşımına şahit olduysa tüm miras paylaşımlarında öyle oluyor sanmış olabilirler.

kanunun nasil olduğuyla ilgili hiç bilgim yok ama durumda eger mal ortak kazançla alındıysa ese haksızlık oluyor. keşke bu yolda bir düzenlemeye gidilse. ortak çalışarak mal mülk ediniyoruz, tapuda es üzerinde ama ortak aslinda. e bir de evlat hayırsız çıkarsa bir ömür çalışıp kazandığın hic oluyor.

Sanırım evlilik içinde edinilen mallardaki hak sahipliği ile miras hakkı arasında karma bir durum söylüyorlar. Miras hukukunda böyle bir ayrım olduğunu hatırlamıyorum tereke üzerinde direkt miras oranları uygulanıyor diye biliyorum. Rica etsem kanun maddesini öğrenirseniz bizi de aydınlatır mısınız ? :)

erkek evlatlar neden böyle bizde de var aynı sorun 2 yıldır anneme kan kusturuyorlar 2 daireyi verdi bu sefer tarlaya bahçeye gözlerini diktiler babamdan kalmadı dedemin mirası olduğu halde resmen düşman oldular rabbim ıslah etsin çok zor

Ben bu şiiri gerçek dışı zannederdim hep, büyüdükçe anladım ki gerçeğin kendisiymiş.

Sikayetname
Mehmet Çetin 2
Hiç olmazsa eskiden,arada bir uğrar,
Hal,hatır sorarlardı,
Hani yasak savmak kabilinden diyelim,
Senden sonra evin yolunu unuttu çocuklar,
Geçenlerde ışığı açık görmüş,
Kapıdan şöyle bir göründü küçük oğlun,
Bir sitem,bir sitem,
Uğraşamam,diyor,üç buçuk emekli aylığınla senin,
Banka kuyruklarında bu iş güç arası,
O gitti,oturup bir güzel ağladım,
Hani,sana da kızmıyor değilim ara sıra,
Benden önce gittin de sanki,
Sultan mı ettiler seni Mısır'a?Büyük oğlun desen,bana hala dargın,
Getirdiği müteahhide vermemişim diye evi,
Ha bire söylenip duruyormuş,
Yok,babamın anıları varmış,
Yok,elleriye dikmişmiş bahçedeki sardunyaları.
Bıraksın diyormuş,
Bıraksın o eski hülyaları,
Ne babamdan,ne ondan anı kalır,
Bilsin ki,öldüğü gün o ev satılır,
Bu çocuklar kime çekti bilmiyorum ki canım,
Son günlerde dalıp dalıp gidiyorum,
Canım sıkılıyor canım.Kız daha kırkın çıkmamıştı ki evlendi
İki çocuklu,o paragöz adamla,
Geçenlerde ayaküstü şöyle bir uğradılar,
Adam hem saygısız,hem de aşırı şişman,
Sana bir şey söyleyeyim mi canım,
Kız pek mutlu değil,yani bin pişman,
Hani dokunsan ağlayacak,
Ayrlırken elimi öptü,
Bu kış havalar soğuk geçecekmiş,
Aman kendine iyi bak,sakın hastalanma bu yaşında,
Sabah akşam mutlaka al o ilacı,
Biliyorsun,dedi,babam da yok artık başında,
O gitti oturup bir güzel ağladım,
Artık ne telefonum çalıyor,ne de kapım,
Mektup desen kimden gelecek be canım?
Son günlerde zaten,
Karşı kaldırımlardan dolaşıyor postacı.Yok,sakın aklından geçireyim deme,
İnan ki kırgın değilim,
Biraz burukluk işte,biraz hüzün,
Hüzün,bilirsin benim en doğal halimdir,
Hani bir de kahve yapmak zor gelmese,
Taşırmasam hani her defasında,
Şişşt,kimse duymasın,ilaç milaç da almıyorum artık,
Kokunu öyle özledim ki canım,
Dün gece kahverengi paltona sarılıp uyudum,
Hayalimde okşadım o güzel saçlarını,
Hani sana da kızmıyor değilim ara sıra,
Benden önce gittin de sanki,
Sultan mı ettiler seni Mısır'a?

Siz kadını önce boşayıp malın yarısının sahibi ilan edip sonra adamı öldürüp kadını da paycısı yapmışsınız...

Helal olsun böyle hayal gücü görmedim ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…