- 18 Kasım 2020
- 20.547
- 49.609
- 548
- Konu Sahibi FallenAngel
-
Bence hukuksal anlamda yardkm alın anneniz vefat etmeden birşey yapamazsınlarMerhaba Arkadaşlar,
kısa bir süre önce babamı kaybettim.Acısını tarif edemem..ama oyle şeyler yaşandıkı onun acısını kat be kat katladı yüreğimde.
miras kavgası......
Rahmetli babamdan hatrı sayılır bir para ve arazi kaldı.arazimizin içinde bir müstakil evimiz ve bahçemiz varki cennet misali.Annem hala hayatta...aklınıza gelebilecek her türlü meyve agacı mevcut.
gelelim sıkıntımıza 5 kardeşiz.
2 tanesi ( 1 i en çok kuduran en çokda malı olan ) evde ev müteahhitte Müteahhit diye anneme baskı hatta eziyet derecesinde baskı yapıyor.
annem babamın yadigarı olan ağaçlarını çiçeklerini ben ölene kadar korumak istiyorum diyor laftan sözden anlamıyorlar.
benım dünya malında gözüm yok kirada oturuyorum annemın bahçesi beton olsun istemiyorum.
ne yapabilirim nasıl bir yol izleyebilirim ? annemin rızası olmadan yapılan o evlerde huzur bulurlarmı acaba ? annem hergün göz yaşı döküyor
acısını bile yaşatmadılar.
çok üzgünüm...çoooook...
mirasci anne olmuyor, cocuklarin hakki suan pay olarak anneden daha fazla aslinda.anneniz ölmediği için şuan mirascı anne. o yüzden büyük bir rest çekmesi gerek. gerekirse bağırıp çağıracak anne
o eskiden di.1.derece de en yakını eş ama
hayir öyle olmuyor.Benim bildiğimde anne ölene kadar bütün miras onun üzerine olmuyor mu? . Yanlış biliyor olabilirim.
Bizde öyle oldu, aile büyüğümüz ölene kadar malların hepsi onun üzerineydi, sağ iken çocukların hiçbiri tapusunu almadı. Hala da öyle tarlalar, çay ve fındık bahçeleri, arsalar ve onların üzerine yapılan 4 müstakil ev, hiçbirini paylaşılmadı. Neden böyle oluyor bende merak ediyorum.
Babam vefat etmedi, Allah korusun yahuhayir öyle olmuyor.
artik cocuklarin miras hakki anneden fazla aslinda oran olarak.
yanlis hatirlamiyorsam eslerden biri oldugunde, geriye kalan esler evlenirse cocuklarin oz babalarindan kalan mal annenin 2.esinede kalabildiginden vs. kaynakli bu durumu desgistirdiler.
yani sebebini bu diye hatirliyorum.
bizde sizin gibi yaptik paylasima hic gitmedik ama babanizin vefat yilida onemlidir belki bu konuda.
yani bu cikan yasadan onceki bir durum soz konusu olabilir belki sizde.
Anne gidip başka bi adamla yerse çocuklara hiç bişey kalmaz diye çok yerinde bi kanun çocukların hakkı korunuyo hiç çocuğu olmazsa sırayla hangisi hayattayda baba kardeş yeğen vs bunlara mirası düşüyo1.derece de en yakını eş ama
Emir Allah ın canım Rabbim cennetinde kavuştursun siziMerhaba Arkadaşlar,
kısa bir süre önce babamı kaybettim.Acısını tarif edemem..ama oyle şeyler yaşandıkı onun acısını kat be kat katladı yüreğimde.
miras kavgası......
Rahmetli babamdan hatrı sayılır bir para ve arazi kaldı.arazimizin içinde bir müstakil evimiz ve bahçemiz varki cennet misali.Annem hala hayatta...aklınıza gelebilecek her türlü meyve agacı mevcut.
2 tanesi ( 1 i en çok kuduran en çokda malı olan ) evde ev müteahhitte Müteahhit diye anneme baskı hatta eziyet derecesinde baskı yapıyor.
annem babamın yadigarı olan ağaçlarını çiçeklerini ben ölene kadar korumak istiyorum diyor laftan sözden anlamıyorlar.
benım dünya malında gözüm yok kirada oturuyorum annemın bahçesi beton olsun istemiyorum.
ne yapabilirim nasıl bir yol izleyebilirim ? annemin rızası olmadan yapılan o evlerde huzur bulurlarmı acaba ? annem hergün göz yaşı döküyor
çok üzgünüm...çoooook...
Bunu bir kişi daha yazmış ama ben böyle bir kanuna rastlamadım. Tekrar baktım buna dair bir bilgi bulamadım. Şimdiye dek sağ kalan eşin mal varlığının yarısını aldığına da şahit olmadım. Rica etsem bu kanun maddesini gönderebilir misiniz bana?Mal anne babanızın ortak mıydı yoksa babanıza ailesinden mi kalmıştı. Eğer evlilik birliği içinde edinildiyse yarısı annenizin. Kalan yarısının da dörtte biri eşinden miras kaldığı için yine annenizin. Geriye kalan miktar da beş kardeşe bölünecek. Yani abiniz totosunu da yırtsa bir şey yapamaz.
Ya doğrudur küçük bir arazi iş inada binmiş kardeşler küsmüş galiba başka ortakcilar da varmış. Belki hiçkimse anlasmaya yanaşmadığı icin yıllardır sürüyordurHer dava aynı seyirde ilerlemez. Annemin de bir arazi davası vardı çok mirasçılı. 6-7 ay içinde çözdük, parselledik herkesin hakkını belirledik satmaya bile başladık.
Böyle bir şey yok.Mal anne babanızın ortak mıydı yoksa babanıza ailesinden mi kalmıştı. Eğer evlilik birliği içinde edinildiyse yarısı annenizin. Kalan yarısının da dörtte biri eşinden miras kaldığı için yine annenizin. Geriye kalan miktar da beş kardeşe bölünecek. Yani abiniz totosunu da yırtsa bir şey yapamaz.
KudrAlobar galiba eşlerin ortak tapu yaptıkları mülklerde miras paylaşımıyla karıştırıyorlar, miras hukukunun tüm detaylarına hakim olmasam da yaşadığımız miras paylaşımlarından yola çıkarak yazdım hep, ortada ortak tapu yoksa mülk sahibi tek bir kişiyse, o kişinin vefatı halinde 4'te bir 1 sağ kalan eşe, 4'te 3 çocuklara şeklinde paylaşım yapılıyor, kanun bu yönde çünkü.Bunu bir kişi daha yazmış ama ben böyle bir kanuna rastlamadım. Tekrar baktım buna dair bir bilgi bulamadım. Şimdiye dek sağ kalan eşin mal varlığının yarısını aldığına da şahit olmadım. Rica etsem bu kanun maddesini gönderebilir misiniz bana?
Bir milyon yıl kadar önce miras hukuku dersi almıştım.KudrAlobar galiba eşlerin ortak tapu yaptıkları mülklerde miras paylaşımıyla karıştırıyorlar, miras hukukunun tüm detaylarına hakim olmasam da yaşadığımız miras paylaşımlarından yola çıkarak yazdım hep, ortada ortak tapu yoksa mülk sahibi tek bir kişiyse, o kişinin vefatı halinde 4'te bir 1 sağ kalan eşe, 4'te 3 çocuklara şeklinde paylaşım yapılıyor, kanun bu yönde çünkü.
Yok sanmam, siz yanlış bilmiyorsunuz, siz dersini görmüşsünüz ben uygulamalı yaşadımBir milyon yıl kadar önce miras hukuku dersi almıştım.Hukuka ilgim de vardır, yenilikleri takip ederim ama bilmediğim şeyler muhakkak ki çok. Bu süreçleri de yakın zamanda yaşadım hiç dedikleri gibi bir durumla karşılaşmadım ama yine de ben mi yanlış biliyorum diye tereddüte düştüm bir an.
Anladım ev dışındakiler bölüşüldüOrtada bir tane ev var zaten. Hisseleri oranında anne ve çocuklara kalmış. Tek bir mülkiyet sahibi yok.
kanunun nasil olduğuyla ilgili hiç bilgim yok ama durumda eger mal ortak kazançla alındıysa ese haksızlık oluyor. keşke bu yolda bir düzenlemeye gidilse. ortak çalışarak mal mülk ediniyoruz, tapuda es üzerinde ama ortak aslinda. e bir de evlat hayırsız çıkarsa bir ömür çalışıp kazandığın hic oluyor.Bunu bir kişi daha yazmış ama ben böyle bir kanuna rastlamadım. Tekrar baktım buna dair bir bilgi bulamadım. Şimdiye dek sağ kalan eşin mal varlığının yarısını aldığına da şahit olmadım. Rica etsem bu kanun maddesini gönderebilir misiniz bana?
Sanırım evlilik içinde edinilen mallardaki hak sahipliği ile miras hakkı arasında karma bir durum söylüyorlar. Miras hukukunda böyle bir ayrım olduğunu hatırlamıyorum tereke üzerinde direkt miras oranları uygulanıyor diye biliyorum. Rica etsem kanun maddesini öğrenirseniz bizi de aydınlatır mısınız ? :)Bunu bir kişi daha yazmış ama ben böyle bir kanuna rastlamadım. Tekrar baktım buna dair bir bilgi bulamadım. Şimdiye dek sağ kalan eşin mal varlığının yarısını aldığına da şahit olmadım. Rica etsem bu kanun maddesini gönderebilir misiniz bana?
erkek evlatlar neden böyle bizde de var aynı sorun 2 yıldır anneme kan kusturuyorlar 2 daireyi verdi bu sefer tarlaya bahçeye gözlerini diktiler babamdan kalmadı dedemin mirası olduğu halde resmen düşman oldular rabbim ıslah etsin çok zorMerhaba Arkadaşlar,
miras kavgası......
çok üzgünüm...çoooook...
Siz kadını önce boşayıp malın yarısının sahibi ilan edip sonra adamı öldürüp kadını da paycısı yapmışsınız...Mal anne babanızın ortak mıydı yoksa babanıza ailesinden mi kalmıştı. Eğer evlilik birliği içinde edinildiyse yarısı annenizin. Kalan yarısının da dörtte biri eşinden miras kaldığı için yine annenizin. Geriye kalan miktar da beş kardeşe bölünecek. Yani abiniz totosunu da yırtsa bir şey yapamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?