Merhaba hanımlar.
Uykusuz anneleri bu başlık altına davet ediyorum.
Ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Umarım yardımcı olabilirim.
Bebegim doğduğunda o kadar mutluydum ki,kolay değil 2 düşük yapmıştım ve 3.gebeligimde bi hayli zor geçmişti ama ona kavuşmuştum.
Ilk günler uykusuzluk umrumda bile değildi.sabaha kadar ona bakmak mutlu ediyordu beni.
Sonra lohusa depresyonumtavan yaptı.
Ardından gaz sancıları da gelince 40 çıkana kadar piskolojim yerlerde sürünüyordu ve üstüne bebegim doğduğundan beri beni emmiyordu meme reddi yaşıyorduk.Ne yaparsam yapayım emmedi 40 gün boyunca.Hersey üstü üste gelince memlekete gittim ve uzun bi süre evime dönmedim.Kayinvalidem allah razı olsun müthiş baktı hem bana hem bebeğime.uykumu almaya başladım bu arada bebegim memeye alıştı uykular uzamaya başladı.ve dedim ki evet hayata döndüm..4 aya kadar herşey mükemmel gidiyordu.bebegim gece uyanmıyordu 6 7 saat sabaha karşı uyanıyordu emziriyordumve tekrar 3 4 saat daha uyuyordu.hersey çok güzeldi taakii 4.aya basana kadar.bir anda uyku gerilemesi oldu ve oğlumun kademeli olarak uykulari bozuldu gece uyanmaya ve uykuya yatirirken beni zorlamaya basladi.onceden hep emerek uyuttugum için zorlu zamanlarda nasıl uyutabilecegimi bilemeyerek besikde sallamaya başladım.sonra besinde sallanarakda uyumamaya başladı.arsindan çarşaf ardından kucakda gezdirme.ardindan hem emzirme hem kucakta gezme.en son kucağımda emzirerek koşuyordum uyuması icin.ayh ne zor günlerdi anlatırken bile kalbim sıkışıyor.evet sonra eşime dedim ki bu böyle olmuyor hiç bir iş yapamıyorum uyuyamiyorum dinlenemiyorum..ben uyku eğitimi vermek istiyorum dedim.tabi tüm babalar gibi olmaz dedi istemedi.sanki ben gaddarim kendisi melek!!yahu uyumuyor bebe kalk sen emzir o zaman gece 15 kere.keske erkeklerde de meme olsa
neyse baya tartışmalar yaşandı evde ama inat etti dinlemedi araştırmadı bile.taki bir gece 2 ye kadar çarşaf sallarken pes etti.ve bana o istediğim cümleyi kurdu.tamam uyku eğitimi mi veriyon ne veriyosan ver.yihuuuuuu sonunda.ama.kendime güvenmediğim için danışmandan destek alamk istedim eşimde onu da kabul etti şaka gibi
danışmanlık başladı ve ilk gün ilk gece oğlum 20 dk da uyudu kendi odasında kendi beşiğinde.ve gece sadece 1 kere kalktı bekledim tekrar uykuya dalmadı için dalamayinca odasına girip akşam nasıl uyuttuysamo şekild e devam ettim.toplam yarim saat sonunda tekrar daldı ve sadece ilk gece o şekilde odasına girmek zorunda kaldım.diger günler ve şu anda toplam 8 ay geçti aradan hala gece uyansa dahi geri kendisi dalar çok nadir hastalık vs durumlarında kontrol amaclı girerim odasına.tam 8 aydır huzura erdim.sinemaya gidebiliyorum bırakıyorum eşim e o uyutuyor.havuza gidiyorum arkadaşlarımla buluşabiliyorum bekar gibi
çok şükür tabi
Sıra geldi yöntemine
Evet anneler ii dinleyin bu kısmi ilk önce bir rutin oluşturdum.
Her gün uykusundan yarım saat önce odasına girdim ve onunla oyunlar oynadım masaj yaptım masal okudum Pencereden baktırdım Vesaire Vesaire
Rutin olarak istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz yalnız çocuğunuzun uykusunu çok etkilemeyecek etkinliklerden bahsediyorum.
Odası her zaman loş ışıkta oluyor Biz odada vakit geçirirken.
Ve odasına karartma perde aldım her zaman karanlık bir odada uyuyor gece gündüz fark etmez karanlıkta uyuması gelişimi için daha önemli. Evet ilk gece ilk gün uyku eğitiminin ilk günü yarım saat öncesinden odasına girdim rutinlerimiz iyi yaptık yarım saatin sonunda kucağıma aldım ışığı kapattım onun kulağına uyku vaktimizin geldiğini fısıldadım onu bırakmadığı mı Ama kendi kendine uyuya bileceğini söyledim beşiğine bıraktım. Tabii ki ağlamaya başladı beşiğin yanına sandalye koydum Sandalyeye oturdum ve onunla asla göz teması kurmadım zaten oda karanlık olduğu için beni yeterince seçemiyor du. Ağlaması çok şiddetli olduğu zaman yavaşça poposunu pışpışla dım.
Sessizce arada ninni mırıldandım ama bunları sadece ağlaması çok şiddetlendiği nde yaptım. Zaten bir zaman sonra susup susup ağlama moduna girdi. Buradan almayacağınız şey çok değil birkaç dakika sonra uyuyacak.ki Öyle de oldu toplam 20 dakikada uykuya daldı ama hemen odadan çıkmadım biraz uykusunun ağırlaşmasını bekledim Sonra odadan yavaşça çıktım. Ertesi gün yine aynı şeyleri yaptım gece gündüz aynı sadece sandalyeyi bu sefer beşiğin biraz daha uzağına koydum ve temas etmedim kesinlikle pışpışlama dım Sadece arada sesimi duyurdum ağlaması şiddetlendiği nde. 2 gün çok daha kısa sürede uykuya daldı ve o gece hiç uyanmadı gündüz uykuları Tabii gece uykularına göre biraz daha zor oluyor hemen uykuları uzamıyor ilk başta yarım saatlik kısa uykular oluyor ama onlar da zamanla uzuyor Önemli olan gündüz uykularında 45 dakikanın altında uyuyorsa yatağından yarım saat boyunca almayacaksınız zamanla çocuk bu uykunun kendine yetmediğini ve daha fazla uyuması gerektiği mesajını alıyor ve uykuları uzuyor bazı bebeklerin daha çabuk uzuyor bazı bebeklerin daha geç uzuyor Bizimki geç oldu gündüz uykuları mızın düzeni Bayağı uzun sürdü ama gece o kadar güzel uyuyordu ki ben buna çok fazla sorun etmedim zaten. Diğer günler zamanla sandalyeye daha da uzaklaştırılıyor sunuz yaklaşık 4-5 günün sonunda artık yatağına bırakıyorsunuz ve çıkıyorsunuz zaten eskisi gibi ağlamaya başlıyor ve bir zamandan sonra tamamen ağlaması kesiliyor yatağına bırakıyorsunuz ve çıkıyorsunuz o da kendi kendine uyuyor. Tabii Bunun için sabır ve azim lazım kararlı olmanız lazım diş zamanları hastalık zamanları ister istemez bu düzen bozuluyor ama önemli değil hastalık ve diş zamanlarında Eğer çocuğunuz çok huzursuzsa O nasıl Uyumak istiyorsan öyle uyutun zaten eskiye oranla hastayken bile çok kolay uyuyorlar. hastalıkları bitince Bir gün de zaten onu eskiye döndüre biliyorsunuz uyku eğitimi ileri geri bir iş O yüzden kesinlikle geri adım atmamız lazım Bunları yaparsanız uyuyamayacak çocuk yok ben öyle düşünüyorum Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Herkese bol uykular