Kesintisiz Uyku imkansız Degil!!!

Tebrik ederim, çoğunuz daha 4 aylıkken öğrenilmiş çaresizlik nedir deneyimlemis. Muhtemelen aranızdaki bağ zarar gördu

Bir yaştan sonra memeye dönen bebekler var.
Hayır bebekler.cocular desteksiz uyuyamaz. 7 yaşa kadar destekli uyku normaldir. Destek dediğimiz şey yaşına uygun meme olur, kitap okuma olur, sırtını kaşıma olur. Yani destek dediğimiz şeyde ilişki vardır. Duygu vardır. Uyku eğitimi çocuğa çaresizliği öğretir. Çocuk artık ilişki kuramayacagini öğrendigi için pes eder
Eşiniz tedavi olsun. Bebeğin ağlaması geriyor diye birşey olamaz. Yetişkin halimizle sorumluluk biz de.
Benim iki tane çocuğum var. Büyüğü 3,5 yaşını biraz geçti. 2 yaşından sonra gece kesintisiz ya da bir kez uyanmaya başladı. 3yas sonrasi baya yetişkin uykusuna benzedi. Hâlâ emiyor bu arada

Süt meselesi gerçekten böyleyse çok üzüldüm bebeğimle aramızdaki bağ zarar görür diye korkuyorum açıkçası uykudan ziyade bu durum beni üzüyor. Tekrar sütüm gelir diye umutlanmıştım açıkçası

Gerçekten büyük sorumluluk çocuk yetiştirmek herkesin yapabileceği birşey değil ben artık anneliği kaldıramadığımı düşünüyorum. Daha mutlu bir evliliğim olsa ya da annem hiç hasta olmamış olsaydı sanırım böyle hissetmezdim herkesin problemleri var tabiki ama herşeyin üst üste gelmesi artık beni gerçekten bunalttı. Kendimi tamamen yalnız hissediyorum çocuk konusunda. Annelerimiz bizleri ne şartlarda büyütmüş hem de bir sürü çocuk doğurmuşlar, düşündükçe insan hayret ediyor. Şimdi ben bir bebeğe bakamıyorum depresyona girdim resmen her geçen gün daha kötüye gittiğimi hissediyorum.

Eşimin tedavi olacağını hiç sanmıyorum zaten artık umut da etmiyorum anksiyete için ilaç kullanıyor. Dönem dönem böyle ilaç kullanıp bırakmış. Anksiyetenin kesin bir tedavisi olmadığını söylüyor bana ama bilmiyorum. Birlikte çift terapisine gitmek istedim geçen sene birkaç kez gittik tabiki yarım kaldı. Kendisi terapiye inanmıyor. İyi olacaksam ömür boyu ilaç kullanmaya razıyım diyor. Bazen de bana akıl hastanesine yatmak istediğini söylüyor şaşırıp kalıyorum ne diyeceğimi bilmiyorum. Zaten eğer anksiyetesi geçtiyse bu sefer de sinirli agresif oluyor anksiyete arttığı zaman daha duygusal ve sakin oluyor çok dengesiz bir insan nişanlıyken bu kadar değildi evlenince de birlikte problemleri çözeriz birbirimize destek oluruz değişir düzelir dedim ama hayatımın hatasını yapmışım. Sinirli olduğu zamanlarda bebek ağladığı zaman ben daha çok stres oluyordum kızacak bağıracak diye. Şimdi son zamanlarda sakin çünkü yine kaygıları arttı o yüzden birkaç gündür bize sakin davranıyor bebeği uyutuyor besliyor. Bakalım bu hali ne kadar sürecek

Bir yaşınsan sonra mı demek istediniz? Bizim durumumuz öyle değil. Memeye hiç ilgisi yok, vermezsem kendi istemez. Zaten uykusu kendi kendine düzeldi.
Benim de sütüm hiçbir zaman tam olarak yetmedi ve doğduğu günden beri mama takviyesi verdim. Aaa ilk günden vermeseydin, şöyle yapsaydın, böyle yapsaydın diyenler olacaktır. Oğlum 5 buçuk aylıktı, ek gıdaya başlamıştı, o sırada görüştüğüm biri beni ikna etmek ister gibi "her annenin sütü bebeğine yeter" dedi. Ben annesi değilim demek ki diyesim geldi, diyemedim. Sütün yetmesi konusu nasıl bir yalan yaşayıp gördüm. Süt olsun diye neler yaptığımı anlatmaya mecalim yok. Ama ne zaman ki süt işinin peşini bıraktım, huzuru buldum. Emzirme işi bir süre sonra bebekle bağ kurmaya değil, verdiği stresle bağ kurmayı engelleyen bir şeye dönüşmüştü. Süt olsun diye sağmaktan, eds kullanmaktan, yemekten, zorla çocuğu memeye tutmaktan, memede uyumasın da emsin diye takla atmaktan anın güzelliğini kaçırır olmuştum. Kesinlikle kendinizi, anneliğinizi süte indirgemeyin. Şimdi çok küçük, ifadesiz, size emzirmek dışında bir iletişiminiz yok gibi gelebilir ama öyle değil. Süt olmasa dahi emdirmek hoşunuza gidiyorsa, bebeğinize iyi geliyorsa yapın; yoksa yapmayın. Ama dediğim gibi emzik yerine memenizi vermeyin uyku için, sizi çok yorar ve bir alışırsa vazgeçirmek çok zor.

Uyku eğitimi de emzirme gibi. Herkesin kesin ve katı görüşlere sahip olduğu, tek bir doğrunun iddia edildiği bir konu. Bence bu konuda yine önemli olan sizin isteğiniz ve tercihiniz. Size kolay gelen, hasta da olsam, yorgun da olsam yapabilirim diye düşündüğünüz yöntem ne ise o şekilde uyumaya alıştırmaya çalışın. Eğer her uykusunda nerede olursak olalım meme veririm, bütün gece memem ağzında kalsa (bu kadar abartan bebekler var) sorun olmaz, bana kolay gelir diyorsanız onu da yapabilirsiniz. Eğitim maalesef odada çocuğu yalnız bırakıp saatlerce ağlatmak gibi anlaşılıyor ama başka bir sürü yolu var. Siz bebeğinizi ve kendinizi dinleyin.

Zor şeyler yaşıyorsunuz, sorun aslında bebekten ziyade eşiniz ile ilgili. Bebek iyice altını.cizmis sorunların. Siz de psikolojik destek alabilirsiniz. Mutluluğunuzu ve huzurunuzu bir başkasına bağlamayın. Siz iyi olursanız hayatınız ile ilgili net kararlar alabilirsiniz

Teşekkür ederim evet doğru söylüyorsunuz

Merhaba sütünüz emdikçe artar. Yorumda bulunun kişi hekimi yanlış anlamış veya hekim hatalı bilgi veriyor. Emdikçe sütünüz artacaktır. Emzirmeye devam edin

Merhaba aldınız mı eğitim işe tarafımı acaba

Evet uyku eğitimi
Öyle danışmanla veya berlirli bir ekoe göre eğitim vermedim. Sadece 4 aylıkken gece emzirmeyi bıraktım, gece beslenmesini uyku öğünü şeklinde yaptım. Odasında tek basına uykuya dalsın diye bir çabam olmadı. İzin verirse çıktım, itiraz ederse kaldım. Bütün ağlamalarında hemen yanına gittim, kucaksa kucak, pışpışsa pışpış, emzikse emzik. şimdi 3 yaşını bitirdi. Hep dönem dönem gece uykuları bozulan ve öğle uykusunu sevmeyen bir çocuk oldu. Bu tip eğitim işlerinin etkisinin kısa dönem olduğunu, esas olanın çocuğun büyümesi ve sürdürülemeyecek alışkanlıklar edinilmemesi olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…