Lekeler, Çiller keratosis pilaris

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
merhaba cilt hastalıkları otoimmün hastalıklar şeker gluten ve kazeinle çok alakalıdır. insanlar tahıl sütle ve şekerle çok yeni tanışmıştı. sadece buğday değil tüm glutenli gıdalar arpa çavdar pirinç mısır hariç tahıllar süt ürünleri şeker kesilmeli en az 6 ay. hele insülin direncin varsa acilen. pco saç dökülmesi troid kilo sorunun var mı? çok sevdiğin tatlılar resmen zehir.
modern tıp malesef artık fazlaca ticarileştiği için sorunu kökenine inmiyor. halbuki yabancı siteleri biraz dolaşınca insanların kurtulduğunu görürsünüz. benim de nedeni bilinmeyen bi cilt rahatsızlığım vardı ve böyle kurtuldum.asla glutenli şeyler yemem. bunu doktora söylediğimde asla inanmadı. biraz araştırınca metabolik sendrom bağırsak geçirgenliği sorunun başı olduğunu gördüm. mesela sabah bir bardak suya tükürüp incelersen eğer dibe çöküyorsa candidanın işaretidir. köpük köpük üstte kalması lazım. öncelikle d vit c vit bunlr da çok önemli. omega 3. umarım sabredip sonuçlarını alırsın. ahmet aydın dr mercola bunları bi araştır.
Hadi şeker neyse de süt ve süt ürünlerini kesmek çok zor değil mi? :18: Cildimizi düzelteceğiz diye aç kalacağız:KK43:

Bu mesele benim canımı çok sıktığı için yiyeceklerden olabildiğini öğrenmek beni inanılmaz sevindirdi, herkes öğrensin istedim canım çok mutlu oldum rica ederim :KK17:
Ben zaten diyette olduğum için meyve taşıyorum yanımda ama onun dışında kumpir, iskender, pilav üstü döner yiyorum henüz başka şey keşfedemedim :KK56:
Hihihih o nasıl diyet yahu kumpirler iskenderler :KK1: Benim yanımda hep 1 tane elma olurdu ara öğün olarak. 2şer 3er götüreceğim artık :KK1: Aslında evden sandviç de yapıp götürebiliriz *-*

Hihihih o nasıl diyet yahu kumpirler iskenderler :KK1: Benim yanımda hep 1 tane elma olurdu ara öğün olarak. 2şer 3er götüreceğim artık :KK1: Aslında evden sandviç de yapıp götürebiliriz *-*

Benim diyet böyle işte :KK37::KK37:
Ben mısır ekmeğiyle sandviç denedim ama çok çabuk kırılıyor, dağılıyor O Yüzden bazen boş boş yiyorum ekmeği

Benim diyet böyle işte :KK37::KK37:
Ben mısır ekmeğiyle sandviç denedim ama çok çabuk kırılıyor, dağılıyor O Yüzden bazen boş boş yiyorum ekmeği
Glutensiz unlardan yapılan yumuşak ekmek tarifleri var internette. Ama denemeye üşeniyorum. Bir de glutensiz unlar normal una ve mısır ununa göre çok pahalı :KK4:

bende aynı dertten çekiyorum...konuyu tam okuyamadım fırsatım olmadı ama akdeniz üniversitesi ne gittim yengem orda çalışıyor orda profösörden rica etti gösterdik kollarımı hiç bişey yok dedi yani ciddi diyelim ciğerden filan gelmiyor ..ama kötü işte neyse bana tavuk derisi görüntüsü dedi pütür pütür ccildim yara bere olmaya görsün geçmek bilmez artık..buna yapacak birşey yok dedi bol bol denize gir derin soyulsun dedi çare bulan varmı
bu rahatsızlığın arkasından seboreik egzama türedi olan var mı

Son düzenleme:
bende aynı dertten çekiyorum...konuyu tam okuyamadım fırsatım olmadı ama akdeniz üniversitesi ne gittim yengem orda çalışıyor orda profösörden rica etti gösterdik kollarımı hiç bişey yok dedi yani ciddi diyelim ciğerden filan gelmiyor ..ama kötü işte neyse bana tavuk derisi görüntüsü dedi pütür pütür ccildim yara bere olmaya görsün geçmek bilmez artık..buna yapacak birşey yok dedi bol bol denize gir derin soyulsun dedi çare bulan varmı
bu rahatsızlığın arkasından seboreik egzama türedi olan var mı

Maalesef kime gidersiniz gidin aynı şeyleri söylüyorlar.
Evet çaresi var aslında, glutenden uzak durmak. Ben iki aydır glutensiz besleniyorum ve inanılmaz bir azalma var. Tamamen geçmesi için iki ay daha gerekiyor sanırım:KK17:

diyete hâlâ devam ediyorum ama henüz bir değişiklik yok :26: senin nasıl gidiyor?

Birazcık bozuldu benimki. Dayanamadım bir kaşık un helvası yedim. Bir de ben bulguru hep ayrı bir tahıl olarak düşünüp çiğköfte yemiştim ama bulgur buğdaydan yapılıyormuş, cahillik işte. Onun dışında aynen devam, bol bol kinder chocolate yiyorum :KK17:
Bazı yerlerimdekiler tamamen geçti sayılır. Kollarım azalmıyor zannediyordum ama geçen gün teyzem gördü şaşırdı baya azalmış dedi. Ben farkedemedim demek ki. Sen de yavaş yavaş geçiyorsa farketmiyor olabilirsin

Birazcık bozuldu benimki. Dayanamadım bir kaşık un helvası yedim. Bir de ben bulguru hep ayrı bir tahıl olarak düşünüp çiğköfte yemiştim ama bulgur buğdaydan yapılıyormuş, cahillik işte. Onun dışında aynen devam, bol bol kinder chocolate yiyorum :KK17:
Bazı yerlerimdekiler tamamen geçti sayılır. Kollarım azalmıyor zannediyordum ama geçen gün teyzem gördü şaşırdı baya azalmış dedi. Ben farkedemedim demek ki. Sen de yavaş yavaş geçiyorsa farketmiyor olabilirsin
bir şey soracağım, sen evde kullanılan her malzemenin içeriğine dikkat ediyor musun? yoğurt, süt, peynir, margarin, baharat, salça, şarküteri ürünleri gibi şeyler gluten içerebiliyormuş. özellikle glutensiz olanları mı kullanıyorsun?

Arkadaslar siz su kirmizi noktalardanmi bahsediyorsunuz..benim kollarimdada var üst kollarimda birde kalcalarimda ama pütür pütü degil ysni nokta nokta siksan sıkılmıyor silsen silinmiyor misali?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

?

bir şey soracağım, sen evde kullanılan her malzemenin içeriğine dikkat ediyor musun? yoğurt, süt, peynir, margarin, baharat, salça, şarküteri ürünleri gibi şeyler gluten içerebiliyormuş. özellikle glutensiz olanları mı kullanıyorsun?

Onlarda da mı :KK53: yok ya hiç dikkat etmiyorum. Ben düz mantık buğdayın olduğu şeylerden uzak duruyorum ve abur cubur gibi şeylerin içindekiler kısmına bakıyorum.
Eğer bahsettiğin ürünlerde varsa az miktarda gluten etkilemiyor demek ki

Arkadaslar siz su kirmizi noktalardanmi bahsediyorsunuz..benim kollarimdada var üst kollarimda birde kalcalarimda ama pütür pütü degil ysni nokta nokta siksan sıkılmıyor silsen silinmiyor misali?

Keratosis pilaris cilt tipinin birkaç türü var, internette yazarsan bulabilirsin. Seninki de o türlerinden biri sanırım. Benim genelde pütür pütür oluyor ama kalçalarmda daha çok seninki gibi noktalar şeklinde.

Bende yurtdisindanim sadece bir cilt tipi olarak geciyor galiba burdada glutene karsibkanimda bisey cikmadi simdide senelerdir kasinti var kolum bir yaninda ne oldugunu bilmiyorlar parca alip testte ettiler sadece iltihap varmis altinda niye kasiniyor bilmiyor hic ya..kasintidan kahverengi oldu noktalarda daha belirginlesti

X