• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kepek problemi

damaged lemon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2020
2.812
7.679
88
Son bir aydır kafamda kepek olduğunu fark ettim. Özellikle bugün çok fazla var. Banyodan çıktıktan sonra çok gözüküyor, saçımı kurutunca gidiyor gibi. Ya da o kadar gözükmüyor en azından. Ne yapabilirim bu konuyla ilgili? Saç bakımına dair hiçbir şey yapmıyorum. Birkaç aydır, ayda bir kere saçıma kına yakıyorum.

Son bir aydır kafamda kepek olduğunu fark ettim. Özellikle bugün çok fazla var. Banyodan çıktıktan sonra çok gözüküyor, saçımı kurutunca gidiyor gibi. Ya da o kadar gözükmüyor en azından. Ne yapabilirim bu konuyla ilgili? Saç bakımına dair hiçbir şey yapmıyorum. Birkaç aydır, ayda bir kere saçıma kına yakıyorum.
Bildigim kadariyla kuru sac derisi olan kisilerde kina daha da kurutuyor.
Yagli saclari olanlarin memnun oldugunu okumustum.
Internetten arastirdiniz mi ayda 1 kina fazla olabilir.
Ozellikle suslu sozlukte yazanlari okuyun derim.
Ben ince,yagli saclarima surekli sampuan arayisimda oldugum icin bazilari kurutup kepek olusturabiliyor.oyle zamanda yag bakimlarini yaparim yine-surekli olmuyor.
Hindistan cevizi yagi, vitamin,zeytin yagi, aloe vera,hint yagi vs...
Duruma gore...bu arada cam yerebentini de kullandigimda bazen kepek olabiliyor.

Bildigim kadariyla kuru sac derisi olan kisilerde kina daha da kurutuyor.
Yagli saclari olanlarin memnun oldugunu okumustum.
Internetten arastirdiniz mi ayda 1 kina fazla olabilir.
Ozellikle suslu sozlukte yazanlari okuyun derim.
Ben ince,yagli saclarima surekli sampuan arayisimda oldugum icin bazilari kurutup kepek olusturabiliyor.oyle zamanda yag bakimlarini yaparim yine-surekli olmuyor.
Hindistan cevizi yagi, vitamin,zeytin yagi, aloe vera,hint yagi vs...
Duruma gore...bu arada cam yerebentini de kullandigimda bazen kepek olabiliyor.
Benim saçım ve cildim epey yağlı. Kuru değil yani. O yüzden anlam veremedim ben de. İnce ayrıca aynı sizinki gibi. Arada şampuan değiştiriyorum.

H&s şampuan deneyin derim benim saçımda cok ise yaradı başka bsey kullanayim hemen geri kepekleniyor

Bazen dönemsel oluyor benimde kabuklanma olurdu her yıl. Şimdi çok şükür ikiside yok. Vichy kaşıntı ve kepek şampuanını kullanıyorum gerçekten çok memnunum normalde benim saç derim aşırı kaşınır hala öyledir gerçi ama bu şampuan azalttı yinede. Tabi biraz maliyetli ben indirimde almıştım. Onun dışında sirke, limon, zeytinyağını diplere sürüyorum oda iyi geliyor böyle tarifler vermem normalde kişiden kişiye farklı sonuçlar verebiliyor. Bende açıkçası %100 kurtuldum diyemiyorum birde dökülme sorunum var benim genetik olarak. Azaltmaya çalışıyordum hep gitmediğim doktor kalmadı. Hepsi de ticarete dönüşürmüş mesleğini hep anlaşmalı markalarını kakalıyorlar bize :D Vichy de kendi araştırmamla bulmuştum yorumlar çok iyiydi hiç olumsuz görmedim diyebilirim bende uzun zamandır onu kullanıyorum. Bazı eczane siteleri var onların indirimleri güzel oluyor takip edin derim :)

Back