• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kepege çözüm önerisi olan var mi ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
konazol u ben kullanmıştım ama şampuan bitince tekrar kepek oldu bende
boya da çözüm olmuyor
ayrıca sirke, önerilen şampuanların çoğunu kullandım bende etki etmedi

bildiğimiz tuzu yaklaşık iki yemek kaşığı kadar durulama suyuma katıp erittim saçımı bu suyla yıkadım bir bir ayda yaklaşık 4 kez bu şekilde banyo yaptım geçti

cnm ben kendi şampuanınla bir kere yıkadıktan sonra zetionla yıkayıp 5dk kadar bekletmeni öneriyorum benimde kepeklerim vardı hemde baya baya şimdi geçti hepsi çok şükür fiyatıda uygun bişeydi tavsiye ederim

cnm ben kendi şampuanınla bir kere yıkadıktan sonra zetionla yıkayıp 5dk kadar bekletmeni öneriyorum benimde kepeklerim vardı hemde baya baya şimdi geçti hepsi çok şükür fiyatıda uygun bişeydi tavsiye ederim

tessekurler:42::42::42:

Canim merhaba öncelikle şunu belirtiyim Kepek oluşumu'nun en büyük Neden'lerinden bir kaçı, Sağlıksız beslenmek, Vitamin eksikliği ( çinko, Betakaroten, biotin Vb ) diğer bir nedense yanlış saç bakım ve kozmetik ürünlerini seçmektir. benim sana önerebileceğim öncelikle Dermatoloji'ye gitmen. en doğru çözüm yolu budur benim açımdan. Yada saçlarını doğal bir şampuanla yıkadıktan sonra ısırgan otunu Elma sirkesi ile kaynatıp süzüp onun suyu ile masaj yaparak 15 dk bekletip sonra durulamandır. yinede en doğru yol. Doktor'a gitmen ve bu aşamada uyğun saç bakım ürünlerini kullanmandır. Tabiki doğal (: iyi günler iyi forumlar.

Canim merhaba öncelikle şunu belirtiyim Kepek oluşumu'nun en büyük Neden'lerinden bir kaçı, Sağlıksız beslenmek, Vitamin eksikliği ( çinko, Betakaroten, biotin Vb ) diğer bir nedense yanlış saç bakım ve kozmetik ürünlerini seçmektir. benim sana önerebileceğim öncelikle Dermatoloji'ye gitmen. en doğru çözüm yolu budur benim açımdan. Yada saçlarını doğal bir şampuanla yıkadıktan sonra ısırgan otunu Elma sirkesi ile kaynatıp süzüp onun suyu ile masaj yaparak 15 dk bekletip sonra durulamandır. yinede en doğru yol. Doktor'a gitmen ve bu aşamada uyğun saç bakım ürünlerini kullanmandır. Tabiki doğal (: iyi günler iyi forumlar.

cevap icin tessekurler :42:
ilik suyu deniyecegim cok kaynar suyla yikiyordum saclarimi sonuc almassam illa bir doktora giderim sonunda:25:

Saçı boyamak geçici çözüm malesef. Biraz araştırma yaptım, özellikle çinko içeren şampuanlar, saç serumları kepeği önlemekte çok daha etkili. Çinko içeren şampuanlar: Prozinc, Head&Shoulders, Dermozinc, Pirdolin, Kadolin, Ceradolin.

Bir de kükürtlü şampuanlar da yağlanma ve kepeğe iyi geliyor, mesela Novocrin sulfur (saç losyonu da var), Moos Kükürtlü Biosulphur...

Head&Shoulders çok kolay bulunabilen, marketlerde de satılan bir şampuan ama ne kadar etkilidir bilemiyorum, yakın bir zamanda denemedim. Sadece seneler önce mentollüsünü denediğimi hatırlıyorum ama çok tuhaftı, saçımı söndürmüştü...

Elimdeki down under'ın hipoalerjenik şampuanı bitince, otacı'nın ince telli saçlar için olan şampuanına geçeceğim, haftalar önce almıştım indirimde diye, bir kullanayım bakayım, umarım kepekler geri gelmez... (Otacı'nın saç toniğini kullanıyorum bu arada, o da işe yarıyor sanırım, henüz bitmedi gerçi, ama yağlanmayı geciktirdiği ve kepeğe yaradığını düşünüyorum. Biraz keskin bir kokusu var.)

Bir de çok inatçı bir kepek sorunu varsa (kaşıntı da varsa) doktora gözükmek en doğrusu aslında, çünkü seboreik dermatit ya da egzama belirtilerinde de kepeklenme, yağlanma oluyormuş...

head schoulders kullaniyordum 1 sise bitti sanki azaldi kepeklerim tek tük..
dpwn underin kopugunu kullanmistim bence cok guzel sampuani filan varsada alicam turkiyeden..:31:

Canim yurt disinda yasiyorum demissin tam olarak nerde ? Eger almanyaysa sana bi sampuan önerecegim o yüzden sordum.. Bendede vardi bu sorun head and shoulders olsun pantene olsun hepsini denedim hepsi gecici bi süre gecirdi kepegimi ama sonra öyle bi sampuan buldumki daha dogrusu annem bide bunu dene dedi ben ucuz oldugu icin bu ise yaramaz dedim ama yaradi valla ... Yillardir 5-6 yildir ayni sampuani kullaniyorun cok memnunum ... Pahali sampuanlara okadar para döktüm hic biri ise yaramadi..

Canim yurt disinda yasiyorum demissin tam olarak nerde ? Eger almanyaysa sana bi sampuan önerecegim o yüzden sordum.. Bendede vardi bu sorun head and shoulders olsun pantene olsun hepsini denedim hepsi gecici bi süre gecirdi kepegimi ama sonra öyle bi sampuan buldumki daha dogrusu annem bide bunu dene dedi ben ucuz oldugu icin bu ise yaramaz dedim ama yaradi valla ... Yillardir 5-6 yildir ayni sampuani kullaniyorun cok memnunum ... Pahali sampuanlara okadar para döktüm hic biri ise yaramadi..

almanyada degilim ama sayilirim yani sen ismini ver yasadigim yerde bulabilirim belki..:26:

almanyada degilim ama sayilirim yani sen ismini ver yasadigim yerde bulabilirim belki..:26:

Eger yasadigin yerde "ALDI" varsa bu bi market orda kyrell diye sampuanlar var onun kepege karsi olanini al beyaz kutu mavi kapakli üstünde yazio zaten ve con ucuz 1 euro bile degil ... Insallah bulursun ve sendede ise yarar

Eger yasadigin yerde "ALDI" varsa bu bi market orda kyrell diye sampuanlar var onun kepege karsi olanini al beyaz kutu mavi kapakli üstünde yazio zaten ve con ucuz 1 euro bile degil ... Insallah bulursun ve sendede ise yarar

var canim aldi burda :) not edeyim sampuanin ismini deniyecegim.. tessekurler :16:

zetion düzenli kullanımda geçiriyor. yazın denize girince de geçiyor o yüzden tuzlu su iyi gelir mutlaka. ama sonra yine oluyor yani. ben mesela boş boş oturuyorsam hep kaşıyorum saç diplerimi. ama işim filan varsa kaşımıyorum o zamanlar azalıyor tam geçmesede. bi de ben sıcak sudan bunalırım, ılık su ile yıkanıyorum yine de oluyor :44:

gliss kullanırken hadi bu ay elidor alayım dedim demez olaydım saçlarım kepekleşti
nette bakındım elma sirkesini pek övmüşler
ben de banyo sonrası son durulama suyuna elma sirkesi koydum ama ilk kez yaptığımdan mı bilmem kepekler aynı duruyo
üstelik kaşıntı da var saç dibinde seboreik dermatit mi oldum nedir

Bende de 1-2 ay öncesine kadar kepek sorunu vardı. Clear'ın kadınlar için üretilmiş serisinden kullandım ama kepek sorunum geçmedi. Down under naturals'ın hipoalerjenik bir şampuanı var beyaz ambalajlı yeni bir ürün sayılır, onu kullanmaya başladım ve sorunum bitti. Bu arada saçlarımın cinsi yağlı aynı zamanda. Yağlanmayı da geciktirdi diyebilirim (Clear'a göre).

üzerinde kuala resmi olan şampuan mı yoksa nude yazıp bambu resmi olan mı birde nerden aldığını söylersen çok sevinirim

üzerinde kuala resmi olan şampuan mı yoksa nude yazıp bambu resmi olan mı birde nerden aldığını söylersen çok sevinirim

geç gördüm malesef mesajınızı. bahsettiğim şampuan beyaz ambalajlı. böyle, bunun küçük boyundandı:

$down under şampuan hipoalerjenik.jpg

Kepekten Kurtulma Yolları kepekten kısa sürede kurtulmanızı sağlayacaktır.

Kepek ölü derinin pul pul saç derisinde gözükmesidir. Kepek bulaşıcı değildir, ve genelde ciddi bir sorunda değildir.
Fakat ne kadar temiz olursanız olun, kepekli saçlarınız varsa bakımsız, kötü görünürsünüz.Kepekli saçla dolaşmak pek estetik gözükmediğinden herkes bu dertten bir an önce kurtulmak ister.
Kepekten Kurtulmanın 15 Doğal Yolu için tıklayın: http://www.kadinlarkulubu.com/portal...olu-62797.htm

Back