Merhaba bu ameliyatı olacak olan arkadaşlara bilgi vermek için yazıyorum
Ben bu ameliyatı 2023 haziran ayında genel anestezi aldında oldum.
Kıkırdak çıkartıldı
Klasik yöntemle oldu
Kulaklarım aşırı derecede kepçeydi,minyon biriyim.Yüzüm ufak saçlarımda düz saçlarımı açık hariç hiçbir şekilde kullanamadım yıllarca cocugumun emzirme işleri bitince hem göğsümü hem kulağımı ankarada yaptırdım (doktor ismi vermicem isteyene özelden söylerim)
Ameliyattan 21 gün sonra saç bandını çıkarmamı istedi ve ben kendisine sordum takmaya devam edeyim mi çıkartayım mı çıkart dedi kendisi ne derse onu yaptım pansuman, antibiyotik vs
Verilen saç bandı siyah lastikli kalın(enli ) saça baya baskı yapan kulağa baskı yapan bir banttı tuhafiyerde de olan işte beyazı falanda oluyor 90lı yılların moda bandı
Bir sabah uyandıgımda, bant takma sürecinde bandın kafamdan kayıp yukarıya dogru çıktıgını gördüm ve hemen aynaya koştum sağ kulağım bir tık açılmıştı
( ama bir ağrı sızı kanama enfektif bir durum da yoktu,bant taktıgınız süre zarfında , özellikle sabah akşam takılan günlerde kulaklarınızın akıbeti hakkında pekte bilginiz olmuyor diyebilirim ara ara çıkarıp bakıyorsunuz ama 1 ay hatta 3 ay olmadan önce konuşmak çok erken)
Doktora 24 gün sonra foto attım 2 kulagımda üstten açılmıştı ama sağda açılma fazlaydı kendisi ortadan da acılacak daha naturel olacak dediği için uzatmadım ama günler haftalar aylar geçtikçe o kulak bildiğiniz düştü
eski haline dönmedi ama düştü işte
Doktorla tekrar iletişime geçtim ve 1 dikiş ile düzeltirim dedi (ameliyat olmadan önce sordugumda da evet açılma riski var bazı hastalarda acılıyor ama eski haline dönmez demişti 1 dikiş ile düzeltiyorum demişti,2. Ameliyattan sonra varmı demiştim? Evet var demişti
dürüst olmasını seviyorum ve açıkcası bende kötü bir iz bıraktıgını söyleyemem o hekimin)
Ben sonraları çeşitli kbb ve plastik cerrahlarla görüştüm ve muayne oldum sadece 1 tanesi açılmaz dedi
tek bir hastamda açıldı o da çocuktu dedi, aslında kendisine daha önce ufak işlemler yaptırmıştım, eli çok hafif bir doktor (ben ankarada yaşamıyorum) tekrar ankaraya gitmeye de gerildim ve üşendim
Hatta görüştüğüm bi doktorun asistanı en kötü komplikasyon açılma 5 kere olunsa açışma ihtimali var demişti
hocam 9 ay bekliyo son halini demişti
Diğer görüştüklerim 3 ay sonra tekrar yapılır demişti
Sonra başka bir doktorla görüştüm bizim yaptıgımızda da açılma oluyor lokal anestezi ile yapıyorum dedi 1 dikiş diye konuştuk gün aldım ve gittim
İğneyi vurdugunda kulagım yana dogru büyüdü
Ay dedim adam sol kulagımı da açtı
İçimden diyorum tabi bunu .Adam sanki hergün bu ameliyatı yapan bir doktormuş gibi 30 dakikada işlemi bitirdi dikkatli dikkatli dikti o dikişleri hissediyorsunuz el oynamasını hissediyorsunuz ama hiç ağrımadı sedyede oturdum aynaya baktım sonra sol kulagıma geçti
Aslında sol kulagımda bir problem yoktu diyebilirim çok dikkatli bakılınca üstteki açılma görülüyordu ben asimetri oluşmaması için onu da yaptırdım
kendisi yapmakta istemedi aslında ama ben rica edince peki dedi
Ama hayır vardı yani açılma benim abartmam değildi ama sağ kadar da kepçe gözükmüyordu ne yalan diyim asıl sorun 2 kulagın birbiriyle alakası olmayan bir görüntüsü olmasıydı mesela iç kıvrım verilmiş Y kıvrımı soldaki kıvrım çok daha belirgin çok daha sert sağdaki daha az belirgin daha yumuşak
Sol kulagım hala kalıp gibi alçıdan çıkarılmış gibi duruyor öyle diyim
2. Operasyon az sancılı geçti 3 günde kendime geldim diyebilirim doktorun verdiği ağrı kesici hap yerine kalçadan novalgin falan vuruldum
Bu 2. Yi olalı 36 gün oldu
28 günden beri falan gündüzleri takmıyorum kuaföre gittim dikkatli biçimde ama geceleri takmaya devam ediyorum 3 aydan sınra gece de takmam sıkıldım ve bıktım
Taktıgım bant makyaj bandı cırt cırtlı ayarlanabilir hani spa bandı diyede geçiyor olacak olan arkadaslara onu tavsiye ederim cok baskıda yapmıyor gece yatarken de çıkmıyo çok yukarı kayma şeyide olmuyo sıkı takarsanız bi tık ve yapısı havlu ya yumusak oluyor
Kulaklarımın akıbetine gelecek olursak 1 mm falan açıldı
gözlük gircek yer kadar ilk başta yapışıktı eşim kulak çöpüyle baticon sürüyordu ama süremiyordu öyle diyim ki arkalar hala yapışık üstten bir tık açıldı
Çeşitli fotolar çekiyorum sağ sol önden saçlarımı toplayıp enseden biraz kafamı döndürerek gayet iyi duruyor ama ben nerdeyse kafama yapışık olmasını isterdim sanırım
biz kepçe kulakla yıllarca yaşamış insanlarda böyle bi düşünce oluyor malesef şimdi kulak memelerim haliyle ön plana çıktı kulak arkaya verilince ama ödemler de inince şuan memeler gayet iyi duruyor bence bide yukarıdan bir tık açılınca natural oldu birbirini tamamladı diyebilirim
Herkes ilk günler sorunlu olmayan sol kulagımı sorun bunda mıydı? Dedi
yo dedim sağda
sağı o kadar geriye vermiş ama nasıl bir kulaksa şimdi eşitlendiler, sinir oluyorum hala,tedirginim de, yumuşadı uyuşukluk hissi de geçti elliyebikiyorum gözlükte denedim sorun olmadı
Açılmalar ilk 45 gün olurmuş
İlk 15 gün 2. 15 gün 3. 15 gün
2. Operasyonda doktor saç bandını bikaç gün tak dedi saç bandı dedi açılmasını önlemez darbe almasını önler dedi hiç kural koymadı şunu yapma bunu yapma demedi
1 dikiş diye konuşmuştuk ama 2 dikiş attı sabitleme dikişiymiş
İlk Operasyonun başarılı oldugunu fakat yapan hekimin zor olan bir teknik kullandıgını geriye çektirmediğini söyledi
Zaten ilk operasyon 1,5 saat sürmüştü
Ve ben 2. Ameliyatı yapan hekime özellikle sordum flep yöntemi vs dediki ondada açılma oluyor
aslında bu doktor bizim buralarda pek sevilen bi doktor değil
benim ona gitmem bi çeşit cesaretti diyebilirim çünkü vukuatları var ama nedense kepçe kulak hakkında deneyimli oldugunu düşündüm baya bilgi vermişti ameliyat başında şu teknik var bu var şu var şöyle olur böyle yapılır bizim yaptıgımızdada oluyor dirençli kulakta kıkırdak çıkarılıyor vs vs hiç içimde şüphe olmadan gittim ve şuan çok memnunum diyebilirim
Kontrole bile çağırmadı
biraz farklı biri ama sanırım 3 ay sonunda giderim.
Bu ameliyatı çok zor zannediyordum ilkinde inanılmaz ağrılar yaşadım feci bir ödem morluk ama boydan boya kesmişti normal sanırım,2. De ise daha rahat ettim bide kime sorsam asla eski haline dönmez diyor ilkindede eski haline dönmemişti zaten o yüzden biraz biraz rahatım eğer yüreğim darlanmazsa gece 6 ay takabilirim bandı 6 aydan sonra asla açılmaz diyolar
al çek kılagını gene bişe olmaz diyolar bence imkanı olan düşünmesin olsun saç toplamak topuz yapmak inanılmaz bir konfor ama asimetriye milimetreye açığa kapalıya çok takılırsanız işte o kötü ben ondan uzak tutmaya calısıyorum kendimi çünkü hepimiz asimetriğiz yüzlerimiz kimsenin yüzü ve vücudu simetrik değil eşimin kulaklarını inceledim ameliyat olmamasına ragmen biri diğerinden farklı mesela
ve bunca yıl farketmemiş ben söyleyince farketti kaşlarımız farklı gözlerimiz farklı olacak arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun diyorum şimdiden yeni kulaklarınız hayırlı olsun