Merhaba arkadaslar,
Ben de son 1 yildir buradaki yuzler yorumu tek tek okumus bir kepceydim:) gecen persembe ameliyat oldum ve tecrubemi sizlerle paylasmak isterim. Bunun ne kadar onemli oldugunu biliyorum.
4 yasinda bir oglum ve 3,5 aylik bir bebegim var ve 35 yasimdayim. Son 1 senedir dogum izninde bu operasyonu yaptirmakla ilgili dusunce vardi kafamda. Cok fazla arastirmadan sonra dr.erdem guven’e acibadem maslak hastanesinde ameliyat oldum 2 gun once. Lokal anesteziyle ama sedasyon alarak ameliyat oldum cunku bir anini bile hatirlamak istemedim. Giderken moralim yuksekti cikinca da cok neseli uyandim sezaryenlerimin aksine:) hatta doktor pamuk gibi uyandi dediginde esim sasirmis. Yaklasik 5-6 saat hastanede kaldim. Cikmadan tekrar damardan agri kesici verdiler parol. Ancak aksam 6 gibi agrim basladi. Bu zaten bekledigim
Birseydi o yuZden cok kafama takmadim. Uykusuzluk da problem olmadi cunku zaten emzirmeye kalkiyorum her gece kac kere.
gece hafif agrim olduysa da iyi kotu uyudum ve sabah daha iyi uyandim. Agri kesici ks gevsetici filan derken aksam oldu saat 6 gibi tekrar agrim basladi. Gene geralgine icip allaha dua ettim
aksam agrim cok olmasina ragmen gece misil misil uyudum ve sabah da cok iyi uyandim. Bugun agrim belki %10 filandir o da ara ara. Sabah doktor bandajimi acti. Tabi kulaklarim kepce degil ama su anbaya buyuk odemden dolayi
bu da bekledigim birseydi. Ayrica boynum ve suratim da hafif odemli tabii ki. Bol bol su iciyorum. 4 gun sonra kulagimin icindeki antibiyotikli bant da cikacak ve sacimi yikayabilecegim. Bugun normal banta gectim. Kalan kisimlar herkesin bildigi gibi zaten. Ama sunu soylemek icin geldim aslinda, agri asla dayanilmaz derecede olmadi. Sadece ara ara dis sıktıran seviyede oldu evet ama sezaryen yaninda bence hicbirsey degil.
Burda kendizi kafaolarak hazirlamis olmaniz daonemli bence. Evet bir ameliyat oluyorum vebir miktar agrim olacak diye dusunmelisiniz bence. Tabii kisiye gore de degisen birseydir illa ki ve yapan doktora da. Ilerleyen zamanlarda yinepaylasimlar yapacagim nasil ilerledigine dair ancak pismanlik filan duymadim bazi arkadaslarin dedigi gibi. Mutluyum. Sonhaline geldiginde daha da mutlu olacagima eminim.
Sorulariniz olursa seve seve yanitlarim.
Herkese guzel gunler dilerim..