Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Yok canim bişey olmaz sadece morarir..
Antibiyotik kullanman lazım kesinlikle hastanede ağrı kesici iğne mı yapıyorlar yoksa antibiyotik iğne mı

aqri kesici bn aqrm war dedqmde yaptilar canım. Ama damar yolundan ne werdklerni blmiorum?? Suan morluk qozukmuyo ama sislikten elimi oynatamiorum :KK43:

aqri kesici bn aqrm war dedqmde yaptilar canım. Ama damar yolundan ne werdklerni blmiorum?? Suan morluk qozukmuyo ama sislikten elimi oynatamiorum :KK43:

Alla canim gidince sor bence ne yapıyorlar sana..
Bı de elini göster zaten bu kadar durmamasi lazım tıkanır damarın ilaç rahat gitmez

Yarin sabah 8bucukta qitcem sorcam artk.. Hemsireler napio anlamadm.. Acio ddim iqneyi sikarken damarlarn incedr ddi hizlica bi sktı.. Saqlikci arkadasma sordum durmasi bise yapmaz da oyle skması neymis damar ince olunca hizli deqil yawas yapilir damarlarni patlatcakmis kadin dio.. Ayy nerde warsa bni bulyo heralde anlamadm ki??? :KK43:

Yarin sabah 8bucukta qitcem sorcam artk.. Hemsireler napio anlamadm.. Acio ddim iqneyi sikarken damarlarn incedr ddi hizlica bi sktı.. Saqlikci arkadasma sordum durmasi bise yapmaz da oyle skması neymis damar ince olunca hizli deqil yawas yapilir damarlarni patlatcakmis kadin dio.. Ayy nerde warsa bni bulyo heralde anlamadm ki??? :KK43:

Canim ona bakarsan benim de arada azıcık kan geliyo bikac damla
Yarın doktora sorucam artık

Evet bu gün ameliyat oldum arkadaşlar olacaklar için kısaca anlatıyım hemen. Gazi üniversitesi tıp fakültesinde oldum ameliyatı. Sabah saat 8.30 da orda olmamı istediler tabi orda oldum ama ameliyata çok geç girdim benim ameliyatım basitmiş o yüzden saat 17:00 sularında girdim ameliyata. Her şey hazırlandı sedye gldi üzerimi değiştirip sedyeye uzandım ve ameliyathaneye gittim.Sonra bir kaç dakika içimde beni aldılar doktor uzun uzun baktı kulaklarıma sonra güzel şeyler olacak dedi.Neyse anlattı yapacağı işlemleri ben kıgıtdak kesilecek sanıyordum ama doktor kesmedi o iş acemi işiymiş ve kulağın görünüşünü bozuyormuş bu yüzden kesmedi.Önce sağ kulağıma yaklaşık 7 yerinden iğne yaptı anestezi sonrada sol kulağıma itiraf etmeliyimki iğneler acıttı ama geçiyor tabi :) biraz dişinizi sıkmanız lazım sonra gerekli sterilize işlemleriini yaptılar ve sağ kulaktan başladılar önce kestiler sonra kıgırdağı incelttiler eğdiler büktüler felan sonra dikişe geldi sıra ve dikişide attılar.Ama sol kulağıma geçtiklerinde anastezi etkisini hafiften kaybetmişti bu yüzden sol kulakta son işlemlerde acı çektim biraz doktor iğne yapmadı çok az kaldı dedi ve çok fazla vurduk zaten fazla vurmak istemiyorum dedi yani birazcık canım yandı ama o anki piskoloji onu kaldırıyor he birde makina bozuldu 10 dk felan bekledim o arada sol kulak anastezi özelliği geçmeye başladı sizde böyle bişey olmaz büyük ihtimal tabi makina bozulmassa ameliyattan çıktım direk üstümü değişip eve geldim. ameliyatdan 1 saat sonra ağrılar inanılmaz artıyor ama doktorun verdiği ağrı kesiciler iş görüyor şu an hala ağrıyor ama fazla değil neyse bukadar yeter detay isteyenler için yazarım istek üzerine

Çok geçmiş olsun umarım acılarınız biran önce azalır.Doktorunuz ismi nedir ve ne kadar ücret ödediniz rica etsem söylermisiniz ?

Pansumandan geliyorum şimdi kızlar
Kanamam oldu demiştim ya sizintiymis cok normal dedi.direnlerimi aldı.(artık o neyse :))
Kulaklarımı gördüm allahıma şükürler olsun yapışık ikisi de cok guzel cok beğendim :)))))))))))))
Morluk yoktu ama kulak kıvrımlarım şişmişti.zamanla düzelecek kıvrımların dedi
10 gün yada 2 hafta sonra dikişlerin alınacak dedi
Yarın da Pansumana gitcem.sonra Pazartesi gidecem tekrar :)

Pofuduk sn nasılsın ?

bende smdi hastaneden qeliorum canim.. Pansuman yapti kulaqma baktim sis ama yapisik kiwrimi ozellikle yumuk duryo ama sislikler qecnce quzel olucaqi kesin:) tekrar sardi yarin acilcak pet mi ne oyle bise koycakmis.. Suan aqrim war ama kepce deilim die sesetmiyorum aqrilarma:) senin kulaklarninda iyi olmasina sewindm:)

bende smdi hastaneden qeliorum canim.. Pansuman yapti kulaqma baktim sis ama yapisik kiwrimi ozellikle yumuk duryo ama sislikler qecnce quzel olucaqi kesin:) tekrar sardi yarin acilcak pet mi ne oyle bise koycakmis.. Suan aqrim war ama kepce deilim die sesetmiyorum aqrilarma:) senin kulaklarninda iyi olmasina sewindm:)

Aynen canim dün gece bir ara öyle bir ağrım daha dogrusu sızım oldu ki anlatamam..aglicaktim nerdeyse.
Ama bugün kulaklarımı gördüm nasil icim ferahladi anlatamam..
İki kulağım da yapışık ve simetrik gözüküyordu :))))
Ben biraz daha sargılı durucam sanırım dikişler alınınca tenisçi bandına gecicekmisim yarında Pansumana gidecem bakalım :)

Kulaklarimiz quzel olsun da aqriya ses cikarmam daha canim ben:) doktor ameliyatma qren hmsireye sordu nasi die onay werdi..:) demekki quzel olcak ddm bnde:) ama kiwrimlari cok sis duruyo ya.. Yarin sarqm alincak da sislik inmesi baya surcek qbi duryo.. Hafif morluk da wardi bnm kulaqimda.. Ayy buqun hastane cikisi tokalara baktim hatta bi topuz tokasi aldim:)

Kulaklarimiz quzel olsun da aqriya ses cikarmam daha canim ben:) doktor ameliyatma qren hmsireye sordu nasi die onay werdi..:) demekki quzel olcak ddm bnde:) ama kiwrimlari cok sis duruyo ya.. Yarin sarqm alincak da sislik inmesi baya surcek qbi duryo.. Hafif morluk da wardi bnm kulaqimda.. Ayy buqun hastane cikisi tokalara baktim hatta bi topuz tokasi aldim:)

Ay canim dımı Yeterki guzel olsunlar :)
Kıvrımları benim de cok sis ama morluk yok zamanla ödem şişlik gecicek dedi
O aynaya baktığım ani asla unutamam bu ben miyim dedim :))))

ne yalan sölüym kulaqmi öle sekilsz qörünce kepçe olmadqma sewnsem mi üzülsem mi blemedm bi an :)) nolmus buna böle ddm :)) kulak qbi durmuodu :) ya açık qörmeye alstqmdan onu çok tuhafıma qtti.. Ay bi an önce dzelsn ya.. Byrama az kaldı..

Evet canim bayrama az kaldı..
Yarın doktoruma sorucam bayrama kadar dikişlerim alınıp tenisçi bandına geçebilecek miyim

böyle bi ameliyat varmıymış :) bilmiyordum.ihtiyacım yok ama aklıma geliyordu arada :) ilkokulda sınıfta kepçe kulaklı bi oglan vardı kendi kendime begenmezdim kulaklarını korkuyorum ilerde cocugum kepçe kulaklı olur diye :) kınadıgın basına gelirmiş derler ya :) kuru bi korku belkide bilmiyorum :)

ya sarqı alınsada bnim byrama kadar pek düzelck qbi dql baya sis yani.. 9qün war cnım o zmana kadar bant takmaya qeçerz.
İnsallah bayrama kadar sac bandina geceriz dikislerim alinir insallah
1 ay sonra acaba sacimizi rahatca toplayip disari cikabilecek duruma gelebilir miyiz?
Lutfen biri cvplasin :KK43:

kızlar nihayet bugün ameliyatımı oldum hemen detayları anlatıyorum.. bugün hastaneye sabah 9 gibi gittim ama doktorumun bugun 10 tane hastası varmış ve ne yazıkki 10. su da benmişim neyse benden önceki hastaların işleri uzun sürmedi ama yinede 13.00 e kadar bekledim tam 13.00 de aldılar beni ameliyathaneye götürdüler bu zamana kadar hiç heyecanlanmamıştım taa ki ameliyat masasına yatana kadar :) çok tedirgin oldum çünkü benim hastaneye bile doğru düzgün gelmişliğim yoktur neyse bi kaç dakika sonra doktorum geldi kısa bi konuşma geçti ve asistanlarına arkadaşlar bu son ameliyatımız ve diğerlerine göre daha uzun sürcek dedi ve bana sağ kulağınla başlayalım dedi kulağımın arkasına bişeyler çizdi ardından batikonu heryerime sürdü kokusu çok fenaydı ve kulağımın içine çok kaçtı bişey olmaz dedi doktorum vee sıra anestezi iğnelerine geldi allahım bu kadar can yakıcı bişey yoktur ağlamamak için zor tuttum kendimi o da 6-7 iğneden sonra bitti neyseki sonrasında zaten hiçbişey hissitmedim başta böyle ses çıkaran bi aletle bişeyler yaptılar aleti kulağımdan çektikçe pamukla kanamayı durduruyolardı onu uzun bi süre yaptıktan sonra sıra dikişe geldi ne tür ip kullanacaksnz dedim eriyenden kullancam böylece sürekli gelip gitmene gerek kalmaz ayrıca iz de kalmaz sana vereceğim ilacı kulağın arkasına kulak çöpüyle uygularsın dedi ve dikmeye başladı o sırada ben dikişlerin bi tık attığı doğru mu dedim o da evet zamanla birazcık açılma yapar ama merak etme seninkini çok yapıştırdım bi tık açılırsa çok yapışık görünmez ve daha doğal durur normalde arkaya doğru 1-2 cm aralık bırakılır öyle dikilir ama ben seninkini açıldığında çok ileri durmasın diye sıkı ve yapışık diktim diyince çok rahatladım çok güveniyodum doktoruma ve gerçekten çok temiz çalıştı neyse sıra sol kulağıma geldi yine aynı işlemler ona da yapıldı bitti ve sıra kulakları sarmaya geldi önce kulağımın içine birsürü tampon soktular onlar çok rahatsız edici sonra bikaç bezle üstünü örtüp yapıştırdı hepsi bitince kafama file geçirdiler daha sağlam olması için ve böylece ameliyat bitti odama gönderildim doktorum geldi nasıl hissediyosun falan dedi anestezinin etkisi geçmediği için iyi dedim ah geçmez olaydıı o nasıl bir ağrı resmen hüngür hüngür ağladım ağrı kesiciyi içtim ama o da etkisini anca 1 saat sonra gösterdi bu yüzden buraya geç yazdım aslında kalcaktım ama doktorum gerek görmedi ve cumartesi günü bandajını evde açıp batikonu silebilirsiniz ardından kulak arkasına dikiş için ilaç sürün ertesi gün de banyo yapabilirsin zaten banyodan sonra tenis bandına geç dedi bu kadar çabuk olacağını hiç düşünmemiştim ben sürekli hastaneye giderim sanıyodum ama eriyen ip kullandığı için pansumana falan gerek yok dedi ve bu arada toplam 2 saat sürdü ameliyat oyh çok yoruldum :KK70: sorularınız varsa yazın gerçi olcağını pek sanmıyorum ama :)

X