- 13 Nisan 2012
- 27
- 1
mrb kızlar.bende dün ameliyat oldum.öncelikle korkularınızı bir yana bırakın.olmaya karar verdiyseniz sonuna kadar dewam ettirin ve yolunuzdan şaşmayın. uludağ üniversitesinde ameliyat oldum. ameliyat yaklaşık 50 dk sürdü. öncelikle doktorunuza güvenin ve bu güveni ona hissettirin ki oda size rahatça işlem uygulayabilsin. ayrıca nasıl bir görüntü istiyorsanız bunu açıkça dile getirin ki sonuç başarılı olabilsin.lokal anestezi yöntemi ile başlangıçta iğneler yapılıyor. tabi herkesin acıya karşı eşik şiddeti farklı.ben iğneden kandan kesilmekten korkan bir insan değilim.o yüzden çok rahattım. iğneler yapıldıktan 20 sn sonra acıyı hissetmemeye başlıyosunuz. sonra lazer yöntemi ile kıkırdağa kadar derim kesildi. ondan sonrada kıkırdağa uygun şekil verilip ip yardımı ile kalıcı dikiş atıldı.en son ise dış deri eriyen dikiş ipi ile kapatılıyor. ve en sonrada görüntü sizede gösteriliyor. buraya kadarki süreç aslında en kolayki süreç. ilk gece çok önemli. verilen ağrı kesicinizi ve antibiyotiğinizi içmeye hemen başlayın. şişklikleri,morarmayı,lazer ve dikiş acısını biraz olsun dindirmek için bandajın üzerinde buz uygulabilirsiniz. ancak bandajı ıslatmamaya dikkat edin. emin olun buz çok iyi geliyor.bunu bana başka bir doktor tavsiye etmişti....bugün ikinci günüm..yarın pansumana gidicem,şimdilik yolunda gibi durumlar... ayrıca moralinizi her daim yüksek tutun ki işler daha kolay gerçekleşsin. diğer günler yine haber vermeye dewam edicem. çünkü yaptırmak isteyen herkesin bu konuda kalben her zaman yanında olmak isterim...hoşçakalın..