Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

bazi doktorlarda acilma payini goz onunde bulundurarak daha da geriya diktigini soyluyo benim bugun 12. gunum daha acilma olmadi. bandi 24 subata kadar kullanmami istedi doktorum ozaman kadar acildi acildi mi yani sonra acilma olmaz mi
bazıarlının 6 ayında acıldıgı oluyor bu olay senin kulak kıkırdağının gücüyle alakalı bişey aslında kıkırdak güclüyse bi okadar ipe baskı yapıcaktır kısa sürede acılıcaktır ipin gerilme payı tam final hali olucaktır illa

bazi doktorlarda acilma payini goz onunde bulundurarak daha da geriya diktigini soyluyo benim bugun 12. gunum daha acilma olmadi. bandi 24 subata kadar kullanmami istedi doktorum ozaman kadar acildi acildi mi yani sonra acilma olmaz mi
Benim 15 gün sonra Banti gece takmaya başladığımda sağ kulagim açılmıştı oldukca revizyonu 3. Ayda oldum revizyondan sonra yatırdığı gibi kaldı açılmadı

Benim 15 gün sonra Banti gece takmaya başladığımda sağ kulagim açılmıştı oldukca revizyonu 3. Ayda oldum revizyondan sonra yatırdığı gibi kaldı açılmadı
ben 3.gunden beri geceleri takiyorum zaten daha acilma olmadi boyle de cok yapisik duruyo. biraz beklemekte yarar var heralde vallahi baya sabir isiymis bu

ben 3.gunden beri geceleri takiyorum zaten daha acilma olmadi boyle de cok yapisik duruyo. biraz beklemekte yarar var heralde vallahi baya sabir isiymis bu
Zor cnm hala esnek deil kıkırdak herhalde esnekliğine kavusmayacak yeğenim var kulaklari her şekle giriyor severken. benimki kalas gibi 8 ay geçti nerde eski kulağımın esnekliği gerci şimdi sacimi toplarken kafam rahat kepceyken kafam rahat değildi ne yapalım

teşekkür ederim bende ali beye ameliyat oldum sizin kulaklariniz 2-4 hafta içinde mi acildi benimkiler su an yapisik duruyoda hala

Geçmiş olsun,benim birkaç ay baya yapışıktır karşıdan bakınca gorunmuuodu,ailem çok çirkin kulaksız gibisin diyordu,3 aydan itibaren ufak açılma oldu neredeyse 6 aydan itibaren de aynı açıklıkta,6-7. Aydan itibaren final hali,benimki geç aralandi,yaralarimda geç iyileşti doktor da dedi zaten hiç açılmamış normalde bir ayda iki ayda final halini alıyor ama sende süreç geç işliyor diye,6-7 ay surdu final e ulaşma,yapışık bile kalsa raziydim memnundu m açıkçası:) şuan normal geride duran bir kulak,hala hassas sert dokununca acı olabiliyor bazen dikkat ediyorum her zaman,senin sürecin nasıl ilerliyor,

Bant konusunda şunu tavsiye ederim,bir ay gece gündüz taktim, doktorum gündüzleri takma iki ay falan gece tak bisey olmaz demişti,ama ben kulağıma bisey olur diye bir ay hiç cikarmadim,arada havalandirdim, hergun duş aldım vs,bir aydan sonra dışarı cikacaksam ise gideceksem takmadim onun haricinde hep taktim,10 ay geceleri devamlı taktim,acayip gergindi ilk bir iki ay,ve sanki bant takmazsam kopacak gibi hissediyordum,birde ipler acayip geriliyordu, o histen kurtulmak için mümkün olduğunca taktim,ben onlemimi aldım,bir anda biseye takılır biri dokunur falan diye korkulu yaşamaktansa bantla dolaşmayı tercih ettim,bence tak bantini evdeyken zararı yok sonuçta,koru kulağını çok zahmetli bir iş bu kulak amt,yaşayan bilir arkadaşlar,hala daha gözüm kulagimda, en çok dikkat ettiğim organim oldu kulak

Geçmiş olsun,benim birkaç ay baya yapışıktır karşıdan bakınca gorunmuuodu,ailem çok çirkin kulaksız gibisin diyordu,3 aydan itibaren ufak açılma oldu neredeyse 6 aydan itibaren de aynı açıklıkta,6-7. Aydan itibaren final hali,benimki geç aralandi,yaralarimda geç iyileşti doktor da dedi zaten hiç açılmamış normalde bir ayda iki ayda final halini alıyor ama sende süreç geç işliyor diye,6-7 ay surdu final e ulaşma,yapışık bile kalsa raziydim memnundu m açıkçası:) şuan normal geride duran bir kulak,hala hassas sert dokununca acı olabiliyor bazen dikkat ediyorum her zaman,senin sürecin nasıl ilerliyor,
benim yarin 13.gun olacak sislerim daha tam geçmedi ama morluklar kirmiziklar gecti gibi bisey ben kulak bandini sadece geceleri takiyorum kulaklarimin ucu yapısık gibi duruyo iste ona moralim bozuluyo biraz

benim yarin 13.gun olacak sislerim daha tam geçmedi ama morluklar kirmiziklar gecti gibi bisey ben kulak bandini sadece geceleri takiyorum kulaklarimin ucu yapısık gibi duruyo iste ona moralim bozuluyo biraz

Yapışık olsun ne güzel işte,zaten açılacak öyle kalmayacak,üzülmene değmez,keyfini çıkar,daha çok yeni rahat ol bence,ne kadar yapışık kalırsa okadar iyi, SD sonuçta esniyecek birkaç ay geçsin goreceksin

Yapışık olsun ne güzel işte,zaten açılacak öyle kalmayacak,üzülmene değmez,keyfini çıkar,daha çok yeni rahat ol bence,ne kadar yapışık kalırsa okadar iyi, SD sonuçta esniyecek birkaç ay geçsin goreceksin
cok tesekkur ederim ya icimi rahatlattiniz :)

ben de 1 yıl önce kepçe kulak ameliyatı oldum. klasik yöntemle yapıldı. kulaktaki kıvrımlı yapı benimkilerde olmadığı için -tabiri yerindeyse fil kulağı gibi- biraz uzun süren ( 4 saat kadar) meşakkatli bir operasyon oldu. kulağımda çok hafif bir açılma oldu ancak ilk zamanlarda kafama yapışık gibiydi, şimdi ise çok doğal görünüyor. Ancak geçenlerde kulağımın arkasında sert bir şey elime geldi, dikişlerin olduğu yerde, tel gibi. dikişimin dışarı çıkmış olmasından endişeleniyorum. bakanlar görünen bir şeyin olmadığını söylüyor ancak ben elimi değdiğimde hissediyorum. bazı yerlerde okudum, bu tarz durumlarda dikiş alınıyormuş. Şu anda başka sağlık sorunları nedeniyle, ameliyat vs. gibi bir durum gerekirse buna ayıracak önceliğim ne yazık ki yok. fakat ufak bir müdahale ile geçebilecek bir şey mi, doktora gidene kadar içimi rahatlatmak adına, böyle bir durumla karşılaşan varsa ve bilgilendirebilirse sevinirim.

Arkadaslar Merhaba,
29 Ekim de istanbul Medical parkta ameliyat oldum. 2 kulagim da aynı açıda kepçelik vardı. egrilik sivrilik şekil bozuklugu vs yok. Sadece geriye alınmasını istemistim suan sağ kulağım sol kulağıma nazaran daha yapışık gibi duruyor ve açılma yok denecek kadar az dikkatli bakıldığında yada ben kuruntu yapiyorum. doktorum suan amerikaya gitmiş 1 ay sonra gelicekmis o_O ayrıca kulak içinde de izler var bu izler gecicek mi bu durumda yakınan var mi ? Geçiyor mu izler
Cevaplarsaniz çok sevinirim..
Ama görünüş olarak cok beğendim hiç Pişman da değilim kulaklarimi kapatma derdim de kalmadı çok yakışırdım kendime :KK76::21:
İnşallah yaptırmak isteyenler de bir an önce yaptırırlar Amin :KK15:

Lazerle KEPÇE KULAK ESTETİĞİ OLAN VAR MI aranızda. Televizyonda mart ayında bangır bangır AĞRISIZ ACISIZ ESTETİK DİYE GÔSTERİYORLARDI. HİÇ KİMSE BU YÖNTEMLE YAPTIADI MI AMELİYATINI. YANİ İNSANLAR BU YÖNTEM BU KADAR İYİYİSE NEDEN KLASİK YÖNTEMLE O KADAR ACI ÇEKİYORLAR . YADA DOKTORLAR HASTALARINA ACI ÇEKTİRİYOR. BEN ANLAYAMADIM.
EĞER LAZERLE KULAK VEY BURUN ESTETİĞİ OLAN VARSA SÜRECİ BURAYAVGÜN GÜN YAZABİLİRSR ÇOK MUTLU OLURUZ.
KİMSE İFŞA OLMAK, İNSANLARA AÇIKLAMA YAPMAK VE KAFASINDA SARGILARLA DOLAŞMAK İSTEMİYOR. ÇOĞUMUZ BU YÜZDEN KORKUP ESTETİK OLMADAN YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ. ANCAK SAÇIMIZI SAKLAMAKTAN, FOTOĞRAFLARDA ÇİRKİN ÇIKMAKTAN VE MUTSUZ OLMAKTAN ŞİKAYETÇİYİZ. BUNU YAKINLARIMIZA DA ANLATAMADIĞIMIZ İÇİN MORLUK VE BANDAJLARLA, SARGILARLA DIŞARI ÇIKIP KİMSENİN SORU SORMASINI İSTEMİYORUZ.
BİLENLER ANLATSIN LÜTFEN. BİLHASSA AMELİYAT OLANLAR.

Arkadaslar Merhaba,
29 Ekim de istanbul Medical parkta ameliyat oldum. 2 kulagim da aynı açıda kepçelik vardı. egrilik sivrilik şekil bozuklugu vs yok. Sadece geriye alınmasını istemistim suan sağ kulağım sol kulağıma nazaran daha yapışık gibi duruyor ve açılma yok denecek kadar az dikkatli bakıldığında yada ben kuruntu yapiyorum. doktorum suan amerikaya gitmiş 1 ay sonra gelicekmis o_O ayrıca kulak içinde de izler var bu izler gecicek mi bu durumda yakınan var mi ? Geçiyor mu izler
Cevaplarsaniz çok sevinirim..
Ama görünüş olarak cok beğendim hiç Pişman da değilim kulaklarimi kapatma derdim de kalmadı çok yakışırdım kendime :KK76::21:
İnşallah yaptırmak isteyenler de bir an önce yaptırırlar Amin :KK15:
ameliyatınız ne kadar tuttu

zekeriya kul hakkındaki yorumları türkiye portalinde pek bulamazsın bu söylediğim doktor dünyanın en ünlü doktorlarıyla çalışmalar yapmış bi doktordur kendisi bi ton estetik konusunda yurt dışında sürekli ünlü doktorlarla beraber çalışmalar yapma şansına erişen bi doktor türkiyede ve avrupada ünlü doktorlardan birtanesi dobra bi doktordur net kısa konuşur benim kanaatim kulak estetiğinde zekeriya kul ve ali mezdeği bu 2 sinide görün derim..
yorumlarınızı okuyorum ali bey ve zekeriya beyi tavsiye etmişssiniz kullandıkları teknik aynı mı

yorumlarınızı okuyorum ali bey ve zekeriya beyi tavsiye etmişssiniz kullandıkları teknik aynı mı
2 side klasik tekniği kullanıyor türkiyede zaten farklı bi teknik yok iple kepçe kulak ve klasik teknik var baska bi teknik ülkemizde yok malesefkkii.. ama zekeriya kula sormak lazım yabancı ülkelerde 2 farklı teknik daha var bu doktor yenilikçi bi doktor her yıl yabancı ülkelerde önemli doktorlarla çalışmalar ve ameliyatlara giriyor belki farklı tekniğede yönelmiş olabilir bi zekeriya kula sorun derim ama 2 side bu konuda başarılı doktorlardır..

Pe
Arkadaşlar herkese merhaba...
Haftalardır ben de sizler gibi buradan yorumlara bakıp ameliyat için kendime bilgi ve cesaret toplamaya çalışıyordum ki, 3 gün önce ameliyatımı oldum! :)
Burada yazılanların bana çok faydası olduğu için ben de ilk fırsatta tecrübelerimi tüm detaylarıyla paylaşmaya karar verdim. :)
Ameliyatımı Esteworld'te Dr. Bülent Tekerekoğlu'na oldum. Benim sadece sağ kulağım kepçeydi, boyuyla veya kulak mememle ilgili hiçbir sıkıntım yoktu. Ameliyattan önceki randevumuzda ve ameliyat sürecinde hem doktorumun asistanı, hem de hastane çalışanları gerçekten çok yardımcı oldular. Herşey istediğim gibi gitti. Ameliyatı lokal anesteziyle oldum ancak ameliyata girmeden damardan sedasyon denilen bir ilaç veriyorlar. Hemşirenin tarifine göre "Ayık olacaksın, yaşadıklarını hatırlamayacaksın ve dünya yansa umrunda olmayacak" etkisinde bir şey. :) Gerçekten de öyle, inanılmaz bir rahatlık ve umursamazlık veriyor. Ameliyat esnasında kendimdeydim, dokrotumla ve yanındaki asistanlarla bol bol sohbet ettik, şakalaştık. Sanki ameliyat olmuyormuş hissindeydim, çoğu şeyi bir rüya gibi hatırlıyorum. Ameliyatım tam 1 saat sürdü. Yani girişim, ameliyatın bitişi ve sargı işlemi dahil. Kulağımın içinde bir tampon,dışında bir gazlı bez vardı sadece ve üzerine tenisçi bandı takıldı. Ameliyattan yaklaşık 3 saat sonra hastaneden çıktım. O ana kadar hiçbir acı hissetmemiştim ancak anestezi etkileri geçince ağrılarım başladı. doktorun verdiği ilaçları kullanınca toparlıyorsunuz, korkulacak bir şey yok. Bence en büyük sıkıntılarından biri gece uyuyamamak. Kulağınızın üzerine yatmamanız gerekiyor ve sürekli aynı pozisyonda yattığınız için sabah uyandığınızda yattığınız taraftaki gözünüzün şiştiğini görüyorsunuz. :)
Bu sabah ilk kontrolüme gittim, tampon ve gazlı bez çıkarıldı, doktorun verdiği merhemi günde bir kez sürmeye başlayacağım. bu aşamaya kadar biraz kesik acınız oluyor ama tampon çıkar çıkmaz ilacı sürünce hemen geçti benimki, bugün 3. günüm ve hiçbir acı duymuyorum. Bugünden itibaren 1 hafta boyunca gece gündüz sadece tenisçi bandını takacağım, daha sonra da 1 hafta sadece geceleri takmaya devam edeceğim. 2 gün sonra ( yani ameliyattan 5 gün sonra) duş alabileceğimi söyledi doktorum. Çok fazla morluğum yok, sadece kulağımın üst kısmı daha koyu renk şu an. Yine üst kısmında hissizlik var ama o da geçecek. Çenemi çok fazla açamıyorum, yemek yerken dikkatli olmakta fayda var. Bugün gördüğüm manzara karşısında gerçekten çok mutlu oldum, kulağım şu an şiş olmasına rağmen diğeriyle aynı gibi duruyor, şişlikler inince eşitlenecek zaten. Çok bir acı çekmedim ama ne çektiysem de değer. Artık saçlarımı özgürce toplayabilme fikri bile muhteşem. Bu arada, Ameliyat olduktan 2 gün sonra işe başladım, hiçbir sorun yaratmıyor.
Umuyorum yazdıklarımla sizlere faydalı olabilmişimdir. Sormak istediğiniz başka detaylar varsa onları da anlatabilirim. Yaşasın kepçe olmayan kulaklar! :)

Peki Celine 2. Gün işe başladığında kimse fark etti mi ameliyatlı olduğunu. Bu konuda biraz ayrinti verir misin

X