Kenzo Amour, Lolita Lempicka Le premier Parfüm

Canim bende interneten parfüm alisverisi konusunda biraz önyargiliydim ama gecen arkadasimizin actigi konuyu okuyunca icim rahatlamisti. Bu yüzden artik siparis veririm diyordum ama sonradan bu konuyu biraz arastirdim ve edindigim bilgileri bir konu acarak paylasmayi düsünüyorum.

Ne bilgisi edindin? Bide nerden edindin canım? Valla ben kendim deneyimimi paylaşıyorum. Sevilden aldığım Chanel Chance ile Mizudan aldığım bir parfümün hiçbir farkı yok bana göre:) herkesin kendi tercihi tabi. Ben daha uyguna alacagım parfümü 2 katını verip almak istemiyorum. Mağazadan alacağımla aynı distribütör bandrolü basılı olcak bide fazladan 200 lira vericem:) garip .. Herkes nasıl rahat edecekse öyle alsın tabiki :)

Ben yurtdisinda yasiyorum cnm bahsettigin siteyi duydum iceriginede baktim tabi ordan siparis verme ihtimalim yok bu yüzden arastirmadim güvenlimi filan diye ama buldundugum ülkedeki bir iki siteyi arastirdim. Bahsettigin site douglas fln gibiyse tabiki sorun yoktur.

Bir Gazete haberi okudum. Orda ayrintili bir sekilde anlatilmisti. Evet Ürünü resmi bir sekilde temin etmis firma ellinde kalan ürünleri marka sahibinin bilgisi ve istegi disinda 3. bir sahisa satabiliyor. Ama o 3. sahis bunu garanti edemiyor cünkü bir cok ihtimal var mesela ürünün son kullanma tarihi gecmis olabilir.Hatali mal olabilir. 2. kalite olabilir. Firma bu yüzdende ürünü ellinden cikarmak istiyor olabilir. Yani distribütor diyelimki x parümeriye ürünleri satiyor. x parfümeri bu ürünleri satmak zorunda 3. bir kisiye toptan satis yapamaz. Ama ürün ellinde kalinca hatali olunca vs bir cok sebebten dolayi ellden cikarmasi gerekiyor oda gri pazara satiyor. Burdaki alicilarda ürünü degerinin altinda satiyor. Tabi marka sahiplerinin isine gelmiyor. Bu gri pazara satilan mallari alan 3. kisiler orjinal ürün aldigini sanip satabilirler. Yada bile isteye sahte üründe satabilirler. Parfüm satmasi onayli siteler var mesela douglas ama ordada malesef ayda yilda bir indirim oluyor.

Benım douglas gibi yerlerden almıyorum parfüm. Hatta douglas en son alacagım yer:) ben mizu,misspera,trendyol vb sitelerden alıyorum. Ama hiç sorunlu parfümüm olmadı. Ne bayat parfüm gönderdiler nede sorunlu. Annem 1 kere n11den almoştı o sorunluydu. Şişesi sıktıgında parfüm sızdırıyordu. Ama hemen değiştirip sorunsuz ürün gönderdiler. Distribütör onaylı ürünler. Yanı şöyle diyim mesela bi Guerlain, Dior vb markalarım Türkiye distribütörü vardır. Mağazadanda gidip alsan aynı parfüm olcak belki o ay üretilmiş taptazesi olcak. Ben 2015.2014 kısmına takılmıyorum. Ha yenı üretilmiş ha 2014 olmuş. İnternetten aldıgm parfümde o distribütörün bandrolünü görürsem sorun olmuyor ama o markanın bilindik bir distribütörü oldugu halde baska distribütörün bandrolü varsa o zaman sahte olma ihtimali vardır. :)

İndirimi bekliyorum lokumum yaa alamadığım her gün sabırsızlanıyorum gerçekten her an yaşıyorum pişmanlığımı
Bian önce yılbaşı gelsin indirime girsinde şu pişmanlığım son bulsun benim için şu aralar fazla alışveriş dönemim olduğu için kısıtlı gitmem gerekiyor napıyım balım :) indirimi beklemek zorundayımm ama mizudaki fiyatda çok cazipp ordanmı alsam napsam

valla ben olsam alırım kuzum beklemekten iyidir

valla ben olsam alırım kuzum beklemekten iyidir
heheh :)) bu ay alamam orası kesin önümüzdeki ay da devam ederse mizudaki indirim beklemem alırım ozaman :)) ama yılbaşında da eğer istediğim indirim olursa ozaman daha çok pişman olcam pooff yine düşün düşün dur

Mağazadaki indirim en fazla 50 tl falan oluyor ya ben daha söyle dolu dolu bi indirim görmedim..

Canim ben bu konuyu baya bir arastirdim. Douglas gibi bir kac site daha var bu siteler marka bilgisi dahilinde satis yapiyorlar. Yani bu sitelerde %50 yada %20 gibi büyük indirimler beklemek hayal :)
Hata ztn genelde indirim filanda olmuyor. Parfümeride indirimde olan ürünler online olarakda indirime giriyor okadar.
Yani kira giderler fln vs gibi durumlardan dolayi yukariya cekiliyor diyoruz fiyatlar bununda payi var zaten ama markalarin ürünlerine bicmis oldugu bir fiyata var.

Ama bazi siteler parfümlerini gri pazardan temin ediyorlar.
Bu pazarada ürünleri ellinde kalmis ama ürünlerini resmi kanaldan temin etmis olan saticilarda satis yapabiliyor. Yani kisacasi ürünler %100 orjinal oluyor. Tabiki bunlar markanin istegi disinda oluyor. Veya bir hayali sirket kuruluyor. Bu sirket Markayla birebire anlasma sagliyor ve parfümleri sosyoekenomik durumu gelismemis ülkere saticagini söylüyerek cok sayida ürünü büyük bir indirim karsiligi kapiyor. Ama tabiki bu ürünler anlasilan ülkere gitmiyor. Bu ürünlerin kalitesi de farkli olabiliyor.
Yani bu pazarda orjinal parfümler satilmiyor degil satiliyor ama söyle bir durum var bazen son kullanma tarihi gecmis ürün satilabiliyor. Veya kalitesi düsük ürün. Kaliciligi koku yogunlu az veya biraz daha farkli.

Ama asil sorun bu parfümler degil bu pazara sahte üründe kolaylikla girebiliyor ve bu ürünleri satin alanlarinda bunu kontrol etme gibi bir sansi yok. Yani biraz güven ve sans meselesi.

Ben söye birsey düsündüm eger cesaret edebilirsem kaliciligi cok iyi olan ve kokusu cok tanidik bir markanin parfümünü siparis vermek istiyorum. Daha sonra checkfreshten ürünün bayat olup olmadigini sorgulatcam. Dedigin gibi parfümler 1 sene öncenin ürünüyse sorun yok cünkü bir parfüm cok uzun süre kullanilabililiyor. Yanliz eger bayatsa yollarim ama degilse bir kokusu, kaliciligi vs gibi seyleri test edicem. Tabi biliyorsun ben biraz önyargiliyim ya bu yüzden fazla detay vermeden yakinlarimada test ettiricem. Böylelikle ürünün orjinal olup almadigini görebilirim.
Umarim sansima orjinal bir ürün cikar :)

Mağazadaki indirim en fazla 50 tl falan oluyor ya ben daha söyle dolu dolu bi indirim görmedim..
Kuzum mağazada ciddi indirim oluyor,50 TL olsa zaten tüm sene beklenmez; mesela geçen kış boynerde 400 liralık parfüm alana pahalı olanın yarı fiyatı hediyeydi.Ben ve eşim 2 parfüm aldık,benim aldığım 288 olana 144 TL ödemiş olduk. Tutarını hatırlamıyorum ama kıyafette de indirim vardı, 500 yada 750 liralık toplam alışverişe 250 TL gibi bir indirim vardı. Yani 2 kampanyayı birleştirip aynı gün 1000TL civarı eşya alıp daha az para verdik. Bence bu tür kampanyaları en iyi Boyner yapıyor. Normal zamanda olsa o kadar kıyafet ve parfümü aynı anda almam ama insanın alası geliyor

Ben geçen sene 212 sexy i boyner 30 ml 69 tl gibi bi fiyatla görmüştüm 60 ml de 180 tl ydi şuan mizuda 100 ml 175 tl. diyorum ki eğer yine bu yılbaşı indiriminde böyle bi indirime denk gelirsem 2 tane 30 ml lik 212 sexy almayı düşünüyorum bakalım şuan mizuda 100 ml 175 tl çok daha cazib ama diyorum ya bu ay alamam önümüzdeki ay devam ederse indirim alabilirim

Canım öyle diyorsnda o kampanyalar hep birkaç parfüm birden almak isteyenlerin işine yarıyor. Benim gibi 1 tane parfüm almak isteyenlere pek yaramıyor

Aynen güzel bi tespit canım:) ben güvendiğim sitelerden yapıyorum, her internet siteside güvenilir değil malesef. Umarım senınde alısverısın güzel gecer. Allbeauty cok övülüyor yurt dısında. Bir zamanalr bellamola vardı bizde. Allbeautynin Türkiye şubesi diye geçerdi. Sonra kapattılar.

Yada direk parfümü kardesim icin mi siparis versem.
Kullandigi parfümlerden birini siparis veririm ve oda denemis olur. Interneten aldigimi söylemem filan önyargisiz bir sekilde dikkatini ceken birsey olsa söyle.
Yani ne biliyim koku kalici degilse orjinalindan farkliysa zaten fark eder.

Oda olabilir hangi siteden sipariş vermeyi düşünüyorsun?

canim ben bir iki gün önce bir gazatede haberi okumustum bu konuyla ilgili. Bir sene öncede haberlerde cikmis bu konu.
O haberi izledim dün. Ürünleri resmi kanaldan alan saticilarin artan ürünleri bu resmi olmayan saticilara, satmasini birak normalda bu saticilara savas acmasi gerekiyormus. Cünkü onlar yüzünden hem kendileri zarar görüyor hemde marka sahipleriyle yaptiklari anlasma geregi böyle bir kural varmis. Cünkü adamlar ürünlerinin degerinin altinda ve böyle yerlerde satilmasini istemiyor.

Haberde 2 internet sitesi birde magza sahibi vede olan gri saticilar ve rossmann konu edildi. Iki kiside cikip konustu. Biride benim inceledigim sitenin sahibi. easycosmetic.de sitenin adi. Her üründe öyle acayip indirimli satilmiyor ama bazi ürünler arasinda cidden fark var. Mesela 100 ml lolita lempicka 35 €.

Site ve magza sahiplari evet normalde bizle savas hallindeler ama yil sonu filan ellinde kalan fazla ürünleri veya sezonluk ürünleri bize cok indirimli satiklarida oluyor diyordu. Birde mesela marka sahiplerinden diesel hem rossmanna hemde bu siteye dava acmis. konu biraz uzun oraya girmiyorum :)

Ürünleri tabiki resmi kanaldan almadiklari icin kendi kandirilma ihtimalide var bu insanlarin ama bu haber resmi bir kanalda yayinlandigi icin benim önyargim kirildi biraz. geriye alip denemek kaldi.
Eger memnun kalirsam tabiki burdan ürün siparis veririm. Gerci bizim bir yakinimizda biraz indirimli alabiliyor parfümleri ama insan herzaman istiyemiyor bu yüzden ben indirim dönemlerini bekliyorum ama eger bu sitenin ürünleri iyise bana alternatif olur.

Bende parfümün tarihine pek takılmıyorum. Burberry classicin orjinal testerını almıştım mesela. Netten baktım 2006 üretimli.. Ama inanır mısın kokuda gram değişme yok taptaze ve çok kalıcı

Bende parfümün tarihine pek takılmıyorum. Burberry classicin orjinal testerını almıştım mesela. Netten baktım 2006 üretimli.. Ama inanır mısın kokuda gram değişme yok taptaze ve çok kalıcı
Aynen bende de o senelerden kalma bir Dior Addict var. Gecenlerde sıktım valla hiçbir değişiklik yoktu kokuda. Bence parfüm güneş görmediği sürece rahatça kullanılabilir.

merhabalar....ben bir parfüm delisiyim...bahsettiğiniz parfümleri kullandım orjinal kullanırım her zaman...ama doldurmada da en başarılı olan d&p bence..kenzo amor vanilyalı ve biraz çiçeksi bir koku..lolita lempicka ise anlatıldığı gibi hiç de öyle ağır bayık bir parfüm değil vanilyalı pudralı ve sabunumsu bir karışım ..herkes soruyor sıkınca bu ne diye..escada magnetizm de şekerli ve vanilyalı bir karışım oda muhteşem..çekici ve etkileyici bir parfüm arıyorsanız içinde mutlaka vanilya olsun..ben bayılıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…